Til hovedinnhold
Fullt

Møt andre dedikerte spelarar, bygg lag, og delta på kamper, LAN og turneringer. Du lærer om kommunikasjon, trening, taktikk og samarbeid. I eit sosialt og aktivt miljø!

 

 

Skuleåret består i:

Linjefagtimane vil bestå i førelesinger, analyser, konkurranser, konkurranser, trening, theory-crafting, og planlegging. Me tar også for oss dei største sjangrane innanfor spel-verden og utforskar dei ilag. Ver forberedt på å spela spel innanfor både FPS, MOBA og Battle Royale

Og ikkje minst får ein oppleve alt det som folkehøgskulen har å by på

Alt i alt; Sosialt, utfordrande, lærerikt, spennande og gøy.

 

Linja passer for deg som vil fordjupe seg i dataspel, som League, Dota2, CS:GO, Fortnite, eller anna. Uansett om du er nybegynnar eller erfaren.

Dette vil du lære

 • Du vil få anledning til å fordjupe deg i dei større spela innanfor gaming og esport.
 • Du vil få prøve ut og delta i mange andre typer sosiale spel.
 • Danne eit lag og konkurrera saman i tjukt og tynt.
 • Læra om samarbeid og kommunikasjon.
 • Analysera kamper, for å forbetra deg ig gi deg nye idéar.
 • Å vere aktiv fleire gonger i veka. Kropp og sinn må pleiast om ein skal yte maks.

Våre forventninger til deg

 • Du er engasjert og positiv
 • Ønsker å utvikle deg sjølv
 • Du kjem med eigen datamaskin og programvare
 • Du tåler å diskutere med laget ditt om korfor ein kamp gjekk skeis
 • Du stiller opp for laget ditt
 • Du bidrar til å oppnå eit triveleg klassemiljø
 • Du bygger opp dine medelevar

Studietur: SpillExpo road-trip

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Hovudturen for linja blir til SpillExpo i Lillestrøm, ei brei, samlande spelmessa for alt spelrelatert i Norge. Me besøker andre folkehøgskular og utfordrar dei i turneringar, og planlegger turen vår i fellesskap.

LAN, Paintball, Escape Room..!

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Gjennom skuleåret finner me på mange spennande aktivitetar saman. Som LAN, Paintball, Go-kart, Escape Room, eller andre aktivitetar. På denne linja går elevane og linjelærar saman og diskuterar linjeturane i fellesskap, slik at alle får vere med å avgjera.

Du vil reisa på ulike turar nært og fjernt. Nokre turar er knytt opp til dei enkelte linjene, mens andre er felles for skulen.

Vintereventyr

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Når vinteren slår til reiser me inn til Hovden for dager med ski og alpint. Her er det mogeleg for flate turer, slalom, slakke turer, aking, toppturer, bratte turer eller veldig bratte turer. Noko for alle nivå!

Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skuleåret får ein pang-start med at heile skulen reiser på tur med Veteranskipet MS Sunnhordland inn i vakre Hardangerfjorden og rundt i Øyriket Sunnhordland. Me opplever flotte stoppestader og nyter vakker natur og unike sund ombord i eit historisk skip!

Jon Even Berger

Lærar

Vår Gaming-sjef er Jon Even. Jon Even er født i 1995, er utdannet lektor og har ei stor lidenskap for alt innen gaming. Interessen startet med en Game Boy Color på slutten av 90-tallet, og held fram inn i jobben med Esport-linja på Stord Folkehøgskule. Jon Even er fan av «variety gaming», men er også en fysisk aktiv person, og ein inkluderande sosial kjekk kar, og den delen går igjen i linja.

Epost: joneven@stordfhs.no
Telefon: 48119020

 • Skulestart: 20.august 2022
 • Haustferie: 8-17. oktober (8. okt. fri frå kl. 12)
 • Juleferie: 17. desember til 6. januar (17.des. fri frå kl. 12)
 • Vinterferie fredag 25.februar til 6. mars. (25.feb. fri frå kl. 12)
 • Påskeferie 8- april (8.april fri frå kl. 12)
 • Avslutningsfest 14. mai
 • Avreise 15. mai

Her kan du velja og tilpassa skuleåret akkurat slik du vil. Ved Stord Folkehøgskule har du ein omfattande meny av valfag. Valfaga varierer i omfang, og du kan velje 1-3 valfag for kvar termin. Nokre varer ein heil dag, andre går over to eller tre skuletimar.

Filmklubben

Me ser notoriske filmklassikarar, drøfter og diskuterar kva desse betyr og kva som har gitt opphav til dei. Knasker popkorn og slapper av.

Klatring

Foregår i klatreveggen inne på vikahaugane, om været tillet det kan det bli uteklatring/rapellering. Lære å sikre, øve på klatring, få teknikktips.

Podcast og radio

I vårt eige lydstudio lærer me å laga podcast og radio-sendingar. Kva skal til for å underhalde og korleis når ein ut til folk?

Skyting

Her vil du få høve til å fordjupe og praktisere skytterkunsten, ved anlegget til Stord Skyttarlag på Stord. Eige gevær eller lån av oss!

Teikning/måling

Her får du mulighet til å prøva ulike teknikkar på eiga hand, sjå på ulike former for teikning og maling

Trening, helse og kosthald

Lær mer om hvordan kosthold og trening påvirker helsen din, og få hjelp til å lage egne treningsprogram for dine behov. Kvar økt startar med litt teori, før me går over til praksis i treningsstudio.

Volleyball

Volleyball er intenst, gøyalt og svært god trening! Og ikkje minst ein utruleg lærerik lagsport nesten alle har vore med på!

Brettspel og Sjakk

Brettspel er sosialt, underhaldande, lærerrikt, utfordrande og gøy. Den vanvittige store variasjonen i ulike spel vil gi deg mange utfordringar og kjekke opplevingar.

Kreativ Maling

Spray-boksar, akryl, børstar og vassmaling. Her får du lære om maleteknikkar, og mala dine eigne kreasjoner.

Natur og miljøvern

Lær om korleis me tar vare på naturen, kva som skal til for artsmangfald, og bli med å utforsk ulike naturtypar med eigne auge.

Psykologi og mindfullsness

Å vere bevisst på sine omgivnader, tenke og forstå verden rundt seg og vere med i øyeblikket er noko som kan trenast og lærast opp. Her senker me skuldrene og fokuserer på det menneskelege.

Stop motion

Stop motion er en animasjonsteknikk. Vi tar ett bilde av et stillestående objekt, flytter objektet, tar ett nytt bilde, flytter objektet igjen osv, og til slutt sitter vi igjen med en leken animasjon.

Baking

Me er på kjøkkenet og bakar til vår eigen kafe.

Verdensrekorden

Har du nokonsinne drøymd om å inneha ein verdensrekord? Dette valfaget går ut på å planlegga og gjennomføra eit verdensrekordforsøk. Verdens største pepperkake(by), verdens lengste intervju, o.l.

Alternativt ballspill + fotball

I dette valgfaget får du mulighet til å teste ut alternative ballspill. Flagfootball, Tchoukball med mer.

Dungeons & Dragons

Innlevelse, terningar, grotter, drakar, magi og humor. Har du funne din karakter og bestemt deg for eventyr, eller vert du sitjande i byen og krangla med vaktane? Opp til deg!

Esport

Viss du vil spisse deg litt inn på Esport gjennom skuleåret, er dette faget for deg. Du kan fordjupe deg i diverse gaming, som Fortnite, League of Legends, Warzone, CS, Apex, Starcraft eller andre.

Fantasy Premier League

Vi danner en egen liga på skolen og møtes for å diskutere taktikk, før vi kårer rundens vinner.

Mobilitet/Stretch/ Relax

Lær å kjenn din eigen kropp, strekk, føl og slapp av i kroppens mange muskler. Me går gjennom mobilitetsøvelsar for å læra om førebygging av skader, balansen i ein glad kropp og velbehag.

Årbok

Alle veit at det er veldig kjekt å ha gode minner frå folkehøgskulen til å sjå tilbake på i etterkant. Har du ein liten skribent i magen, eller likar godt å ta bilder? Då kan årbok-valfag vere for deg

Båtførarprøven

Pris: 3 000,-

Ta båtførarlappen saman med Redningsselskapet på folkehøgskulen. Dette er eit tilbod alle kan få uavhengig av andre valfag.

Dykking

Pris: 5 000,-

Teoretisk opplæring, praktisk opplæring i basseng og dykk i fjorden. Du får dykkerlappen og vil kunne dykke på egenhånd ned til 20 m dybde. Utforske vrak og korallrev i skjærgården. Krev litt utstyr.

Idrettsmassasje

Her får du lære om å ta vare på deg sjølv. Ved siden av trening, gjennom ein kontordag eller for å støtte opp eller førebygge skader. Idrettsmassasje er svært nyttig for aktive personer.

Maratonet!

Har du vurdert å trene deg opp til maraton? På slutten av skuleåret arrangeres Sunnhordland Maraton, gjennom året vil ein kunne vere med på gøy og aktiv maraton-trening fram mot løpet!

Mykje løye

Klatring inne, rapellering ute, ut i båt til fyrøya, gaming, tur inn i eit tre, skogstur til ei stor grotte, flyting i overlevelsesdrakt...rett og slett mykje løye

Show: Dans & teater

Me regisesserer og øver inn sketsjar og dansenummer for opptreden og framføring for medelevar og kvarandre.

Kjøkken, hybel og gatemat

Her får du læra å laga spanande, rimelege, næringsrike og enkler rettar som de kan laga til dykk sjølv eller til sosiale settingar. Me lagar alt frå norsk tradisjonsmat til internasjonale rettar.

Låtskriving og musikkproduksjon

Dyrk di kreative stemme, og lag musikk – anten gjennom PC-skjermen eller på instrumentet ditt. Her får du tid til å skrive, ro og fred til å skape, samt producer-, og låtskriver-tips.

Escape Room Sunnhordland

I dette faget skal du besøke ulike Escape room i vårt nærområde, og designe, planlegge og bygge eit Escape Room sjølv. Ulikt, lærerikt og veldig spennande fag!

Heilårsbading

Me går ut kvar veka for for å bade i sjøen, uansett vær og vind.

Innsats for andre

I dette valfaget skal me planlegge og arrangere sosiale treffpunkt for folk utanfor skulen.

Bokklubben

Me trekker oss litt vekk og besøker det store Biblioteket i Leirvik. Me lærer om viktige bøker og les i fellesskap uten forstyrringar. OBS: Du får fullstendig fri frå mobilen!

Forbetre VGS-fag

Treng du å ta opp nokre fag, eller få betre karakter? Då kan du få hjelp og god tid til å fokusere på dette her.

Nokre sjansar, dei kjem berre ein gong i livet. Viss du trives med at det skjer mykje forskjellig, vil du trives hos oss.  Våre spennande linjer byr på personleg utvikling i eit sosialt år med nye vener frå heile landet. Grip sjansen; kom til kysten, den urbane skulen, og byen midt i naturen!

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 112 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • 4 måltid kvar dag
 • Turar i skulen sin regi
 • Studietur: Vintereventyr
 • Studietur: Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet
 • Studietur: SpillExpo road-trip
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 112 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 112 000,-
(11 200,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur SpillExpo road-trip
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Det raskaste fiber-bredbandet der du kan kople på med kabel for låg ping og latency, gode stoler og bord. Og elles alt det som høyrer til på ein skule.

Andre ting:

 • sosialstove
 • toalett og bad på alle rom
 • svømmehall, treningssenter
 • Nye venner for livet
 • Byliv, restauranter og butikker
 • Lett å reise til og frå
 • mange kjekke aktiviteter heile skuleåret
 • Lan og datamiljø i og utanfor skulen

Dette utstyret må du stille med selv

Du må ha med din eigen datamaskin, og personleg utstyr som mus og tastatur og skjerm. Ta gjerne med konsoll i tillegg om du har dette. Me arbeider med ulike sponsorer for å ha gode ekstrautstyr som gamingstoler og headset, og utstyrslista vil du få i god tid før skulestart. 

For å delta på mykje av det spennande som skjer på skulen er det viktig å ha med diverse klede. Du vil få eit forslag til pakkeliste i god tid før skulestart.

Meir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Niklas Berglund

Det beste med folkehøgskole er å få så mange nye venner, ekstra gøy på esport hvor man da får flere å spille med. Vi har mange ups og down i turneringer, og så finner vi på mye utenom i tillegg, veldig inkluderende og konkurranseinnstilt miljø!

Niklas Berglund
Sander Amin Haraguemi

Anbefaler folkehøgskole, verken noe mer eller mindre enn det. Og Esport, Gaming og Sosialt på Stord er et svært godt alternativ!

Sander Amin Haraguemi
Torstein Ward

Esport, Gaming og sosialt var ein sjanse å finna folk med same interesser som meg og ha det kjekt med forskjellige spel og mange forskjellige folk. Eit år som var noko anna enn å sitta heima å spela, så da ville eg gjøre det sosialt samen med andre!

Frå bloggen

Kunnskapsministeren: - Folkehøgskole er slett ikke utdatert

Med de ordene åpnet kunnskapsminister Guri Melby i dag splitter nye Stord folkehøgskule. Søndag flytter 95 spente elever inn i det tidligere hotellet.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Fotball, FIFA og Fantasy

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs12 t/ukeKristen

StreamTeam

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Kreativ e-sport

Haugetun Folkehøyskole
Få ledige plasser
Heilårskurs14 t/ukeKristen

E-sport

Ål folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursFrilynt

Gaming, E-sport og aktivitet

Sjøholt Folkehøgskole
Kontakt skulen
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Data & Friluftsliv

Voss folkehøgskule
Venteliste
HeilårskursFrilynt

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

SKAP Teknologi

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Få ledige plasser
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Kreativ Livslære

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

E-Sport

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Creative Gaming

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt