Til hovedinnhold
Ledig plass

På Bjerkely Folkehøyskole tar vi E-sport på alvor. Her får du innblikk i mentalitet, kamp analyse og fysisk oppfostring. Ønsker du å ta spillingen til et høyere nivå er dette linjen for deg.


E-sport er mer enn bare dataspill. Det kreves full konsentrasjon, og evne til å legge opp strategier som kan gjennomføres. Teamarbeid er viktig for å kunne arbeide sammen som et lag. Man må kjenne hverandres styrker og svakheter, og lære seg å ta hensyn og høre på andres meninger og tanker. Alle skal være med på å bygge hverandre opp slik at teamet til sammen er sterkt.

For å gjennomføre dette kreves det innføring i teamarbeid, planlegging av strategier, taktisk forståelse, kunnskap om mennesker, selvutvikling, kommunikasjon og samarbeid. Betydningen av riktig kosthold, nok søvn og fysisk og mental trening. Kjennskap til idrettspsykologi er også sentralt. I stedet for å satse på et eller to spill, fokuserer vi på å bygge opp under hver enkelt elev og lag med tilrettelagt undervisning. Det vil bli mulighet for å delta i forskjellige turneringer og du får også undervisning i hvordan du kan markedsføre deg selv. Dette er linjen for deg som vil ta spillingen din videre til neste nivå.

 

Linjen er åpen for folk på alle nivåer så lenge du har et ønske om å bli bedre. Vi tar i mot elever innenfor alle E-sport titler, men kan ikke garantere lag i alle.

Dette vil du lære

 • Øke spillspesifikke ferdigheter.
 • Delta i konkurranser enten i lag eller individuelt.
 • Få et dypere innblikk i både norsk og internasjonal E-sport.
 • Utvikle deg selv mentalt og sosialt.

Våre forventninger til deg

 • At du er villig til å lære.
 • Ønske om å bli bedre i ditt valgte spill.
 • At du deltar aktivt i gymmen.
 • og at du er en lagspiller med positive holdninger.

Felles skoletur til Tallinn

Pris: Inkludert i linjepris

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

 

Hver linje vil i tillegg til dette ha egne linjeturer. Disse turene vil være tilrettelagt med mer faglig innhold, og kanskje innebære f.eks workshops o.l.Dette er turer som du som elev vil kunne være med og utforme. 

Vi har en fellestur til Tallinn i oktober hvor alle skal være med. På våren har man mulighet til å reise til Budapest, om man har lyst.

Obligatorisk: Nei

Pris: 8 000

Varighet: ca. 7 dager

På våren vil det være mulighet for å reise på tur, denne blir uavhengig av linjer. Denne turen går til Budapest og er frivillig for alle.

Hver linje vil i tillegg til dette ha egne linjeturer. Disse turene vil være tilrettelagt med mer faglig innhold, og kanskje innebære f.eks workshops o.l.Dette er turer som du som elev vil kunne være med og utforme. 

Markus Løtveit

Lærer for E-Sport

På fritiden løper Markus maraton, og er nok den sprekeste av oss ansatte. Han har konkurrert i ulike E-sport titler siden 2010, og har bl.a vært E-sport kommentator for IMBAtv og skribent for Team Liquid. Han har også en grunnleggende interesse for spillutvikling, og har en Bachelor i Computer Games Design fra Teesside University i England.

Gjermund Fladby

Lærer for E-Sport

Gjermund Gjermund har 3 lidenskaper i livet; fotball, musikk og E-sport, og hos oss har han rom for å utvikle alle disse. Han har gått fra å være gitarlærer og freelancekomponist til å være lærer i E-sport, og utenfor undervisningen  finner vi han enten med et type instrument, eller på treningsrommet.

Ingen uker på Bjerkely er like, men det er en basisplan som følges. Dagene er fulle av prosjekter som interesserer og utfordrer, og noen dager følger vi helt egne programmer. Dette er et eksempel på hvordan en typisk uke kan se ut hos oss.

Vi har tre perioder med valgfag i løpet av året hvor du kan velge inntil to valgfag i hver periode. Vi har minimum 6 timer valgfag pr. uke.

Ulike valgfag

Vi har ulike valgfag som du velger når du begynner på skolen. Vi har mange forskjellige, og de siste årene har vi hatt bl.a podcast, musikk, rollespill, brettspill, karakterdesign, brodering, m.m

Bjerkely er skolen for deg som vil drive med dine interesser, enten som hobby eller for videre utdanning. Her har du muligheten til å møte folk med samme interesse som deg og få deg venner for livet. 

Linjer ved skolen

Fra kr 115 200,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Bad på gangen
 • Fellestur til Tallinn inngår i fellekostnadene
 • Studietur: Felles skoletur til Tallinn
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 115 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 115 200,-
(11 520,- per måned)
Om du har behov for tilpasset meny i forhold til allergier eller andre ting, så faktureres du kr. 500,- ekstra pr. måned.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Thomas St Clair

Det som gjør bjerkely spesielt er den fargerike gruppe med ansatte og elever som gir rom for hvem som helst. I året mitt på e-sport har jeg lært mye om hva det betyr å jobbe som et lag, og bli bedre sammen. Du kommer ikke til å angre et år her.

Thomas St Clair, elev 2017 / 2018
Odin Hoel Dalåmomo

Å gå på Bjerkely anbefales på det sterkeste for nerder av alle slag, og du kommer ikke til å angre valget om du så skulle få plassen. Alle de ansatte oser av personlighet, og samtidig er du omringet av likegyldige nerder!

Fra bloggen

- Jeg hadde aldri gitt ut tegneserier på Egmont uten folkehøgskolen

I løpet av våren debuterer Elise Syvertsen med egen tegneserie i bokform. Hun takker folkehøgskolen for å ha blitt oppdaget av Egmont.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Creative Gaming

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gaming Europa

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Spillutvikling

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spill og Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Data - USA - Silicon Valley

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Spelutvikling

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

E-Sport

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt