Til hovedinnhold

Allsidig kampsportlinje vinkla mot MMA med teknikker fra BJJ, Muay Thai, K1, kickboksing og boksing. Dette gir styrke, smidighet, balanse og kondisjon.

MMA blir av mange regna for den mest effektive kampsportgreina.  Skolen samarbeider med Thomas Formo, kjent som tidligere pro-utøver av MMA og innehaver av Evolve academy.  Vi får besøk av Thom Willock som har reist verden rundt og lært coaching av utøvere i verdensklasse.  Han driver Norwegian combat academy med hovedvekt på thaiboksing og K1/kickboksing.  Emil Løvik har 12 års erfaring med gresk-romersk bryting på landslagsnivå og kommer gjerne innom for å undervise bryting og BJJ.

Fra oppstarten med kampsportlinje på Torshus, har fem av våre elever eller tidligere elever blitt tatt ut til landslaget i MMA. En av disse er Kristian Lindstrøm Skogmo som er tidligere elev og stipendiat og har sølv fra VM i MMA i Las Vegas. Han tar gjerne turen til Torshus for å undervise.

Ulf Johansen er innehaver av Fightshop Trondheim og underviser i Kikckboksing/K1 på Trondheim kampsportakademi og er tilknyttet Stjørdal Kickboxing Klubb. Han underviser jevnlig standup hos oss. Han graderer også i kickboksing og K1 for de elevene som ønsker det. Det er også gode muligheter for å gå konkurranser innafor denne greina i løpet av året, og flere elever har blitt norgesmestere i kickboksing i skoleåret.

Trondheim kampsportakademi og Evolve academy arrangerer også turneringer i grappling i løpet av året, og det er tradisjon med både deltakere og heiagjeng fra Torshus.

MMA blir i det daglige undervist av aktiv utøver og hovedlærer Endre Shultz Kristoffersen.

Les mer om linja her

Du må ikke nødvendigvis ha erfaring fra kampsport, men det er en fordel å være i allminnelig god form eller være motivert for å bli det.

Dette vil du lære

 • Grappling/Brasiliansk Jiu Jitsu med mulighet for gradering
 • Slag- og sparkteknikker fra boksing, kickboksing og K1
 • Slag- og sparkteknikker fra Muay Thai
 • Av sikkerhetsmessige grunner, blir bruk av albue i sparringsituasjoner mindre vektlagt
 • Trene styrke, smidighet, hurtighet og kondisjon
 • Gradering innafor BJJ, Kickboksing og K1
 • Treningsstrategier, generell trening

Våre forventninger til deg

 • Godt oppmøte og positive holdninger
 • Motivasjon for trening
 • Sjøldisiplin og at du ikke bruker kamsportteknikkene utafor ringen

Allstars, Stockholm

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Tidlig i skoleåret drar kampsport til våre venner i Sverige og trener på Allstars gym i Stockholm. Vi blir alltid tatt godt i mot på denne MMA-gymmen som er en av de beste i verden. De elevene som er ekstra motiverte, kan trene med pro teamet på Allstars sammen med kjente navn som Khamzat Chimaev og Aleksander Gustavsson. Selv om vi bruker mye tid på Allstars, vil vi også fokusere på å bli godt kjent med hverandre innad på linja. Vi drar blant annet innom Boda Borg og bader på sjøbadet i Östersund.

Reykjavik, Island

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Både kampsportlinja og sjølforsvarslinja drar hvert år til Reykjavik. Kampsport trener på Mjölnir, klubben til UFC-kjempen Gunnar Nelsson.  Dette er også klubben til "the Mountain", kjent fra Game of Thrones, så det kan være du møter ham. Dette er også åpent for elever på Sjølforsvar, men ellers er det flere andre aktuelle gymmer og crossfit-bokser i Reykjavik.  Stikkord er Functional fitness og CrossFit.

Kampsport og kraftsport har i lange tider stått sterkt og er populært på Island. Her er det mange som venter på å teste seg mot nordmennene, eller austmenn, som det het på Island før i tida. Det er et populært besøk, og vi føler oss alltid velkomne hos våre slektninger i vest. Vi bruker mye tid til trening i Reykjavik, og ellers er det god anledning til å gjøre seg kjent i den lille, hyggelige hovedstaden.  

Samtidig er det mye å se og oppleve på Island utafor treningsstudio og kampsportmiljøet.  Her er Gullfoss, et av de mektigste fossefalla i Europa, områder med varme kilder, både de som blåser med jevne mellomrom, og de som putrer rolig. Her er også varme utendørsbad der du uten problem holder varmen om det er snøfokk rundt ørene og mye mer!

 

Fellestur til Songlia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Hvor mye de ulike linjene våre er på tur, varierer en god del, men denne turen er felles for hele skolen.  Ikke lenge etter oppstart drar vi til Songlia ved naturreservatet Grytdalen for å bli bedre kjent på tvers av linjene.  

Songlia er egentlig en gammel gård, men den ble kjøpt av industrigründeren Christian Thams som jaktslott.  Han kjøpte også store skogs- og fjellområder og gjorde dette til sitt private jaktterreng med flere jaktstuer ute i terrenget.  Senere er store deler av området gjort til naturreservat, et av de største i landet, og særlig hjorten har gjort seg nytte av fredinga og samles i store flokker der under paringstida.  Et av de første forsøka på aktivt å berge den norske beverbestanden ble også gjennomført ved utsetting av restdyr fra Agder her i 1926, og nå er beveren å finne like ved skolen vår, i hele kommunen og i nabokommunene.  Naturfotografer har laga bøker om Grytdalen, og Arne Nævra filma i Grytdalen i et av fem program i NRK-serien "Norske naturperler".

Her er det mange muligheter for turer, korte og lange, lette og tunge, og det er mulighet for andre aktiviteter på tunet.  På kveldstid er det gjerne hyttekos, kanskje brettspill eller rett og slett prat rundt et bål for å bli godt kjent.

Dette skal være en tur som passer for alle.  De mest turvante ligger gjerne i lavvu, mens andre heller ligger innendørs, og du kan sjøl velge om du vil opp på en topp eller ta en lettere tur.  Vi kjører også helt fram til Songlia, så turen krever lite utstyr. 

Statsraad Lehmkuhl til Shetland

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 dager

Vi har ikke eksamen, men drar i stedet på felles skoletur med seilskute over Nordsjøen i april.  Og dette er ikke hvilken båt som helst: Statsraad Lehmkuhl er Bergens stolthet, landets største seilskute og verdens største tremasta "bark" som ennå er i drift.

Mange fulgte Sommerskuta 2021 på NRK og ble kjent med Jo Leif Strønen som guida seerne trygt gjennom sjøuttrykk og seglhistorie gjennom sommeren.  Han hadde den første turen med skipet som elev på Torshus, og dette ble for ham starten på en lang karriere til sjøs.

På turen over havet er elever og lærere mannskap, og du lærer mye om segling og tradisjon, får oppleve at din egen innsats for fellesskapet driver skipet over havet, og du får også klatre og arbeide i riggen om du har lyst.

Etter et par dagers seilas, får du landlov på Vesterhavsøyene, mest sannsynlig i Lerwick på Shetland, og her er nordmenn velkomne hos et folk som nok føler seg minst like norsk som skotsk.  Rester av det norske språket fins i de fleste stedsnavn og også i dialekten på Orknøyene og Shetland.

Vi har svært lang tradisjon for samarbeid med Statsraad Lehmkuhl, og vi er stolte av en skoletur som ikke bare er "folkehøgskole i andre potens" som en medseiler sa, men som også er en miljøvennlig skoletur. Skipet blir i hovedsak drevet av vindkraft, og skuta har også ny og moderne hybridmotor med vannturbiner som lader batteri under seiling. Når motordrift er nødvendig, vil også en stor del av motorfarten være miljøvennlig vindkraft.

Endre Schultz Kristoffersen

lærer

Endre har vært elev og stipendiat på Torshus, men er nå tilbake som lærer på MMA. Med noen (gull)medaljer i BJJ og pokaler i kickboxing både nasjonalt og internasjonalt, er han også regjerende norgesmester i K1, fullkontakt kickboxing og Berserk K1 Champion! Han har noen år bak seg som trener, og er hovedtrener for konkurranse-teamet for kickboxing og MMA på gym i Trondheim.  

Epost: endre.kristoffersen@torshus.com
Telefon: 72 47 98 50

Ei vanlig uke begynner med fellesfag, kor og husmøte på mandag.  Vanligvis er det så linjefag de tre neste dagene, tirsdag, onsdag og torsdag.  Torsdag er som regel siste halvdel satt av til møtetid. Fredag er fellesfagsdag. Noen lørdager vil du ha fri, men som oftest er det ei kortere fellesfagsøkt fram til middag 14.00.  I perioder med valgfag blir dette lagt i fellesfagstid mandag og fredag.

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av året har vi to valgfagperioder, og du kan velge inntil fire halvdagsvalgfag eller minst to heldagsvalgfag. Tilbudet vil variere litt fra år til år, men emner som friluftsliv, idrett, eksotisk matlaging, kampsport, IT-fag og formingsaktivitet går igjen i forskjellige utgaver.

Ballspill

Trening og moro med ball, for det meste inne i gymsalen, men også med noen økter ute om vær og føre tilsier det.

Bistandsprosjekt

Torshuselevene har sitt eget sjøldrevne bistandsprosjekt. Dette har gitt verdifull støtte til barneheimer i Malawi og Kenya i form av utdanning, bygging av vanntank, leker, klær, sportsutstyr.

Brettspill

Kos deg med gamle og nye, kjente og ukjente brettspill sammen med venner!

Digital tegning

Tegning ved hjelp av datamaskin, riktig programvare og god instruksjon. Et aktuelt fag for de som går spillutvikling, men også tilgjengelig og aktuelt for elever ved andre linjer.

Ekstrem vinterleik

Dette er god, gammeldags herjing i snø og på is. Det kan være aking, kollbøtte ned bratte bakker, skøytedag, snørugby og snøballkrig og mye mer alt etter føreforhold og leikelyst.

Foto

Nybegynners innføring i fotografering, valg av motiv, lyssetting, komposisjon. Undervisninga foregår ved og rundt skolen. Krever at du har utstyr til å fotografere, alt fra en god telefon til kamera.

Functional fitness

Dette er valgfaget har noen år også blitt kalt "puls og blåsterfull" og passer for den som liker å ta seg helt ut med egen kropp som vektbelastning. Det krever ingen forkunnskaper, bare innsatsvilje.

Horsemanship

Natural horsemanship er behandling av hesten på dens egne prinsipp. Dette er et nyttig fag for den som er interessert i hest, men har også overføringsverdi til hundehold.

Islandshest

Friske fraspark i skog og mark med spreke islandshester for den turglade rytter.

Kajakk

Kurs i havkajakk som også kvalifiserer til våttkort "grunnkurs hav".

Kampsport for nybegynnere

Ei innføring i kampsport av ulike disipliner, først og fremst ment for den som ikke har kampsport som linjefag, men som har lyst til å prøve.

Klatring

Med en av Nordens mest komplette klatrehaller i nærområdet og et godt og utstrakt samarbeid med dem, er klatring en viktig aktivitet på skolen. Mulighet til å ta "ledkort" (tidl. "brattkort").

Knivlaging

Det er mye trivsel i prosessen med å lage sin egen tollekniv og slire. Valgfaget byr på godt selskap, lukt av treverk, lær og linolje.

Mormors kjøkken

Vi følger gammeldagse oppskrifter, og det kan fort bli både et drops og en karamell av gammel type.

Ridning og hestestell

Innholdet vil variere noe etter forkunnskapen i elevgruppa, men det blir undervist i både hestekunnskap, hestestell og riding ut fra det utgangspunktet elevene har.

Sjakk

Et valgfag for den som liker tankevirksomhet og trivelig selskap i rolige omgivelser.

Tekstil og handarbeid

Et rolig, kreativt valgfag med arbeid i mjuke materialer og en god prat over arbeidsbordet.

Telemark/alpint/snowboard

Et valgfag som først og fremst blir gjennomført i det lokale skianlegget i Knyken. Mulighet til fri kjøring med brett, alpinski eller telemarkski, men du kan også få opplæring fra utgangspunktet ditt.

Topptur

Med ski og brett oppsøker vi topper med kvite sider, strever oss opp, men får belønning i utsikt fra toppen og urørt snø på nedturen.

Verdensmat

En smak av den store verden! Vi lager de merkeligste, delikate småretter fra kjøkkentradisjoner som den arabiske, bosniske, thailandske med flere.

Yoga

Økt fleksibilitet, kroppskontroll og konsentrasjon er viktige effekter av yoga. Dette kan være til hjelp i en travel hverdag, løse stress og øke evnen til idrettslig prestasjoner.

Årbok

Folkehøgskolen skaper minner, og valgfag årbok gjør en stor innsats for å bevare disse. Med dette valgfaget får du innvirkning på utforminga av årboka, samle gode historier, ta og behandle bilder osv.

Torshus er en frilynt folkehøgskole midt i landet, litt under 5 mil fra Trondheim. Vi har linjer på felt som e-sport og kreativ spillutvikling, funksjonell trening, MMA/kampsport, natur, sport og friluftsliv, hestefag. Uansett hvilken linje du velger, får du faglige og sosiale utfordringer i et trivelig miljø.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 127 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Skolegenser/jakke
 • Wifi/internett
 • Studietur: Fellestur til Songlia
 • Studietur: Statsraad Lehmkuhl til Shetland
 • Studietur: Allstars, Stockholm
 • Studietur: Reykjavik, Island
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 127 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 127 000,-
(12 700,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Eget treningsrom for kampsport
 • Eget treningsrom for vektløfting og styrketrening
 • Diverse treningsapparat, vekter, tredemølle, kettlebells etc
 • Heldekkende matter
 • Sekker og gummimann

Dette utstyret må du stille med selv

 • Treningsklær
 • Alt kampsportspesifikt utstyr som skal brukes på linja anbefaler vi blir kjøpt i samråd med lærer etter oppmøte her på Torshus. Dette for å sikre at utstyret er godkjent til eventuelle sparring konkurranser.
 • Torshus FHS samarbeider med en utstyrsleverandør, sånn at det blir enklere for elevene å skaffe riktig og rimelig utstyr. Vi har også 20% rabatt hos lokal sportsbutikk.

Mulig å tilrettelegge i svært mange tilfeller. Kontakt skolen for spørsmål.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ragnhild Marlonsdotter Sandholm

MMA- og kampsportlinja på Torshus folkehøgskole er den beste plassen for deg som vil lære deg eller bygge på det du allerede kan av kampsport. Etter et år på Torshus gikk jeg videre med mye kunnskap, mange fine minner og gode venner for livet.

Ragnhild Marlonsdotter Sandholm

"Uten Torshus hadde dette aldri skjedd. Her har vi ofte trena fra morgen til kveld, men i et sunt og godt miljø og med gode venner rundt oss." (Etter uttak til amatør-VM i MMA i Las Vegas.)

Fra bloggen

Her er de nye folkehøgskolelinjene

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2024/2025.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kampsport - Muay Thai og K1

Skogn folkehøgskole
HelårskursFrilynt

TaeKwon-Do

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs A12 t/ukeFrilynt

Østlig filosofi, yoga og kampkunst

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

PERSONLIG TRENER

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Vikingliv

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Trening og sjølforsvar

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt