Til hovedinnhold
Ledig plass

Drømmer du om å jobbe i spillbransjen, og skape din egen spillsuksess? Her får du en innføring i alle delene av prosessen ? fra idé til ferdig spill! Målet er at du utgir ditt eget spill!

På linjen skaper vi et kreativt miljø hvor skaperglede står i høysetet. Fokuset er spillutvikling hvor du kan spesialisere deg innenfor grafikk eller spilldesign. 

Eksterne forelesere: Tidligere har vi hatt forelesere fra Ravn Studio, Krillbite, Red Thread Games og Blizzard. I tillegg legges det opp til at elevene drar på utviklertreff og spillutviklermessen Konsoll i Bergen. Her vil de få mulighet til å treffe profesjonelle utviklere, høres dere erfaringer og få seg et kontaktnettverk. Sistnevnte er essensielt hvis man ønsker å arbeide eller studere dette videre. Vi vil også besøke flere spillstudioer.

Virtual Reality og annen teknologi: Linjen har egne virtual reallity briller og elevene vil være med på å skape opplevelser i VR. Dette er et relativt nytt felt innenfor spillutvikling som gir deg store muligheter til å lage et unikt produkt. Vi har også en Kinect (3d scanning, motion capture) og en 3D printer.

Utgi spill: Målet er at elevene får utgitt sitt spill internt eller eksternt på slutten av året. Tidligere har vi utgitt Scribble Runner og Road Doom på Google Play som det første utgitte spillet fra en Folkehøgskole.

Praksis: Gjennom skoleåret vil du få muligheten til å ha kortere eller lengre praksisperioder i spillbedrifter. Flere av våre elever har derfor gått ut av linjen med utgitte profesjonelle spill på sine CVer som er veldig nyttig i ev. jobbsøking i etterkant.

Fagplanen: Om du ønsker oversikt over fagplanen og vil ha mere informasjon om linjen gå hit.

 

Et år på Spillutvikling gir deg nødvendig, grunnleggende kunnskap og erfaring til videre utdanning, eller som utgangspunkt for en spennende praksisplass i et norsk/utenlandsk spillselskap.

Dette vil du lære

 • Spilldesign 
 • 2D og 3D grafikk til bruk i spill
 • Substance Painter til teksturering av 3D modeller
 • 3D Studio Max til å lage 3D modeller. 
 • Visuell scriputvikling spill
 • Lyddesign til spill og systemutvikling
 • Bruk av Virtual Reality (Oculus og Vive) i spillutvikling
 • Prosjektstyringsverktøy for spillutvikling

Les mer om fagplan her.

Vi har  ÅPEN DAG Lørdag 19. Januar

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 24 800

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

Nils Anderssen

Linjeansvarlig for Spilldesign og Grafikk

Nils Anderssen er læreren på linjen og har over 10 års erfaring fra spillindustrien. Han har utgitt over 20 spill på alt fra PC, Play Station 3, Nintendo DS/3ds, iOS og har vunnet flere priser. Han har bred erfaring med 3D moddelering, spilldesign, level design, lyddesign, videoredigering og produksjonskoordinering/ledelse. Han arbeider også som profesjonell spillutvikler ved siden av. 

Epost: nils@danvikfhs.no
Telefon: 99027185

Ida Bratrud Kielland

Lærer Spilldesign og Grafikk

Ida er utdannet animatør og CG artist fra Høyskolen i Hedmark. Hun begynte som CG artist hos Sagatoon Film i Hamar og har jobbet i firmaer som Krillbite Studio, Qvisten Animation og Discovery Networks. Ida har erfaring fra ulike områder i film og spillbransjen, og det har gjort at hun er meget allsidig innenfor det kreative området.

Epost: ida@danvikfhs.no
Telefon: 93876644

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag og tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Fellesundervisning på onsdag og lørdag
 • Internattime og gangmøte
 • Morgensamling hver dag etter frukost
 • Valgfag hver onsdag etter lunsj
 • Frie aktiviteter stort sett hver dag (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld (annenhver uke)
 • Kor

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • Dialogtur til leirsted for å bli bedre kjent på tvers av linjene
 • Linjeundervisning stort sett hver uke, fellesundervisning på onsdager og lørdager
 • Bli kjent- tur i Drammen
 • Workshop (fire uker i løpet av året, fordelt på to bolker)
 • Linjeuker, (fem uker i løpet av året)
 • Linjeturer til Paris og Berlin (frivillig)
 • Danvikdagene: Kinovisning av filmer, fotoutstilling, opplesning av tekster og radioinnslag (elevprodukter)
 • Skoletur til USA og India (frivillig)
Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger ett valgfag i halvåret. Det går over to timer hver onsdag når det ikke er linje- eller workshopuker. Tilbudet vil variere alt etter etterspørsel eller lærerressurser. I inneværende skoleår har vi hatt følgende tilbud:

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Yoga

Under valgfagtimene våre rigger vi om teatersalen vår til yoga-øvelser. Vanskelighetsnivå tilpasses alt etter individuelle ønsker.

Drømmer du om en kreativ jobb? Vi lover deg profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter innenfor mediebransjen. Ønsker du i tillegg å treffe tvillingsjeler, er sosial og glad i å jobbe sammen med andre, er Danvik stedet for deg. 

Linjer ved skolen

Fra kr 104 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 104 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 104 500,-
(10 450,- per måned)
Skolepenger fakturerer 10 ganger i løpet av skoleåret. Kost og losji faktureres 40% av semesteravgiften i august og januar, og henholdsvis 15% de resterende måneder. Dette korresponderer med utbetalingene fra Lånekassen. Fellesutgifter og linjeutgifter faktureres 1/10 del hver måned.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

VR briller (Oculus, Vive), 3d Printere (2 stk. Prusa MK3, Flashforge Finder, Flashforge Dreamer) til fri bruk for elevene, en felles PC ment for bruk til VR, pult, nettverkskabler, strømkabler og kontorstoler. 

Dette utstyret må du stille med selv

En 4 år eller nyere PC som kan spille spill laget de siste årene på greit detaljnivå. 

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Rekordmange folkehøgskoleproduksjoner til Amandus

Når Amandusprisen går av stabelen i kveld er det med rekordmange nominerte folkehøgskoleproduksjoner. I konkurransen Amandus UNG kommer hele 8 av 26 filmer fra Danvik ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Spill og Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Spelutvikling

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

E-sport: League of Legends

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Spillfirma

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

E-sport

Setesdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Gaming Europa

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Data - USA - Silicon Valley

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Webutvikling 101

Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeKristen

E-Sport

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen