Til hovedinnhold

Harmoni– Friluftsliv, Helse og Utvikling - Vietnam

Søk på linja

Du finner roen, kjenner samholdet, senker pulsen - du opplever alt det naturen har å by på. Harmoni er for deg som vil lære korleis fysisk aktivitet, naturen, mat og velvære spelar inn på helsa.

Fysisk aktivitet skal vere variert og kjekt, og hos oss får du prøve deg på padling, SUP, klatring, enkle fjellturar, styrketrening og yoga. Du vil og lære å lage sunn og næringsrik mat, og om korleis mat er direkte knytt til både fysisk og psykisk helse

Avspenning og velvære er viktig for ei god helse, og du vil hos oss få lære massasje, i tillegg til at me vil reise på spa.

I vinter reiser me på ein lengre linjetur til Vietnam der me skal lære om ein heilt ny kultur, slappe av på krittkvite sandstrender, praktisere yoga, og oppleve vakker natur frå både sykkel, båt og bil.

Stord har eit nydeleg nærområde, og er her det kort veg til fine skogsturar, fjellturar, sjø, treningssenter og klatrehall. Dette gir oss ein unik moglegheit til å tilby eit variert år med mykje aktivitet, utan å måtte køyre langt.

Du som er opptatt av å ta vare på kroppen fysisk og mentalt. Du treng ikkje mykje erfaring frå før, men vera innstilt på eit sosialt år med aktivitet og litt utfordringar. Tid til å finna deg sjølv.

Dette vil du lære

 • Grunnleggande friluftsferdigheter
 • Kajakk, alle får våtkort
 • Yoga og mobilitetstrening
 • Kosthold i eit helseperspektiv, både teori og praksis
 • Klatreopplæring både inne og ute
 • Å få nye vennskap
 • Planlegge tur og overnatte ute i naturen
 • Planlegging og gjennomføring av dags- og overnattingsturar 
 • Heilårsbading
 • Massasje

Muligheten til å prøve ut mange nye aktivitetar og mykje meir!

Våre forventninger til deg

At du ønsker eit variert og aktivt år fyllt med gode naturopplevingar, spanande utfordringar, eigenomsorg og nye venskap.

 • Har eit ønske om å vere aktiv
 • Eit ynskje om å vera sosial og å utvikle deg sjølv som menneske
 • Fokus på eigen livsglede og vener for livet

Men viktigast av alt: Kom som du er. Me har eit mål om å skape eit flott år saman med ulike mennesker under same tak.

Studietur: Vietnam - Det forandrende landet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 15 dagar

Måltider pr dag inkludert: 3

Når vinteren kjem pakkar me med oss sommarkleder og reiser heile vegen til Vietnam, eit land med fantastisk natur og ein spennande kultur. Her vil me få spektakulære naturopplevingar både frå cruisebåt, på sykkel og på vandreturar. Me skal på ei lita rundreise i landet, og får eit unikt innblikk i det Vietnam har å by på.

Noko av det du vil få oppleva:

 • Besøk til historiske Dong Thien. Ein historisk pagoda plassert på eit nydeleg utsiktspunkt. Her vil me møte ei mesternonne i Zen som vil lære oss om Buddhistisk filosofi og tankegang.
 • Tur med cruisebåt for å utforske små paradis. Besøke ulike øyer og grotter, samt kajakkpadling og bading
 • Trening, yoga og spa i tropiske omgivnader
 • Besøke lokale marknader
 • Sykkeltur og båttur i frodig landskap med rismarker og grønt fjellandskap

Vietnam har mer enn det tradisjonelle bildet av rismarker og koniske hatter. Her finner du et land som er full av energi og bevegelse fremover. Du vil føle det i summingen og aktiviteten på gata. Du vil se det på måten vietnamesere ønsker deg velkommen til hjemmene deres, inviterer oss til å smake på maten deres og stolt viser oss deres rike kultur.

Du vil merke det i alternativene og mulighetene rundt. Enkelt sagt, det har aldri vært en mer spennende tid å besøke Vietnam.

Til turen treng ein å ordne med vaksiner, reiseforsikring og visum. Og ein vil trenge noko lommepengar til eige bruk.

Studietur: Fjell over fjord

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Stord, Sunnhordland, Dronningstien, Etnefjella, Kvinnheradsalpane og mykje meir fordelt utover heile skuleåret, haust og vår. Saman vil me planlegge lengre og korte utflukter til kjente, spektakulære turmål, eller meir ukjente men like nydelege reisemål du ikkje har høyrd om.

Våre turar er unike opplevingar som ofta er vanskeleg å gjennomføra på eigahand, som fjordcruise med veteranskip i nydelege Hardangerfjorden. Du vil reisa på ulike turar nært og fjernt. Nokre turar er knytt opp til dei enkelte linjene, mens andre er felles for skulen.

Vintereventyr til Hovden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Når vinteren slår til reiser me inn til Hovden for dager med ski og alpint. Her er det mogeleg for flate turer, slalom, slakke turer, aking, toppturer, bratte turer eller veldig bratte turer. Noko for alle nivå!

Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skuleåret får ein pang-start med at heile skulen reiser på tur med Veteranskipet MS Sunnhordland inn i vakre Hardangerfjorden og rundt i Øyriket Sunnhordland. Me opplever flotte stoppestader og nyter vakker natur og unike sund ombord i eit historisk skip!

Marte Rykkje Halstensen

Linjelærar og sosiallærar

Marte er vår aktive og engasjerte friluftselskar! Ho er den som ser alle og passar på at både turen er bra og at du har det bra! Marte er utdanna lærar, personleg trenar, og brenn for kjekke aktivitetar utandørs og innandørs, kor ho fort drar igong baking, leiker og mykje løye. Smilet og latteren er ikkje langt vekke med Marte rundt deg.

Epost: marte@stordfhs.no
Telefon: 47943593

 • Skulestart: 20.august 2023
 • Haustferie: 6. -15. oktober (6. okt. fri frå kl. 12)
 • Juleferie: 15. desember til 3. januar (15.des. fri frå kl. 12)
 • Vinterferie fredag 23.februar til 3. mars. (23.feb. fri frå kl. 12)
 • Påskeferie 22. mars - 2.april (22.mars fri frå kl. 12)
 • Avslutningsfest 11. mai
 • Avreise 12. mai

Her kan du velja og tilpassa skuleåret akkurat slik du vil. Ved Stord Folkehøgskule har du ein omfattande meny av valfag. Valfaga varierer i omfang, og du kan velje 1-3 valfag for kvar termin. Nokre varer ein heil dag, andre går over to eller tre skuletimar.

Klatring

Foregår i klatreveggen inne på vikahaugane, om været tillet det kan det bli uteklatring/rapellering. Lære å sikre, øve på klatring, få teknikktips.

Kreativ Maling

Spray-boksar, akryl, børstar og vassmaling. Her får du lære om maleteknikkar, og mala dine eigne kreasjoner.

Mixology Mocktail Bartending

På skulen har me vår eigen alkoholfrie bar. Lær deg å laga moctails, utforska spanande smakskombinasjonar, laga eigen garnityr, å skapa stemning og å møta menneske.

Psykologi og mindfullsness

Å vere bevisst på sine omgivnader, tenke og forstå verden rundt seg og vere med i øyeblikket er noko som kan trenast og lærast opp. Her senker me skuldrene og fokuserer på det menneskelege.

Skyting

Her vil du få høve til å fordjupe og praktisere skytterkunsten, ved anlegget til Stord Skyttarlag på Stord. Eige gevær eller lån av oss!

Standup

Me lærar oss standup-kunsten, fokuserar på humor, timing og scenepresentasjon. Veldig gøy, og utruleg god stemning.

Trening, helse og kosthald

Lær mer om hvordan kosthold og trening påvirker helsen din, og få hjelp til å lage egne treningsprogram for dine behov. Kvar økt startar med litt teori, før me går over til praksis i treningsstudio.

Verdensrekorden

Har du nokonsinne drøymd om å inneha ein verdensrekord? Dette valfaget går ut på å planlegga og gjennomføra eit verdensrekordforsøk. Verdens største pepperkake(by), verdens lengste intervju, o.l.

Volleyball

Volleyball er intenst, gøyalt og svært god trening! Og ikkje minst ein utruleg lærerik lagsport nesten alle har vore med på!

Brettspel og Sjakk

Brettspel er sosialt, underhaldande, lærerrikt, utfordrande og gøy. Den vanvittige store variasjonen i ulike spel vil gi deg mange utfordringar og kjekke opplevingar.

Escape Room Sunnhordland

I dette faget skal du besøke ulike Escape room i vårt nærområde, og designe, planlegge og bygge eit Escape Room sjølv. Ulikt, lærerikt og veldig spennande fag!

Mobilfoto

Me utforskar by og natur armert utelukkande med mobilkameraet. Me forsøker å knipsa dei flotte augneblikka.

Natur og miljøvern

Lær om korleis me tar vare på naturen, kva som skal til for artsmangfald, og bli med å utforsk ulike naturtypar med eigne auge.

Podcast og radio

I vårt eige lydstudio lærer me å laga podcast og radio-sendingar. Kva skal til for å underhalde og korleis når ein ut til folk?

Stop motion

Stop motion er en animasjonsteknikk. Vi tar ett bilde av et stillestående objekt, flytter objektet, tar ett nytt bilde, flytter objektet igjen osv, og til slutt sitter vi igjen med en leken animasjon.

Strikking

Lær å strikk, lag dine eigne klede, både avansert og enkelt.

Baking

Me er på kjøkkenet og bakar til vår eigen kafe.

Teikning/måling

Her får du mulighet til å prøva ulike teknikkar på eiga hand, sjå på ulike former for teikning og maling

Alternativt ballspill + fotball

I dette valgfaget får du mulighet til å teste ut alternative ballspill. Flagfootball, Tchoukball med mer.

Dungeons & Dragons

Innlevelse, terningar, grotter, drakar, magi og humor. Har du funne din karakter og bestemt deg for eventyr, eller vert du sitjande i byen og krangla med vaktane? Opp til deg!

Esport

Viss du vil spisse deg litt inn på Esport gjennom skuleåret, er dette faget for deg. Du kan fordjupe deg i diverse gaming, som Fortnite, League of Legends, Warzone, CS, Apex, Starcraft eller andre.

Fantasy Premier League

Vi danner en egen liga på skolen og møtes for å diskutere taktikk, før vi kårer rundens vinner.

Filmklubben

Me ser notoriske filmklassikarar, drøfter og diskuterar kva desse betyr og kva som har gitt opphav til dei. Knasker popkorn og slapper av.

Mobilitet/Stretch/ Relax

Lær å kjenn din eigen kropp, strekk, føl og slapp av i kroppens mange muskler. Me går gjennom mobilitetsøvelsar for å læra om førebygging av skader, balansen i ein glad kropp og velbehag.

Årbok

Alle veit at det er veldig kjekt å ha gode minner frå folkehøgskulen til å sjå tilbake på i etterkant. Har du ein liten skribent i magen, eller likar godt å ta bilder? Då kan årbok-valfag vere for deg

Båtførarprøven

Pris: 3 000,-

Ta båtførarlappen saman med Redningsselskapet på folkehøgskulen. Dette er eit tilbod alle kan få uavhengig av andre valfag.

Dykking

Pris: 5 000,-

Teoretisk opplæring, praktisk opplæring i basseng og dykk i fjorden. Du får dykkerlappen og vil kunne dykke på egenhånd ned til 20 m dybde. Utforske vrak og korallrev i skjærgården. Krev litt utstyr.

Idrettsmassasje

Her får du lære om å ta vare på deg sjølv. Ved siden av trening, gjennom ein kontordag eller for å støtte opp eller førebygge skader. Idrettsmassasje er svært nyttig for aktive personer.

Maratonet!

Har du vurdert å trene deg opp til maraton? På slutten av skuleåret arrangeres Sunnhordland Maraton, gjennom året vil ein kunne vere med på gøy og aktiv maraton-trening fram mot løpet!

Mykje løye

Klatring inne, rapellering ute, ut i båt til fyrøya, gaming, tur inn i eit tre, skogstur til ei stor grotte, flyting i overlevelsesdrakt...rett og slett mykje løye

Show: Dans & teater

Me regisesserer og øver inn sketsjar og dansenummer for opptreden og framføring for medelevar og kvarandre.

Kjøkken, hybel og gatemat

Her får du læra å laga spanande, rimelege, næringsrike og enkler rettar som de kan laga til dykk sjølv eller til sosiale settingar. Me lagar alt frå norsk tradisjonsmat til internasjonale rettar.

Låtskriving og musikkproduksjon

Dyrk di kreative stemme, og lag musikk – anten gjennom PC-skjermen eller på instrumentet ditt. Her får du tid til å skrive, ro og fred til å skape, samt producer-, og låtskriver-tips.

Heilårsbading

Me går ut kvar veka for for å bade i sjøen, uansett vær og vind.

Innsats for andre

I dette valfaget skal me planlegge og arrangere sosiale treffpunkt for folk utanfor skulen.

Bokklubben

Me trekker oss litt vekk og besøker det store Biblioteket i Leirvik. Me lærer om viktige bøker og les i fellesskap uten forstyrringar. OBS: Du får fullstendig fri frå mobilen!

Forbetre VGS-fag

Treng du å ta opp nokre fag, eller få betre karakter? Då kan du få hjelp og god tid til å fokusere på dette her.

Stord Folkehøgskule er ein variert, kreativ og moderne skule - i hjarta av Vestlandet og midt i kystbyen Stord mellom Bergen og Stavanger. Her er det fleire varierte linjer, elevar frå heile landet, godt sosialt og inkluderande skulemiljø, og mange aktivitetar og valfag å fylla skulekvardagen og fritida med.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 134 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • 4 måltid kvar dag
 • Turar i skulen sin regi
 • Studietur: Vintereventyr til Hovden
 • Studietur: Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet
 • Studietur: Vietnam - Det forandrende landet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Fjell over fjord
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 134 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 134 500,-
(13 450,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Vietnam - Det forandrende landet
 • Vaksiner på studietur Vietnam - Det forandrende landet
 • Visum på studietur Vietnam - Det forandrende landet
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Skulen stiller med det som måtte vere av viktig fellesutstyr, som primuser, telt, våtdrakter, redningsvester, kanoer, transport og slikt. Personlege ting som soveposer og tøy må ditt eige.

Me har mellom anna:

 • Telt
 • Hengekøyer
 • Lavvo
 • Stormkjøkken 
 • Tur utstyr: (Spade, øks, sag, kniv osv)
 • Kajakker/kano
 • Våtdrakt
 • Flytevestar
 • Skøyter (nokre til utlåns) 
 • Ski (nokre til utlåns)
 • Båt

Dette utstyret må du stille med selv

Skulen stiller med alt av felles og spesialutstyr. Det du treng er ditt personlege turtøy.

 • Tursekk
 • Sovepose (3-sesong)
 • Liggjeunderlag
 • Vindtett/vanntett jakke og bukse: Litt stor vindtett/vanntett ytterbekledning.
 • Vinterbukse og -jakke
 • Fjellstøvlar og Vanntette tursko
 • Tjukk genser (helst ull)
 • Minst 2 sett ullundertøy
 • Ull-sokkar(gjerne forskjellig tjukkelse)   
 • Lue, vottar og skjerf/hals

Sjekk linjesida på Stordfhs.no for full liste.

Faglig og sosialt

Me tilpassar så langt det er mogeleg, slik at det blir mogeleg for alle å delta.

 • Å tilpassa utstyr, som hev og senk-bord.
 • Tilrettelegga for pausar
 • Finna alternative løysingar om aktivitetane vert for omfattande
 • Me har fokus på ein god og trygg oppstart og eit inkluderande miljø
 • Me har sosiallærar/internatleiar/andre tilsette som du kan snakka med om du ønsker det
 • Harmoni-linja innebærer ein del tråkking i ulendt terreng, om du har røsleutfordringar/rullestol anbefalar me ei av våre andre linjer.

Bygninger

Vår heis er liten, men går til alle etasjar, og rullestolheis/ramper på grunnplan til alle nivå. Vår bygningsmasse er delvis tilgjengelig for rullestol. Utearealet er universelt utforma og tilgjengeleg for alle.

 • Alle våre rom har eige bad og toalett.
 • Me har 2 HC-toalett i undervisingsareal.
 • Me har 2 kvilerom, og diverse opphaldsareal.
 • Skulen har fastmontert høgttalaranlegg.

Ta kontakt med oss om for å høre kva me kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov.

Mat

Me tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpassingar til andre allergiar. Gi oss beskjed i god tid slik at me kan legga til rette for deg.
Me tilbyr også vegetar og vegansk mat til dei som ønsker det. Om det er mat du ikkje et av religiøse årsaker eller av andre grunnar, ta kontakt med oss.

Ta kontakt med oss for å høyra kva me kan gjera for å tilrettelegga for dine behov.

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Amalie Schultz-Pettersen

Jeg elsker at være ude i naturen, og vil gerne udfordre mig selv. Jeg er fra Danmark, hvor naturen er anderledes, jeg ville opleve den norske natur på tæt hold. Vi har været på forflotte vandreture til primitive overlevelsesture med overnatning ude.

Amalie Schultz-Pettersen
Amalie og Hedda Schmidt-Johnsen

Vi møtte så mange flotte folk å bli kjent og glad i. Vil definitivt anbefale Stord folkehøgskule til andre. Et år med så mange nye opplevelser og tid til å vere seg sjølv. <3

Amalie og Hedda Schmidt-Johnsen
Selma Winther

Jeg valgte Stord fordi jeg ville ha en hverdag med mye variasjon og med masse gøy å finne på. Jeg har sett mye, med kort avstand til vakker natur, skog og fjord og fjell. Jeg er veldig fornøyd med mitt år her på Stord

Frå bloggen

Guri Melby: - Folkehøgskole er slett ikke utdatert

Med de ordene åpnet leder av Venstre og tidligere kunnskapsminister Guri Melby i dag splitter nye Stord folkehøgskule. Søndag flytter 95 spente elever inn i ...

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Lev livet

Trondheimsfjord Folkehøgskole (Fredly)
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Naturkraft - friluftsliv og livsmestring

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
HeilårskursKristen

Selvutvikling

Harstad Folkehøgskole
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Functional Fitness OCR

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Puls - trening og ernæring

Haugetun Folkehøyskole
Heilårskurs14 t/ukeKristen

REIS Studieklar

Ålesund Folkehøgskole
HeilårskursKristen

Trening og sjølforsvar

Torshus folkehøgskule
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Fjord, fjell og friskliv!

Stord Folkehøgskule
Kontakt skulen
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Flexi

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Balanse - yoga, ski & personlig utvikling

Hallingdal Folkehøgskule
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Hundekjøring - Finnmarksløpet

Alta folkehøgskole
Få ledige plasser
HeilårskursKristen

Trening, kropp og kosthold

Trondheimsfjord Folkehøgskole (Fredly)
Heilårskurs15 t/ukeKristen