Til hovedinnhold

Ønsker du å være med på en reise i tegneseriens verden fra Hadeland til Tokyo? Her kan du utvikle ditt kreative talent og skape gripende historier!

I Norge vokser interessen for manga og webtoons stadig. Manga er japansk og er kjent for sin særegne tegnestil, mens koreanske webtoons sin frie historiefortellig har vært en inspirasjon for flere k-dramaer. 

Vi fokuserer mest på å lage manga i japansk tegnestil, men vi kommer ogå til å se litt på webtoons tegnestil. Du blir en del av et kreativt læringsmiljø med likesinnede som deler dine interesser.

Vi tegner opp skoleåret med anatomiøvelser og digital tegning mens vi streker opp linjene mot mangastilen. Deretter setter du dine ideer gjennom karakterdesign som forbereder din karakter til å leve i dine historier. Etter jul settes du på prøve til å lage din egen historie akkurat som din favoritt manga/webtoon tegner. 

Årets høydepunkt vil være studieturensom går til Japan.

Hos oss vil du få faglig oppfølging av lærere som støtter deg i din reise fra skisse til publisering. Undervisningen vil være lagt til rette for at du som skaper skal kunne utfolde deg med alle verktøyene du måtte trenge fra manga og webtoons.

Vi hjelper deg med å finne din fortellerstemme og skape karakterer som folk vil huske!

Vi ønsker at nettopp din manga eller webtoons skal være med på å utvikle tegneserielandskapet i Norge. Derfor fokuserer vi på å gi deg den informasjonen du skulle trenge til å sette i gang ditt tegneserie- eventyr når du er ferdig hos oss.

Hva venter du på?

Søk i dag!

Linjen er for deg som: liker å tegne manga/webtoons og liker å lage historier. For deg som ønsker å utvikle dine tegneferdigheter og finne din fortellerstemme!

Dette vil du lære

 • Lage karakterer som folk vil huske 
 • Utviklingen av manga- og webtoon som et medium
 • Idémyldring, dramaturgi og ruteoppsett
 • Anatomi, fargeteori, komposisjon og stilisering
 • Bruke digitale «snarveier» for å lage manga- og webtoons
 • Markedsføring, selvpublisering og utgivelse via forlag

Våre forventninger til deg

 • Du har interesse for manga og webtoons
 • Du har et brennende ønske om å fortelle en historie
 • Du er motivert og har et ønske om å bli god i tegning
 • Du bidrar til å skape et positivt miljø rundt deg og dine medelever
 • Du møter opp og deltar aktivt i undervisningen
 • Du klarer å gjennomføre fra start til slutt
 • Du er mottakelig for konstruktiv kritikk

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 uker

Som en del av tegneserie- eventyret reiser vi på studietur til Japan. Turen går til Tokyo og Kyoto og vi kommer til å ha deler av programmet sammen med japanlinjen. Her får vi muligheten til å lære mer om det øst-asiatiske tegneseriemediet gjennom spennende workshops med profesjonelle mangaskapere. Vi får også prøvd oss på Ikebana (japansk blomsterarrangering) og vi skal besøke Seika Universitetet i Kyoto, som har et eget studie i manga og flere templer. Du får et spennende og lærerikt møte med både tradisjonell og moderne japansk kultur og kommer til å fylle magen med mange deilige retter. 

 

Masayo Sato

Linjelærer for Manga og Webtoons

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG! Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Valgfagene varer fra 1 til 2 timer.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Bærekraft i praksis

Hva betyr begrepet bærekraft? Dette er valgfaget for deg som ønsker å lære om hvordan kan man ta gode bærekraftige valg gjennom ulike aktiviteter som bærplukking, reparere gamle plagg osv.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

I denne klassen vil vi fokusere på samtaler med nyttige uttrykk til forskjellige temaer (restaurant, shopping ...). Fokus er på å snakke og lytte, enkle hilsener og nyttige setninger når du reiser.

Japansk kalligrafi

I denne klassen vil vi gjøre japansk kalligrafi. Skriv japanske tegn med pensel og blekk. Du vil lære noen grunnleggende teknikker, og du kan også fritt tegne favorittordene dine.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Kirie

I dette valgfaget lager vi bilder ved å skjære i svart og hvitt papir med kniv. Vi kan lage flotte dørskilt, familiebilder eller lage et bilde av en kjæreste, et idol eller et kjæledyr.

Koreansk språk

For nybegynnere som vil beherske grunnleggende dagligtale i ulike situasjoner, samt lære det koreanske alfabetet. Det blir vekt på å snakke mer enn det å lære grammatikk. Sammen med språkundervisninge

Koreansk tradisjonell fløyte

Vil du oppleve de magiske tonene fra Sogeum, en vakker bambusfløyte? Lær å spille dette koreanske tradisjonelle instrumentet gjennom praktisk undervisning og oppdag samtidig den koreanske kulturarven.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Personlig økonomi

I dette faget skal vi blant annet gå igjennom følgende tema: Nettbank (betaling, kontotyper, avtalegiro, autogiro, budsjett, sparing), BSU, sparekonto, fastrente, fond, lån (kredittkort, billån, bolig

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Selvforsvar, tøying og mobilitet

Dette valgfaget egner seg for alle som ønsker å bygge selvtillit, lære noen teknikker for å føle seg tryggere og som vil jobbe med stive muskler og ledd.

Skriveverksted

Ønsker du å sette ord på dine tanker, skape ditt eget univers, gi liv til en karakter, eller tegne vakre dikt med ord? Da er dette en gylden mulighet. Du får nyttige tips og et publikum å dele med .

Stressmestring og avspenning

I dette valgfaget får du muligheten til å lære deg enkle, men effektive teknikker og øvelser som roer ned sinnet, samt hjelper kroppen din til å være mer avslappet og samtidig sterkere.

Strikking og hekling

I dette valgfaget vil du lære det mest elementære innen strikking og hekling. Faget passer for både deg som ikke har prøvd før og for deg som har erfaring.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Tankevirus

Alle har vi rare tanker, men ikke alle av oss tror på dem. Vi lærer å identifisere de rare tankene og lærer å avsløre dem.

Thaimassasje

Valgfaget for deg som ønsker å lære om tradisjonell thaimassasje, også kjent som «Yoga massasje».

Velkommen til en frilynt folkehøgskole med spennende linjer, valgfag og studieturer til Asia og andre spennende steder. Et trygt og inkluderende miljø hvor læring, fellesskap og personlig utvikling står i fokus. Du blir en del av et raust miljø hvor du kan være deg selv og lære i ditt eget tempo.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 125 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur til Japan
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: Japan
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 125 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Tilleggskostnad for enkeltrom u/ dusj og WC: kr 400 pr mnd Tilleggskostnad for enkeltrom m/ dusj og WC: kr 600 pr mnd
  600,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 125 500,-
(12 550,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

 • Egen PC/iPad inkludert programmet Clip studio paint (kjører kun på Windows, Mac, iPad). 
 • Digital tegnebrett (feks: Wacom)

Vi har ikke hatt elever med funksjonsnedsettelser.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Se vlogger fra folkehøgskolelinjene

Hvordan ser en dag på en folkehøgskolelinje ut? Det er over 900 ulike linjer, så det varierer mye! Vi har fått elever på noen av ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kunst - Kultur

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Kunst

Svalbard folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Tegning, maling og kunst

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Game Art

Sunnhordland folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Nordiska Bildskolan

Nordiska folkhögskolan
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Tegning, Maling & Keramikk - Europa og Japan

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
HelårskursKristen

Visuell kunst

Nansenskolen
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt