Til hovedinnhold

Innovasjon - sosiale medier og markedsføring

Søk på linjen
Ledig plass

Har du lyst å smake på livet som gründer, og lære mer om sosiale medier og markedsføring? Har du lyst til å jobbe med egne og andres prosjekter?

Silicon Valley, Hollywood og Los Angeles

Vil du smake på livet som gründer, lære om digital markedsføring, bli med på utviklingen av gode idéer og bli inspirert av norske og internasjonale suksesshistorier? Da er et år på "Innovasjon, sosiale medier og markedsføring" (ISM) noe for deg!

I løpet av året skal vi utvikle idéer, lage innhold i form av bilder, film og tekst, besøke større og mindre selskaper - og mye mer!

Studieturen vår på høsten går til California hvor vi skal oppleve blant annet Hollywood og Silicon Valley. Det er tur full av opplevelser og inspirasjon!

I tillegg til det du lærer på linja, vil du også få med deg alt det andre skolen har å by på. Det er bl.a. timer med samtidsorientering, tro og liv, etikk, psykologi og personlig økonomi. Skolen har også spennende gjester og seminarer. Du kan velge mellom ca. 30 ulike valgfag. Studieturene vil vise andre kulturer og gi erfaringer du ikke vil få på en vanlig feriereise.

Les mer på våre nettsider.

Linjen passer for deg som er interessert i temaene og vil engasjere deg! Har du lyst - kommer du til å lære mye. Du må ikke ha spesielle forkunnskaper.

Dette vil du lære

 • Livet som gründer.
 • Innovasjonskultur i Norge og i andre land.
 • Sosiale medier.
 • Markedsføring - tradisjonell og digital.
 • Konsept-/prosjektutvikling.

Våre forventninger til deg

Vi forventer av deg at du er positiv til å bidra på linja og prøve deg på nye ting. Er du engasjert, initativrik og ønsker å lære - kommer dette til å bli et år du sent vil glemme, både faglig og sosialt.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 1

Helt i starten av skoleåret setter vi kursen mot USA for å lære, bli inspirert og ta til oss kunnskap vi skal bruke resten av skoleåret.

Første stopp er San Francisco, hvor vi bruker en del tid i verdens teknologihovedsta Silicon Valley.
I San Francisco/Silicon Valley møter vi norske gründere og selskaper som jobber med å få sine produkter/tjenester ut i verden, vi besøker noen av verdens største selskaper - og vi opplever det San Francisco/Silicon Valley har å by på for turister.

Etter noen dager i San Francisco/Silicon Valley går turen sørover og til Los Angeles og Hollywood. Her bor vi noen dager midt i Hollywood, opplever atmosfæren, og møter nordmenn som gjør suksess i Hollywood!

Erik Øysæd

Lærer

Erik har i 20 år jobbet med TV-produksjon og som utvikler/strateg innen digitale medier.

Innen TV-produksjon har han jobbet med produksjoner som IDOL, Farmen, Autofil, Broom og massevis av andre mindre og større produksjoner. Han har startet flere selskaper og jobber nå strategisk med digitale medier for kunder som Coca-Cola, Norges Golfforbund og flere andre selskaper.

Epost: erik@haugetun.no

Skoleuka består av:

 • linjefag ca. 15 timer
 • valgfag 6 timer
 • fellesfag 4-5 timer
 • lørdagsseminarer 4 timer
Last ned timeplan som pdf ↓

Noen viktige hendelser skoleåret 2020-2021:

 • Skolestart er 19.august
 • De første linjeturene er i uke 37 og 38. Linjeturene har ulikt starttidspunkt og ulik lengde.
 • Høstferie er i uke 40.
 • Utplassering er i uke 46.
 • Juleferien er fra 19.desember tom 10.januar.
 • Vinterferie er i uke 8.
 • Påskeferien er 27. mars - 6 .april.
 • Skoleavslutning er 9.mai.
 • Haugetun Bistand, som er skolens innsamlingsprosjekt, blir det jobbet med gjennom hele året.
Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen har valgfag 6 timer pr uke, fordelt på tre to-timersfag. Du velger nye valgfag 4 ganger pr år. Dette betyr at du har mulighet for å velge 12 ulike valgfag gjennom året om du ønsker det.

Bak og spis

Her baker vi det vi har mest lyst på, - og som vi tror vi skal få til. Etterpå koser vi oss med baksten, og sørger ofte for itt å dele ut til de andre som lar seg fristen av duften fra kjøkkenet.

Ballspill

For deg som liker ballspill. Vi spiller fotball, volleyball, basket og innebandy.

Bordtennis

Bordtennisbordene på skolen er mye i bruk, og noen får ikke nok bordtennis på fritiden. I valgfaget trener vi på slag, og spiller singel- og double turnering.

Bowling

Vi spiller på Sarpsborg bowlingsenter. Du trenger ingen forkunnskaper for å velge bowling. Noe opplæring vil bli gitt dersom du er nybegynner. Foruten kos og moro trigger vi konkurranseinstinktet.

Brettspill

Brettspill kan være så mangt, fra Ludo og Den forsvunne diamant til Settlers og Risk. Stemningen er stor og man får utfordre både konkurranseinstinkt, intellekt og strategiske evner.

Bry seg om

I Norge er ensomhet et stort problem. Hvorfor ikke gjøre noe med det? Når vi ruller inn på eldresenteret på Rolvsøy er gleden stor blant beboerne, men det er faktisk like givende for oss.

Crossfit

Enten hater man det eller så elsker man det. Crossfit er en knallhard treningsform som krever mye selvdisiplin.

Curling

Det er ikke mange steder i Norge man kan spille curling, men i Halden har de en ishall hvor vi får prøvd oss på glattisen. Curling er en morsom og spennende idrett og ny for de fleste.

Filmkroken

Fredag ettermiddag har vi filmkroken. Vi pleier å se varierte filmer mht til innhold; fra drama til action og humor, - og noen potetgullposer følger nok med inn i filmsalen

Forming

I dette faget behøver du ikke å være en kreativ person. Du får stort sett lage det du har lyst til, men får hjelp til å komme i gang dersom du ikke har noen ideer selv. Formingss

Friluftsliv

Dette er faget for den som liker seg i naturen. Selv om Østfold ikke kan by på spektakulære opplevelser er det mange flotte turmuligheter i nærmiljøet. Vi kan dra på kanotur, grottetur, båltur mm

Golf

Vi har en avtale med en golfbane om at vi kan gå våre egne runder der etter et lite innføringskurs, og du trenger ikke grønt kort. Dette valgfaget er morsomt både for den erfarne og for nybegynneren!

Hockey / skøyter

Dette er en idrett de færreste har prøvd, men det er utrolig morsomt. Skolen har utstyr i de fleste størrelser så dersom en ønsker å få spilt litt hockey er det bare å bli med!

Hybelmat

Om ikke lenge er det slutt på ferdig tilberedt mat. Når hybeltilværelsen inntar en kan det være greit å være litt forberedt.

Høytlesning

Vi setter oss, ofte med en kopp kakao med krem, og hører lærer Anne leser høyt fra en aktuell bok.

Innebandy

Dette er et valgfag hvor vi holder til i skolens gymsal. Innebandy er en idrett hvor gutter og jenter fint kan spille sammen og selv om temperaturen er høy og vinnerviljen stor er dette morsomme timer

Interiør makeover

Det handles billig og brukt; småbord, lamper, stoler, speil.....og alle pusser og maler til tingene har fått nytt liv igjen!

Kampsport

På Haugetun har vi matter, hansker og puter. Dette gjør det mulig å introdusere deg til mange ulike former for kampsport. Dette er en idrett hvor de fleste opplever mestring og økt selvtillit.

Klatring

Vi reiser til en klatrehall i nærheten av skolen. Der får vi instruksjon og får utfolde oss i veggen. Hvis været tillater det, prøver vi å få til uteklatring også!

Lesekroken

Du kan bruke tiden til å kose deg med en god bok, eller kanskje du trenger tid til å forberede deg til å ta opp fag.

Mat i det fri

Bål, bålkos og mat er viktig når en er på tur. Vi bygger sjusteinsovn og lager både pizza, taco og andre retter, og maten smaker ekstra godt når den er selvlaget under åpen himmel!

Mat på fat

Vi forsøker å lage mat som er både spennende og god. På menyen kan det stå vårruller, fylte squash, friterte scampi, ovnsbakt svinefilet, kyllingsuppe og foccacia mm. Her står matgleden i fokus!

Middelhavsmat

Med en matelskende greker i lærerkollegiet føles det helt naturlig å ha det eksotiske faget Middelhavsmat på timeplanen. Her får en testa både paella og andre spennende matretter.

Piano

Dette er et fag for deg som ønsker å lære noe mer på piano. Krever ingen forkunnskaper, men du bør være motivert til å jobbe litt utenom timene for å få progresjon på pianoet.

Psykologi

Hensikten med psykologifaget er at vi skal lære å forstå oss selv i vårt samspill med andre mennesker.

Ridning

Et stykke fra skolen finnes det gode ridemuligheter på et flott ridesenter. Noen har sikkert ridd mye og elsker hester, mens andre tror de kan like det.

Skriveverksted

Det er mange dyktige skribenter blant elevene, og noen vet det kanskje ikke selv. Gjennom skriveverkstedet får du mulighet til å utvikle egen skriving.

Squash

Squash er intenst, raskt og morsomt! En kamp varer ikke så lenge og man spiller mange kamper mot medelever. En squash-økt er god trening!

Streetdance

I dette valgfaget får du opplæring i streetdance. De som vil kan også fremføre dansenummere for skolen. Masse rytme, kul musikk og masse latter...

Styrkesirkel

Gymsalen fylles med kettlebells, vekter, matter og annet utstyr før musikken settes igang. Gjennom ulike stasjoner får du trent alle muskler du kan tenke deg, og stølheten trenger seg på dagen derpå.

Svømming

Vi reiser til en svømmehall eller badehall. Svømming er god trening både med tanke på restitusjon, forebygging, utholdenhet og styrke.

Teatersport

Dette faget blir til mens vi går. Teatersport er improvisasjonsteater og dersom alle legger hemningene igjen utenfor klasserommet blir dette både morsomme og allsidige timer.

Tegning og maling

Her får du sjansen til utfolde deg kreativt. Vi starter med litt undervisning i tegning og avslutter med maling av egne bilder.

Tennis

Vi reiser til en tennishall og spiller sammen. Både single og dobbel. Morsomt uansett ferdighetsnivå!

Treningsstudio

Vi trener på Elixia, som er et velutstyrt og bra treningssenter.

Volleyball

Valgfaget legges opp ut fra ferdighetsnivået til elevene. Vi jobber med grunnslagene og jobber med å få til best mulig spill. Mesteparten av tiden brukes på spillsekvensen.

Xycling

Dette er effektiv kondisjons- og forbrenningstrening på sykkel i egen sal på treningsstudio. Du bestemmer selv hvor mye motstand sykkelen skal ha. Morsom trening til fengende musikk.

Zumba

Et valgfag du får masse energi av! Vi får opp pulsen samtidig som vi har det kjempegøy! Dropp treningen – bli med på festen!

Haugetun er skolen for deg som ønsker et annerledes år. En skole uten fasit! Du blir bedre kjent med deg selv, med Jesus og med andre deler av verden. Her kan du realisere drømmene dine, få opplevelser du aldri hadde drømt om sammen med mennesker du vil drømme om resten av livet. Haugetun er et år for livet!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 120 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • FHS-app
 • Skolegenser
 • Skolebilde
 • Fellesturer
 • Studietur: USA - Silicon Valley og Hollywood
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 120 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 1 350,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 120 000,-
(12 000,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Visum på studietur USA - Silicon Valley og Hollywood (200,-)
 • Noen ekstra måltider på studietur USA - Silicon Valley og Hollywood (1 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
  • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Christoffer Storsletten

Noe av det beste med ISM er alle de spennende bedriftsbesøkene! Fra Google i California til DNB og Coca-Cola i Oslo. Og hva er vel bedre enn å jobbe med egne prosjekter på skolen? Jeg elsker friheten til å jobbe med det JEG synes er interessant.

Christoffer Storsletten
Kaja Isdahl Pedersen

Haugetun er mitt andre hjem og folka her endel av familien min. Et variert linjetilbud, det gode miljøet og de kule lærerne, gjør oss sterkere enn mange andre skoler. Her møtes mange ulike mennesker.

Kaja Isdahl Pedersen
Live Helmsgård

Mitt år på Haugetun i ISM bydde på mye kreativitet, sosial utvikling, nye erfaringer og ikke minst forbedret faglig prestasjon. Oppsummert har dette året vært et unikt år med opplevelser som jeg ikke ville vært foruten!

Fra bloggen

En konto ved navn @folkehogskolememes

Det finnes elever som ikke har hørt om emneknaggen #fhsliv på det sosiale nettverket Instagram, men spør dem om folkehøgskolememes – ja, den kontoen kjenner ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Grafisk design

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

MediaCrew

Stavern folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs30 t/ukeKristen

Sosial medieproduksjon

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Media

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Media

Lundheim folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs B9 t/ukeKristen

SKAP Story

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

YouTube & Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Drone og kamera

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Film og Foto

Lundheim folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Fullt
Helårskurs16 t/ukeKristen

Foto

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Stream!

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Beats Electro

Rødde folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristen

Sportsjournalistikk & idrett

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Fotografi

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Fullt
HelårskursKristen

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

NY! Dokumentar og ekstremsportfilm

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Film & Animasjon

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Klassisk fotografi

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

IT - Webutvikling

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Litteratur og idéhistorie

Nansenskolen
Ledig plass
Helårskurs26 t/ukeFrilynt

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Kreativ MIX

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Visuell Verden

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs BKristen

Film og Reiseliv, Latin-Amerika

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Festival Event Management

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

FOTOVIDEO: digital design

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Foto & Vlogg

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen