2. årslinje/Ledertrening

Søk på linjen
Kontakt skolen

En linje for elever som fortrinnsvis har gått et år på folkehøgskole tidligere. Et fokus på ledertrening, miljøskapende oppgaver, veiledning og å bistå på aktiv-fritidslinja.

En linje for elever som fortrinnsvis har gått et år på folkehøgskole tidligere. Et fokus på ledertrening, miljøskapende oppgaver, veiledning og å bistå på bo - fritidslinja.

Du kan velge opptil 5 valgfag pr uke, og dette varierer for ulike tider av året avhengig av hvilken timeplan vi har. Over 10 ulike valgfag kan enkelte ha i løpet av året. Valgfagstilbudet vårt er svært godt og en årsak til at mange elever velger oss som skole fremfor andre skoler.

Alpint

Teknikklæring og kjøring i vårt lokale alpinanlegg Valdres Alpinsenter, kort vei fra skolen. Kan også brukes på fritida!

Basic baking

Her lærer du å bake ulike typer kaker/gjærbakst. Og det beste - du spiser de etterpå :)

Bokbinding

Lag din egen bok på gammel bokbindingsmåte! Bruk og utvikle dine kreative sider!

Buldring

Vi er så heldig å ha et flott 122m2 buldreanlegg på skoleområdet! Profesjonelt bygd i kompleks 3d-struktur og med mange ruter for en hver vanskelighetsgrad.

Felletrening

Øve til toppturene med å gå med feller i bakker/på bratte jorder. Blir kronet med fine nedkjøringer.

Filmproduksjon

Bruk skolens egen drone til filming og lag egen film!

Frisbee

Lær å kaste og spille frisbee! Lær noe nytt!

Gitar

Grunnleggende opplæring i gitarspill. Vekt på akkompagnering.

Golf

Grunnleggende opplæring i golfspillet med vekt på prøve å spille golf selv.

Hekling

Lær deg heklingens kunst og lag skjerf, luer og mye mer.

Hundekjøring

Sledekjøring, snørekjøring og lære om hunder. Dette faget er det ikke mange andre skoler som tilbyr. Opplev det mange drømmer om på dette valgfaget!

Internasjonale nettidretter

Flere spennende internasjonale nettidretter som seprak takraw, indiaca og fotballtennis. Utvid din horisont innen idrett!

Ishockey

Lær grunnleggende teknikk og spill ishockey på skolens egen hockeybane. Også åpent på kveldstid med flomlys.

Kano

Lær å padle kano og opplev det magiske med å gli avgårde helt stille bortover vannet i flott natur!

Keramikk

Har du lyst til å lære å dreie eller andre arbeidsteknikker med leire? Lag julegaver/andre gaver og utfolde deg kreativt!

Klatring - innendørs

Lær å klatre i vårt suverene klatreanlegg 300 m fra skolen. To store vegger på opptil 16m høyde tar i mot deg med både overheng og lettere nybegynnerruter. Ta topptau- og ledkort!

Klatring - utendørs

Klatring utendørs på våre lokale klatrefelt i gåavstand fra skolen. Opplev høyde, adrenalin og test dine grenser!

Kondis

Lyst til å komme i bedre form? Løping for alle nivå og i ulike former. Fjellstiløping, baneløping, intervall i skogen, motbakkeløp...

Kulinariske retter

Lær å lage fancy middagsretter med spennende krydder og smak!

Langrenn

Grunntrening og teknikklæring. Mange flotte turer med snø allerede fra november. 1500! km med løyper ligger foran deg i vintereventyret!

Massasje

Lære deg grunnleggende massasje og litt om kroppens muskler og funksjoner. Alltid nyttig å kunne!

Sandvolleyball

Skolen har egen sandvolleyballbane! Her får du lære grunnleggende teknikker innen sandvolleyball. Banen er selvsagt også til fri bruk på kveldene og i helgene.

Sjakk

Opplæring i sjakk, strategier og spill.

Snowboard

Spinning

Spinning på sykler i skolens spinningsal til høy musikk! God, effektiv og artig trening sammen med andre!

Strikking

Utfordre dine kreative evner med strikkepinner. Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage.

Studier og yrker

Usikker på hva du skal bli og ta av høyere utdanning? Faget for deg!

Styrketrening

Lære om ulike typer styrketrening og sett opp ditt eget program under veiledning!

Swing

Lær deg grunnleggende swing-dansing!

Tabata

Styrke- og kondisjonstrening til musikk med "trøkk" i!

Telemark

Terrengsykling/stisykling

Actionsfylt terrengsykling på stier, i myr og over bekker på fjellet/i skogen. Valdres har perfekte omgivelser for god terrengsykling og mange herlige nedkjøringer som skaper action og glede.

Topptur

Gode snøforhold hele vinteren sikrer muligheter for flotte toppturer med storslagen utsikt og actionfylte nedkjøringer. Du lærer om skred for å ivareta sikkerheten for deg og dine turvenner.

Trampett

Hopping på trampett. Lær god kroppsbeherskelse før skisesongen starter.

Lær grunnleggende teknikk, slag og spill mye volleyball. Gymsalen er også ledig til bruk på kveldstid utenom undervisning. Kvalifisere deg til et av skolelagene og vær med i turneringer!

Lære deg yogateknikker med avspenning, styrke og tøying!

Valdres folkehøgskole ligger ved foten av Nord-Europas høyeste fjellmassiv. Jotunheimen! Her finner du 80% av Norges 2000 meters tinder. Snø fra november til mai! I disse omgivelsene er du velkommen til vennskap, ekspedisjoner, mestring, meining og turer i inn- og utland.

Leiartrening

Sunnmøre Folkehøgskule