Til hovedinnhold

Danvik Folkehøgskole

Drømmer du om en kreativ jobb i mediebransjen? Du får profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter. Ønsker du i tillegg å få nye venner, og er glad i å jobbe sammen med andre? Kanskje ønsker du deg bare et kult år på Folkehøgskole? Danvik er stedet for deg. 

Søk på skolenLinjer

Du er velkommen til Norges kreative mediefolkehøgskole.
Dette er skolen for deg som vil ha en drømmejobb innen film, skuespill, radio og podcast eller som programleder på TV – men også deg som bare vil ha et kult og sosialt år uten karakterpress.

Du får lære ved å prøve selv, utvikle deg og oppleve magien som oppstår i en medieproduksjon. Kanskje du vil lære å skrive eller programmere spill? Vi har også linja for deg.

Høydepunkter
Elevene våre elsker vår 24 timers livesending hvor vi samler inn penger til vårt solidaritetsprosjekt i India. Turene til India og Los Angeles/Hollywood gir minner og opplevelser for livet.

Kunnskap og personlig vekst
Elevene våre sier at Danvik-året har gitt mye kunnskap, innsikt og personlig vekst. Mange forteller at de har møtt sitt livs beste venner her.  Mange har også gått videre ut i praksis på drømmearbeidsplassen. Et år på internat gir deg mye praktisk livserfaring som kommer godt med videre i livet.

Rett ut i jobb?
Danvik er kjent i mediebransjen. Mye på grunn av vårt unike andreårstilbud med mediepraksis i en mediebedrift. Vi samarbeider med flere av Norges største mediehus, og kan gi deg en knallstart på karrieren – hvis du vil. Det er også helt fint om du bare vil ha et gøy år og dyrke en interesse. Uansett håper vi du vil vokse på året her hos oss i herlige Drammen.

Dette står vi for

Danvik er en kristen folkehøgskole med stor takhøyde. Verdiene våre er begeistring, mestring, fellesskap og respekt. 

På onsdager og lørdager er alle elevene på skolen sammen. Da har vi det vi kaller fellesfag. Noen ganger har vi mediefag, andre ganger handler det om det å bo sammen på en skole. Vi har jobbsøkerkurs og kurs i personlig økonomi. På lørdager har vi ulike seminarer, ofte med innleide gjester. i tillegg lager hver linje lørdagsundervisning for de andre på skolen en gang hver. Det er kult - da får du et innblikk i hva de arbeider med på de andre linjene og ofte får vi prøve de andre fagene. 

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret. Du har normalt valgfag to timer i uka. Eksempler på valgfag: klatring, hobbyhjørnet, spill, film, gjenbruk, digital musikkproduksjon, vokal og låtskriving, trening, paddel, slalåm, isbading og lesesirkel.

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

6.30 am morning run

Bærekraftig juleverksted

Her skal vi koke opp ideer for å sette fokus på Bærekraft på Danvik. Lag noe du ville kjøpt. Gjenbruk noe du ville kastet. Tenk ut årets første julepresang.

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, forskjellige øvelser, du får mulighet til å lære danser men også lage noe eget.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk, eller lær deg lyddesign, med et program som Ableton Live, FL Studio eller Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine egne medieprodukt; film, jingler o.l

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Fotobok

Fotoboken er blitt et populært medium for å presentere bilder, og en håndfast reaksjon på den flyktige og digitale strømmen av bilder som preger dagens samfunn. En kunstbok eller et privat fotoalbum?

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Lesesirkel

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Padeltennis

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 20 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

På Danvik har vi nå ledige dobbeltrom. Rommene har egne bad. Elevene sier ofte at det å dele rom har gjort folkehøgskoleåret enda bedre. Hvis du er i tvil om du vil søke om enkelt- eller dobbeltrom, anbefaler vi deg å prøve dobbeltrom.

Fasiliteter

 • Svømmebasseng
 • Gymsal
 • Black box teatersal
 • Bibliotek
 • Data- og redigeringsrom
 • Biljard og bordtennis
 • Kino/konferansesal
 • Nett på alle rom

Det tar 12 minutter å rusle til Drammen sentrum. Etter 40 minutter med bil/tog er du i Oslo. Du bor i et rolig og grønt nabolag, rett ved Marienlyst stadion og Drammensbadet. Det er en kort gåtur til skøytebane, park og badeplass. Drammen er en koselig storby som vi tror du blir glad i. 

Finn reiserute fra der du bor

 • Treningssentre i umiddelbar nærhet
 • Drammensbadet (5 min)
 • Marienlyst stadium (2 min)
 • Drammensbiblioteket (20 min)
 • Spiralen (30 min)
 • Strømsø torg og Bragernes torg (15 min)
 • Kino City (20 min)
 • Drammens Teater og Brageteatret (20 min)

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Fellesundervisning der alle elevene er sammen på onsdag og lørdag
 • Internattime
 • Gangmøte for de som bor på samme gang 
 • Valgfag to timer i uka
 • Frivillige aktiviteter stort sett hver kveld (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • "Bli-kjent-tur" i starten av skoleåret
 • Bli kjent-tur i Drammen
 • Valgfag fordypning, to uker på høsten
 • Stort fellesprosjekt for hele skolen: med en 24-timer-livesending der elevene er programledere og styrer kameraer og lyd
 • Linjeuker hvor du får fordype deg på linja
 • Linjeturer til bla. Paris, Berlin eller London
 • Danvikdagene hvor vi ser film, teaterforestilling, tv-sendinger, opplesninger og radioinnslag elevene lager
 • Skoletur til USA og India (frivillig)

Danvik folkehøgskole er landets ledende kreative mediefaglige folkehøgskole. Gjennom både det faglige og sosiale lærer du som elev deg selv å kjenne, bli trygg på deg selv og dine verdier, og utvikle solidaritet og omsorg for andre.

24 tiner live for India
24 timer live for India er vårt store årlige solidaritetsprosjekt som i 2022 samlet inn over 180.000 kroner til skolebygging i den fattigste delen av India. Sjekk gjerne ut videoene fra sendingen på YouTube. Livesendingen er et felles prosjekt for hele skolen, hvor vi streamer en sending fra vårt store studio med fsamtaler og intervjuer, og videoinnslag et døgn i strekk. Elevene planlegger og gjennomfører prosjektet.

KANAL 1 DRAMMEN
Danvik har egen radiokonsesjon (FM-kanal i Drammen med potensielt 100 000 lyttere). Elevene på Radio og podcast sender fire timer kommersiell ettermiddagsradio hver dag.

 

Stipendiatene og miljøarbeiderne bidrar sammen med elevene til det gode miljøet i fritiden på Danvik. Sammen med aktivitetsgruppen med elever, arrangerer de aktiviteter nesten hver ettermiddag og kveld. Det kan være quiz, ballspill, turneringer i bordtennis eller billjard, filmkvelder eller Mad Max maraton. Ellers har vi faste poster som:

Danvikkvelder
Danvikkvelder er elevens egne underholdningskvelder. Hver linje lager underholdning for hele skolen. Dette blir alltid morsomt og god stemnig.

Onsdagstreff og bålpanna
Annenhver uke har skolen tilbud om samlinger i peisestua der vi snakker om tro. Onsdagskveldene er populære for både kristne og ikke-kristne elever. Hver sønadg samles de som har lyst til en prat rundt bålpanna. 

Vi har 18-års aldersgrense så du må fylle 18 år innen utgangen av året du starter. Du oppgir attester og dokumentasjon fra skole og arbeid, dette sender du inn sammen med søknaden din. Vi har ikke karakterkrav eller krav om generell studiekompetanse. Du må levere en personlig søknad. Du finner mer  informasjon på søknadsskjemaet.

Bygninger

Skolen har flere eldre bygg og er ikke universelt utformet. Vi tilrettelegger så godt vi kan. Vi er gode til å finne praktiske løsninger.
Inngangspartiene har ramper. Alle rom har egne bad og i det er eget HC-toalett i bygningen for spisesal/fellessamlinger. 
Plassen mellom bygningene har ikke trinn eller trapp. 

Mat

Vi tilbyr glutenfri og laktosefri meny mot et mindre tillegg i prisen. Vi tilpasser kosten for andre allergier. 

Faglig og sosialt

På Danvik er vi vant til å ta i mot elever som har behov for ekstra tilrettelegging i undervisning og i det sosiale livet. Vi har et eget team med miljøarbeidere. Ta kontakt med oss hvis du har behov for kontakt med dem, så ser vi hvordan vi kan finne gode løsninger for skolehverdagen din. 

Tonje Grønning Lund

Lærer i TV-produksjon

Tonje er utdannet TV- og radiojournalist fra Mediehøgskolen Gimlekollen. Har jobbet i  TV-Vestfold, Drammens Tidende og P4 Radio Hele Norge. Har variert erfaring som videojournalist, nyhetsanker, programleder og radioreporter. Jobber som flerkamerafotograf ved siden av jobben på Danvik.

Epost: tonje@danvikfhs.no
Telefon: 97727937

Aimi Wallumrød

Lærer i Skuespill for scene og film

Ansatt siden høsten 2007 Utdannelse: Har drama og teater utdanning fra Høgskolen i Oslo. Tidligere jobb: Har tidligere jobbet i grunnskole og folkehøgskole. Har vært på turne med fortellerteater gjennom den kulturelle skolesekken. Er også forteller og kursholder innen teater. «All kunst er lek. Når en kunstner slutter å leke, kan han ikke skape kunst.» Kolbein Falkeid.

Epost: aimi@danvikfhs.no
Telefon: 92207028

Bjørn Esben Almaas

Lærer Manus- og skriveverksted

Debuterte i 2001 med den kritikerroste novellesamlingen Costa del Sol. Har siden gitt ut romanene Katzenjammer (2003) og Sov eller snakk om kjærlighet (2009). Han har holdt en lange rekke skrivekurs for barn, ungdom og voksne. Underviser også ved Westerdals School of Comunication og Forfatterstudiet i Bø.

Epost: bjornesben@danvikfhs.no
Telefon: 40871355

Inger Bråtveit

Lærer Manus- og skriveverksted

Inger debuterte i 2002 med romanen Munn mot ein frosen fjord, og har seinare gitt ut tre romanar, ei diktsamling og ei barnebok. Bråtveit har mottatt flere stipend og priser bla. Nynorsk litteraturpris og nominert til Kritikerprisen, vore medredaktør av litteraturtidsskriftetet Vagant, og sekundæromsetjar for Det Norske Bibelselskap sitt prosjekt «Bibel 2010».

Epost: inger@danvikfhs.no
Telefon: 97080720

Bjørn Erik Pihlmann Sørensen

Lærer Filmlinja

Linjeansvarlig og har utviklet film- og VP-linjen. Utenfor skolen arbeider Bjørn Erik med kort- og spillefilmprosjekter som regissør, produsent og manusforfatter. Bjørn Erik har regiutdannelse fra den prestisjetunge National Film & Television School (NFTS) i London, med en Master of Arts in Film & Television. Han er også Norges første med sertifisering i Virtual Production & Realtime Technology.

Epost: pihlmann@danvikfhs.no
Telefon: 92018140
Instagram: @pihlmann_films

Gro Sivertsen Meinseth

Lærer Radio Live & Podcast

Gro har studert journalistikk og kommunikasjon på Mediehøgskolen Gimlekollen. Hun har jobbet som castingansvarlig og regissør i Monster Entertainment med TV-produksjoner som Idol, Norske Talenter, Skal Vi Danse, Senkveld og The Stream for TV2.  Hun har også jobbet som programleder og produsent i Radio Norge, og har vunnet flere radiopriser i Radio Prix for sine barne- og ungdomsprogrammer. 

Epost: gro@danvikfhs.no
Telefon: 47407907

Terje Halsvik

Lærer i Skuespillteknikk

Terje er skuespillerutdannet med Mastergrad fra Teaterhøgskolen i Helsinki. Han er også utdannet teaterpedagog fra Kunsthøgskolen i Oslo. Som skuespiller har han arbeidet både i frie grupper og ved teatre som Teatret Vårt, Riksteatret, Oslo Nye teater og Nordland Teater. 

Epost: terje@danvikfhs.no
Telefon: 91163103

Lene Sørøy Neverdal

Linjelærer Foto & YouTube

Lene er fotojournalist og er utdannet lærer med en mastergrad i formgivning, kunst og handverk. Hun har flere års erfaring fra Sogndal folkehøgskole men har vært på Danvik siden 2016. Som fotojournalist er Lene spesialisert i visuell historiefortelling ved bruk av både film og foto. Portrettsjangeren er Lenes hjertebarn, og hun har den siste tiden hatt mange oppdrag i Dagsavisen.

Epost: lene.neverdal@danvikfhs.no
Telefon: 95813738

Larry Bringsjord

Turansvarlig og lærer fellesfag

Turansvarlig for Danviks studieturer til India og USA, og er ansvarlig for mye av fellesundervisningen. Larry er utdannet lektor med master i musikkvitenskap ved Universitet i Oslo. Direktør i plateselskapet MTG Music med ansvar for mange norske artister. Er nestleder for Spellemannprisen, styreleder i Fono, har sittet eller sitter i styrer i en rekke fond, Gramo, MIC, Music Export Norway mfl.

Epost: larry@danvikfhs.no
Telefon: 97405050

Axel Nelson

Lærer i valgfag, workshop og utstyrsansvarlig

Axel Nelson har en variert erfaring med forskjellige prosjekter innen media, teater og skuespill. Han har utdanning innen media og kommunikasjon, og et halvt år på Filmakademiet der han studerte reklame og bestillingsfilm. «Sanningen är hos studentene, jag skall bara få dem till å forstå det».

Epost: axel@danvikfhs.no
Telefon: 48189038

Linjer på Danvik Folkehøgskole

Forfatterlinja Skriv!

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Film

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Virtuell Produksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

TV-produksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Foto og video - Kreativ innholdsproduksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Spill og Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

YouTube & Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Innholdsproduksjon - Sosiale medier

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Radio & Podcast

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Skuespill for Scene og Film

Danvik Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Videregående Media

Danvik Folkehøgskole
Fullt
HelårskursKristen

Danvik-stipp: Praktisk miljøarbeid og ledertrening

Danvik Folkehøgskole
Fullt
StipendiatlinjeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Jon Øigarden

Året på ­Danvik var skikkelig ­spennende, og skolens teater­oppsetning ­inspirerte meg så ­abso­lutt til videre jobbing på scenen.

Jon Øigarden
Jonas Rønning

På Danvik fikk jeg noen a-ha opplevelser på det å være kreativ.

Jonas Rønning
Niclas Baarli

Danvik var det perfekte springbrett inn til min drømmekarriere. Gjennom Danviks fantastiske 2. år fikk jeg jobben som videre førte meg inn i NRK. Nå sender jeg daglig på P3 i beste sendetid.

Fra bloggen

Kjersti forandret folkehøgskolen ved å få gutta i prat: – De trenger å snakke mer om følelser

Første gang «Guttas prat» ble gjennomført var det så mye testosteron i rommet at Kjersti Hylland ikke fikk puste. Ett år senere var skolen forandret.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen