Til hovedinnhold
Ledig plass

Allsidig kampsportlinje vinkla mot MMA med teknikker fra BJJ, Muay Thai, K1, kickboksing og boksing. Dette gir styrke,smidighet,balanse og kondisjon.

MMA blir av mange regna for den mest effektive kampsportgreina.  Skolen samarbeider med Thomas Formo, kjent som tidligere pro-utøver av MMA og innehaver av Evolve academy.  Vi får besøk av Thom Willock som har reist verden rundt og lært coaching av utøvere i verdensklasse.  Han driver Norwegian combat academy med hovedvekt på thaiboksing og K1/kickboksing.  Emil Løvik har 12 års erfaring med gresk-romersk bryting på landslagsnivå og kommer gjerne innom for å undervise bryting og BJJ.

Fra oppstarten med kampsportlinje på Torshus, har fem av våre elever eller tidligere elever blitt tatt ut til landslaget i MMA. En av disse er Kristian Lindstrøm Skogmo som er tidligere elev og stipendiat og har sølv fra VM i MMA i Las Vegas. Han tar gjerne turen til Torshus for å undervise.

Ulf Johansen er innehaver av Fightshop Trondheim og underviser i Kikckboksing/K1 på Trondheim kampsportakademi og er tilknyttet Stjørdal Kickboxing Klubb. Han underviser jevnlig standup hos oss. Han graderer også i kickboksing og K1 for de elevene som ønsker det. Det er også gode muligheter for å gå konkurranser innafor denne greina i løpet av året, og flere elever har blitt norgesmestere i kickboksing i skoleåret.

Trondheim kampsportakademi og Evolve academy arrangerer også turneringer i grappling i løpet av året, og det er tradisjon med både deltakere og heiagjeng fra Torshus.

Grappling blir i det daglige undervist av aktiv utøver og hovedlærer Endre Shultz Kristoffersen.

Følg linken for å lese mer om linja her!

Du må ikke nødvendigvis ha erfaring fra kampsport, men det er en fordel å være i allminnelig god form eller være motivert for å bli det.

Dette vil du lære

 • Grappling/Brasiliansk Jiu Jitsu med mulighet for gradering
 • Slag- og sparkteknikker fra boksing, kickboksing og K1
 • Slag- og sparkteknikker fra Muay Thai
 • Av sikkerhetsmessige grunner, blir bruk av albue i sparringsituasjoner mindre vektlagt
 • Trene styrke, smidighet, hurtighet og kondisjon
 • Gradering innafor BJJ, Kickboksing og K1
 • Treningsstrategier, generell trening

Våre forventninger til deg

 • Godt oppmøte og positive holdninger
 • Motivasjon for trening
 • Sjøldisiplin og at du ikke bruker kamsportteknikkene utafor ringen

Kampsport Reykjavik, Island

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Kampsport drar hvert år til Reykjavik for å trene på Mjölnir, klubben til UFC-kjempen Gunnar Nelsson.

Kampsport og kraftsport har i lange tider stått sterkt og er populært på Island. Her er det mange som venter på å teste seg mot nordmennene, eller austmenn, som det het på Island før i tida. Det er et populært besøk, og vi føler oss alltid velkomne hos våre slektninger i vest. Kampsportklubben Mjölnir ligger i Reykjavik, og vi bruker mye tid der, og ellers er det god anledning til å gjøre seg kjent i den lille, hyggelige hovedstaden.

Samtidig er det mye å se og oppleve på Island utafor kampsportmiljøet.  Her er Gullfoss, et av de mektigste fossefalla i Europa, områder med varme kilder, både de som blåser med jevne mellomrom, og de som putrer rolig. Her er også isbreer der vi kan kjøre 4x4 arctic truck, varme utendørsbad der du uten problem holder varmen om det er snøfokk rundt ørene og mye mer!

 

Lofoten med MMA, Spillutvikling og E-sport

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Høsten 2020 reiste tre linjer fra oss på en ukes opphold til Lofoten der de bodde på rorbuer. Vi har en lærer fra Svolvær som fikk vise elevene hjemplassen sin. Der var de på havfiske, ørnesafari, fjellturer, vikingmuseum, bowling og forskjellige andre aktiviteter. De besøkte også Henningsvær.

Miljøaspektet ved reising

Vi på Torshus vil gjerne gjøre vårt for å redusere skadelige utslipp og syns det er  viktig å snu trenden med stadig flere og lengre flyreiser. Innholdet i turen er vel så viktig som sjølve reisemålet. Vi finner det vi ser etter i Europa også. Vi ønsker å oppleve sammen med deg, men vi vil at både du som elev og vi som skole skal ha best mulig samvittighet for de valga vi gjør. 

Vi følger myndighetenes reiseråd og vil ikke gjennomføre planlagt tur dersom UD/FHI fraråder et turmål og heller ikke når de ber om å unngå "ikke nødvendige reiser/fritidsreiser" til aktuelle områder.  I slike tilfelle vil vi finne beste alternativ ut fra faglig utbytte og innafor de samme økonomiske rammene.

 

 

 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Hvor mye de ulike linjene våre er på tur, varierer en god del, men denne turen er felles for hele skolen.  Ikke lenge etter oppstart drar vi til Songlia ved naturreservatet Grytdalen for å bli bedre kjent på tvers av linjene.  

Songlia er egentlig en gammel gård, men den ble kjøpt av industrigründeren Christian Thams som jaktslott.  Han kjøpte også store skogs- og fjellområder og gjorde dette til sitt private jaktterreng med flere jaktstuer ute i terrenget.  Senere er store deler av området gjort til naturreservat, et av de største i landet, og særlig hjorten har gjort seg nytte av fredinga og samles i store flokker der under paringstida.  Et av de første forsøka på aktivt å berge den norske beverbestanden ble også gjennomført ved utsetting av restdyr fra Agder her i 1926, og nå er beveren å finne like ved skolen vår, i hele kommunen og i nabokommunene.  Naturfotografer har laga bøker om Grytdalen, og Arne Nævra filma i Grytdalen i et av fem program i NRK-serien "Norske naturperler".

Her er det mange muligheter for turer, korte og lange, lette og tunge, og det er mulighet for andre aktiviteter på tunet.  På kveldstid er det gjerne hyttekos, kanskje brettspill eller rett og slett prat rundt et bål for å bli godt kjent.

Dette skal være en tur som passer for alle.  De mest turvante ligger gjerne i lavvu, mens andre heller ligger innendørs, og du kan sjøl velge om du vil opp på en topp eller ta en lettere tur.  Vi kjører også helt fram til Songlia, så turen krever lite utstyr. 

Endre Schultz Kristoffersen

lærer

Endre er opprinnelig fra Svolvær, starta som lærer på MMA/kampsport høsten 2019, men har tidligere vært både elev på kampsportlinja, stipendiat året etter og vikar på skolen ved flere anledninger.  Han er allsidig og har til og med vært hotelldirektør i Trondheim!  Han er aktiv utøver av MMA og K1 med gode meritter.

Epost: endre.kristoffersen@torshus.com
Telefon: 72 47 98 50

Ei vanlig uke begynner med fellesfag, kor og husmøte på mandag.  Vanligvis er det så linjefag de tre neste dagene, tirsdag, onsdag og torsdag.  Torsdag er som regel siste halvdel satt av til møtetid. Fredag er fellesfagsdag. Noen lørdager vil du ha fri, men som oftest er det ei kortere fellesfagsøkt fram til middag 13.30.  I perioder med valgfag blir dette lagt i fellesfagstid mandag og fredag.

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av året har vi to valgfagperioder, og du kan velge inntil fire halvdagsvalgfag eller minst to heldagsvalgfag. Tilbudet vil variere litt fra år til år, men emner som friluftsliv, idrett, eksotisk matlaging, kampsport, IT-fag og formingsaktivitet går igjen i forskjellige utgaver.

Ballspill

Trening og moro med ball, for det meste inne i gymsalen, men også med noen økter ute om vær og føre tilsier det.

Bistandsprosjekt

Torshuselevene har sitt eget sjøldrevne bistandsprosjekt. Dette har gitt verdifull støtte til barneheimer i Malawi og Kenya i form av utdanning, bygging av vanntank, leker, klær, sportsutstyr.

Crossfit

Dette er valgfaget har noen år også blitt kalt "puls og blåsterfull" og passer for den som liker å ta seg helt ut med egen kropp som vektbelastning. Det krever ingen forkunnskaper, bare innsatsvilje.

Digital tegning

Tegning ved hjelp av datamaskin, riktig programvare og god instruksjon. Et aktuelt fag for de som går spillutvikling, men også tilgjengelig og aktuelt for elever ved andre linjer.

Ekstrem vinterleik

Dette er god, gammeldags herjing i snø og på is. Det kan være aking, kollbøtte ned bratte bakker, skøytedag, snørugby og snøballkrig og mye mer alt etter føreforhold og leikelyst.

Foto

Nybegynners innføring i fotografering, valg av motiv, lyssetting, komposisjon. Undervisninga foregår ved og rundt skolen. Krever at du har utstyr til å fotografere, alt fra en god telefon til kamera.

Horsemanship

Natural horsemanship er behandling av hesten på dens egne prinsipp. Dette er et nyttig fag for den som er interessert i hest, men har også overføringsverdi til hundehold.

Islandshest

Friske fraspark i skog og mark med spreke islandshester for den turglade rytter.

Kampsport for nybegynnere

Ei innføring i kampsport av ulike disipliner, først og fremst ment for den som ikke har kampsport som linjefag, men som har lyst til å prøve.

Klatring

Med en av Nordens mest komplette klatrehaller i nærområdet og et godt og utstrakt samarbeid med dem, er klatring en viktig aktivitet på skolen. Mulighet til å ta "ledkort" (tidl. "brattkort").

Knivlaging

Det er mye trivsel i prosessen med å lage sin egen tollekniv og slire. Valgfaget byr på godt selskap, lukt av treverk, lær og linolje.

Mormors kjøkken

Vi følger gammeldagse oppskrifter, og det kan fort bli både et drops og en karamell av gammel type.

Ridning og hestestell

Innholdet vil variere noe etter forkunnskapen i elevgruppa, men det blir undervist i både hestekunnskap, hestestell og riding ut fra det utgangspunktet elevene har.

Tekstil og handarbeid

Et rolig, kreativt valgfag med arbeid i mjuke materialer og en god prat over arbeidsbordet.

Telemark/alpint/snowboard

Et valgfag som først og fremst blir gjennomført i det lokale skianlegget i Knyken. Mulighet til fri kjøring med brett, alpinski eller telemarkski, men du kan også få opplæring fra utgangspunktet ditt.

Topptur

Med ski og brett oppsøker vi topper med kvite sider, strever oss opp, men får belønning i utsikt fra toppen og urørt snø på nedturen.

Verdensmat

En smak av den store verden! Vi lager de merkeligste, delikate småretter fra kjøkkentradisjoner som den arabiske, bosniske, thailandske med flere.

Yoga

Økt fleksibilitet, kroppskontroll og konsentrasjon er viktige effekter av yoga. Dette kan være til hjelp i en travel hverdag, løse stress og øke evnen til idrettslig prestasjoner.

Årbok

Folkehøgskolen skaper minner, og valgfag årbok gjør en stor innsats for å bevare disse. Med dette valgfaget får du innvirkning på utforminga av årboka, samle gode historier, ta og behandle bilder osv.

Torshus er en frilynt folkehøgskole midt i landet, litt under 5 mil fra Trondheim. Vi har linjer på felt som e-sport og kreativ spillutvikling, MMA/kampsport, natur, sport og friluftsliv, hest, paragliding. Uansett hvilken linje du velger, får du faglige og sosiale utfordringer i et trivelig miljø.

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 116 050,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Skolegenser/jakke
 • Studietur: Fellestur til Songlia
 • Studietur: Kampsport Reykjavik, Island
 • Studietur: Lofoten med MMA, Spillutvikling og E-sport
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 116 050,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 116 050,-
(11 605,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Eget treningsrom for kampsport
 • Eget treningsrom for vektløfting og styrketrening
 • Diverse treningsapparat, vekter, tredemølle, kettlebells etc
 • Heldekkende matter
 • Sekker og gummimann

Dette utstyret må du stille med selv

 • Treningsklær
 • Alt kampsportspesifikt utstyr som skal brukes på linja anbefaler vi blir kjøpt i samråd med lærer etter oppmøte her på Torshus. Dette for å sikre at utstyret er godkjent til eventuelle sparring konkurranser.
 • Torshus FHS samarbeider med en utstyrsleverandør, sånn at det blir enklere for elevene å skaffe riktig og rimelig utstyr. Vi har også 20% rabatt hos lokal sportsbutikk.
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Taekwon-Do, Kung Fu, Tai Chi

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kickboxing - K1 & Thaiboxing

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Aikido, sverd og østlig filosofi

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

PERSONLIG TRENER - Utøver og trener

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Vikingliv

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt