Til hovedinnhold

Grenland Folkehøgskole

ACTION, EVENTYR OG SPORT ved kysten av Telemark. Grenland folkehøgskole har mange forskjellige linjer, valgfag og studiereiser. Skolen er en god miks av fantastiske, unike folk med ulike interesser. Det gir nye perspektiv på verden for alle. 

Søk på skolenLinjer

På Grenland er elevene fordelt på tre internat som ligger rundt det flotte tunet. Internatene har tilsammen 9 korridorer med tilhørende koselige korridorstuer.
I 2020 bygget vi et nytt internat med 60 sengeplasser og store fellesrom.


Skolen har ellers: 

Alle rom og aktiviteter er åpne for elevene å bruke hele dagen. Skolen har hurtig trådløst nettverk til elevene på internat og fellesrom.

Skolen ligger fint tilrette for kortreist friluftsliv. Eidangerfjorden er en liten spasertur unna og den bruker vi ofte til kajakk og kanoturer, eller en båltur i den vakre skjærgården. Rett ved skolen går merkede turløyper og på vinteren blir det kjørt opp langrennsløyper.
Flere av linjene bruker nærområdet til å overnatte ute, hengekøyer under stjernehimmelen er populært. Både linjer og ulike valgfag kombinerer gjerne kortreist friluftsliv med aktiviteter som stisykling, klatring, kiting, kajakk, fiske og ski. 

Porsgrunn kommune satser på ungdom, kultur og idrett, og har et aktivt og variert tilbud. Teater-, kino- og musikktilbudet er stort og variert. Idrettslivet i Grenland er også bredt og godt og kan gi et tilbud til stort alle uansett interesse.

På sidene våre får du mer informasjon om linjetilbudet på Grenland

Dette står vi for

Vår Visjon : «et løft for livet»

Våre verdier er prioriteringer som vi ønsker å etterleve og levere etter. De skal være limet i det vi gjør, sier og står for.
Våre verdier gir trygghet og dristighet til å ta beslutninger, skape utvikling, samspill og håntere konflikter.
Våre verdier gir motivasjon og drivkraft til å nå vårt mål. Vi vil kunne oppnå vårt mål om vi handler i samsvar med verdiene.
Våre Verdier :

Gjennom fellesfagene ønsker vi å utfordre deg faglig, sosialt og personlig.
Dette er plattformen din i folkehøgskoleåret. Sammen med andre vil du få faglig input på ulike livstolkninger, kultur, samfunn og politikk.
Disse timene er viktige i forhold til å bygge samhold og fellesskap i skolemiljøet.
Dette er glede, alvor, underholdning, undring og refleksjon.

Vi har følgende fellesfag:

 • Morgensamling: Vi starter skoledagen med morgensamling. Vi har ord for dagen, musikk, informasjon, nyheter.
 • Kristen tro og livstolkning: 2 timer pr. uke sammen med de andre på linja. 
 • Sangtimen: (1 time annenhver uke) Å synge skaper fellesskap, samhold og identitet. Det styrker vår felles kulturarv og det er gøy å synge.
 • Seminar: (4 timer på lørdagene) Gjennom foredrag, aktivitet, medvirkning og dialog tar vi opp mange aktuelle og viktige tema.
 • Prosjektuker/prosjektdager: Grønn uke og forberedelse til skoletur.
  Tilsammen utgjør fellesfag 7-8 timer av timeplanen pr. uke og er en viktig del av vår undervisning.

Grenland tilbyr elevene sine mange og varierte valgfag, sist år over 30 stk. Elevene skal ha 6-8 timer valgfag i uka fordelt på helårs- eller halvårs valgfag. Halvårs valgfag varer i et halvt år (ett semester) mens helårs valgfag varer hele året og gir en bedre mulighet til fordypning i emnet.

10-topper´n

Vi går på tur til toppene i Grenlandsområdet. Bli med på tur ut i frisk luft med mulighet for å bli litt sprekere og i tillegg få mange flotte naturopplevelser.

Ballspill

Et fag hvor vi svetter med ballen som hjelpemiddel. Vi skal prøve oss i ulike ballspill som basketball, fotball, håndball, volleyball, innebandy m.m. Dere får være med på å bestemme!

Band

Spill i band. Passer både for deg som har spilt i band før, og for deg som vil prøve noe helt nytt. Vi får prøvd oss på å spille ulike sjangre, og kommer til å ha flere fremføringer i løpet av året.

Basistrening

Et fag for deg som liker å trene variert og/eller ønsker å lære mer om trening. Vi kommer til å komme innom temaer som: utholdenhet, styrke, bevegelighet, hurtighet, og stabiliseringstrening.

Blogg

Her lærer vi å bruke skolens publiseringsløsning for å legge ut saker til nettsida til skolen. Først og fremst skriver elevene blogger som knyttes til den enkelte linja, men også felles saker fra året

Crossfit

Denne treningsformen kombinerer styrke, utholdenhet og bevegelighet. Vi benytter oss av skolens flotte treningsrom, men besøker også Grenland Crossfitsenter.

Dans

Dans valgfag er for deg som er glad i å bevege deg til musikk!!! Vi lærer inn danser i ulike sjangere, og danser på ulike tilstelninger på skolen.

Drama

Lyst til å prøve deg som skuespiller? I drama jobber vi med forskjellige oppsetninger, store og små. Her blir det grunnarbeid i skuespillerteknikk, teatersport, fortellerteknikk og manusarbeid.

Filosofi

Vi stiller de store spørsmålene og filosoferer sammen med historiens store tenkere.

Forming

Pris: 350,-

Forming valgfag er for deg som liker å lage ting med hendene! Vi jobber med ulike materialer, syr, strikker, maler, dekorerer, modellerer og redesigner.

Fortidens mysterier

I dette faget blir vi bedre kjent med noen av alle de mysteriene fra fortiden som finnes rundt om i verden. Som f.eks.: hvordan bygde man pyramidene? Har Atlantis eksistert? Hvem bygde Stonehenge?

Fotball for jenter

Pris: 200,-

Et valgfag som går gjennom hele året. Her kan alle jenter være med. Fokus på individuell teknikk, taktikk og moro. I løpet av året spiller vi treningskamper mot andre lag rundt om i Telemark.

Friluftsliv

Pris: 1 200,-

Er du glad i å være ute i naturen, kanskje til og med når det regner? I Friluftsliv valgfag er målet å være mest mulig ute i naturen. Vi lager mat på bål, overnatter ute og nyter fin natur.

Fritidskontakt

Dette er et tilbud til deg som synes det kan være en spennende utfordring å prøve deg som fritidskontakt for en av botreningselevene ved skolen.

Futsal

Futsal er for deg som enten ønsker å bruke det hurtige spillet til å forbedre din teknikk i fotball, eller for deg som vil kose deg på parketten. Det vil bli mye spill, men også teknikk og taktikk.

Gitar & Ukulele

Gitar & Ukulele for nybegynnere. Vi lærer grep, enkelt fingerspill og lærer sanger. 

Hybelmat

Pris: 300,-

Her lærer vi å lage rask, sunn, billig og enkel mat fra bunnen. Rettene som lages er perfekte for et hektisk studentliv!

Håndball

Her trener vi på de grunnleggende ferdighetene i spillet som pasninger, mottak, skudd og finter, i tillegg til spilltrening. Litt om regler og taktikk blir det også, men mest spill og moro.

Kajakk, halvårsfag

Pris: 200,-

I gåavstand fra skolen finnes Eidangerfjorden, som tar oss videre til en flott og variert skjærgård. Med kajakk som fag fokuserer vi på redning og sikkerhet, teknikk, navigasjon og naturopplevelser.

Kajakk, helårsfag

Pris: 400,-

I gåavstand fra skolen finnes Eidangerfjorden, som tar oss videre til en flott og variert skjærgård. Med kajakk som fag fokuserer vi på redning og sikkerhet, teknikk og navigasjon og naturopplevelser.

Klatring

Pris: 300,-

Sikringskurs i klatring, noe buldring, klatring i tre ulike innendørs klatrevegger og en ettermiddag med klatring utendørs.

Kor

To timer i uka samles vi til korøvelse. Vi prøver å ha et mest mulig variert sangutvalg og opptrer gjerne på skolens fester eller ved andre tilstelninger.

Leseglede

For deg som er glad i å lese og ønsker å finne tid i skolehverdagen til å fordype deg i gode bøker. Gjerne med en kopp kaffe eller te i nærheten. Vi deler også våre tenker om bøkene vi leser.

Løping

For deg som allerede elsker å løpe og for deg som har en drøm om å komme i gang.

Matglede

Pris: 400,-

Lær å lage gourmètmat som ser og smaker fantastisk. Da kan du servere mat til venner og bekjente som ser delikat ut og som imponerer, men som ikke er så vanskelig å lage.

Multisport

Pris: 400,-

I Multisport valgfag får du mulighet til å teste mange ulike idretter. Vi har prøvd oss på golf, tennis, padling, crossfit, stisykling, squash, klatring, svømming, skøyter, turn, beachhåndball m.m.

Padel

Pris: 500,-

Padel er en racketsport som kombinerer elementer fra tennis og squash. På faget vil du få en innføring i spillet og reglene. Du vil oppleve mestring, samtidig som du får deg en god treningsøkt.

Prosjekt Moldova

Pris: 4 800,-

Du får lære om årsaker til fattigdom og diskutere hvordan vi kan bidra til å forandre. Vi er med på å samle inn penger, og på turen til Moldova opplever vi hvordan hjelpen kommer fram.

Racketspill

Pris: 300,-

Her får du testet ut ulike racketidretter, som squash, tennis, badminton, speedminton, padeltennis, bordtennis og beachminton. Du trenger ingen erfaring fra før for å ha glede av spillet.

Redesign

Faget for deg som liker å lage noe nytt av noe som er gammelt! Det kan være et klesplagg du syr om, et møbel du fikser opp eller en gjenstand som får en ny funksjon. La kreativiteten blomstre!

Sandvolley

Vi spiller sandvolley i vår egen innendørs sandvolleyballhall, med fokus på teknikkøvelser og spill.

Snowboard, telemark, alpint

Pris: 900,-

For deg som er glad i snø og vinter. Enten du står på alpint, snowboard eller telemark. Timene samles opp gjennom året slik at vi kan dra på 3 dagsturer til ulike alpinanlegg i nærområdet.

Stisykling

Pris: 500,-

Et fag med fokus på å ha det gøy gjennom mestring på terrengsykkel Vi skal sykle mye, være mye ute og oppleve flere former for stisykling /terrengsykkel. Et knallfag om en liker frisk luft og action.

Studio Workshop

Lær alt du trenger for å komme i gang med digital musikkproduksjon. Enten du skriver egne låter og vil lære å lage proffe demoer, eller bare vil lage «beats» på datamaskinen din.

Veiledning

Veiledning gir deg god hjelp i valget av utdanning/yrke. Veiledning i grupper og gjennom personlige samtaler. Dett vil være med å gjøre deg bedre i stand til å ta rett valg i forhold til veien videre.

Volleyball

Vi trener på tekniske ferdigheter gjennom forskjellige øvelser og spiller mye sammen i timene. Målet med faget er du skal oppleve glede og mestring ved å spille volleyball.

Yoga

Yoga øker både styrke og fleksibilitet i tillegg til at det har en beroligende effekt på sinnet. På dette kurset lærer du pusteteknikk, avspenning og grunnleggende stillinger i Ashtanga Vinyasa Yoga.

Årbok

Alle skoleår fortjener en årbok! Her jobber vi med å samle inn og sette sammen gode historier og uforglemmelige minner fra året.

Skolen har to typer studieturer; linjeturer og fellesturer.
Vi har tre perioder i året hvor linjene reiser på tur: en uke i slutten av september, to uker i november og tre uker i februar. Dette kaller vi linjeuker. Du må gå inn på de enkelte linjene for å finne ut hvor de reiser. Noen turer er felles for flere linjer. 

Fellesturene er noe som skjer uavhengig av hvilke linje du går på. Vi har en fellestur i starten av skoleåret til Rjukan, en vintertur for å oppleve vinteraktiviteter og en på våren til Italia.  
Du kan lese mer om turene under her.
Informasjon om studieturene på vår egen nettside.  

Italia

Obligatorisk: Nei

Pris: 12 100

Varighet: 11 dagers tur

Måltider pr dag inkludert: 2

I over 30 år har Grenland reist hver vår til Italia. Det er vel få land i Europa som har så rike tradisjoner både innen kultur, religion, historie, mat og nær sagt alle områder vi kan tenke oss. 
Det unike er også at vi reiser med buss. Vi starter reisen med å sette oss inn i bussene i Porsgrunn og så kjører vi non-stop til vi er framme i Venezia. Byene vi besøker er noen av de mest kjente; Venezia, Assisi, Pisa, Roma og Firenze.
Vi kan love deg en utrolig flott opplevelse som vil være en fantastisk avslutningstur på skoleåret:-)

Les mer om Italiaturen

Vintertur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

I noen dager reiser hele skolen på vintertur i Telemark. Her får du sjansen til å stå på snowboard, slalom, telemark, langrenn og alt annet som er gøy. Vi aker og leker i snøen inn i mellom alle aktivitetene og kanskje vi tar en tur i badeanlegget for en svømmetur etter vinteraktivitetene. I tillegg så har du mulighet til å kjøre kjelke i en råtøff bakke på Vierli. 

Les om Vinterturen

Skolen har tre internater på tunet, hvert oppkalt etter vakre naturområder i Porsgrunn: Frierstien, Fjerdingen og Paradisbukta. Alle internatene er delt inn i korridorer, hvor rommene varierer noe i utforming. Alle rom er lyse og trivelige. 
Grenland fikk sommeren 2020 et helt nytt internat, Frierstien, hvor to og to rom deler bad og wc. I Paradisbukta har alle rom eget bad og wc. Fjerdingen har bad og wc i korridoren.
Alle korridorene har et lite kjøkken og en koselig korridorstue. Vaskerom med tørkemuligheter finnes også i alle de tre internatene. Skolen har raskt trådløst nett i alle bygg og rom. 


Les om internatene våre

 

Fasiliteter

Alle skolens rom står til benyttelse for elevene mellom kl 08:30-22:30. Vi ønsker å legge til rette for mest mulig aktivitet og ser helst at rom med fasiliteter er i bruk så mye som mulig. Skolen leier noen rom ut til enkelte grupper utenfor skolen på begrensede tider av døgnet. 

 • romslig gymsal med klatrevegg
 • stor scene
 • band/musikkrom
 • godt utstyrt styrkerom
 • elevkjøkken
 • sandvolleyhall
 • biljard
 • bordtennis
 • tv/film-rom
 • formingsrom
 • fotballbane
 • 2 utendørs sandvolleybaner.

  Skolens rom og fasiliteter presentert av noen av våre elever:

 

Skolen ligger 4 km fra Porsgrunn sentrum der det er gode buss- og togforbindelser til store deler av landet. Skolen ligger fem minutter med bil fra E-18. Nærmeste flyplass er Torp i Vestfold som ligger ca. 45 min. unna med bil. Det går også tog og buss fra flyplassen til Porsgrunn. 

Finn reiserute fra der du bor

 • Fjord og hav rett ved skolen
 • Kort vei til fjell- og turterreng
 • Bysentrum 4 km unna
 • Mangfoldig kultur- idretts- og studenttilbud
 • Porsgrunn, by med 35 000 innbyggere 
 • Hele Grenland består av ca. 120 000 mennesker
 • Gjerpen håndball er fra Grenland
 • Odd fotball holder til i Skien som er 8 km unna.
 • Gode transportmuligheter med buss, tog og fly.
 • E18 går 500 meter unna

Skoledagen starter 08:00 med frokost. 08:45 er det morgensamling med ord for dagen. 
Undervisningen starter så med timer frem til lunsj kl.11:30.
Midttimen fra 12:00-12:45 er ofte fylt med praktiske oppgaver som vask av rom, egne eller felles, samt klasse- og korridormøter.
Etter midttimen er det ny bolk med undervisning frem til middag kl.15:30. 
Om lørdagen er det seminar i fire timer fra 09-13.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart i slutten av august
 • Linjeuke i uke 40
 • Høstferie i uke 41
 • To linjeuker i begynnelsen av november med turer/praksis
 • Juleferie fra ca. en uke før jul
 • Oppstart noen dager etter nyttår
 • Linjeuker før og etter vinterferien (uke 8) med noen lengre turer på linjene
 • Fellestur i 11 dager til Italia i slutten av april
 • Skoleslutt siste helg før 17. mai

Skolen samarbeider med Misjon uten grenser om deres arbeid i Moldova som er det fattigste landet i Europa. Hele elevgruppa har innsamlinger og arrangerer tiltak for å skape oppmerksomhet og få inntekter og saker til arbeidet deres. I tillegg har vi en spesiell gruppe bestående av elevene på bistand/action og andre som er interessert og melder seg på som utgjør valgfaget "Prosjekt Moldova". De jobber fast gjennom hele året med dette og reiser i tillegg til Moldova for å se hvordan Misjon uten Grenser jobber der.
Se film fra turen

Om kvelden så er det forskjellige frivillige tilbud til elevene;

 • Thomasmesse
 • Trening i sandvolleyhallen eller gymsal
 • Samtalegruppe
 • "Funky Friday"
 • Twist 
 • Elevkvelder
 • Korridorkvelder
 • Spillkvelder
 • Formingsaktiviteter

  Alt dette er frivillig bortsett fra elevkveldene som linjene og korridorene har på lørdagskvelden. 


Du må ikke ha fullført videregående opplæring for å gå på vår skole men søkere tas opp etter en helhetsvurdering etter disse kriteriene:

 • Du må minst bli 18 år i løpet av første semester
 • Fullstendig søknad inkludert siste karakterprotokoll med fravær, orden og adferd
 • Kapasitet på de enkelte linjene
 • Noenlunde jevn kjønnsfordeling
 • Være motivert for et år på folkehøgskole

Bygninger

Vår bygningsmasse er delvis tilgjengelig for rullestol. Våre bygg er ikke universelt utformet, men vi tilrettelegger så godt vi kan for funksjonsnedsettelser.

Utearealet er på ett nivå stort sett og med asfalt eller plen hvor det er lett å bevege seg rundt.
Vi har ikke teleslynge installert i noen rom.

Opptak som krever tilrettelegging på skolen forutsetter økonomisk støtte fra hjemkommunen din eller NAV.

Mat

Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg. Vi tilbyr også vegetarmat til de som ønsker det. Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt med oss.

Faglig og sosialt

Vi tilpasser så langt det er mulig slik at det blir mulig for deg å delta på lik linje med de andre.
- Vi kan tilpasse utstyr på undervisningsrom
- Tilrettelegge for pauser
- Finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende
- Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø
- Vi har internatleder/skoleprest/andre ansatte som du kan snakke med om du ønsker det
Ta kontakt med oss om for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov.

Anne Apesland

Rektor

Anne trives best når arbeidet med lederskap og administrasjon utøves i praksis. Hun har mange års erfaring som leder med ansvar for skoleutvikling, elever og ansattes faglige utvikling og personlig vekst. Noe av det viktigste er å gi hverandre tillit, ansvar og frihet og gjøre hverandre gode.Hun har studier i kunsthistorie, noe som kommer godt med på den årlige skoleturen til Italia.

Epost: anne@grenland.fhs.no
Facebook

Hanne Hegh

Inspektør og lærer på Håndball

Hanne er inspektør og lærer på Håndballinja. Etter over 20 år i folkehøgskolen er hun like glad i skoleslaget og jobben sin noe hun mener at flott ungdom og gode kollegaer er grunnen til. Som tidligere klubb- og landslagsspiller i håndball, har hun mye å lære og dele med dere. PS: en fordel om dere er "litt" glad i ABBA😉

Epost: hanne@grenland.fhs.no
Telefon: +4792087772
Facebook

Mia Helene Nordbø Møller

Internatleder

Mia er skolens internatleder, eller husmor som elevene kaller henne. Hun ønsker å være tilstede for elevene når de trenger det, om det er en prat, tips om hvordan vaske klær eller omsorg og oppfølging ved sykdom. I tillegg underviser hun i valgfag der hun bruker sin bakgrunn som fysioterapeut og flerårig
folkehøgskolelærer til å lære elevene mer om kropp, massasje, trening og livsmestring.

Epost: internat@grenland.fhs.no

Ann Kristin Bergh

Kjøkkenleder

Hun har drevet egen cafe/konferansesenter,  startet opp en bokcafe og vært kokk på Hydro Porsgrunn,  for å nevne noe.  Læretiden hadde hun på Skjærgården Hotell og badepark.  Ann Kristin er en aktiv dame og trives med turer i skog og mark, - og flotte fjellturer.  På vinteren liker hun seg på ski, både bortover og nedover. 
Hun elsker å reise, og å treffe nye mennesker. Er gjerne med på skolereiser

Epost: ann@grenland.fhs.no
Facebook

Elisabeth Garsjø

Økonomileder

Min opprinnelige bakgrunn er økonomi – veldig glad i tall , men har i mange år jobbet som prosjektleder i IT-bransjen. Er ellers veldig glad i «ut på tur»; fjellturer sommer som vinter og byturer. Folkehøgskolelivet er allsidig og spennende. Veldig motiverende å jobbe blant så mye flott ungdom, så jeg gleder meg til fortsettelsen.

Epost: elisabeth@grenland.fhs.no
Facebook

Olaf Skjævestad

Vaktmester

Olaf er den som har jobbet lengst ved skolen. Helt siden 1984 har han trådd sine arbeidssko på vår skole. Det er ikke mye som beveger seg på skolen uten at Olaf har vært involvert i det på en eller annen måte. Han er glad i alt som ruller, spesielt eldre biler. Men det beste Olaf vet er å seile i sin flotte seilbåt på en fin sommer-ettermiddag et sted langt fra land. Da er han i sitt paradis.

Epost: olaf@grenland.fhs.no

Amund Haaland Aano

Lærer

Amund er utdannet idrettslærer (NIH) og startet ved Grenland fhs høsten 2022. Amund er over gjennomsnittet glad i aktivitet, særlig med ball. Han har vært både fotball- og futsaltrener og har drevet med disse idrettene så lenge han kan huske. Han har representert Norge i futsal (U-21) og er nå fast på sandfotballandslaget. I tillegg er han glad i å se kamper - både på TV og på stadion.

Epost: amund@grenland.fhs.no
Telefon: 98017782

Heidi Pynten Frostad

Skolesekretær

Heidi er en kreativ innflytter, som liker fine ting og system i rotet. Hun er utdannet eksponeringsdesigner og har tidligere jobbet i eventbransjen i Oslo. Heidi bor på Nystrand, har samboer og to barn. 
Heidi er skolesekretær og har bla. ansvar for opptak av nye studenter og sentralbord. Hun har også ansvar for markedsføring og Sommerdriften på skolen.

Epost: info@grenland.fhs.no

Synne Rismyhr Kalvehagen

Lærer botrening

"Jeg er utdannet lærer innenfor fagene spesialpedagogikk, drama og musikk. Jeg har jobbet som spesialpedagog i grunnskolen før jeg startet på Grenland i 2010.

Det å jobbe på folkehøgskole er en unik mulighet til å møte masse flotte ungdommer i en spennende fase i livet. Hjertet mitt banker spesielt for elever med spesielle behov og jeg elsker å se når de trives og blomstrer på Grenland."

Epost: synne@grenland.fhs.no
Facebook

Randi Irene Helgøy

Lærer på Action og Bistand

Randi Irene Helgøy er utdannet adjunkt med vekt på fagområdene idrett, friluftsliv og musikk. Siden 2007 har hun vært lærer på Grenland, da på ulike linjer som sandvolley og backpacker. Hun har siden 2012 vært linjelærer på Action/Bistand. Randi Irene trives godt med ulike aktiviteter, særlig da om det også kan gjøres ute. Allsidighet er viktig og hun liker mulighetene for læring i folkehøgskolen.

Epost: randi@grenland.fhs.no
Facebook

Morten Serkland

Lærer på Reiseliv

"Hei nye reiselivsvenner. Jeg heter Morten, og er lærer på reiselivslinja. Gjennom mange år har jeg undervist i reiseliv og engelsk, og det er alltid flott å dele erfaring og kunnskap med nye elever. Jeg bruker alle muligheter til å oppleve nye land og kulturer, og har kontakter i mange land og verdensdeler. Veiledning er sentralt på linja, og du vil få flere muligheter for samtaler/veiledning."

Epost: morten@grenland.fhs.no
Telefon: +4795928541
Facebook

Kristian Sæland

Lærer på Utøvende musikk og Studio/Laptop

Har studert ved NLA Høgskolen Staffeldsgate. Har en bachelorgrad i Musikk, Menighet og Ledelse derfra.
Begynte å jobbe på Grenland høsten 2018.
Jobber i tillegg som frilans musiker, både på scene og i studio, med hovedvekt på tangenter.

Epost: kristian@grenland.fhs.no
Facebook

Tor Gunnar Stokstad

Lærer/Miljøterapeut

"Jeg er lærer og miljøterapeut på botreningslinja. Ønsker å legge tilrette for at elevene skal få oppleve glede, fellesskap og mestring. Folkehøgskolen er en ideell arena for at dette skal skje. Er glad i idrett og friluftsliv. Favorittaktivitetene er volleyball og snowboard. "

Epost: tor@grenland.fhs.no

Liv Kristin Nuland Lekven

Lærer på Backpacker

Hei, jeg er Liv og har utdanning innen idrett, friluftsliv, kristendom, kunst og håndverk. Synes jeg har en utrolig flott jobb!!! Er linjelærer på Backpacker og liker friluftsliv, reiser og å drive med mange idretter både til lands og til vanns.

Epost: liv@grenland.fhs.no
Facebook

Erik Larsen

Lærer/IT-ansvarlig

Erik har de siste 10 årene jobbet på skolens reiselivslinje. Her trives han med andre reiseglade mennesker. Utdannelsen hans er innen idrett, religion og historie, noe som gir en god bakgrunn på reisene til linja. Har også IKT som sitt ansvarsområde og jobber med data og IT slik at skoledriften skal gå problemfritt. En variert hverdag er det absolutt og gjør at ingen dag er lik. 

Epost: erik@grenland.fhs.no
Facebook

Ørjan Øverland

Lærer

Ørjan er utdannet adjunkt med kompetanse i fagene; matematikk, naturfag, IKT og kroppsøving. Høsten 2013 gikk han selv på Grenland og har siden endret rolle til lærer. Store interesser for musikk, reise og idrett, som også påvirker arbeidsområdene hans. De siste årene vært på reise i Europa, Afrika, USA og Asia med forskjellige linjer. Nå som linjelærer på Reiseliv Europa. 

Epost: orjan@grenland.fhs.no
Telefon: 95404153
Facebook

Kjetil Aleksander Lie

Lærer i sjakk

Kjetil er stormester i sjakk, og har bred erfaring fra høyt internasjonalt nivå. Han har representert Norge i 6 olympiader, og vunnet kongepokalen to ganger, i 2009 og 2010. I 2007/2008 var han Magnus Carlsens sekundant i en VM-kvalifisering, samt World Cup. Kjetil har siden 2018 jobbet som sjakktrener ved Telemark Toppidrett Gymnas, og har generelt lang fartstid som sjakktrener for barn og unge.

Epost: kal@grenlandsjakksenter.no
Telefon: 41403197

Linjer på Grenland Folkehøgskole

Reiseliv Europa

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Botrening

Grenland Folkehøgskole
HelårskursKristen

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Fotball Europa

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Backpacker

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Håndball

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Padel +

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Action og Bistand

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Svarer på fordommer mot folkehøgskole

Mange har fordommer mot folkehøgskole, men er de riktige? Ine og Syver mener unge med fordommer ikke vet nok om hva folkehøgskole er.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen