Til hovedinnhold

Danvik Folkehøgskole

Drømmer du om en kreativ jobb i mediebransjen? Hos oss får du profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter. Ønsker du i tillegg å få nye venner, og muligheten til å skape ting sammen med andre? Eller kanskje du bare vil ha et kult år på Folkehøgskole? Uansett hva du ønsker - Danvik er stedet for deg!

Søk på skolenLinjer

Velkommen til Norges kreative mediefolkehøgskole!
Dette er skolen for deg som vil ha en drømmejobb innen film, skuespill, radio, podcast, spill, foto, literatur eller TV – men også for deg som bare vil ha et kult og sosialt år uten karakterpress.

Du får lære ved å prøve selv, utvikle deg og oppleve magien som oppstår i en medieproduksjon.
Enten du har drømt om dette siden du ble født, eller du har en helt nyfunnet nysgjerrighet for medieverden - Danvik er skolen for deg!

Høydepunkter
Du får muligheten til å bli med på turer til India og Los Angeles/Hollywood som gir minner og opplevelser for livet.
Hvert år arrangerer vi «24 Timer Live for India» - en livesending hvor vi samler inn penger til vårt solidaritetsprosjekt i India.
Kanskje du lager underholdningen som bidrar til å slå innsamlingsrekord?

Kunnskap og personlig vekst
Elevene våre sier at Danvik-året har gitt mye kunnskap, innsikt og personlig vekst.
Et år på internat gir deg mye praktisk erfaring som kommer godt med videre i livet - og mange forteller at de har møtt sine livs beste venner her.
Mange går også videre ut i praksis på drømmearbeidsplassen.

Rett ut i jobb?
Danvik er kjent i mediebransjen - mye på grunn av vårt unike andreårstilbud med mediepraksis i en mediebedrift.
Vi samarbeider med flere av Norges største mediehus, og kan gi deg en knallstart på karrieren – hvis du vil.
Det er også helt fint om du bare vil ha et gøy år og dyrke en interesse.
Uansett håper vi du vil vokse stort på året her hos oss på Danvik!

Dette står vi for

Danvik er en kristen folkehøgskole med stor takhøyde.
Det stilles ingen krav til tro eller livssyn, men vi legger til rette for refleksjoner og åndelig utvikling for de som ønsker det.
Verdiene våre er begeistring, mestring, fellesskap og respekt. 

På onsdager og lørdager samler vi alle elevene for det vi kaller fellesfag.

Noen ganger har vi mediefag, andre ganger er det undervisning i andre nyttige ting som er verdt å kunne noe om i voksenlivet.
Vi har blant annet jobbsøkerkurs, kurs i personlig økonomi og mye mer!

På lørdager har vi ulike seminarer, ofte med innleide gjester.
I tillegg lager hver linje lørdagsundervisning for de andre på skolen en gang hver - det er morsomme dager hvor du får et innblikk i hva de arbeider med på de andre linjene, og du vil kanskje få oppleve litt av en dag i dine medelevers sko!

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret, og du har normalt valgfag to timer i uka.
Valgfagene som tilbys varierer noe fra år til år, men her er noen eksempler på tidligere valgfag:

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3D-modeller og du får bruke skolens 3D-printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, og forskjellige danseøvelser. Du får mulighet til å lære danser, men også lage egen koreografi.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk og lyddesign! Vi bruker program som Ableton Live, FL Studio og Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine medieprodukt - film, podcast, spill osv.

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor.

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig.

Fotball/idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner.

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. Vi har tidligere etablert skoleband som får muligheten til å delta i skolens ulike arrangementer.

Padel

I samarbeid med «InterPadel» i Drammen tilbyr vi et valgfag hvor man får prøve seg i en av verdens hurtigst voksende idretter. Padel er som en mellomting mellom tennis og squash - og veldig gøy!

Photoshop

Vil du lære å redigere bilder? Dette kurset i Photoshop lærer deg det du trenger for å komme i gang! Alle elever på Danvik får Photoshop-programvare under studietiden på Danvik.

Skuespillerteknikk

Valgfaget Skuespillerteknikk er for de som ikke har dette som linjefag, og vi tar for oss blant annet karakterarbeid og rollespill. Vi avslutter valgfaget med en oppsetning som alle som vil kan se!

Slalom

På vinteren får du muligheten til å bli med i byens flotte slalom-bakke, som ligger ikke langt unna skolen. Denne bakken kan selvsagt også benyttes på fritiden.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng og treningsstudio.

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik.

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret!

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 26 900

Måltider pr dag inkludert: 1

Mot slutten av skoleåret reiser vi til USA - nærmere bestemt Hollywood i Los Angeles!

Dette er skolens største tur, og tradisjonelt er nesten alle elevene med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell med eget basseng og boblebad - med bare fem minutters gangavstand til «Walk of Fame».

Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» personligheter fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det er gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer.
På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl.

Hvert år legger vi også turen innom fornøyelsesparker som Warner Bros og Universal Studios, samt verdenskjente strender som Santa Monica og Venice Beach.
I tillegg blir det muligheter for andre frivillige utflukter til steder som Joshua Tree National Park, Six Flags Magic Mountain, Citadel Outlets Shopping, Disneyland og mye mer!

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 21 800

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har hvert år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til en yrkesskole i India - Lahanti Institute of Multiple Skills (LIMS).
Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få en god, yrkesrettet utdanning innen blant annet media.

Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang.
På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter.
Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget.

Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring!

Strand Leirsted

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I løpet av en av de første skoleukene drar vi til Strand Leirsted i Sandefjord for å bli bedre kjent med hverandre!

På denne turen får du oppleve mange minner for livet - padling i kajakk, boblefotball mot lærerne, eller allsang rundt bålpanna.
Men best av alt - kanskje du treffer din nye bestevenn for første gang?

Det blir rom for en rekke morsomme aktiviteter, god mat og dype samtaler.
Strand-turen er selve kick-starten på Danvikåret!

På Danvik har vi nå ledige dobbeltrom. Rommene har egne bad. Elevene sier ofte at det å dele rom har gjort folkehøgskoleåret enda bedre. Hvis du er i tvil om du vil søke om enkelt- eller dobbeltrom, anbefaler vi deg å prøve dobbeltrom.

Sjekk ut hva tidligere elever sier om å bo på rom sammen her.

Fasiliteter

 • Svømmebasseng
 • Gymsal
 • Black box teatersal
 • Bibliotek
 • Musikkrom
 • Podcast-studio
 • Data- og redigeringsrom
 • Biljard og bordtennis
 • Kino/konferansesal
 • Treningsrom
 • Nett på alle rom

Vi er en sentrumsnær skole, og det tar ikke mer enn 12 minutter å rusle fra Drammen Stasjon til skolen. Etter 40 minutter med bil/tog er du i Oslo. Du bor i et rolig og grønt nabolag, rett ved Marienlyst stadion og Drammensbadet. Det er en kort gåtur til skøytebane, park og badeplass. Drammen er en koselig storby som vi er sikker på at du blir glad i!

Finn reiserute fra der du bor

 • Treningssenter (5 min)
 • Drammensbadet (5 min)
 • Marienlyst stadion (2 min)
 • Strømsø Senter (5 min)
 • Drammensbiblioteket (20 min)
 • Spiralen (30 min)
 • Strømsø torg og Bragernes torg (15 min)
 • Kino City (20 min)
 • Drammens Teater og Brageteatret (20 min)

I en ordinær uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

I disse ukene har vi også: 

 • Fellesundervisning - Onsdag 09:00-11:30 og Lørdag 10:00-14:00
 • Internattime - Tirsdag 14:00-15:00
 • Gangmøte - Torsdag 09:00-10:00
 • Valgfag - Onsdag 13:00-15:00
 • Frivillige aktiviteter stort sett hver kveld (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld (underholdning) og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • Bli-kjent-utflukt i starten av skoleåret!
 • Bli kjent-tur i Drammen!
 • Valgfag fordypning - to uker valgfag!
 • «24 Timer Live for India» - en 24-timers livesending der elevene er programledere, lager innslag og styrer kameraer og lyd!
 • Linjeuker hvor du får fordype deg på linja!
 • Linjeturer til bla. Paris, Berlin eller London!
 • «Danvikdagene» - vi ser alle prosjektene som linjene har jobbet med!
 • Skoletur til USA og India! (frivillig)

  + Mye, mye mer!

«24 Timer Live for India»

Dette er vårt store årlige solidaritetsprosjekt som i 2023 samlet inn over 235 000 kroner til skolebygging i den fattigste delen av India.
Sjekk gjerne ut videoene fra prosjektet her!.
Livesendingen er et felles prosjekt for hele skolen, hvor vi streamer en sending fra vårt store studio med samtaler og intervjuer, samt videoinnslag et døgn i strekk. Elevene planlegger og gjennomfører prosjektet.

«Kanal 1 Drammen»

Danvik har egen konsesjon til å sende radio over FM-nettet, og har 100 000 potensielle lyttere.
Elevene på Radio & Podcast sender to timer kommersiell ettermiddagsradio hver dag.
I tillegg bidrar de også med innhold under 24 Timer Live-prosjektet.

Faglig tyngde

Danvik Folkehøgskole er landets ledende kreative mediefaglige folkehøgskole.
Vi setter derfor faglig tyngde høyt, og legger til rette for stort faglig utbytte - i tillegg til det sosiale!
Vårt ønske er å gi den neste generasjonen medietalenter deres springbrett ut i mediebransjen!

Hverdagen
Stipendiatene og miljøarbeiderne bidrar sammen med elevene til det gode miljøet i fritiden på Danvik.
Sammen med elevenes egen aktivitetskomité, arrangerer de aktiviteter nesten hver ettermiddag og kveld.
Det kan være quiz, ballspill, turneringer i bordtennis eller billjard, filmkvelder og spillkvelder.
Her er det stort sett bare fantasien som setter grenser, og det finnes alltid noe å gjøre!

Danvikkvelder
Danvikkvelder er elevenes egne underholdningskvelder, og er som regel lagt til fredag kveld.
Hver linje jobber iherdig, vanligvis opptil flere uker, med å lage en storslått underholdningskveld for hele skolen.
Dette er alltid et høydepunkt - både for arrangører og deltakere!

Onsdagstreff
Annenhver uke har skolen tilbud om samlinger i peisestua der vi snakker om tro, tvil og livet.
Disse kveldene holdes på onsdagskvelder i skolens peisestue, og er populære for både kristne og ikke-kristne elever.
Her serveres det også tradisjonelt hvetebakst, saft og kakao!

Bærekraftskomité
Hvert år dannes det en komité bestående av elever, som sammen med ansatte iverksetter initiativ og arrangementer med bærekraft som grunnlag.
Her jobbes det blant annet med temaer som matsvinn, redesign, gjenbruk, resirkulering, Earth Hour, solidaritet og mye mer!
Er du med i denne komitéen kan det også gi deg et fortrinn i mediebransjen, da den som mange andre etterspør mennesker som evner å tenke klokt og bærekraftig.

Byttekveld
En av våre mest populære arrangementer på Danvik er våre byttekvelder.
Disse holdes vanligvis to ganger hvert år, og gir deg muligheten til å bytte inn din gamle klær, og erstatte dem med andre plagg som noen andre ikke har behov for lengre.
Hele arrangementet er elevstyrt, og bidrar til økt bevisthet og engasjement rundt gjenbruk og bærekraftig mote.

Vi har 18-års aldersgrense, og kravet er at du må fylle 18 år innen utgangen av året du starter.
Vi har ikke karakterkrav eller krav om generell studiekompetanse, men vi ønsker at du leverer en peronlig søknad hvor du forteller hvorfor du ønsker en plass på Danvik.
Dersom du har attester og dokumentasjon fra skole/arbeid, kan du sende dette inn sammen med søknaden din.
Mer informasjon finner du i søknadsskjemaet.

Bygninger

Skolen har flere eldre bygg og er ikke universelt utformet overalt, men vi tilrettelegger etter beste evne!
Inngangspartiene har ramper, og plassen mellom bygningene har ikke trinn eller trapp.
Alle rom har egne bad, og det er et eget HC-toalett i bygningen for spisesal/fellessamlinger.
Kontakt oss dersom du har spørsmål eller ønsker en omvisning på skolen, så finner vi en løsning!

Mat

Vi tilbyr glutenfri og laktosefri meny mot et mindre tillegg i prisen. Vi tilpasser kosten for andre allergier. 

Faglig og sosialt

På Danvik er vi vant til å ta i mot elever som har behov for ekstra tilrettelegging i undervisning og i det sosiale livet.
Vi har et eget team med Sosionomer og Miljøarbeidere.
Ta kontakt med oss hvis du har behov for kontakt med dem, så ser vi hvordan vi kan finne gode løsninger for skolehverdagen din. 

Jorun Grønset Løvoll

Rektor

Epost: jorun@danvikfhs.no
Telefon: 928 61 387

Isak Hagen

Skolesekretær

Isak er administrativ leder og ansvarlig for kommunikasjon på Danvik. Ringer du oss, er det sannsynligvis Isak som svarer deg!
Når Isak ikke er på Danvik, styrer han en egen bedrift som lager innhold for YouTube, TikTok og andre sosiale plattformer.
Isak jobber også med markedsføring av skolen, har tidligere jobbet i P4, og har både vært nominert til og vunnet priser under Prix Radio.

Epost: isak@danvikfhs.no
Telefon: 986 93 705

Kirsti Hansen Demény

Assisterende Rektor

Kirsti gikk på radiolinja på Danvik i 1988 og er veldig glad for å være tilbake. Kirsti har jobbet som programleder og nyhetsoppleser i Radio Motor og NRK Buskerud. Hun har studert mediekunnskap, statsvitenskap og har en lederutdannelse fra Danmark, hvor hun har bodd i ti år. Hun er også utdannet fengselsbetjent. Kirsti har skrevet barneboka «Henrik har en hemmelighet» som er utgitt i tre land.

Epost: kirsti@danvikfhs.no
Telefon: 922 03 076

Frøydis Fjell

Økonomileder

Frøydis er utdannet innen revisjon fra Høyskolen i Oslo og har flere års erfaring som regnskapssjef i næringslivet. Hun har selv gått på folkehøyskole og hatt et vikariat på Informasjonskontoret for Kristne Folkehøyskoler. På jobb er det mye debet og kredit mens friluftsliv opptar fritiden; alt fra soppplukking i marka til høye fjell i Nepal, ski, padling og orientering.

Epost: froydis@danvikfhs.no
Telefon: 936 48 118

Dag Arnold Gryting

Internatleder

Dag Arnold har jobbet med TV-produksjoner i Underholdningsavdelingen i NRK i 10 år - blant annet MGP, Beat for Beat og The Hit. Han har erfaring fra eventbransjen og har jobbet med mange produksjoner for næringslivet. Dag Arnold er utdannet sosionom og har jobbet i mange år på barne- og ungdomsinstitusjoner. Sammen med sine søsken i visepopgruppen Mamas Garden har han gitt ut to plater.

Epost: dag.arnold.gryting@danvikfhs.no
Telefon: 911 59 759

Bjørn Erik Pihlmann Sørensen

Lærer - Film

Linjeansvarlig og har utviklet Film- og VP-linjen. Utenfor skolen arbeider Bjørn Erik med kort- og spillefilmprosjekter som regissør, produsent og manusforfatter. Bjørn Erik har regiutdannelse fra den prestisjetunge National Film & Television School (NFTS) i London, med en Master of Arts in Film & Television. Han er også Norges første med sertifisering i Virtual Production & Realtime Technology.

Epost: pihlmann@danvikfhs.no
Telefon: 92018140
Instagram: @pihlmann_films

Peder Fuglerud

Lærer - Film

Kreativ tekstforfatter fra Romerike Folkehøgskole og Westerdals Reklameskole, med lang arbeidserfaring fra underholdningsbransjen. Manusforfatter for spillefilmene Switch (2007), Fritt Vilt 3 (2010) og Amors Baller (2011), samt serieskaper, storyline- og dialogforfatter for diverse TV-serier.

Epost: peder.fuglerud@danvikfhs.no

Christopher Gautier Bjerke

Lærer - Film

Epost: christopher.bjerke@danvikfhs.no

Terje Halsvik

Lærer - Skuespill for Scene og Film

Terje er skuespillerutdannet med Mastergrad fra Teaterhøgskolen i Helsinki. Han er også utdannet teaterpedagog fra Kunsthøgskolen i Oslo. Som skuespiller har han arbeidet både i frie grupper og ved teatre som Teatret Vårt, Riksteatret, Oslo Nye teater og Nordland Teater. 

Epost: terje@danvikfhs.no
Telefon: 91163103

Aimi Wallumrød

Lærer - Skuespill for scene og film

Aimi har vært ansatt på Danvik siden høsten 2007. Har utdanning i Drama og Teater fra Høgskolen i Oslo. Har tidligere jobbet i både grunnskole og folkehøgskole, og har vært på turne med fortellerteater gjennom den kulturelle skolesekken. Er også forteller og kursholder innen teater.

Epost: aimi@danvikfhs.no
Telefon: 92207028

Tonje Grønning Lund

Lærer - TV-produksjon

Tonje er utdannet TV- og Radiojournalist fra Mediehøgskolen Gimlekollen. Har jobbet i  TV-Vestfold, Drammens Tidende og P4 Radio Hele Norge. Har variert erfaring som videojournalist, nyhetsanker, programleder og radioreporter. Jobber som flerkamerafotograf ved siden av jobben på Danvik.

Epost: tonje@danvikfhs.no
Telefon: 97727937

Håkon Jacobsen

Lærer - Foto og Video / YouTube & Entreprenørskap

Håkon er utdannet fotojournalist, og har jobbet i mange år med forskjellige former for visuell historiefortelling. Som fotojournalist er Håkon spesialisert i visuell historiefortelling ved bruk av både film, foto og grafikk. Reportasjer og feature er Håkons favorittsjangre. Han har erfaring fra både redaksjoner som Adresseavisen og NRK, og fra kommunikasjonsavdelinger.

Epost: haakon.jacobsen@danvikfhs.no
Telefon: 970 77 898

Stein C. Llanos-Ytre

Lærer - Spilldesign & Grafikk

Stein har grunn-og mellomfag fra Universitetet i Bergen og en master i spill og interaktive medier fra IT-Universitetet i København. Han har fartstid som høyskolelektor og lang erfaring med å veilede grupper med unge, håpefulle mennesker fra idé til ferdige, publiserte spill!
Han har også mange år på baken som både illustratør og spilldesigner.

Epost: stein@danvikfhs.no

Mattis Delerud

Lærer - Spill og Entreprenørskap

Mattis er en renspikka spilldesigner med en forkjærlighet for level design og kommunikasjon. Her får du en lærer som kan mye rart; radiovert og programredaktør, YouTuber, spillanmelder i NRK P3 Filmpolitiet. Mattis er også en av få spillutviklere i Norge som har vunnet en BAFTA-statuett for sitt arbeid på rytmespillet 'Size DOES Matter'.

Epost: mattis.delerud@danvikfhs.no
Telefon: 922 03 076

Inger Bråtveit

Lærer - Skriv!

Inger er aktiv forfatter, og debuterte i 2002 med romanen «Munn mot ein frosen fjord». Hun har senere gitt ut fem romaner, en diktsamling og en barnebok. Hun har vunnet Nynorsk Litteraturpris og vært nominert til Kritikerprisen. I tillegg har hun vært medredaktør av litteraturtidsskriftet Vagant, og sekundæroversetter for Det Norske Bibelselskap sitt prosjekt «Bibel 2010».

Epost: inger@danvikfhs.no
Telefon: 97080720

Bjørn Esben Almaas

Lærer - Skriv!

Bjørn Esben er aktiv forfatter, og debuterte i 2001 med den kritikerroste novellesamlingen Costa del Sol. Har siden gitt ut romanene Katzenjammer (2003), Sov eller snakk om kjærlighet (2009), og Den gode vennen (2019). For sistnevnte utgivelse ble han nominert til Nordisk Råds Literaturpris i 2020.
Underviser også ved Westerdals School of Comunication og Forfatterstudiet i Bø.

Epost: bjornesben@danvikfhs.no
Telefon: 40871355

Gro Sivertsen Meinseth

Lærer - Radio & Podcast

Gro har studert Journalistikk og Kommunikasjon på Mediehøgskolen Gimlekollen. Hun har jobbet som castingansvarlig og regissør i Monster Entertainment med TV-produksjoner som Idol, Norske Talenter, Skal Vi Danse, Senkveld og The Stream for TV2.  Hun har også jobbet som programleder og produsent i Radio Norge, og har vunnet flere radiopriser i Prix Radio for sine barne- og ungdomsprogrammer.

Epost: gro@danvikfhs.no
Telefon: 47407907

Axel Nelson

Lærer i valgfag, workshop og utstyrsansvarlig

Axel Nelson har en lang erfaring med varierte prosjekter innen media, teater og skuespill. Han har utdanning innen Media og Kommunikasjon, og har studert reklame og bestillingsfilm på Filmakademiet. Når han ikke er på Danvik, jobber Axel med kunst.
«Sanningen är hos studentene, jag skall bara få dem till å forstå det».

Epost: axel@danvikfhs.no
Telefon: 48189038

Bengt Roar Bogen

Lyd- og Scenetekniker

Bengt Roar er utdannet ved Norsk Lydskole, og kan det meste som er verdt å vite av lyd, lys, og sceneteknikk.
Han er ofte å finne på skolen dersom det skal rigges store arrangementer i Danvik Arena, eller om det trenges bistand i skolens radiostudio.
Har også jobbet på Danvik som nattevakt og tilsyn.

Epost: bogen@danvikfhs.no

Calixte Tayoro

Valgfagslærer

Calixte er kreativ-teknologipedagog og musikkprodusent. På Danvik er han ansvarlig for valgfag innen digital musikkproduksjon. Calixte har master i filosofi og kognitiv vitenskap fra Paris, Sorbonne, og har gjort karriere i internettbransjen både i Oslo, Paris og Brüssel.
I tillegg til dette, jobber Calixte mye som nattevakt og tilsyn på Danvik.

Epost: calixte.tayoro@danvikfhs.no

Larry Bringsjord

Turansvarlig og fellesfaglærer

Larry er turansvarlig for Danviks studieturer til India og USA, og er ansvarlig for mye av fellesundervisningen. Larry er utdannet lektor med master i musikkvitenskap ved Universitet i Oslo. Direktør i plateselskapet MTG Music, nestleder for Spellemannprisen, styreleder i Fono, har sittet eller sitter i styrer i en rekke fond, Gramo, MIC, Music Export Norway mfl.

Epost: larry@danvikfhs.no
Telefon: 97405050

Eskedar Abeda Nielsen

Renholder

Eskedar jobber med renhold på Danvik. Hun har blant annet jobbet som turguide, kokk og tolk på flere safariturer i Etiopia. Hun har tidligere også vært bibelpredikant i en stor ungdomsmenighet i Etiopia og er veldig glad i bibelen. Eskedar sover aldri uten sokker, heller ikke om sommeren!

Epost: eskedar.nielsen@danvikfhs.no

Anne Kristine Bruserud

Sosionom

Anne Kristine er utdannet sosionom, og jobber på Danvik. Her bidrar hun blant annet med tilrettelegging og arrangering av sosialpedagogiske arrangementer.
Trenger du noen å snakke med, så er Anne Kristine alltid tilstede med et varmt smil og omsorg!

Epost: akb@danvikfhs.no

Linn Marie Horsberg Markussen

Sosionom

Epost: linn.marie.horsberg.markussen@danvikfhs.no

Ingebrigt Klefstad

Vaktmester

Ingebrigt har jobbet på Danvik siden 1988. Tidligere har han jobbet som vaktmester for Sjømannsmisjonen i Syd-Frankrike og på sykehjem i Oslo, han har også vært bestyrer på pensjonater i Lofoten og i Trøndelag. Ingebrigt er lidenskapelig opptatt av energiøkonomisering, og mener dette er noe av det viktigste med vaktmesterjobben.

Epost: inge@danvikfhs.no

Marius Vegge-Kristensen

Vaktmester

Marius har bachelorgrad i Contemporary Media Practice fra University of Westminster og har tidligere vært medlem av kunstnergruppa STAG på Arena Vestfossen. For øvrig har han jobbet som skopusser på Heathrow Airport, forskalingssnekker, og liker å høre på musikk (Bob Dylan er favoritt). Marius er tidligere Danvikelev og møtte sin elskede i fiksjonsklassen i den gamle F-salen.

Epost: marius@danvikfhs.no

Sissel Kjæmperud

Kokk

Sissel begynte på Danvik i 2007. Hun er utdannet restaurantkokk, var tidligere lærling på Bardøla Høyfjellshotell, senere kokk på samme sted. Har også vært innom KNA hotellet i Stavanger, restaurant Cafe Wien Sandvika, og hun har også jobbet flere år som kokk og kjøkkenleder på Asker Bo- og omsorgssenter.

Epost: sissel@danvikfhs.no

Nina Rossland

Kokk

Nina er utdannet på Rosthaug og hadde læretiden sin på Danvik. Før dette hadde hun sommerjobb på Haglebu Fjellstue som kokk, men har tidligere også jobbet i helsesektoren. Nina bruker mye fritid på fiske, både i ferskvann og sjø, for matauk og eksperimentering med nye matretter.

Epost: nina.rossland@danvikfhs.no

Ninni Napassakorn

Kokk

Ninni er fra Thailand og kom til Norge i 2016.
Hun startet som kokkelærling på Danvik, og i 2023 tok hun fagbrev som institusjonskokk.
Hun er glad i og lage mat, trene og gjøre hagearbeid.

Epost: ninni@danvikfhs.no

Linjer på Danvik Folkehøgskole

Virtuell Produksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Forfatterlinja Skriv!

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Radio & Podcast

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Foto & Video - Kreativ Innholdsproduksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

YouTube & Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Film

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

TV-Produksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Spillutvikling

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Skuespill for Scene og Film

Danvik Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Praksisår i Mediebedrift

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Spillbedrift

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Forfatter Fordypning

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Stipendiat

Danvik Folkehøgskole
StipendiatlinjeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Niclas Baarli

Danvik var det perfekte springbrett inn til min drømmekarriere. Gjennom Danviks fantastiske 2. år fikk jeg jobben som videre førte meg inn i NRK. Nå sender jeg daglig på P3 i beste sendetid.

Niclas Baarli
Kash King

Danvikåret er det året som har betydd mest for min karriere, jeg kunne ingenting da jeg startet og kun 1 år etter får jeg jobb som programleder på tv, og hovedrolle på Det Norske Teateret.

Kash King
Jon Øigarden

Året på ­Danvik var skikkelig ­spennende, og skolens teater­oppsetning ­inspirerte meg så ­abso­lutt til videre jobbing på scenen.

Fra bloggen

Startet bedrift med kompiser fra folkehøgskolen: – Nettverket var avgjørende

Abdi Ibrahim kunne lite om film før han startet på folkehøgskole. Nå driver han produksjonsselskap med to kompiser fra skolen.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen