Til hovedinnhold

Friluftsliv og fotoreiser

Søk på linjen
Få ledige plasser

Opplev et sosialt friluftsliv på sørlandet, fotoreise med profesjonelle fotografer i Thailand, landskapsfoto Island, og Danmark. Stell av elefanter,ri på islandshest,ørnefotografering,kiting,rafting.

En aktiv hverdag med blant annet rafting, kanopadling, turer i skogen og på fjellet, kystfriluftsliv med vekt på fiske, fangst og navigering. Overnattinger i telt, lavvo og gapahuk. Garnsetting, sluk- og fluefiske i salt- og ferskvann, jegerprøven, båtførerprøven, førstehjelp, landskapsfotografering rundt Lista fyr, rådyrjakt, samt stormtur til Lindesnes. Med andre ord basisfriluftsliv med lite stress og masse kos rundt bålet. Se mer faginnhold under "hvem passer linja for".

Videoklippene nedenfor viser klipp fra gapahukbygging, fjelltur til Hovden, og padletur i nærområdet rundt skolen. Flere videoklipp og bilder finner du under "studieturer" og via Instagram, facebook, og Youtubelinkene øverst til høyre på denne siden. Vi kombinerer ofte Go-Pro, dji Osmo mobile, drone, og speilreflekskamera når vi filmer på tur.

Linjen passer for alle om du du har mye eller lite erfaring med friluftsliv og fotografering.

Dette vil du lære

 • Manuelle funksjoner på speilreflekskamera
 • Fototeknikk
 • Komposisjonsregler
 • Innføring og bruk av fotostudio
 • Digital etterbehandling
 • Bildekritikk
 • Miljø og klimaproblematikk
 • Matlaging
 • Turplanlegging
 • Utstyr og klær
 • Jegerprøven
 • Båtførerprøven

Våre forventninger til deg

 • At du møter presis til undervisningen
 • At du viser respekt og empati for dine medelever

Thailand fotoreise

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Reisen varer mellom 2 og 3 uker. Nord i Thailand besøker vi Chiang Mai og reiser derfra opp mot grenseområdene til Burma og Laos. Mot slutten av turen drar vi sørover og oppsøker strender og hav.  Du vil blandt annet oppleve nattmarkedet i Chiang Mai, fisking av enorme maller, homestay hos fjellstammer, overnatting i jungel, stell av elefanter, zipline, snorkling, fantastisk mat, og flotte motiver for makro, portrett -og landskapsfotografering, samt workshops underveis med profesjonelle fotografer.

Island - Landskapsfotografering

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På Island skal vi ri på islandshest, fotografere mektige fosser, grotter, klippelandskap, geysirer, og kanskje ulike typer hval hvis vi er heldige. Tidligere har turen gått til sørkysten, Reynisfjera og Vik i Myrdal. Ta med badetøy til lauging i de varme kildene.

Danmark - Ørneparken

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I Danmark, prøver vi å fange det spesielle lyset i området rundt Skagen. Vi besøker steder som Råbjerg Mile, Den tilsannede kirke, Grenen. I ørneparken ved Tversted fotograferer vi blandt annet ørn, gribb og falk.

Morten Ohme

Lærer Friluftsliv og fotoreiser

Morten er utdannet faglærer i idrett og friluftsliv fra Bø i Telemark, og ansatt ved skolen i tolv år med ansvar for friluftslinja, samt valgfagene foto/digitale medier, båtførerprøven, og ballspill.

Han har allsidig friluftslivserfaring med fiske, jakt og fotografering som hovedinteresser. Trives aller best ute med båten hele året, på hytta, eller på sine årlige fisketurer etter laks i Finnmark.

Epost: mortenohme@hotmail.com
Telefon: 95202076
Instagram: @fantohme
Instagram: @agderfhsfriluft

Skoleruta for 2019 -20

 • 25.08.19 Skolestart
 • 27.09.19 Siste dag før høstferien
 • 07.10.19 Første dag etter høstferen
 • 20.12.19 Siste dag før juleferien
 • 06.01.20 Første dag etter juleferien
 • 14.02.20 Siste dag før vinterferien
 • 24.02.20 Første dag etter vinterferien
 • 03.04.20 Siste dag før påskeferien
 • 14.04.20 Første dag etter påskeferien
 • 01.05.20 1. mai - fridag
 • 16.05.20 Avslutning
 • 16.05.20 Hjemreise

Skoleturene ligger normalt mellom vinterferien og påskeferien. De fleste linjene drar også på en tur om høsten.

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Alle valgfag er inkludert i prisen. Du trenger 2 timer valgfag pr uke. De fleste ønsker å ta mer enn det, men det er opp til deg. Vi sprer valgfagene over hele dagen for at du skal funne velge de fagkombinasjonene som du ønsker.

Årbok

Elevene på dette faget har ansvaret for å produsere elevenes skoleårbok

Ballspill

2 timer pr. uke. Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle.Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, elefantball, kanonball.

Filmopplevelse

Vi ser noen av de siste års beste filmer, blandet med et utvalg av klassikere og diskuterer og samtaler om lyd, bilde, klipping, skuespill, regi, musikk, genre, dramaturgi, karakterer, fortelling etc.

Foto

Det blir gitt en rask innføring i kameraets tekniske virkemåte. Målet er å få styring på de formale virkemidlene i forhold til lys og visualisering av rom- og tidsproblemstillinger. Det handler om å b

Foto og digitale medier

Vi tar bilder gjennom året av "livet" på skolen og publiserer på instagram og facebook, oppgraderer tekst og bilder på skolens nettside, og vurderer skolens brosjyre.

Framtid og handling

Vi tar ansvar for bærekraftige skolegensere, såpelaging uten tilsetningsstoffer, byttefest. På forbrenningsanlegg lærer vi hvordan vårt avfall omdannes til ny energi. Vi er alltid åpne for nye ideer.

Individ og samfunn

Vi tar for oss ulike sider av samfunnet, fortid og samtid, sosiologi og psykologi. Livet kort og godt. Vi tar for oss ulike teoretikere/teorier, ser på hendelser og trender, nasjoner og forskjeller.

International food

Once a month we make international dinner for the whole school with help from the kitchen staff. This is an additional subject for the international students, where also other students can join in and

Jazzhistorie

Gjennomgang av jazzens historie med lytte- og videoeksempler. Vi ser på de forskjellige epokenes stiltrekk og portretter av viktige personer som har hatt betydning for utvikling av jazzen.

Kaffebar

Du lærer å lage den perfekte espresso, utgangspunktet for alle kaffedrikker; Cappucino, Mocca, Latte, Macciato, Cortado m.m. Hver tirsdag selger baristaene kaffe til elever og eventuelle gjester.

Keramikk

I keramikk valgfag får du håndhilse på leira med begge hender, underbevisstheten, hjernen og hjertet. Du kan lage hva du vil og du kan gjøre det på alle tenkelige og utenkelige måter.

Kettlebells & Crosstrening

I crossfit ligger fokuset på helkroppstrening, kondisjon, mobilitet og utvikling av styrke. Kettlebell er en blytung treningsform fra Russland. Her kombineres crossfitøvelser og kettlebell-løfting.

Kor

Bli med å syng. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicales, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. A capella og med instrumenter/jazzlinja.

Kunst

Undervisning i ulike teknikker, muligheter for å drive med egne prosjekter i tillegg til felles prosjekter. Disse kan dreie seg om kurs i eksempelvis akttegning, maleri, grafikk, eller bokbinding.

Musikk

For deg som spiller et instrument eller synger. Vi spille musikk innen ulike genre som rock, pop, latin og R&B. Mulighet for å lære å improvisere. Det blir mye spilling for de andre elevene.

Pilates

Pilates er en form for styrketrening, der fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.

Salsa - dans

Pardans i cubansk stil. Innføring i grunnleggende trinn og enkelte "turer".

Språktrening

Obligatorisk valgfag for de internasjonale elevene, hvor de norske elevene melder seg på og bidrar med fokus på høytlesning, uttale, vanskelige ord og uttrykk på norsk samt brettspill. Kakepause!

Strikking

Lær deg å strikke eller utvikle dine strikke ferdigheter. Enkle prosjekter på 2 pinner og mere avanserte ting som votter eller sokker. Lær også av hverandre og bli kjent, mens prosjekter realiseres.

Ta opp fag

Planlegger du å ta opp fag fra videregående? Enten fordi du mangler et fag eller ønsker å forbedre karakterer? Lærer og andre elever som har gjort det bra i faget kan hjelpe deg.

Volleyball

Her skal vi først og fremst spille volleyball. Men alt blir gøyere når ballen går dit du vil. Derfor vil du også trene fingerslag, baggerslag, serv, smach og blokk. Forsvars- og angrepstrategier får d

 • Skolen ligger i skjærgården ved Kristiansand
 • Vi har et mangfold av linjer og et internasjonalt miljø
 • Spennende reisemål
 • Mange og varierte valgfag
 • God mat og heftig utsikt

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 111 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Studietur: Thailand fotoreise
 • Studietur: Island - Landskapsfotografering
 • Studietur: Danmark - Ørneparken
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 111 300,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 111 300,-
(11 130,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

LinjeX - Villmark

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / UT

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv / Norske eventyr

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv I: Hav og himmel, fjell og vidde

Svalbard folkehøgskole
Fullt
HelårskursKristen

FIX Friluftsliv Extreme

Sagavoll Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett & friluftsliv

Torshus folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv

Sogndal folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Adventure - Kilimanjaro

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Friluft - Basic

Folkehøgskolen Sørlandet
Fullt
HelårskursKristen

Friluftsliv Costa Rica

Nordmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv II: Spitsbergen rundt

Svalbard folkehøgskole
Fullt
HelårskursKristen

Friluftsliv Finnmark / Afrika

Pasvik Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt