Til hovedinnhold

Drømmer du om å jobbe med film? Lev ut filmdrømmen din på Agder FHS. Hovedturen går til NEW YORK og vi tar ellers to turer til Hovden for filmskaping, samt en høsttur i filmnorge/Skandinavia!

Et helt år til å realisere filmideene dine og opparbeide deg kunnskapen bak en god historie. Her møter du andre filminteresserte i et kreativt miljø, og får et godt grunnlag for videre studier innen film- og mediefag. Har du nok personlig drivkraft kan man også tre rett inn i bransjen. Du får praktisk og teoretisk arbeid med film, video og foto slik det foregår i bransjen. Læringen skjer gjennom veiledning - det vil si at det er fokus på praktisk arbeid, med teori hektet på underveis i prosessen. Det er også tonnevis av muligheter for å jobbe med akkurat DEN ideen som du har sittet med siden barndommen, eller en helt ny!

Anledning til å lage fiksjon, dokumentar- eksperimentell- og animasjonsfilm, læring om frilanslivet, samt reklamebransjen.

All filming og redigering foregår på digitalt og nytt, moderne utstyr som kan lånes til fritt bruk, ta gjerne en titt under "utstyr til linja."

Redigeringsrom, fotostudio og greenscreen-rom er også tilgjengelig døgnet rundt, så her er mulighetene ubegrenset for de som virkelig brenner for film! 

Dette er et ideelt læringsmiljø der elever med like interesser, men med forskjellige innganger møtes for å lage gode historier sammen. Sammen skal vi forstå hva som gjør en historie, karakter, scene, og handling god.

Linjen passer for alle. Er du erfaren eller helt nybegynner innen filmfaget så er begge deler helt tipptopp. Undervisningen er lagt til rette for gruppearbeid og kompetanseheving mellom de på gruppen

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du møter til undervisning og stiller opp på filminnspillinger, og at du er med på å skape et godt miljø.

New York

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 10 dager

På vinteren/våren drar vi på en lengre tur til New York. Byen som har alt innen kunst, film, utdanning, museum, gallerier, underholdning, teater, musikk og så videre. Vi besøker kjente steder som New York Film Academy, Brooklyn Bridge, Central Park, Moma, China Town og så videre. Vi bor sentralt på gode hotell. Du kan også komme med dine ønsker. I tillegg lager vi selvfølgelig film mens vi er der.

Hovden filminnspilling

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-7 dager (2 ganger)

På høsten og vinteren tar vi to turer til skolens hytte for å lage film, dra i badeland, i bakken, på langrenn og generelt ha en koselig hyttestemning. Høstturen blir en noe kortere produksjon som legger grunnlaget for vår profesjonelle filminnspilling og fungerer på mange måter som en øving til vinterens høysatsningsprosjekt. 

Vi bruker også skolens hytte som base for langrenn, alpint, snøhuletur og Hovden badeland. Hovden byr blandt annet på flotte langrennsløyper og et stort alpinanlegg. Langrennski, alpint, og snowboard kan leies rimelig på Hovden dersom du ikke har dette med hjemmefra. Om man ikke er superfrelst på ski så er det ingen tvang og det er mye kos og hygge i å være på hytta - og selvfølgelig masse tid som kan brukes på å rigge og planlegge innspilling.

 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skolen ligger i det vi kaller perlen i den sørlandske skjærgård. Ut av vinduet ser du rett mot uthavnen Ny –Hellesund der Nordal Grieg i sin tid skrev sangen «Til ungdommen». Hit går vår første fellestur.. Overnatting i telt, lavvo, hengekøye eller på liggeunderlag under åpen himmel. Bading, bål, lek og alvor. Vi nyter sensommerens dufter og skuer utover havet, der Danmark nesten blir synlig i horisonten, og blir kjent med hverandre på en uforglemmelig måte. Her skapes vennskap.

Skolens siste fellestur går til samme sted. Sommeren er i emning, og det er en ganske annen gjeng som er på tur. Sikre på hverandre, men melankolien har tatt over for forventningen. En følelse av at noe snart er over, sammen med vissheten om at noe nytt kommer. Dette nye, som nå skal skapes sammen med folk du har rundt deg, er ikke lenger like skremmende. Dette blir en tur fylt med gode minner og sterke følelser.

På disse to turene tar vi oss også med oss utstyr til å plukke plast for jordens skyld, før og etter sommerens gjester.

Mellom disse to turene er det mye tid og rom. Det er mye som skal skapes. Linjene drar på sine ulike turer og mye tid brukes felles på skolen. Men i ny og ne gjør vi noen fellesturer. Det kan være til Preikestolen, kino, teater, bowling, Zip-line, og det kan være til Lindesnes fyr eller Lista. Dyreparken er også en naturlig destinasjon for skolen når vi først ligger på disse kanter.  

Lars Fossestøl

Lærer på Filmlinja

Lars (27) er lidenskapelig opptatt av filmskaping i grupper. Etter 7 år i Trondheim på NTNU(Bachelor+Master Film- og videoprod + 1år pedagogikk) er han endelig en returnert Sørlending. Han har lagt ned mye arbeid i Prosjektor Filmproduksjon hvor han bl.a. var med å lage kortfilmen "Kjære Pappa" med Kristoffer Joner og Vebjørn Enger i hovedrollene. Gjennomført optimist som alltid prøver å spre smil

Epost: Lars@agder.fhs.no
Telefon: 95472647
Nettside

 • 8:00 Frokost
 • 8:45 Morgenstemning - felles start på dagen
 • 9:00 Linjefag, fellesfag på torsdager
 • 11:30 Lunsj
 • 12.00 Linjefag eller valgfag
 • 14:45 Middag
 • 16:00 Valgfag / fri
 • 20:00 Kveldsmat

Lørdag 11:30 Lørdagsseminarer - du velger ca 15 seminarer i løpet av året.

Lørdag kveld: Agderlørdag (ca. annenhver lørdag) - En av linjene lager mat og opplegg/underholdning for de andre linjene.

Søndag - turdag med venner?

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleruta 2024-25

 • 25.08.24 Skolestart
 • 27.09.24 Siste dag før høstferie
 • 07.10.24 Første dag etter høstferie
 • 20.12.24 Siste dag før juleferien
 • 06.01.25 Første dag etter juleferien
 • 14.02.25 Siste dag før vinterferien
 • 24.02.25 Første dag etter vinterferien
 • 11.04.25 Siste dag før påskeferien
 • 22.04.25 Første dag etter påskeferien
 • 01.05.25 1. mai - fridag
 • 14.05.25 Avslutning
 • 15.05.25 Hjemreise

Hovedturene oftest mellom vinter- og påskeferien. Ofte også en tur om høsten.

Last ned årsplan som pdf ↓

Alle valgfag er inkludert i prisen. Du trenger 3 timer valgfag pr uke. De fleste ønsker å ta mer enn det, men det er opp til deg. Vi sprer valgfagene over hele dagen for at du skal kunne velge de fagkombinasjonene som du ønsker.

Amnesty

Dette er en aksjonsgruppe i Amnesty International som skal lage aksjoner for menneskerettighetene. Vi setter oss inn i aktuelle saker ulike steder i verden og gir vårt bidrag til en bedre verden.

Ballspill

2 timer pr. uke. Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle.Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, elefantball, kanonball.

Fantasy Premier league

Dersom du er glad i engelsk fotball blir du med i dette valgfaget. Vi danner en egen liga på skolen og møtes en time i uka der vi diskuterer taktikk og kårer rundens vinner.

Filmopplevelse

Vi ser noen av de siste års beste filmer, blandet med et utvalg av klassikere og diskuterer og samtaler om lyd, bilde, klipping, skuespill, regi, musikk, genre, dramaturgi, karakterer, fortelling etc.

Foto

Det blir gitt en rask innføring i kameraets tekniske virkemåte. Målet er å få styring på de formale virkemidlene i forhold til lys og visualisering av rom- og tidsproblemstillinger. Det handler om å b

Framtid og handling mini

Gjennom praktisk arbeid, teori og bevisstgjøring skal vi fordype oss i sentrale miljøemner. Plastproblematikk, tekstilindustri, dyrevelferd, klima, lage såpe og drops. Alltid plass for nye ideer.

Individ og samfunn

Vi tar for oss ulike sider av samfunnet, fortid og samtid, sosiologi og psykologi. Livet kort og godt. Vi tar for oss ulike teoretikere/teorier, ser på hendelser og trender, nasjoner og forskjeller.

Instagram og foto

Vi tar bilder gjennom året av "livet" på skolen og publiserer på instagram og facebook, oppgraderer tekst og bilder på skolens nettside, og vurderer skolens brosjyre.

International food

Once a month we make international dinner for the whole school with help from the kitchen staff. This is an additional subject for the international students, where also other students can join.

Kaffebar

Du lærer å lage den perfekte espresso, utgangspunktet for alle kaffedrikker; Cappucino, Mocca, Latte, Macciato, Cortado m.m. Hver tirsdag selger baristaene kaffe til elever og eventuelle gjester.

Kettlebells & Crosstrening

I crossfit ligger fokuset på helkroppstrening, kondisjon, mobilitet og utvikling av styrke. Kettlebell er en blytung treningsform fra Russland. Her kombineres crossfitøvelser og kettlebell-løfting.

Kor

Bli med å syng. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicales, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. A capella og med instrumenter/jazzlinja.

Kunst

Undervisning i ulike teknikker, muligheter for å drive med egne prosjekter i tillegg til felles prosjekter. Disse kan dreie seg om kurs i eksempelvis akttegning, maleri, grafikk, eller bokbinding.

Pilates

Pilates er en form for styrketrening, der fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.

Salsa - dans

Pardans i cubansk stil. Innføring i grunnleggende trinn og enkelte "turer".

Språktrening

Obligatorisk valgfag for de internasjonale elevene, hvor de norske elevene melder seg på og bidrar med fokus på høytlesning, uttale, vanskelige ord og uttrykk på norsk samt brettspill. Kakepause!

Strikking

Lær deg å strikke eller utvikle dine strikke ferdigheter. Enkle prosjekter på 2 pinner, etterhvert mer avanserte som votter el sokker. Lær også av hverandre og bli kjent, mens prosjekter realiseres.

Ta opp fag

Planlegger du å ta opp fag fra videregående? Enten fordi du mangler et fag eller ønsker å forbedre karakterer? Lærer og andre elever som har gjort det bra i faget kan hjelpe deg.

Turfag

Dette er en anledning til å bli bedre kjent med nærområdet. Det fins mange fine turløyper nærme skolen som vi skal utforske utover høsten. Det blir pause underveis – av og til med bål.

Volleyball

Her skal vi først og fremst spille volleyball. Men alt blir gøyere når ballen går dit du vil. Derfor vil du også trene fingerslag, baggerslag, serv, smach og blokk. Forsvars- og angrepstrategier får d

Årbok

Elevene på dette faget har ansvaret for å produsere elevenes skoleårbok

Den frilynte folkehøgskolen i Kristiansand. Vi har et mangfold av linjer og et internasjonalt miljø. Spennende reisemål. Mange og varierte valgfag. God mat og heftig utsikt utover Kristiansands skjærgård.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 133 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Administrasjonsgebyr (2500kr)
 • Sangbok
 • Leie av kanoer
 • Studentkort
 • Studietur: Fellesturer
 • Studietur: New York
 • Studietur: Hovden filminnspilling
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 133 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 133 000,-
(13 300,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Kamera - cinemakamera (BMPCC 6K Pro), profesjonelle videokameraer (4K), actionkamera, 360-kamera
 • Droner
 • Objektiver
 • Lydutstyr for opptak og for musikk/lydproduksjon
 • Greenscreen-rom og flyttbart
 • Fotostudio
 • Lysutstyr
 • Redigeringsstasjoner (PC og Mac) 
 • Hele Adobe-pakken
 • Davinci Resolve
 • Epidemic Sound lyd- og musikkbibliotek
 • WriterDuet manusprogram
 • Storyblocks - stock video

Dette utstyret må du stille med selv

Det er ingen krav til eget utstyr på linjen. Det er derimot en fordel med en enkel laptop eller tablet for manusskriving.

Alle er velkommen!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Sebastian Strand

Et år man aldri glemmer med en fantastisk lærer som hjelper med alt! Lærerikt og spennende, utfordrende og morsomt. Sosiale folk, kule turer, og mye gøy å lære! Fantastisk!

Sebastian Strand
Silje Molstad

Året på filmlinja ved Agder folkehøgskole har vært et minnerikt og lærerikt år. Jeg har vokst mye som person samtidig som at jeg har fått lære utrolig mye om film og alt som går inn i å være med i en filmproduksjon. Gjort at jeg satser på film!

Silje Molstad
Johanne Baardseth

Et fantastisk gøy og lærerikt år! Kjempekult å få prøve seg på absolutt alt innen film. Veldig dyktig lærer som hjalp oss med alt vi trengte. Fikk også gjort mye annet gøy som å dra på hyttetur, kino og escaperoom. Aldri en kjedelig dag på filmlinja!

Fra bloggen

- Den største forskjellen mellom folkehøgskole og Forsvaret er frihet og disiplin

Oline har vært både i Garden og på folkehøgskole, og anbefaler gjerne begge deler. De største forskjellene ble for henne friheten på folkehøgskole og disiplinen ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
HelårskursFrilynt

Foran & bak kamera

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
HelårskursFrilynt

TV-Produksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Dronesport

Valdres folkehøgskole
HelårskursKristen

Film

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Naturfilm

Sund folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Film og filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Musikk og media

Manger folkehøgskule
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Virtuell Produksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Capture Film & Foto

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

FILM

Follo Folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon | Europa og USA​

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen