Til hovedinnhold
Ledig plass

Lofoten byr på en helt unik kombinasjon: Hvite surfestrender og reale skifjell. Her handler det om sterke opplevelser, gode venner, og minner for livet. Surfetur til Portugal

FOR DEG SOM

Surfing & ski gir deg
en av verdens mest eksotiske surfespotter og noen av Norges beste skifjell til klasserom. Du får maksimalt med surfetid og unike skiopplevelser.

Surfeparadisene Unstad og Flakstad 
har de siste årene tiltrukket seg surfere fra verden over. Her får du oppleve Lofoten Masters på nært hold. I tillegg finnes det flere "hemmelige" spotter som kan utforskes gjennom året. Vi boltrer oss i det villeste av Lofotens natur, og blir liten under fjell som stuper loddrett ned i den klare, grønne sjøen.

Friluftsliv og vennskap
I tillegg får du alt det andre Lofoten har å by på for den som liker å være ute i naturen. Vi søker ettertanke og refleksjon i friluftslivet. Gjennom ukene på høsten har vi base camp på Unstad, hvor vi bor i telt og lavvo. Vi slapper av, lager god mat og nyter solnedgangen sammen. På vinteren er vi mest mulig ute sammen på fabelaktige skiturer og får oppleve en snøkledt tindeverden som våkner til liv ved soloppgangen.

Alle som liker å nyte soloppganger med andre, vil ri salte lofotbølger og pumpe lofotpudder. Ligge under stjerneklar himmel og se nordlyset danse. Vil oppleve folkehøgskolelivet.

Dette vil du lære

 • grunnleggende friluftsliv
 • nybegynner surfekurs
 • vedlikehold av surfebrett
 • intro kajakksurf
 • leirliv i vinterfjellet
 • skiforberedelser/vedlikehold
 • nybegynner skiopplæring
 • snøskredvurdering
 • overnatting i snøhule
 • kiting

Våre forventninger til deg

Nysgjerrighet, engasjement og at du byr på deg selv.

 • Hvordan uka blir avhenger når på året vi er og hvilken linje du har valgt.
 • Mandager er unntaket, da er det oftest et fast program med internatmøter, Ukestart (i storsalen med aktuelle tema) og klassene møtes hver for seg for å planlegge aktiviteter og turer for resten av uka.
 • På lørdager er det felles samling på formiddagen.
 • Ellers er det ulike aktiviteter på kveldene man kan velge å være med på.

I Lofoten er det naturlig å bruke høst og vår - de periodene da det er finest å være ute - til linjeaktivitet. Derfor er våre valgfag lagt til månedene november, desember og januar. Du rekker å ta tre valgfag, og de er på 30 timer hver. To dager i uka går med til valgfag i denne perioden.

Akrobatikk

Analog foto og mørkerom

Grunnkurs i fotografering med film, fremkalling og kopiering i det magiske mørkerommet.

Båt og fiske

Innføring i tradisjonelt fiske fra små åpne tradisjonsbåter. Lær å sette garn, line og teiner. Kanskje får du kjenne stortorsken på kroken.

Båtførerprøven

Grunnleggende kunnskap i navigasjon er nødvendig for sikker ferdsel på sjøen, sjøveisregler og sikkerhet. Valgfaget båtførerprøven er et kurs som avsluttes med en prøve som gir ?båtlappen?.

Bli(d) i Lofoten

Veldig mange av våre elever ønsker å bli igjen i Lofoten for å jobbe etter skoleslutt, i alle fall over sommeren. Dette er et valgfag for å bli kjent med mulighetene, og se aktuelle arbeidsplasser.

Brettbygging

Bygg ditt eget longboard med egen personlig dekor. Vi har flere pressformer til ulike type brett.

Bærekraftig mat

Lær og lag god, sunn og bærekraftig mat. I Lofoten har vi rikelig tilgang på kortreiste råvarer av beste kvalitet som vi kan lage de deiligste retter av.

Gitar for nybegynnere

Har du et ønske om å spille gitar for deg selv eller sammen med andre, kan du lære det her. Du trenger ikke å kune noe fra før, men kun ha lyst til å ta i bruk gitaren for å hygge deg.

HiFi - lytt og diskutere musikk

Vi tar et dykk i populærmusikkens historie og får med oss utviklingen fra ca. 1950. Vi diskuterer mye og får reflektert litt rundt: hvorfor musikklytting betyr mye for meg.

Idrett/lek/spill

Kom i form med ulike aktiviteter ute og inne.

Klatring/brattkort

Ved å ta Brattkort har man dokumentert at man har nok kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne sikre klatrere inne på en sikker måte, både på topptau og på led.

Knivlaging

Å skape sin egen kniv er som å lage en venn for livet, der man som bonus får et innblikk i et fasinerende handverk. Vi tar utgangspunkt i gode håndsmidde blader og prøver å skape vår egen kniv.

Møkkaturer i møkkavær

Opplev mørketiden, og kanskje er vi heldig og får et realt uvær, kjenne på naturkreftene og at vi lever. Dagsturer langs fjæra og på fjellet på ulike steder i Lofoten.

Ski

Vil du ta de første famlende skritt med ski på beina, eller vil du prøve deg på telemarksvingen? Vi er ute på ski hver dag, og dersom mulighetene er tilstede, drar vi til nærmeste alpinanlegg.

Sort hvitt fine art

Analog fotografering og mørkeromsteknikk for de som kan litt fra før og vil lære mer. Kurset tar deg videre inn i mørkerommets mystikk og du bli kjent med flere typer materialer og teknikker.

Tekstil

Økologi i nord

Et valgfag der vi gjennom praktisk feltarbeid skal søke å forstå de biologiske sammenhengene i naturen. Vi skal bl.a. ringmerke trekkfugler, se på svartelistede arter og studere kystnært marint liv.

Skolen vår ligger ved havet der Lofoten er på sitt vakreste. Vi er nær naturen, men butikker og utesteder er likevel bare en spasertur unna. Undervisninga vår skal gi tid og rom for faglig og personlig utvikling. God og variert mat er vår stolthet. Sjekk klasserommet vårt!youtubefilm

Linjer ved skolen

Fra kr 118 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen
Minimumspris for linja 118 300,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 118 300,-
(11 830,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Carin Wikstöm

Lofoten utan tvekan den mest ultimata lekplatsen. Jag upplevde mitt år på Lofotens folkhögskola som ett äventyrsår i ett paradis av av möjligheter- surf, toppturer, klättring og kajakpaddling.

Carin Wikstöm, elev 2014-2015
Eirik Fuglesteg Luxengard

Året i Lofoten gav meg mykje nyttig lærdom om naturen og miljøet, men det viktigaste er nok likevel den personlege utviklinga med folk og alle vennene eg har fått for livet.

Fra bloggen

Med yrkesfaglig bakgrunn på folkehøgskole

Hvorfor er det så få unge mennesker med yrkesfaglig bakgrunn som velger folkehøgskole? Vi tok en prat med fire gutter som har bygg og anlegg, ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ski og sykkel

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Brett, Ski og Surf - Lett: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv / Ski og surf

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeKristen

X-sport

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Freeride - Jotunheimen - Alpene

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Freeride Japan

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Pudder Surf - Japan

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Freeride Canada

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fjellsport Freeride

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Off Piste - ski & sykkel

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Snowboard/Freeski

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Freestyle USA

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen