Til hovedinnhold

Danvik Folkehøgskole

Drømmer du om en kreativ jobb? Vi lover deg profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter innenfor mediebransjen. Ønsker du i tillegg å treffe tvillingsjeler, er sosial og glad i å jobbe sammen med andre, er Danvik stedet for deg. 

Søk på skolenLinjer

Danvik folkehøgskole har som mål å være Norges ledende kreative mediefaglige folkehøgskole. Gjennom både det faglige og sosiale skal eleven lære seg selv å kjenne, bli trygg på seg selv og sine verdier, og utvikle solidaritet og omsorg for sin neste. 

Dette står vi for

Norges Kreative Mediefolkehøgskole, våre verdier er basert på tillit, trygghet og trivsel!

Fellesfagene utgjør to timer på onsdag, og vi har lørdagssemninarer som går over fire timer. De fleste timene blir brukt til relevant mediefag som er i tråd med skolens profil, men allmenne viktige tema fra dagsorden blir også tatt opp. 

Du velger ett valgfag i halvåret. Det går over to timer hver onsdag når det ikke er linje- eller workshop-uker. Tilbudet vil variere alt etter etterspørsel og lærerressurser. I inneværende skoleår har vi hatt følgende tilbud:

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

6.30 am morning run

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Bærekraftig juleverksted

Her skal vi koke opp ideer for å sette fokus på Bærekraft på Danvik. Lag noe du ville kjøpt. Gjenbruk noe du ville kastet. Tenk ut årets første julepresang.

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, forskjellige øvelser, du får mulighet til å lære danser men også lage noe eget.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk, eller lær deg lyddesign, med et program som Ableton Live, FL Studio eller Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine egne medieprodukt; film, jingler o.l

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Fotobok

Fotoboken er blitt et populært medium for å presentere bilder, og en håndfast reaksjon på den flyktige og digitale strømmen av bilder som preger dagens samfunn. En kunstbok eller et privat fotoalbum?

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Lesesirkel

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Yoga

Under valgfagtimene våre rigger vi om teatersalen vår til yoga-øvelser. Vanskelighetsnivå tilpasses alt etter individuelle ønsker.

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

Vi har mange ulike rom på Danvik, med og uten bad, en- og tomannsrom

Fasiliteter

 • Svømmebasseng
 • Gymsal
 • Black box teatersal
 • Bibliotek
 • Data- og redigeringsrom
 • Biljard og bordtennis
 • Kino/konferansesal
 • Internett på alle rom

Skolen ligger 12 minutter gangavstand til Drammen sentrum, og 40 minutter med bil/tog fra Oslo.

Finn reiserute fra der du bor

 • Treningssentre i umiddelbar nærhet
 • Drammensbadet, et av Norges største svømmeanlegg (5 min)
 • Marienlyst stadium (2 min)
 • Drammensbiblioteket (20 min)
 • Spiralen (30 min)
 • Strømsø torg og Bragernes torg (15 min)
 • Kino City (20 min)
 • Drammens Teater og Brageteatret (20 min)

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Fellesundervisning på onsdag og lørdag
 • Internattime og gangmøte
 • Morgensamling hver dag etter frukost
 • Valgfag hver onsdag etter lunsj
 • Frie aktiviteter stort sett hver dag (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld (annenhver uke)
 • Kor

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • Dialogtur til leirsted for å bli bedre kjent på tvers av linjene
 • Linjeundervisning stort sett hver uke, fellesundervisning på onsdager og lørdager
 • Bli kjent-tur i Drammen
 • Valgfag fordypning (fire uker i løpet av året, fordelt på to bolker)
 • Linjeuker, fem uker i løpet av året
 • Linjeturer til Paris og Berlin
 • Danvikdagene: Kinovisning av filmer, fotoutstilling, teaterforestilling, opplesninger og radioinnslag (elevprodukter)
 • Skoletur til USA og India (frivillig)

Danvik folkehøgskole har som mål å være Norges ledende kreative mediefaglige folkehøgskole. Gjennom både det faglige og sosiale skal eleven lære seg selv å kjenne, bli trygg på seg selv og sine verdier, og utvikle solidaritet og omsorg for sin neste.

LIVE-SENDING OG SOLIDARITET
Kalenderåret på Danvik i 2020 startet med to ukers forberedelser til en live-sending som gikk over 24 timer på TV og radio. Alle elevene på skolen jobbet med forberedelser og gjennomføring, med gode bidrag fra mediepraktikantene i andreårsordningen vår. Dette er vårt store solidaritetsprosjekt som samlet inn over 100.000 til skolebygging i den fattigste delen av India. Sjekk gjerne ut sendingene på YouTube.

KANAL 1
Danvik ønsker å være en aktiv og synlig medieaktør i Drammen. Skolen har egen radiokonsesjon og elevene er selv ansvarlig for fire timer kommersiell ettermiddagsradio hver dag.

 

Stipendiatene og miljøarbeiderne er viktige aktører for det gode miljøet i fritiden på Danvik. Sammen med aktivitetsgruppen som representerer klassene, arrangerer de aktiviteter nesten hver ettermiddag og kveld. Det kan være quiz, ballspill, turneringer med bordtennis, billjard og air hockey, filmkvelder, snøaktiviteter, fekting, vannpolo, mimelek, singstar eller Mad Max maraton. Ellers har vi faste poster som:

DANVIK-KVELD
Danvik-kveld er uhøytidelige sammenkomst hvor de ulike linjene eller gangene på internatet står for hvert sitt arrangement.

TORSDAGSTREFF
Annenhver uke har skolen tilbud om  samlinger i peisestua der vi snakker om tro. Torsdagskveldene er populære for både kristne og ikke-kristne elever. Det organiseres også dialoggrupper, påfyllsgruppe og bibelgruppe.

Søkere for skoleåret 2021-2022 må fylle 18 år innen utgangen av 2021. Du må oppgi attester og dokumentasjon fra skole og arbeid, dette må følge søknaden. Du må levere en personlig søknad. Du finner mer detaljert informasjon på søknadsskjemaet.

Tonje Grønning Lund

Lærer i TV-produksjon

Tonje er utdannet TV- og radiojournalist fra Mediehøgskolen Gimlekollen. Har jobbet i  TV-Vestfold, Drammens Tidende og P4 Radio Hele Norge. Har variert erfaring som videojournalist, nyhetsanker, programleder og radioreporter. Jobber som flerkamerafotograf ved siden av jobben på Danvik.

Epost: tonje@danvikfhs.no
Telefon: 97727937

Aimi Wallumrød

Lærer i Skuespill for scene og film

Ansatt siden høsten 2007 Utdannelse: Har drama og teater utdanning fra Høgskolen i Oslo. Tidligere jobb: Har tidligere jobbet i grunnskole og folkehøgskole. Har vært på turne med fortellerteater gjennom den kulturelle skolesekken. Er også forteller og kursholder innen teater. «All kunst er lek. Når en kunstner slutter å leke, kan han ikke skape kunst.» Kolbein Falkeid.

Epost: aimi@danvikfhs.no
Telefon: 92207028

Bjørn Esben Almaas

Lærer Manus- og skriveverksted

Debuterte i 2001 med den kritikerroste novellesamlingen Costa del Sol. Har siden gitt ut romanene Katzenjammer (2003) og Sov eller snakk om kjærlighet (2009). Han har holdt en lange rekke skrivekurs for barn, ungdom og voksne. Underviser også ved Westerdals School of Comunication og Forfatterstudiet i Bø.

Epost: bjornesben@danvikfhs.no
Telefon: 40871355

Inger Bråtveit

Lærer Manus- og skriveverksted

Inger debuterte i 2002 med romanen Munn mot ein frosen fjord, og har seinare gitt ut tre romanar, ei diktsamling og ei barnebok. Bråtveit har mottatt flere stipend og priser bla. Nynorsk litteraturpris og nominert til Kritikerprisen, vore medredaktør av litteraturtidsskriftetet Vagant, og sekundæromsetjar for Det Norske Bibelselskap sitt prosjekt «Bibel 2010».

Epost: inger@danvikfhs.no
Telefon: 97080720

Einar Sverdrup

Lærer Filmlinja

Manusforfatter med utdannelse fra den Danske Filmskole og forfatterkurset i Bø i Telemark. Ved siden av å undervise i dramaturgi – og manusutvikling, har han skrevet filmer som er vist på kino og festivaler i Norge og utlandet, bl.a Toronto International Film Festival. Einar og Bjørn Erik har også et kreativt samarbeid, og deres siste kortfilm har vunnet priser og er vist på en rekke festivaler.

Epost: einar@danvikfhs.no
Telefon: 90181454

Bjørn Erik Pihlmann Sørensen

Lærer Filmlinja

Filmregissør med Master of Fine Arts fra National Film & Television School. Ved siden av arbeidet på Danvik jobber Bjørn Erik med egne kortfilmer og spillefilmprosjekter i sammarbeid med manusforfatter Einar Sverdrup. Deres siste film har deltatt på flere store internasjonale filmfestivaler og mottok nylig to hovedpriser.

Epost: bjornerik@danvikfhs.no
Telefon: 92018140

Gro Sivertsen Meinseth

Lærer Radio Live & Podcast

Gro har studert journalistikk og kommunikasjon på Mediehøgskolen Gimlekollen. Hun har jobbet som castingansvarlig og regissør i Monster Entertainment med TV-produksjoner som Idol, Norske Talenter, Skal Vi Danse, Senkveld og The Stream for TV2.  Hun har også jobbet som programleder og produsent i Radio Norge, og har vunnet flere radiopriser i Radio Prix for sine barne- og ungdomsprogrammer. 

Epost: gro@danvikfhs.no
Telefon: 47407907

Terje Halsvik

Lærer i Skuespillteknikk

Terje er skuespillerutdannet med Mastergrad fra Teaterhøgskolen i Helsinki. Han er også utdannet teaterpedagog fra Kunsthøgskolen i Oslo. Som skuespiller har han arbeidet både i frie grupper og ved teatre som Teatret Vårt, Riksteatret, Oslo Nye teater og Nordland Teater. 

Epost: terje@danvikfhs.no
Telefon: 91163103

Lene Sørøy Neverdal

Linjelærer Foto & YouTube

Lene er fotojournalist og er utdannet lærer med en mastergrad i formgivning, kunst og handverk. Hun har flere års erfaring fra Sogndal folkehøgskole men har vært på Danvik siden 2016. Som fotojournalist er Lene spesialisert i visuell historiefortelling ved bruk av både film og foto. Portrettsjangeren er Lenes hjertebarn, og hun har den siste tiden hatt mange oppdrag i Dagsavisen.

Epost: lene.neverdal@danvikfhs.no
Telefon: 95813738

Calixte Tayoro

Lærer workshop og tilsyn

Calixte jobber som kreativ-teknologipedagog, musikkprodusent og er transmediakonsulent i filmbransjen. På Danvik er han ansvarlig for workshop med digital musikkproduksjon og teknisk lekegrind (3D-printing og annen medieutvikling). Calixte har master i filosofi og kognitiv vitenskap fra Paris, Sorbonne, og har gjort karriere i internettbransjen både i Oslo, Paris og Brüssel

Epost: ctayoro@gmail.com
Telefon: 40623372

Larry Bringsjord

Turansvarlig og lærer fellesfag

Turansvarlig for Danviks studieturer til India og USA, og er ansvarlig for mye av fellesundervisningen. Larry er utdannet lektor med master i musikkvitenskap ved Universitet i Oslo. Direktør i plateselskapet MTG Music med ansvar for mange norske artister. Er nestleder for Spellemannprisen, styreleder i Fono, har sittet eller sitter i styrer i en rekke fond, Gramo, MIC, Music Export Norway mfl.

Epost: larry@danvikfhs.no
Telefon: 97405050

Axel Nelson

Lærer i valgfag, workshop og utstyrsansvarlig

Axel Nelson har en variert erfaring med forskjellige prosjekter innen media, teater og skuespill. Han har utdanning innen media og kommunikasjon, og et halvt år på Filmakademiet der han studerte reklame og bestillingsfilm. «Sanningen är hos studentene, jag skall bara få dem till å forstå det».

Epost: axel@danvikfhs.no
Telefon: 48189038

Linjer på Danvik Folkehøgskole

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Film

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Radio Live & Podcast

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Skriv!

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

TV-produksjon

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Skuespill for Scene og Film

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeKristen

YouTube & Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Danvik-stipp: Praktisk miljøarbeid og ledertrening

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Foto og SoMe

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Spill og Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Videregående Media

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Jonas Rønning

På Danvik fikk jeg noen a-ha opplevelser på det å være kreativ.

Jonas Rønning
Jon Øigarden

Året på ­Danvik var skikkelig ­spennende, og skolens teater­oppsetning ­inspirerte meg så ­abso­lutt til videre jobbing på scenen.

Jon Øigarden
Niclas Baarli

Danvik var det perfekte springbrett inn til min drømmekarriere. Gjennom Danviks fantastiske 2. år fikk jeg jobben som videre førte meg inn i NRK. Nå sender jeg daglig på P3 i beste sendetid.

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til praksisplass og sommerjobb i P3

Ved en tilfeldighet kom Nora over muligheten til å velge radio på folkehøgskole. To år senere produserer hun program som P3morgen og Norske tilstander på ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen