Til hovedinnhold

Bømlo folkehøgskule

Trygt og nært, vilt og eksotisk. Lokalt og globalt. Glede og alvor. Sterke inntrykk og ren kos: På Bømlo folkehøgskule får du en unik mulighet til å omfavne mangfoldet i deg selv og verden rundt, her velger du to linjer i ett og samme uforglemmelige skoleår!

Søk på skolenLinjer

“Ja takk, begge deler!"

Hos oss velger du to linjer: Én A-linje med linjetur på høsten og én B-linje med linjetur på våren. Linjer og turer spenner fra vilt og eksotisk til trygt og nært. Dermed kan du velge en linjekombo som gir stor variasjon, eller to linjer som i større grad rendyrker interessene dine.

Med base helt uti havgapet, i Norges vakreste skjærgård, tar vi deg med på et år fylt av opplevelser i alt fra pulserende byliv til beroligende naturskjønnhet og spennende kulturer.

Vi tilbyr et bredt faglig spekter og du utvikler forståelse for både bredde og dybde i emnene du utforsker, samtidig som fokus på bærekraft, kultur, kreativitet og solidaritet gjennomsyrer alt vi gjør.

I våre øyne ligger naturperlen Bømlo i sentrum av verden og beliggenheten er perfekt for et godt folkehøgskolemiljø, i alle fall om vi tar utgangspunkt i tilbakemeldinger vi får fra storfornøyde avgangselever år etter år.

Hør hva elevene sier om året på Bømlo Folkehøgskule!

Ta sjansen og velg fra øverste hylle: Reisene, undervisningen, hverdagslivet, vennskapene, og solidaritetsarbeidet. La oss få fram det beste i deg!

Hos oss bor du godt: Elevene bor i åtte trivelige hus, der alle rom har eget bad. Her ser du hvordan det er å bo på Bømlo Folkehøgskule:

Dette står vi for

Bømlo Folkehøgskule er en frilynt folkehøgskole. På de ulike linjene og valgfagene ønsker vi å lokke fram kreativitet, engasjement og gode opplevelser. Vi legger vekt på et inkluderende og trygt skolemiljø, der det er rom for alle, og der alle deltar etter beste evne.

Vi ønsker at du skal utvikle dine evner innen kommunikasjon, konfliktløsning og samarbeid - noe som vil gi deg store fortrinn når du skal videre i studier og arbeidsliv.

Bømlo Folkehøgskule prøver etter beste evne å legge forholdene til rette for elever som har behov for tilrettelegging. Vi har lang erfaring med elever med ulike behov, og vi prøver så godt som mulig å legge til rette for ulike behov.

I fellesfagene utfordrer og veileder vi deg faglig, sosialt og personlig. Du må bidra i fellesskapet for å skape et kreativt, godt og trygt miljø.

Vi har disse fellesfagene:

  • Morgensamling: Vi starter skoledagen med å høre nyheter, opprop og har ord for dagen
  • Rektors time: Gjennomgang av uka, informasjon og tid til elevrådet til å ta opp saker
  • Vask og husmøte: Vask av rom og fellesareal på huset du bor. Husmøtet er viktig for felleskapet på huset
  • Huskonkurranser: De ulike husene konkurrerer seg imellom.
  • Elevkvelder, temakvelder og fester: Hvert hus har ansvar for minst en elevkveld. Det blir arrangert temakvelder og fester gjennom skoleåret
  • Linjeseminarer: Alle linjene har ansvar for å arrangere et linjeseminar for resten av skolen
  • Lørdagsseminar og andre foredrag: Vi får besøk av ulike foredragsholdere, lærer om førstehjelp, er ute i naturen o.l.
  • Prosjektuker og -dager: Revyuke, kreative uker, Solidaritetsløp, juleverksted, linjebyttedag
  • Miljøfyrtårn og bærekraft

Vi har valgfag to dager i uka, ett eller to valgfag pr dag som du velger etter skolestart. Valgfagtilbudet varierer noe fra år til år avhengig av ressurser og lærerstab.

I tillegg tilbyr vi følgende kurs:

  • Båtførerprøven
  • Sikringskurs for klatrevegg (i valgfag)
  • Fridykkersertifikat
  • Våttkort

Aktiv

Hvis du liker å være aktiv er dette valgfaget for deg. Her gjør vi alt fra å gå fine turer, spille ballspill, drive med styrketrening, eller fyre opp med noen kjekke leker både ute og innendørs.

Besøksvenn

Vil du bruke litt av tida di på andre og gjøre en forskjell for noen som trenger det? Vi drar rundt i nærområdet og besøker eldre eller yngre mennesker som alle trenger et besøk og en venn.

Bok- og filmklubb

Har du lyst til å finne leseglede, få mer tid til å lese og diskutere bøker, eller se filmer i forskjellige sjangre ? Velkommen til valgfaget Bok og film! Behagelig stemning og gode diskusjoner.

Fotokunst

Er du interessert i fotografering? Eller vil du lære mer om fotokunsten? Du vil gjennom dette valgfaget lære tips og triks innenfor fotokunsten, og utforsket din kreative side.

Hybelmat

«Hjelp, jeg skal flytte hjemmefra!» er det nok mange som tenker nå, men fortvil ikke! Valgfaget hybelmat er for deg som trenger å lære mer om kunsten å lage et godt å næringsrikt måltid alene.

Kajakk og klatring

Opplev fantastiske naturopplevelser i valgfaget kajakk og klatring! Padling, klatring og i tillegg rappellerer vi fra broer vest i havet.

Kreativ

Vær kreativ på ulike flater, med forskjellige materialer og utfordre fantasien! Sammen skal vi utforske forskjellige veier til målet og det endelige produktet. Tenke utenfor boksen og oppskrifta.

Lag din egen kniv

Du velger deg et emne til skaftet ut fra ulike tresorter som gir ulikt uttrykk. Så spikker og pusser du til skaftet sitter perfekt i hånden. Sy slire ifrå lær og du kan lage mønster på skinnet.

Lille miljø

Vi planlegger diverse aktiviteter, som rollespill, temakvelder og lignende for elevene på skolen.

Musikk – band

For deg som drømmer om å være i et band og utøve musikk. Vi øver sammen og alene og kanskje ender vi opp i et studio etter hvert? Vi vil prøve oss på ulike sjangere og ulike instrumenter.

Olabil

Drømte du om å lage din egen bil da du var yngre? Nå har du muligheten! Du vil lære å designe og bygge din egen olabil. Det er bare kreativiteten som setter grenser for bilens fart og stil.

Retrofoto (Foto og mørkerom)

Ta bilder med analoge kamera og fremkall direkte på papir. Lær deg prosessen fra å bestemme motivet via kamerats innstillinger, til mørkerommets magi. Dette må du prøve!

Smak av natur

Klasserommet er flytta ut til mange idylliske plasser på Bømlo og Stord. I dette valgfaget blir du godt kjent med vestlandsnaturen og du får mange gode tips til mat du kan lage ute.

Sosid

En kombinasjon av idrett og sosialantropologi valgfag, der vi er i klasserommet halve dagen og i aktivitet resten. Kombinasjon av teori, moro og trening - fra ballspill til besøk på treningssenter.

Ta deg en bolle

Fra boller til bryllupskake: Du vil lære å lage flotte og smakfulle bakverk. Har du en indre konditor i deg, eller du bare vil lære hvordan du lager luftige og gode boller, er dette valgfaget for deg.

Ta opp fag

Ønsker du å forbedre noen karakterer fra videregående? I dette valgfaget får du tid til å arbeide med å ta opp fag, med hjelp fra to dyktige lærere med lang erfaring.

Volleyball

Volleyball er for deg som er interessert i sporten, eller rett og slett bare vil bli bedre. Her vil du få utviklet dine ferdigheter, lære nye teknikker og ha det gøy med dine medspillere.

Økonomi

Kjenner du på en følelse av maktesløshet når du hører om kid-nummer, fakturaer og baksmell på skatten? Du vil lære hva du trenger å vite om hvordan du skal mestre det økonomiske spekteret i livet

Årbok

Hvert år blir det laget en Årbok med tekst og bilder av og om elever, ansatte, linje- og skoleturer mm. Liker du og arbeide selvstendig og se resultater av det du gjør, er dette valgfaget for deg

Bømlo-rundt

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Tre dager

Første skoleuka blir vi mer kjent med Bømlo. Den ene dagen besøker vi Moster Amfi, som er et kultur- og opplevingssenter på historisk grunn. Vi tar turen videre til kommunesenteret Svortland, og får med oss svømmehallen, HSD-senteret, Bømlo Storsenter og Bømlo Kulturhus.

På dag to av Bømlo rundt kjører vi nordover til Brandasund til Skjeret Landhandel. Der kan du også ta en kikk innom den gamle butikken, der tiden har stått stille siden 50-tallet. Er været bra blir det rib-tur til Slåtterøy fyr med omvising der. Det blir tur til Brandasundsåta og besøk i den andre gamle butikken i Brandasund. Men vi venter er det også tid til å fiske litt fra kaia.

På slutten av skoleåret reiser vi til Espevær, et nydelig lite øysamfunn ute i havet sør-vest av Bømlo. Her blir vi kjent med gammel kystkultur når vi besøker Hummerparken og det gamle Baadehuset. Vi tar turen til den berømte Ufo-ringen, som også er omtalt på Visitt Norway.

Tilbake på skolen etter turen til Brandasund og Espevær venter det et buffetbord masse god mat. I tillegg til grillmat, byr vi selvfølgelig på havets delikatesser som krabbe, reker, blåskjell og Salmalaks.

Skoletur til Hovden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 dager

En uke i januar flytter hele skolen opp på høyfjellet. På Hovden benytter vi oss av det fantastiske snølandskapet på både langrenn- og slalåmski.

Det blir også mye lek og aktiviteter utenom ski, som «Hovden Olympics» og mye annet.

Når man blir lei av puddersnø kan vi varme oss i deilige basseng og boblebad innendørs. Kveldene bruker vi på brettspill, godteri og spøkelseshistorier.

Tur til Preikestolen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 dag

Siste skoleuka går vi turen til spektakulære Preikestolen.

Dette er Norges meste populære fjelltur og mer enn 300.000 går turen hvert år. Det er her den dramatiske avslutningsscenen til Mission Impossible: Fallout ble spilt inn.

Turen er godt tilrettelagt fjelltur av moderat vanskelighetsgrad. Turen innebærer ca 500 høydemeter stigning, er ca 8 km og vi bruker ca 4 timer til sammen.

På turen velger man tempo selv, tar nødvendige pauser underveis og samles på toppen og tar bilder før vi går ned igjen.

I stedet for et stort internat, bor elevene i åtte rødmalte hus med seks enkeltrom og tre dobbeltrom som alle har egne bad og toalett. Grunnprisen er beregnet med dobbeltrom. Enkeltrom er kr. 7 500 dyrere.

I huset deler dere også en fellesstue med kjøkken og et vaskerom. Hvert hus har i tillegg en egen terrasse med utsikt over skog og sjø. Hele skoleområdet, inkludert elevhusene har trådløst internett. Alle åtte husene er helrenoverte de siste årene.

Fasiliteter

EGET BAD MED DUSJ OG TOALETT PÅ HVERT ROM!

  • Klatrevegg
  • Gymsal
  • Auditorium
  • Treningsrom
  • Scene
  • Formingsrom
  • Biljardrom
  • Grusbane
  • Båter
  • Kajakker
  • Sjøhus
  • Peisestue med TV
  • Naturen og havet...

Trådløst internett både på skolen og på alle rom på internatene.

Bømlo Folkehøgskule ligger på Bømlo, midt mellom Bergen og Stavanger.

Det går hurtigbåt og buss til og fra Bergen og buss til og fra Stavanger flere ganger daglig. Nærmeste flyplasser er Stord Lufthavn, Haugesund lufthavn Karmøy og Bergen lufthavn Flesland. Det går tog fra Oslo til Bergen og Stavanger.

Finn reiserute fra der du bor

I nærheten av skolen finner du:

  • fotballbane
  • butikk og bensinstasjon
  • fotballlag
  • sportsklubb
  • korps
  • bibliotek
  • motorcrossbane

15 km fra skolen ligger Svortland/Bremnes som er sentrum på Bømlo.

Der finner du:

  • Apotek
  • Legesenter
  • 3 Butikksenter med godt utvalg av butikker
  • Kulturhus
  • Kino
  • Svømmehall
  • Videregående skoler
  • Idrettsanlegg
  • Lysløype
  • Utested
  • Alle hverdager starter vi med morgensamling kl 08.00 med frokost etterpå
  • Mandag har vi rektors time, vasketime, husmøte. Etter lunsj er det fellesfag
  • Tirsdag er det linjefag med linje 1 og onsdag linjefag med linje 2 hele dagen
  • Torsdag er det fellesfag fra 9 til 10, deretter valgfag
  • Hele fredag er det valgfag
  • Lørdag er det morgensamling kl 9 med frokost etterpå
  • Lørdagsseminar fra 10 til 14 
  • Fri søndag
Last ned timeplan som pdf ↓

Forskjellige prosjekt gjennom året:

  • August: Skolestart, bli kjent-aktiviteter
  • September: Fordypning i linjefag, Solidaritetsløp
  • Oktober: Revyuke, høstferie
  • November: Linjeturer
  • Desember: Juleverksted og julebord
  • Januar: Skoletur til Hovden
  • Februar: Kreativ uke, vinterferie
  • Mars-April: Påskeferie
  • Mai: Fellestur til Prekestolen, avslutning

For mer detaljert oversikt viser vi til skoleruten på hjemmesiden vår.

Skolerevy

Ei uke i oktober samarbeider hele skolen om å lage revy. Vi inviterer foreldre til å komme å se på.

Solidaritetsløp

Alle er med på å arrangere solidaritetsløp og innsamlingsaksjon, og pengene tar vi med oss til forskjellige prosjekter på reisemålene.

Bli med på å dra i gang artige og inkluderende aktiviteter som:

  • Elevkvelder
  • Volleyballcup
  • Identitetsbytte
  • Huskvelder
  • Rollespill
  • Fotball
  • Dans
  • Film
  • Quiz
  • Bading
  • Trening
  • Kos foran peisen

Vi tilbyr også:

  • Kurs i kajakk og klatrevegg
  • Kurs i Fridykking

Bømlo Folkehøgskule er sertifisert som Miljøfyrtårn og har en klar miljøprofil.

Vi ønsker oss aktive, engasjerte og deltakende elever. Derfor legger vi mest vekt på det du skriver om deg selv og motivasjonen din for å være elev ved skolen.

Vi har 18 års aldersgrense (du må fylle 18 år i løpet av høsten).

Du trenger ikke å ha fullført videregående for å søke på Bømlo folkehøgskole, og linjene krever ikke forkunnskaper.

I enkelte tilfeller kan det tas hensyn til sammensetningen av elever på enkelte linjer.

Bygninger

Bømlo Folkehøgskule er godt tilrettelagt for funksjonsnedsettelser, og har gjennom årene hatt både rullestolbrukere, blinde og synshemmede som fornøyde elever.

Hovedbygget, som inneholder de fleste rommene for undervisning, bespisning og sosiale aktiviteter, har for eksempel trinnfri inngang til bygget, terskelfri inngang til alle rom, automatisk døråpner i inngangen og lett tilgjengelig handicap-toalett. Kjelleretasjen i bygget er lett tilgjengelig via asfaltert vei på utsiden.

Skolen har ikke teleslynge, men matsalen er støydempet for et godt lydmiljø og vi har egne høyttaleranlegg i matsalen og auditoriet. Vi har også mikrofoner som kan benyttes i fremføringer og undervisningssammenheng. Skolekjøkkenet er utstyrt med to hev- og senkbare kjøkkenbenker.

VI har åtte elevboliger med til sammen 48 små og 24 større enkeltrom, samtlige med eget bad og toalett. Hvert hus har dessuten et eget bad for elever med funksjonsnedsettelser.  Med automatisk døråpner og kortest avstand til hovedbygget, egner «Hus 21» seg spesielt godt for rullestolbrukere og synshemmede. Trinnfrie innganger til bygg og rom i alle elevboligene gjør det enkelt for elever med nedsatt bevegelse å besøke medelever på deres internatrom.

Uteområdene våre er terskel- og trinnfrie, uten kraftige stigninger, og alle veier har et jevnt og fast underlag og god belysning. Dette gjør at både syns- og bevegelseshemmede kan trygt kan ferdes ute alene, både før og etter mørkets frambrudd. Rundt på området er det utplassert sittegrupper og bord som alle kan bruke.

Skolen har egen handicap-parkering.

Mat

Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg.

Vi tilbyr også vegetar og vegansk mat til de som ønsker det. Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt med oss.

Faglig og sosialt

Vi har god erfaring med å tilrettelegge for deg med funksjonsnedsettelse eller kronisk sykdom, og tilpasser skolehverdagen så langt det er mulig – slik at du kan delta faglig og sosialt på lik linje med dine medelever.

Slik tilrettelegging kan for eksempel være tilpasning av utstyr, tilrettelegging av pauser eller alternative aktiviteter.

En trygg oppstart og et inkluderende miljø er viktig for alle som begynner hos oss. Dette er noe vi fokuserer på gjennom hele skoleåret.

Om du ønsker å snakke med noen andre enn medelevene under oppholdet ditt hos oss, har vi erfarne ansatte som alltid er klare for en god og fortrolig prat.

Ta gjerne kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge skoleåret for dine behov!

Kjetil Berger Falk

Lærer Fokus Afrika og Fokus Balkan

Av utdanning har jeg historie, sosialantropologi, sosial psykologi og religionsvitenskap fra universitetet i Bergen.

Jeg har vært lærer ved Bømlo Folkehøgskule siden 2006. Tidligere arbeidet jeg flere år som lærervikar på Bømlo og Stord.

Jeg har hatt ansvar for linjeturen til Afrika siden høsten 2006. I tillegg har jeg også vært reiseleder for skoleturen i flere år.

Epost: kjetil@bomlo.fhs.no
Telefon: 454 53 117

Guro Kristi Holmberg

Lærer Sykepleie & Helse og Frivillig innsats

Jeg er utdannet sykepleier og har jobbet lenge i kommunehelsetjenesten.

Jeg har tre barn og bor på gården Førland på Stord, der vi driver med kjøttproduksjon av sau og Bakehuset på Førland.

Jeg liker godt friluftsliv, dyr, strikking, frivillig arbeid, dyrking, hage, baking, eller en god samtale med folk jeg er glad i.

Epost: guro.holmberg@bomlo.fhs.no

Øyvind Rolfsnes-Flock

Lærer Outdoor Adventure Sør-Afrika og Friluftsliv Hav & Fjell

Jeg er utdannet lærer, med særlig vekt på friluftsliv og arbeid med ungdom.

I tillegg er jeg utdannet klatreinstruktør, breinstruktør og havkajakkinstruktør. Jeg har jobbet mye som guide og turleder i Norge og utlandet.

Ansatt som lærer på Bømlo Folkehøgskule siden 2010. Før det har jeg jobbet flere år som miljøterapeut med ungdom, på leirskole og i Stavanger Turistforening. 

Epost: oyvind@bomlo.fhs.no
Telefon: 411 50 128

Eva Lilleås Engevik

Lærer Mat & Barista og Mat & Bærekraft

Jeg har jobbet her på skolen siden 2009, er utdannet kokk og yrkesfaglærer innen restaurant- og matfag. Gode opplevelser rundt natur og mat, er noe jeg brenner for.

Jeg har også hatt ansvar for flere av skoleturene, og er opptatt av etisk reising.

Vi skal sammen skaffe oss mer kunnskap om mat og barista, og jeg vil jobbe for å skape et lærerikt år i et godt felleskap og med minner for livet.

Epost: eva@bomlo.fhs.no
Telefon: 930 19 246

Janine Krüger

Kontorleder

Jeg er utdannet økonom og har mange års erfaring innen økonomi og administrasjon. Jeg kommer fra Tyskland og flyttet til Norge i 2013. Jeg begynte å jobbe på Bømlo folkehøgskule i sommeren 2022. Å jobbe med kjekke folk gjør hverdagen min verdifull. 

Epost: janine.kruger@bomlo.fhs.no
Telefon: 953 00 998

Magne Grøneng Flokenes

Rektor

Startet ved Bømlo Folkehøgskule høsten 1997 som undervisningsinspektør, og har vært rektor siden høsten 1998. Er utdannet innen økonomi, administrasjon og pedagogikk.

Jeg synes det er både givende, spennende og lærerikt å jobbe med unge mennesker. 

Epost: magne@bomlo.fhs.no
Telefon: 971 94 463

Malene Lyngvær Auran

Miljøarbeider

Jeg er 19 år gammel og kommer fra Bergen, og var elev ved Fokus Afrika 2023/2024.

Ingrid Norddal

Miljøarbeider

Eg er 20 år gammal og kjem frå Vassenden i Sunnfjord kommune. Eg var elev ved Fokus Afrika 2023/2024.

Anne Martha Hope

Kokk, assistent og renholder

Jeg jobber som kokk og kjøkkenassistent, og stortrives med å lage mat til alle de flotte ungdommene.

Kristina E. Alvsvåg

Assistent og kokk

Jeg jobber som kokk og kjøkkenassistent og synes det er superkjekt!

Svanhild E. Kvernøy

Renholder og assistent

Jeg begynte som renholder og kjøkkenassistent 1. juni 2022. Jeg har hatt forskjellige jobber, og gleder meg til jobbe på folkehøgskole!

Solveig Geitung

Assistent

Jeg jobber som kjøkkenassistent og trives godt med det. Det er inspirerende å være sammen med ungdommer.

Vilma Baciuliene

Assistent

Jeg jobber på kjøkkenet som assistent, og jeg stortrives med det.

Arild Selle

Vaktmester I

Har jobbet som vaktmester siden 2012. Jeg syns det er kjekt med variasjonen i arbeidet som man har på en folkehøgskole. Jeg driver med villsau som hobby.

Epost: arild@bomlo.fhs.no
Telefon: 915 74 889

Kurt A. Våge

Vaktmester II

Jeg har jobbet som vaktmester ved skolen siden 2016. Det er gøy å jobbe for og med ungdommer, det gir mening.

Epost: kurt@bomlo.fhs.no
Telefon: 921 22 047

Frode Waage

Vaktmesterassistent

Jeg jobber som vaktmesterassistent og liker når det skjer ting rundt meg. Jeg har blant annet frimerker og puslespill som hobby.

Linjer på Bømlo folkehøgskule

Tropisk backpacking – Panama og Costa Rica

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs A8 t/ukeFrilynt

Fokus Afrika - Kenya, Uganda og Zanzibar

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs A8 t/ukeFrilynt

Outdoor Adventure - Sør-Afrika

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs A8 t/ukeFrilynt

Sykepleie & Helse - Gambia & Senegal

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs A8 t/ukeFrilynt

Mat & Barista - Interrail Italia

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs A8 t/ukeFrilynt

Fokus Balkan

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs B5 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Hav & Fjell

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs B5 t/ukeFrilynt

Frivillig innsats - Norge/Danmark

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs B5 t/ukeFrilynt

Mat & Bærekraft - Roadtrip Vestlandet

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs B5 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Sør-Afrika - halvårskurs høst 24

Bømlo folkehøgskule
Halvårskurs høst8 t/ukeFrilynt

Mat, Barista & Bærekraft - halvårskurs 24

Bømlo folkehøgskule
Halvårskurs høst8 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Sofus Buskoven

Vi lærer å lage spill i Unity, web-design i Adobe Brackets og 3D-modellering og animasjon i Maya. I november reiste vi til Silicon Valley for å oppleve kjernen av moderne teknologi og datakultur. Læreren vår har mye kunnskap i faget og erfaring.

Sofus Buskoven
Laurits Buttingsrud

For et år! For en skole! For noen opplevelser! Kajakk i solnedgang, rafting, skikjøring, surfing i Afrika! Uforglemmelige øyeblikkene, men også de små tingene i hverdagen og folkene jeg ble kjent med!

Laurits Buttingsrud
Emilie Løland

Året på Bømlo FHS lærte meg utrolig mye om meg selv og andre. Gode samtaler i fellesstua, kanoturer til butikken i idyllisk natur, engasjement i klasserommet, god mat, fantastiske ansatte, turen til Øst-Afrika og mye mer har fått fram det beste i meg

Fra bloggen

Helene (19) gikk på folkehøgskole for å teste ut drømmeyrket

I sommer har vi snakka med flere elever om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les hva Helene sitter igjen med etter sitt år.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen