Til hovedinnhold

Dette er linja for deg som ELSKER høyt tempo, spenning og nye utfordringer i hverdagen! Vi starter som frivillige, og ender opp som produsenter av egne festivaler og events

Dette er  linja med actionfylte dager både til hverdags og til fest - deg som liker å være der det skjer eller deg som ønsker å være den som får det til å skje! 

Praktisk erfaring og spennende opplevelser.

På denne linja får du et innblikk i alt det som skal til for å gjennomføre en festival eller et event. Det er hektiske og spennende dager med arbeid fra morgen til kveld, sammen med andre frivillige og erfarne produsenter og prosjektledere.

Gjennom året vil du få erfaring som frivillig, linjeleder, stedsansvarlig og kanskje til og med som produsent. I tillegg gir vi deg en gylden mulighet til å utvide nettverket ditt, og kanskje fins det en praksisplass i en produksjonsstab?

Det er nok av festivaler å ta av og i stille perioder lager vi egne! Skoleåret avsluttes i mai, men vi har vår egen finale i juni, med den aller største festivalen av de alle, Festspillene i Nord-Norge!

"Her får du skape og spre glede og samhold til et fellesskap du blir en del av! Å gi av deg selv, by på deg selv og bidra med det du kan, og du ender opp med gode venner, god arbeidsmoral og en hel kasse med gode minner" - Ingrid Malene Steinsland

Her er linja for deg som elsker at det skjer noe - hele tiden! Du kan være erfaren frivillig eller aldri har satt dine bein på festival før, men du MÅ være innstilt på å jobbe og å ta i et ekstra tak

Dette vil du lære

 • Utvikle dine samarbeidsevner
 • Delta som frivillig på festivaler og events
 • Nettverksbygging – bli kjent med samfunnet og menneskene bak produksjonene
 • Utvikle evner til å lede 
 • Fra ide til ferdig festival/event – teorigrunnlag og praktisk gjennomføring
 • Samarbeide med ulike festivaler, eventmakers, produsenter, andre ledere og frivillige fra inn- og utland
 • Mitt prosjekt – festival eller event

Våre forventninger til deg

Du og din innsats avgjør hva du får igjen av året faglig og sosialt - men vi forventer: 

 • Oppmøte - at du møter opp når du skal og at du er arbeidsvillig
 • Innsats - at du viser vilje til å prøve, og møter forberedt til alle oppgaver
 • Toleranse- at du er åpen for at ikke alle er like, og respekterer at det er rom for ulikheter
 • Ansvar - at du er med på å ta ansvar for et godt miljø på linja, og på skolen

Alle elevene deltar på felles studietur sammen, til Tromsø og TIFF i januar.

Skoleåret 24/25 tilbyr vi to felles skoleturer utenlands - begge er frivillige å delta på. Les mer om studieturer og ta gjerne kontakt for å vite mer: post@harstadfolkehogskole.no

Elever som velger å ikke dra på studieturene utenlands, vil ha eget undervisningsopplegg på skolen, og mindre turvirksomhet i nærområdet. 


For alle våre turer gjelder følgende: Vi tar forbehold om nok antall påmeldte, endring av priser som følge av valutakurser, fly- og transporttariffer, samt uforutsette skatter og avgifter som vi ikke selv rår over. Skoleturene våre utenlands er frivillige.

London

Obligatorisk: Nei

Pris: 15 000

Varighet: 5-7 dager

England! London! 

Hvert år besøker 28 millioner mennesker storbyen London, og vi setter sammen en hektisk og intens storbyopplevelse i hjertet av England. 

Vi bor enkelt, og bruker penger på sightseeing i flere av Londons fantastiske parker, spennende attraksjoner og opplevelser, markeder og shopping, konserter og teater - og kanskje fotball? Kulturmetropolen London har noe for enhver smak, og fellesskapet vi får ved å reise sammen på tur er unikt! 

Reise, overnatting og alt obligatorisk innhold er inkludert i prisen!

For alle våre turer gjelder følgende: Vi tar forbehold om nok antall påmeldte, endring av priser som følge av valutakurser, fly- og transporttariffer, samt uforutsette skatter og avgifter som vi ikke selv rår over. Skoleturene våre utenlands er frivillige.

Hege Anette Aag Fjeld

Administrasjon/Faglærer

Det er få ting i verden som er bedre enn når en av mine får til noe de har øvd på, enten det gjelder teater, andre faglige prestasjoner eller livsmestring generelt. Jeg har bred utdanning (Nord Universitet, NTNU, HiVolda)  innen teater, dans, musikk (sang) og språk/litteratur, og lang arbeidserfaring innen ungdomskultur. Kommunalt og privat siden 2004, og fra 2015 på Harstad Folkehøgskole. 

Epost: hege@harstadfolkehogskole.no
Telefon: 77040070
Instagram: @teaterlinja_harstadfhs
Nettside

Vi ønsker deg velkommen til en fantastisk folkehøgskoleopplevelse! Et år i kulturbyen Harstad, rammet inn i eventyrlig vakker nordnorsk natur. Her kan du leve drømmen, få rom til å vokse og frihet til å velge.                                Sammen skaper vi kultur! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 0,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 0,-
(0,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Vi tilrettelegger så godt vi kan innenfor de rammene bygningsmassen har. Hovedbygningen med internatdel er fra 50-tallet, sidebygget som inneholder gymsal/studio og musikk-klasserom er fra 70-tallet, og for å bevege seg i og mellom bygningene må man bruke trapper. Uteområdene rett rundt skolen er asfaltert og godt opparbeidet, mens noen av skolens nærliggende utendørsfasililteter er kun delvis opparbeidet og krever større fremkommelighet.  Ta kontakt på post@harstadfolkehogskole.no så tidlig som mulig, for å avklare tilrettelegging og hvis du har spørsmål. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Ny eventlinje frister internasjonale søkere

En splitter ny eventlinje på Harstad folkehøgskole tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet, og har fått søkere fra både Chile, Palestina og Kashmir. – Ikke så rart, ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ekspedisjon og friluftsliv - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Klassisk slagverk (Halvårskurs)

Toneheim Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Kunst - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Helse & Trening, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høstKristen

Filmskuespiller halvår, høst 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs høst36 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Camp Vestland, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen

Friluftsliv Sør-Afrika - halvårskurs høst 24

Bømlo folkehøgskule
Halvårskurs høst8 t/ukeFrilynt

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Halvårskurs høstFrilynt

Jazz/Rytmisk (Halvårskurs)

Toneheim Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Volleyball, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen

Visual Arts - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Kunst+

Sunnhordland folkehøgskule
Halvårskurs høst21 t/ukeFrilynt