Til hovedinnhold
Ledig plass

Lurer du på om lege- eller sykepleiestudiet er noe for deg, men trenger et år for å finne ut mer og få et innblikk i hva yrket innebærer? Da er denne linjen perfekt for deg!

På lege- og sykepleierlinja skal vi utforske studiemuligheter, snakke med leger og sykepleiere, øve på praktiske ferdigheter ved Høgskolen på Vestlandet sin øvelsesavdeling, ta førstehjelpskurs, samt lærer mer om den magiske kroppen vår gjennom enkel anatomi, fysiologi og sykdomslære. Du vil lære mer om helsevesenet i Norge, men vi skal også undersøke helse i et mer globalt perspektiv. Dersom du ønsker å ta opp igjen fag for å komme inn på studiet du drømmer om, er det også mulighet for det.

Kanskje har du erfaring fra arbeid i helsevesenet, eller lurer på om livet innenfor en helseinstitusjon virkelig er som i Grey`s Anatomy eller andre lignende serier? Vi skal finne mer ut av dette og snakke med de som hver dag jobber med mennesker som trenger hjelp i hverdagen eller har sykdommer eller lidelser som trenger behandling. Vi skal også lære mer om helse i et forebyggende perspektiv. Du vil få en innføring på en enkel og forståelig måte om organene i kroppen og funksjonene til disse. Vi skal ta et førstehjelpskurs som inkluderer hjerte og lungeredning. Å kunne dette er veldig viktig, både som profesjonell yrkesutøver og som privatperson.

Linja passer også til deg som vil gå videre på Fysioterapi, Ergoterapi, vernepleie, jordmor, paramedisin (Paramedic).

Bømlo Folkehøgskule ligger vakkert til ved havet, ved siden av nabo-øya Stord, og mellom Bergen og Stavanger.Vi garanterer et folkehøgskoleår du aldri vil glemme!

Les mer om linja her

Linja passer for deg som vil bli lege eller sykepleier. Den kan også passe for deg som vil gå videre på Fysioterapi, Ergoterapi, vernepleie, jordmor, paramedisin (Paramedic).

Dette vil du lære

 • Kunnskap om lege- og sykepleieyrket
 • Kunnskap om kroppen vår
 • Forberedelse til medisin eller sykepleiestudiet
 • Førstehjelpskurs inkl. hjerte-lunge redning
 • Øvelse i praktiske ferdigheter
 • Kunnskap om FNs bærekraftmål innen helse
 • Kunnskap om helse i et nasjonalt og globalt perspektiv
 • Hjelp til å ta opp fag

Våre forventninger til deg

 • engasjert
 • nysgjerrig
 • lærelysten
 • kan jobbe både i gruppe og selvsendig
 • stiller opp

Opplev Bosnia-Herzegovina og Montenegro!

Obligatorisk: Nei

Pris: 15 000

Varighet: 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

I mars reiser vi på en spennende reise til eksotiske Bosnia-Herzegovina og nabolandet Montenegro. Her får du oppleve store kontraster, vi besøker både storbyer og små landsbyer utenfor allfarvei.

Vi reiser gjennom Bosnia-Herzegovina og besøker de historiske byene Sarajevo og Mostar, i tillegg bor vi blant lokalbefolkningen på landsbygda, og kommer tett innpå kulturen. På vår reise gjennom denne litt skjulte og uoppdagede del av Balkan, opplever vi stor gjestfrihet og  lærer om den dramatiske historien.

Den fantastiske naturen innbyr også til spennende aktiviteter du kan velge selv. Frister det med en luftig via ferrata i vakre omgivelser, eller vil du heller utforske litt på egenhånd? Kanskje du vil bli med og lage tradisjonell bosnisk mat? Vi ønsker å legge til rette for at vi kan knytte bånd og utvikle forståelse mellom ulike kulturer. Dette kan vi love blir en tur med opplevelser og minner for livet!

Skoletur til Hovden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 dager

En uke i januar flytter hele skolen opp på høyfjellet. På Hovden benytter vi oss av det fantastiske snølandskapet på både langrenn- og slalåmski.

Det blir også mye lek og aktiviteter utenom ski, som «Hovden Olympics» og mye annet.

Når man blir lei av puddersnø kan vi varme oss i deilige basseng og boblebad innendørs. Kveldene bruker vi på brettspill, godteri og spøkelseshistorier.

Skoletur til Preikestolen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

3 dagers opphold på Prekestolen Basecamp med tur til den spektakulære Prekestolen og andre aktiviteter. Mat, transport, aktiviteter og overnatting er inkludert.

Guro Kristi Holmberg

Lærer Lege- og sykepleierlinja

Jeg er utdannet sykepleier og har jobbet lenge i kommunehelsetjenesten.

Jeg har tre barn og bor på gården Førland på Stord, der vi driver med kjøttproduksjon av sau og Bakehuset på Førland.

Jeg liker godt friluftsliv, dyr, strikking, frivillig arbeid, dyrking, hage, baking, eller en god samtale med folk jeg er glad i.

Epost: guro.holmberg@bomlo.fhs.no

 • Alle hverdager starter vi med morgensamling kl 08.00 med frokost etterpå
 • Mandag har vi rektors time, vasketime, husmøte. Etter lunsj er det linjefag
 • Tirsdag og onsdag er det linjefag hele dagen
 • Torsdag og fredag er det fellesfag fra 9 til 10, deretter valgfag
 • Lørdag er det morgensamling kl 9 med frokost etterpå
 • Lørdagsseminar fra 10 til 14 
 • Fri søndag
Last ned timeplan som pdf ↓

Forskjellige prosjekt gjennom året:

 • August: Skolestart, bli kjent-aktiviteter
 • September: Fordypning i linjefag, Solidaritetsdag
 • Oktober: Revyuke, høstferie
 • November: Linjeturer
 • Desember: Juleverksted og julebord
 • Januar: Skoletur til Hovden
 • Februar: Kreativ uke, vinterferie
 • Mars-April: Påskeferie
 • Mai: Fellestur til Prekestolen, avslutning

For mer detaljert oversikt viser vi til skoleruten på hjemmesiden vår.

Vi har valgfag to dager i uka, ett valgfag pr dag. Det betyr at du kan velge to valgfag i halvåret. Når du kommer til skolen velger du valgfag for høsten, mens du siste uke før jul velger valgfag for våren.

Aktiv

Hvis du liker å være aktiv er dette valgfaget for deg. Her gjør vi alt fra å gå fine turer, spille ballspill, drive med styrketrening, eller fyre opp med noen kjekke leker både ute og innendørs.

Besøksvenn

Det sitter mange ensomme rundt om som ønsker seg noen å prate med. Det kan være eldre, flyktninger, folk med fysiske eller psykiske utfordringer. Vil du være med på å glede disse? Vil du bli en venn?

Brennpunkt

Vi utforsker og diskuterer nasjonale og internasjonale problemstillinger, og vi ser på vår egen hverdag med samfunnskritisk blikk.

Fridykking

Pris: 1 000,-

Opplev den flotte naturen og landskapet under vann! Fridykking er en sport i vekst som gir deg mulighet til å lære ulike teknikker i vann og mer om livet i havet.

Kajakk og klatring

Opplev fantastiske naturopplevelser i valgfaget kajakk og klatring! Padling, klatring og i tillegg rappellerer vi fra broer vest i havet.

Kreativ

Vær kreativ på ulike flater, med forskjellige materialer og utfordre fantasien! Sammen skal vi utforske forskjellige veier til målet og det endelige produktet. Tenke utenfor boksen og oppskrifta.

Lille miljø

Miljøskapende arbeid på skolen. Planlegging av diverse aktiviteter, som rollespill, temakvelder og lignende for elevene.

Musikk – band & vokal

For deg som drømmer om å være i et band og utøve musikk. Her øver vi sammen og alene og kanskje ender vi opp i et studio etter hvert? Ulike sjangere og instrumenter. Her kan du utvikle sangstemmen din

Project Runway

Her har vi fokus på redesign og design. Men pedalen i bånn, skal symaskinen trylle frem de vakreste og mest spenstige klærne du kan tenke deg. Vi skal gi nytt liv til gamle klær og ting.

Smak av natur

Klasserommet er flytta ut til mange idylliske plasser på Bømlo og Stord. I dette valgfaget blir du godt kjent med vestlandsnaturen og du får mange gode tips til mat du kan lage ute.

Sosialantropologi

Vi studerer de sosiale og kulturelle sidene ved menneskelige samfunn. Undervisningen blir krydret med film, diskusjoner og praktiske øvelser. Du blir utfordret på egne holdninger og etiske spørsmål.

Ta opp fag

Ønsker du å forbedre noen karakterer fra videregående? I dette valgfaget får du tid til å arbeide med å ta opp fag, med hjelp fra to dyktige lærere med lang erfaring.

Teknologi

Gjennom praktiske prosjekter lager vi elektroniske kretser, finner ut hvordan og hvorfor elektroniske dingser virker, leker med WiFi, brannmurer, mimikrocomputere, lodding, 3D printing mm.

Årbok

I årboka er det tekst og bilder av og om elever, ansatte, linje- og skoleturer mm. Det er også mulig å lage skoleavis.

Opplev et annerledes og nyttig studieår i Vestlandets vakreste skjærgård! Vi har linjer med fokus på kreativitet, miljø, solidaritet og fredsskapende arbeid. Vi legger vekt på at du skal utvikle dine evner innenfor kommunikasjon, konfliktløsing og samarbeid. Du er garantert et folkehøgskoleår du aldri vil glemme!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 96 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Skoletur til Hovden
 • Studietur: Skoletur til Preikestolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 96 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 96 000,-
(9 600,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Linjeturen vår går til Malawi i Øst-Afrika. Malawi kalles for «Afrikas varme hjerte» og mange sier at det er «Africa for beginners». Menneskene som lever der er varme, gjestfrie og imøtekommende. Jeg har jobbet som jordmor ved et offentlig sykehus i hovedstaden, Lilongwe, i litt over 2 år. Jeg ønsker derfor å vise dere Malawi slik jeg kjenner det, både når det gjelder helsevesen, kultur, natur og mennesker. Linjeturen til Malawi vil koste ca. 35 000 kr.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Hanne Fosnes

Året på folkehøgskole ga meg en trygghet som har hatt stor betydning for studiene mine, men også for hvem jeg er som sykepleier. Det er noe veldig fint ved å kunne være seg selv fullt ut og bli heiet frem for den man er, og der er Bømlo veldig gode!

Fra bloggen

- Dette viser hvor enkelt det faktisk er å påvirke politikken i Norge

I mars hadde Miljø & Bærekraft-linja på Bømlo folkehøgskule møte med samferdselsministeren, og denne uka ble et av forslagene deres tatt videre til Jernbanedirektoratet. Allerede til ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Arbeidstrening

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

HAV Havbruk

Øyrekka folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Yrkesvalg og selvutvikling

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

HAV Fiskeri

Øyrekka folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Arbeidsliv og ideskaping

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Stipendiatlinje

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Stipendiatlinje35 t/ukeKristen