Til hovedinnhold
Ledig plass

Ønsker du å være med på en reise i tegneseriens verden fra Tokyo til Seoul? Her kan du utvikle ditt kreative talent og skape gripende historier!

I Norge vokser interessen for manga og webtoons stadig. Manga er japansk og er kjent for sin tegnestil, mens koreanske webtoons sin frie historiefortellig har vært en inspirasjon for flere k-dramaer. 

Hos oss så setter vi inspirasjon og skaperglede høyt i tegneprosessen. Vi fokuserer på å lage manga og webtoons på den profesjonelle måten som de gjør i Asia. Her vil du være en del av et inspirerende og kreativt læringsmiljø med likesinnede som deler dine interesser. Vi tegner opp skoleåret med anatomiøvelser og digital tegning mens vi streker opp linjene mot mangastilen. Deretter setter du dine ideer gjennom karakterdesign som forbereder din karakter til å leve i dine historier. På slutten av året settes du på prøve til å lage din egen historie akkurat som din favoritt manga/webtoon tegner. 

Årets høydepunkt vil være studieturen til manga- og webtoons hjemmeland, Japan OG Sør-Korea.

Hos oss vil du få individuell oppfølging av lærere som støtter deg i din reise fra skisse til publisering. Undervisningen vil være lagt til rette for at du som skaper skal kunne utfolde deg med alle verktøyene du måtte trenge fra manga og webtoons. Vi hjelper deg med å finne din fortellerstemme og skape karakterer som folk vil huske!

Vi ønsker at deres manga og webtoons skal ha positiv virkning i den norske kulturen. Derfor fokuserer vi på å gi deg den informasjonen du skulle trenge til å sette i gang ditt tegneserie- eventyr når du er ferdig hos oss.

Hva venter du på?

Søk i dag!

Linjen er for deg som: liker å tegne manga/webtoons og liker å lage historier. Ønsker å utvikle grunnleggende tegneferdigheter og finne din fortellerstemme.

Dette vil du lære

 • Lage karakterer som folk vil huske 
 • Utviklingen av manga- og webtoon som et medium
 • Idémyldring, dramaturgi og oppbygging av ruter
 • Grunnleggende ferdigheter innenfor anatomi, fargeteori og komposisjon
 • Bruke digitale «snarveier» for å lage manga- og webtoons
 • Markedsføring, selvpublisering og utgivelse via forlag

Våre forventninger til deg

 • Du har interesse for manga og webtoons
 • Du har et brennende ønske om å fortelle en historie
 • Du er motivert og har et ønske om å bli god i tegning
 • Du ønsker å utvikle deg og dine ferdigheter
 • Du møter utfordringer med et smil
 • Du bidrar til å skape et positivt miljø rundt deg
 • Du møter opp og deltar aktivt

Eden Melles

Linjelærer for Manga og webtoons / markedsføringsansvarlig

Eden er født i 1994 og er utdannet spesialpedagog. I de tre siste årene har hun fått to tegneserier på trykk og har selvpublisert en manga via Nordicomics. I tillegg har hun hatt stands på cons rundt omkring i landet der hun har solgt fanart og tegneserier. For øyeblikket studerer hun under den japanske mangategneren, Nao Yazawa ved Manga School Nakano.

Epost: Eden@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG!
Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Timene vil hovedsakelig bestå av styrke, tøying og enkel akrobatikk. Vi starter enkelt, men kommer til å jobbe mot mer avanserte teknikker. Man trenger ingen tidligere erfaring.

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Dans

Her blir du introdusert til jazzdans, lyrisk, hiphop og andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk samtidig som vi beveger oss og har det gøy. Timene tilrettelegges etter nivå.

Drømmearbeid

Nattens drømmer er en kommentar til det livet vi lever som våkne. Gjennom å forstå drømmene våre, vil vi også lære oss selv bedre å kjenne. Freud mente at drømmene er kongeveien til det ubevisste.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

Lyst til å lære å snakke og skrive på japansk? Da er dette valgfaget for deg! I skriftlig fokuserer vi på Hiragana og Katakana, mens i muntlig lærer dere nye ord og utrykk, samt øve korrekt uttale.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Mellom solskinn og ruskevær

En samtalegruppe der vi inviterer til dialog, refleksjon og deling. Eksempler på tema kan være: Livsmestring, Hva er normalt? Kroppspress, Hva er det gode liv? Hva er bra nok? Hvordan endre vaner?

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Taekwondo

En koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er kjent for dynamiske fotteknikker. Treningsformen utvikler styrke, fleksibilitet og hurtighet samtidig som man lærer selvforsvar!

Vi er en frilynt skole, og skolen der Øst møter Vest. For deg som er nysgjerrig på asiatisk filosofi og kultur. Du vil bli utfordret, og lære mye om deg selv gjennom spennede linjer, valgfag og studieturer. La dette bli et år med vennskap, god trivsel og utvikling av nye ferdigheter - et år du sent vil glemme!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 115 050,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 115 050,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 115 050,-
(11 505,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

 • Egen PC/iPad, programmet Clip studio paint (kjører kun på Windows, Mac, iPad). 
 • Digital tegnebrett (feks: Wacom)
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg føler meg sterkere psykisk etter et år på folkehøgskole

Anna Wistum (19) har slitt med angst, PTSD og depresjon. Hun valgte å være åpen om dette da hun søkte plass på folkehøgskole og i ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeKristen

Game Art & Design

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Art, design & travel

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

KUNST: tegning/arkitektur

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Foto og kunst

Svalbard folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Street ART

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Tegning, Maling & Keramikk

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Tegning, maling og kunstreise

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt