Til hovedinnhold

YouTube og Entreprenørskap

Søk på linjen
Ledig plass

Drømmer du om å gjøre suksess med egen YouTube-bedrift? Har du ambisjoner om å utvikle din egen sjanger og signatur på kanalen din? Er du i startgropen, eller er du på god vei til å gjøre dette?

Hvis du ønsker å gjøre det bra på YouTube må du satse og jobbe hardt. Danvik vil legge rammene.

I starten av skoleåret vektlegges det entreprenøriellmessige ved en virksomhet, der man gjør analyser av markedet og ser på hvilke muligheter man har for å utvikle bedriften. Basert på dette vil skolen komme opp med et opplegg skreddersydd til bedriften, og i samtaler med en ekstern veileder utarbeide en plan for hele året.

Linjen er knyttet opp mot Ungt Entreprenørskap sitt bedriftsopplegg for studenter, der man lærer hvordan oppstarten av en bedrift foregår og alt det praktiske rundt dette, så som idéutvikling, organisering, rollefordeling og drift.

Gjennom å drive med YouTube og entreprenørskap lærer man mye om å skape innhold rettet mot en spesifikk målgruppe. Man lærer å filme, klippe og generelt utvikle seg i kreativ retning. Videre lærer man å markedsføre seg selv og kanalen. Dette er veldig nyttige kunnskaper og egenskaper å ta med seg videre i livet. Det å ha startet og å ha drevet en YouTube-kanal vil gjøre deg til en meget aktuell kandidat i en mengde mediebedrifter. Mange av Danvik sine samarbeidsbedrifter ønsker denne youtube-kompetansen. Danvik klarer knapt å levere nok praktikanter til andreårsordningen med praksisplasser som har nettopp denne kompetansen. Vil du bli en av de?

Dersom du allerede har din egen YouTube-kanal, så skal du selvsagt få tid og mulighet til å jobbe med å videreutvikle denne, parallelt med at du jobber med klassen eller gruppens egen kanal.

Hvis du vil bli en youtuber og vil utvikle rollen sammen med andre kule folk som har gjort det før, kan denne linjen hjelpe deg med nå målet.

Dette vil du lære

På denne linjen vil dere sammen starte og drive en YouTube-kanal. Gruppen skal bli enige om hvilket innhold kanalen skal ha, og dere må tenke ut konsept for videoene. Det skal videre lages grafisk uttrykk, og dere må lage sendeplaner og plan for markedsføring. Dere vil få tett veiledning underveis, og dere vil få tips og råd fra erfarne youtubere.

Våre forventninger til deg

I løpet av skoleåret blir det mye selvstendig arbeid, og studentene har stor frihet til å utforme sin faglige hverdag og sette seg mål for egenutvikling og for utvikling av YouTube-kanalen.

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 24 800

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag og tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Fellesundervisning på onsdag og lørdag
 • Internattime og gangmøte
 • Morgensamling hver dag etter frukost
 • Valgfag hver onsdag etter lunsj
 • Frie aktiviteter stort sett hver dag (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld (annenhver uke)
 • Kor

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • Dialogtur til leirsted for å bli bedre kjent på tvers av linjene
 • Linjeundervisning stort sett hver uke, fellesundervisning på onsdager og lørdager
 • Bli kjent- tur i Drammen
 • Workshop (fire uker i løpet av året, fordelt på to bolker)
 • Linjeuker, (fem uker i løpet av året)
 • Linjeturer til Paris og Berlin (frivillig)
 • Danvikdagene: Kinovisning av filmer, fotoutstilling, opplesning av tekster og radioinnslag (elevprodukter)
 • Skoletur til USA og India (frivillig)
Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger ett valgfag i halvåret. Det går over to timer hver onsdag når det ikke er linje- eller workshopuker. Tilbudet vil variere alt etter etterspørsel eller lærerressurser. I inneværende skoleår har vi hatt følgende tilbud:

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Yoga

Under valgfagtimene våre rigger vi om teatersalen vår til yoga-øvelser. Vanskelighetsnivå tilpasses alt etter individuelle ønsker.

Drømmer du om en kreativ jobb? Vi lover deg profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter innenfor mediebransjen. Ønsker du i tillegg å treffe tvillingsjeler, er sosial og glad i å jobbe sammen med andre, er Danvik stedet for deg. 

Linjer ved skolen

Fra kr 104 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 104 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 104 500,-
(10 450,- per måned)
Skolepenger fakturerer 10 ganger i løpet av skoleåret. Kost og losji faktureres 40% av semesteravgiften i august og januar, og henholdsvis 15% de resterende måneder. Dette korresponderer med utbetalingene fra Lånekassen. Fellesutgifter og linjeutgifter faktureres 1/10 del hver måned.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Fotostudio og tilretttelagt opptaksrom for videoer, storformatskriver, profesjonell skanner, m.m.

Dette utstyret må du stille med selv

Digitalt kamera, eksterne kameramikrofon og PC/Mac

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Rekordmange folkehøgskoleproduksjoner til Amandus

Når Amandusprisen går av stabelen i kveld er det med rekordmange nominerte folkehøgskoleproduksjoner. I konkurransen Amandus UNG kommer hele 8 av 26 filmer fra Danvik ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Sosial medieproduksjon

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Innovasjon - sosiale medier og markedsføring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Media

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Storytellers

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Drone og kamera

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

MediaCrew

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeKristen

Digital design

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

SKAP story

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Media

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Fotografi

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Grafisk design

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Beats Electro

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Film og Reiseliv, Latin-Amerika

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Spelutvikling

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Film og Youtube

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Sportsjournalistikk & idrett

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole - Skiringssal
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Klimaveiviser

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Film & Animasjon

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto & Vlogg

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Foto - New York

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Festival Event Management

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Spilldesign og Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

IT - Webutvikling

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Backpack Foto - New Zealand B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs BFrilynt

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Film og Foto

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Filmproduksjon - Japan

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

FotoVideo

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Klassisk fotografi

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole - Skiringssal
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt