Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Ønsker du å være med på en reise i tegneseriens verden fra Tokyo til Seoul? Her kan du utvikle ditt kreative talent og skape gripende historier!

I Norge vokser interessen for manga og webtoons stadig. Manga er japansk og er kjent for sin tegnestil, mens koreanske webtoons sin frie historiefortellig har vært en inspirasjon for flere k-dramaer. 

Vi fokuserer på å lage manga og webtoons på den profesjonelle måten som de gjør i Asia. Her vil du være en del av et kreativt læringsmiljø med likesinnede som deler dine interesser.

Vi tegner opp skoleåret med anatomiøvelser og digital tegning mens vi streker opp linjene mot mangastilen. Deretter setter du dine ideer gjennom karakterdesign som forbereder din karakter til å leve i dine historier. Etter jul settes du på prøve til å lage din egen historie akkurat som din favoritt manga/webtoon tegner. 

Årets høydepunkt vil være studieturensom går til Japan OG/ELLER Sør-Korea, avhengig av pris.

Hos oss vil du få faglig oppfølging av lærere som støtter deg i din reise fra skisse til publisering. Undervisningen vil være lagt til rette for at du som skaper skal kunne utfolde deg med alle verktøyene du måtte trenge fra manga og webtoons.

Vi hjelper deg med å finne din fortellerstemme og skape karakterer som folk vil huske!

Vi ønsker at deres manga og webtoons skal ha positiv virkning i den norske kulturen. Derfor fokuserer vi på å gi deg den informasjonen du skulle trenge til å sette i gang ditt tegneserie- eventyr når du er ferdig hos oss.

Hva venter du på?

Søk i dag!

Linjen er for deg som: liker å tegne manga/webtoons og liker å lage historier. For deg som ønsker å utvikle dine tegneferdigheter og finne din fortellerstemme!

Dette vil du lære

 • Lage karakterer som folk vil huske 
 • Utviklingen av manga- og webtoon som et medium
 • Idémyldring, dramaturgi og ruteoppsett
 • Anatomi, fargeteori, komposisjon og stilisering
 • Bruke digitale «snarveier» for å lage manga- og webtoons
 • Markedsføring, selvpublisering og utgivelse via forlag

Våre forventninger til deg

 • Du har interesse for manga og webtoons
 • Du har et brennende ønske om å fortelle en historie
 • Du er motivert og har et ønske om å bli god i tegning
 • Du bidrar til å skape et positivt miljø rundt deg og dine medelever
 • Du møter opp og deltar aktivt i undervisningen
 • Du klarer å gjennomføre fra start til slutt
 • Du er mottakelig for konstruktiv kritikk

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 uker

Som en del av tegneserie- eventyret reiser vi på studietur til Japan og Korea. Her får man muligheten til å lære mer om det øst-asiatiske tegneseriemediet gjennom spennende workshops med profesjonelle manga- og webtoonskapere!

Vi reiser først til Korea sammen med K-pop klassen for å få en smakebit på koreansk kultur som byr på alt fra webtooncafeer, teknologi, shopping, mote, fornøyelsesparker osv. Etter to uker i Seoul reiser vi videre til Tokyo for å oppleve japansk popkultur på det beste — blant annet shopping i Akihabara, kjent for å være distriktet for manga- og anime fans.

Turen blir vurdert ut i fra situasjonen med Covid-19.

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG! Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Timene vil hovedsakelig bestå av styrke, tøying og enkel akrobatikk. Vi starter enkelt, men kommer til å jobbe mot mer avanserte teknikker. Man trenger ingen tidligere erfaring.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Bærekraft i praksis

Hva betyr begrepet bærekraft? Dette er valgfaget for deg som ønsker å lære om hvordan kan man ta gode bærekraftige valg gjennom ulike aktiviteter som bærplukking, reparere gamle plagg osv.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

Lyst til å lære å snakke og skrive på japansk? Da er dette valgfaget for deg! I skriftlig fokuserer vi på Hiragana og Katakana, mens i muntlig lærer dere nye ord og utrykk, samt øve korrekt uttale.

Japansk kalligrafi

Lær å skrive kanji (kinesiske tegn) med blekk og kost.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Selvforsvar, tøying og mobilitet

Dette valgfaget egner seg for alle som ønsker å bygge selvtillit, lære noen teknikker for å føle seg tryggere og som vil jobbe med stive muskler og ledd.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Stressmestring og avspenning

I dette valgfaget får du muligheten til å lære deg enkle, men effektive teknikker og øvelser som roer ned sinnet, samt hjelper kroppen din til å være mer avslappet og samtidig sterkere.

Strikking og hekling

I dette valgfaget vil du lære det mest elementære innen strikking og hekling. Faget passer for både deg som ikke har prøvd før og for deg som har erfaring.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Taekwondo

En koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er kjent for dynamiske fotteknikker. Treningsformen utvikler styrke, fleksibilitet og hurtighet samtidig som man lærer selvforsvar!

Tankevirus

Alle har vi rare tanker, men ikke alle av oss tror på dem. Vi lærer å identifisere de rare tankene og lærer å avsløre dem.

Thaimassasje

Valgfaget for deg som ønsker å lære om tradisjonell thaimassasje, også kjent som «Yoga massasje».

Velkommen til en frilynt folkehøgskole med spennende linjer, valgfag og studieturer til Asia og andre spennende steder. Et trygt og inkluderende miljø hvor læring, fellesskap og personlig utvikling står i fokus. Du blir en del av et raust miljø hvor du kan være deg selv og lære i ditt eget tempo.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 122 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: Japan og Sør-Korea
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 122 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Tilleggskostnad for enkeltrom u/ dusj og WC: kr 400 pr mnd Tilleggskostnad for enkeltrom m/ dusj og WC: kr 600 pr mnd
  600,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 122 500,-
(12 250,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

 • Egen PC/iPad inkludert programmet Clip studio paint (kjører kun på Windows, Mac, iPad). 
 • Digital tegnebrett (feks: Wacom)

Vi har ikke hatt elever med funksjonsnedsettelser.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Se vlogger fra folkehøgskolelinjene

Hvordan ser en dag på en folkehøgskolelinje ut? Det er over 900 ulike linjer, så det varierer mye! Vi har fått elever på noen av ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole
HelårskursKristen

Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Street ART - Berlin, Karibien

Ringebu Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Tegning, maling og kunst

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Art design & travel

Jæren Folkehøgskule
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kunst - Kultur

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga

Bjerkely folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Kunst - Foto - Glas - Reise

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Kunst, streetart og tegning

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
HelårskursFrilynt

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeFrilynt