Til hovedinnhold

Sund folkehøgskole

Velkommen til folkehøgskolen med TID TIL ENGASJEMENT! Sund er spesielt opptatt av: internasjonal solidaritet, økologisk bærekraft og kultur. Hos oss utvikler du deg både faglig og som menneske samtidig som latter og felleskap er en viktig del av hverdagen. Vi er en frilynt skole der alle er like velkomne. 

Søk på skolenLinjer

Dette er Sund folkehøgskole:  


Hvilken linje velger du?

Helårslinjer fra august 2021 til mai 2022: 

Halvårslinjer fra august til desember 2021: 

Vi har fokus på høyt faglig nivå på alle linjefag. Du vil møte engasjerte lærere som er dyktige i sitt fag og som brenner for å formidle dette til deg. I tillegg til linjefaget har vi valgfag og fellesfag hvor du får fordype deg ytterligere i temaer knyttet til linjefaget eller utforske nye temaer og interesser. 

Beliggenhet

Skolen har praktfull beliggenhet ved Trondheimsfjorden på Inderøy.

Lyset og solnedgangene. Trondheimsfjorden. Utsikten fra peisestua og matsalen. Omgivelsene og beliggenheten vår er til tider magisk. I hagen har vi epletrær og plass til hengekøya di.

Dette står vi for

På Sund folkehøgskole er vi opptatt av internasjonal solidaritet, miljø og bærekraft og kunst og kultur. Dette bærer både dagliglivet og undervisningen preg av, uansett hvilken linje du velger. Du utfordres på de viktige spørsmålene i vår tid, møter spennende mennesker, får faglig påfyll og erfaringer for livet. 

De fire sentrale temaene

Vi har fire temaer som danner kjernen i fellesfagene både i uka og på lørdagsundervisningen. Disse fire temaene er sentrale på Sund folkehøgskole.

 • Politikk og samfunn - diskuterer og finn ut mer om ulike politiske saker og samfunnsspørsmål
 • Naturligvis - lær om miljø, bærekraft og klima
 • Kulturell utflukt - utvid din kulturelle horisont, opplev nye kulturuttrykk
 • Fysisk aktiv - fysisk aktivitet på alle nivåer

Andre fellesfag

 • Morgensamling - en god start på dagen
 • Elevenes time - elevrådet har ukentlig tid med alle elevene
 • Skolekor - i noen hektiske uker før familiedagen har vi skolekor
 • Sundtimen - et sted for informasjon og hvor vi tar opp saker om angår alle elevene

Fellesturer

 • Felles fjell- og hyttetur i oppstarten av skoleåret
 • Felles tur til fiskeværet Sør-Gjæslingan som avslutning på skoleåret
 • Spontane fellesturer i nærområdet

Fellesaktiviteter

 • Kjøkkentjeneste
 • Vasking av korridor og renhold
 • Innhøsting av frukt, bær, sopp osv.
 • Faglig opplegg på Falstadsenteret

Du velger fra 5 til 20 valgfag i løpet av et år. Alle må velge fem valgfag, de fleste velger flere.
Det er tilbud om valgfag fire dager i uka. Valgfagtilbudet tilpasses elevenes ønsker, og kan derfor være ulikt fra år til år. Det er stor variasjon og mye å velge mellom, spesielt om ettermiddagen.

Band for alle

Her kan du virkelig få utfolde deg! Dette valgfaget er åpent for alle. Kanskje har du alltid hatt lyst til å prøve å spille trommer eller bassgitar? Her har du muligheten! Du får låne instrumenter.

Bærekraft og miljøfag

Vi går i dybden på spørmål, problemstillinger og dilemmaer knyttet til miljø og bærekraftig utvikling. Det blir foredrag og diskusjoner, og kanskje tar vi oss en tur ut for å se eksempler i naturen.

Dans

Dans – det kan være salsa, merengue, cha-cha-cha, hip hop, moderne dans, swing eller gammeldans? Dette valgfag vi har hatt lenge på Sund. Det er populært og morsomt! Alle kan bli med uansett nivå.

Elevstyrte valgfag

Kan du noe du har lyst til å lære bort til andre? Eller vil du kanskje lære noe nytt sammen med andre elever? Vi har elevstyrte valgfag hvert år, og mangfoldetet er stort. Del dine hobbyer med andre.

Fotball

Vi har egen utendørs fotballban som ligger like ved skolen. Der spiller vi fotball sammen for å ha det artig. Dette valgfaget er herlig hvis du vil røre deg utendørs og ha det gøy med medelever.

Fotochallenge

Dette er et kreativt og åpent valgfag der man leker med kamera, tema og billedmotiv. Faget er organisert slik at man får utdelt et tema som man skal fotografere, med god veiledning.

Gitar for nybegynnere

Tenk å kunne spille gitar! Det ser jo så enkelt ut, men når man skal prøve alene så er det ikke alltid så lett å få det til. Her kan du lære alt fra det mest grunnleggende til å spille fine sanger.

Innebandy

Innebandy er gøy! Vi spiller i gymsalen, og her er det bare egen fart som avgjør. Bli med da vel :)

Jazzkokken

I dette valgfaget kombineres to elementer: jazz og enkel matlaging. Det er jazzlærer som deler sine ferdigheter i salsa, dip og annen enkel håndmat, samtidig som man lytter til ulike typer jazzmusikk.

Kajakkpadling

Sund ligger ved fjorden, og beliggenheten er ideell for kajakkpadling. Du lærer padleteknikk og redningsteknikker. Vi har egne kajakker og utstyr, og hvis du tar et kajakkurs her, får du låne kajakk!

Klatring

Ta brattkort, eller å klatre mer dersom du allerede har erfaring med klatring. Vi tar turen til nærmeste klatrehall, og får opplæring av erfarne instruktører. Dette valgfaget har deltakeravgift.

Kondis

Har du lyst til å komme i god form, eller ønsker du å fortsette å holde deg sprek og aktiv? Da har du kommet til riktig valgfag. Her er det høyt tempo og mulighet å få tatt seg skikkelig ut.

Kunstfag

Vi samarbeider med Nils Aas Kunstverksted som har kunstvalgfag for elevene. Det kan være litt ulikt fra år til år, men det er mulighet for å jobbe med både form, flate, tegning, keramikk eller annet.

Kvartærgeologi

Dette er et praktisk fag der vi reiser rundt i nærområdet med spade og hakke, og lærer om hva som befinner seg i jordsmonnet omkring oss. Et valgfag som kombinerer teori, turer og praktisk lærdom.

Litteratur

Vi velger litteratur som ingen har lest fra før, og vi leser både i plenum og hver for oss mellom valgfagstimene. Da blir det spennende å møtes for å diskutere og prate om bøkene vi leser.

Lytting

Dette er valgfaget for deg som er glad i musikk. Vi lytter til ulik musikk, og forsøker å høre nye ting i musikken som vi ikke har hørt tidligere. Jazzlærerne elsker å ha dette valgfaget.

Matlaging

Vi har god mat og dyktige kokker på Sund. De vil gjerne lære bort noen gode matretter til dere som snart skal lage all mat selv. Å kunne lage mat er viktig, samtidig som det er gøy - og veldig godt!

Mørkerom

Hvis du velger mørkerom som valgfag er det fint hvis du har et eget analogt kamera, ellers må du låne. Vi fremkaller film, kopierer bilder og lærer å jobbe med kjemikalier i mørkerommet. Tida flyr!

Politiske viser

Politiske viser har vært brukt i mange sammenhenger og i de fleste land i verden. På dette valgfaget synger vi politiske viser og lærer om situasjonene som de ble og blir brukt i.

Praktiske ting jeg bør kunne

Snart skal du bo for deg selv, i kollektiv eller på hybel alene. Vaktmesterne lærer deg for eksempel å skifte dekk på bilen, hagearbeid, bruke verktøy og enkle reparasjoner. Veldig nyttig valgfag!

Skrivekurs

På skrivekurset jobber vi med skjønnlitterære tekster innenfor de fleste sjangere. Du får oppgaver som stimulerer og utfordrer kreativiteten og skrivelysten.

Spansk

Spansk valgfag er for nybegynnere, og legger vekt på muntlig spansk. Vi starter med det mest grunnleggende ordforråd og setninger, og så ser vi hvor langt vi kommer.

Stisykling og mekk

Opplev nærområdet fra sykkelsetet, og utforsker stier og mindre veier som gir spennende opplevelser. Vi bruker også tid på å sette sykkelen i stand og lærer enkle triks for reparasjon og vedlikehold.

Styrketrening

Sund har et eget styrkerom til disposisjon for elevene. Her møtes vi og gjør styrketrening under veiledning av en lærer. Vi gjør også styrkeøvelser uten apparater, og bruker matter i gymsalen.

Tegning

Liker du å tegne? Her møter du andre som liker tegning og er interessert i å lære mer om tegning. En flink og erfaren lærer gir deg nye teknikker og veileder deg i tegnekunsten.

Treskjæring

Innføring i treskjæring og du får prøvd deg på enkle treskjæringsoppgaver. Målet er at du skal få fullført et treskjæringsprosjekt som du kan ta med deg hjem.

Ull er gull

Vi starter med ull rett fra sauen og utforsker egenskapene til ulla og vi ser hva vi kan lage av ulla. Elevene får karde ull, kamme ull og spinne garn på handtein. Vi prøver å tove ull til smykker.

Ut i nærturen

På Sund er vi glade i naturen! Vi utforsker nærområdet og drar på lette turer i nærheten av skolen. Vi stopper opp, nyter naturen og stillheten, lager mat på bål og utforsker vekster og planter.

Vinter- og uteaktivitet

Dette valgfaget foregår ute om vinteren, hvor vi skal være i aktivitet og ha det gøy. Det kan bli mulighet for en tur i slalombakken, aking eller andre vinteraktiviteter.

Volleyball

Vi lærer grunnleggende slagteknikker, har litt teknisk trening, og så deler vi inn i lag og spiller sammen. Dersom vi synes at det er ekstra gøy, så kan vi arrangere kamper mot lokale lag i nærområdet

Yoga

Vi underviser i ulike former for yoga, noen år er det ashtanga yoga, andre ganger er det roligere former for yoga. Det er intensivt og ganske hardt, men til gjengjeld blir du ekstra myk og sterk.

Zumba

Zumba er en dynamisk, morsom og enkel dansetime med høy treningseffekt. Et populært valgfag!

Økofilosofi

Erkjennelsen av at helheten er mer enn summen av de enkelte delene, er sentral i økofilosofisk tenkning. Vi lærer hovedtrekkene i økofilosofien slik den ble utviklet av Arne Næss og Sigmund K. Sætreng

Fellesturer i Norge

I tillegg til studieturene på linjene, reiser alle elevene på Sund på minst to fellesturer hvert år. Den første turen er en fjelltur der vi overnatter to netter i hytter og telt i fjellheimen. Vi går en tur, og blir kjent med hverandre både på turen over fjellet og ikke minst i samværet på hytta og i gapahukene rundt hytta.

Den andre store fellesturen er mot slutten av skoleåret. Da reiser vi til Sør-Gjæslingan. Det er et fredet fiskevær på Namdals-kysten, og det ligger en time med hurtigbåt fra Namsos. Her fisker vi, lager mat sammen, bor i rorbuer, har leirbål og koser oss i de lyse vårnettene i Trøndelag. 

Bli-kjent-tur i fjellet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

I løpet av de første ukene reiser alle på skolen på en bli-kjent tur. Formålet er enkelt, vi skal som du forstår forsøke å bli litt bedre kjent med hverandre, både elever og ansatte. Ofte er det bedre å gjøre dette borte fra skolen, mens man skaper opplevelser sammen.

Vi kjører buss en liten time fra skolen, og kommer til en hytte der det er plass til mange, men ikke alle. De som vil bygger gapahuk og bor utenfor hytta, man kan også bo i telt. Vi går en fjelltur, vi lager mat sammen, vi synger, konkurrerer, koser oss og nettopp - vi blir kjent. 

Det er rett og slett en fin start på skoleåret. 

Avslutningstur til Sør-Gjæslingan

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Sør-Gjæslingan er et fredet fiskevær helt nord på Trøndelagskysten. Alle på skolen reiser dit helt mot slutten av skoleåret. Vi overnatter tre netter, bor i rorbuer, fisker, lager mat på bål og finner på sprell i de lyse trøndernettene. Vi nyter rett og slett omgivelsene og hverandre. En veldig fin avslutning på året, for både elever og ansatte.

Det er vanskelig å beskrive hvor vakkert det egentlig er på Sør-Gjæslingan. Du må rett og slett bli med og se selv. 

På Sund har vi flest dobbeltrom, og noen enkeltrom. Alle deler bad med flere på korridoren der de bor. Noen korridorer har egen stue. Å dele rom gir et flott  fellesskap og du kommer til å sette pris på gleden det gir deg. Det er hyggelig å bo sammen med noen.

Alle rom på Sund folkehøgskole er nylig oppusset. 

Dersom du ønsker å bo på enkeltrom koster dette kr. 650,- kr per måned i tillegg.

Sund folkehøgskole ønsker å være best i landet med hensyn til maten vi serverer elevene våre. Vi lager mat fra bunnen og bruker så mye økologiske råvarer som mulig. 

Vi tar ikke ekstra betalt om du er vegetarianer, veganer eller har annen diett du ønsker å følge.  

Fasiliteter

Som elev på Sund har du tilgang til alle skolens rom og fasiliteter døgnet rundt, hele uka. Vi har en nøktern standard på rom og utstyr, men forsøker å sørge for å ha det du trenger for å fylle fritiden.
På Sund er det god stemning!

 •  Idrett
  • Gymsal
  • Treningsrom
  • Fotballbane
 • Musikk
  • Øvingsrom
  • Gode samspillrom
 • Fotografi
  • Fotostudio
  • Mørkerom
 • Fellesrom
  • Koselig peisestue
  • Auditorium
  • Festsal
  • Trivelig matsal
 • Oppholdsrom og elevkjøkken, hvor elevene styrer alt helt selv

Sund folkehøgskole ligger flott til på Inderøy, rett nord for Trondheim.

Det er enkelt å komme seg til skolen.

Tog

 • Lokaltog til Røra stasjon
 • Stasjonen ligger 6 km fra skolen
 • 90 minutter fra Trondheim

Bil

 • Kjør på E6, 10 km nord for Verdal / 20 km sør for Steinkjer ta avkjørsel mot Inderøy (riksvei 755)
 • 90 minutter fra Trondheim

Fly

 • Værnes, Trondheim er nærmeste flyplass (75 km)
 • Tog fra flyplassen nordover til Røra stasjon. Toget tar en drøy time. 
 • 1 time fra Oslo

Finn reiserute fra der du bor

Sund har en idyllisk beliggenhet rett ved Trondheimsfjorden, men du trenger ikke å reise langt for å finne ulike aktiviteter.

Inderøy er et populært turistmål, ikke minst på grunn av Den Gyldne Omvei og alle attraksjonene som finnes der. 

Det er mye å finne på i nærheten, både for de som er interessert i kultur, idrett og friluftsliv. 

I nærheten av skolen

 • Kultur
  • Kino
  • Kulturhus
  • Galleri
  • Bibliotek
  • Skulpturpark
 • Butikker og spisesteder
  • Apotek
  • Kafé og restauranter
  • Ulike butikker
 • Natur og friluft
  • Turområde i nærområdet
  • Fiskemuligheter i fjorden rett utenfor skolen
  • Bademuligheter i fjorden rett nedenfor skolen
 • Idrett
  • Stiklestad golf
  • Slalombakke
  • Skiløyper
  • Idrettshall
  • Klatrehall
  • Fotballbane
  • Sandvolleyballbane
  • Svømmehall

Ukene på en folkehøgskole varierer, og fordi vi styrer oss selv kan vi være fleksible og endre planene når det er behov.

I tillegg til vanlig ukeplan har vi: 

 • linjeuker med bare linjefag
 • ekskursjoner for hele skolen eller enkelte linjer
 • temadager med fellesfag noen uker i året
 • valgfagsuke
 • elevstyrt temauke
 • gjesteforelsere og gjestelærere
 • faglig opplegg utenfor skolen som bryter opp ukeplanen
Last ned timeplan som pdf ↓

Planer for skoleåret 2021-2022 (kan endres)

 • Skolestart lørdag 28. august
 • Høstferie 9.- 17. oktober
 • Juleferie fra 16. desember - 3. januar
 • Vinterferie 19.- 27. februar
 • Påskeferie 8. april - 19. april
 • Skoleslutt 15. mai 2022
Last ned årsplan som pdf ↓

På Sund er det aktivitet døgnet rundt. Skolen legger vekt på at det skal være et godt og variert fritidstilbud som passer for alle.

Aktiviteter på kveldstid

 • Onsdagskafé
 • Heimekveld hver fredag - for elever av elever
 • Jazzkonserter på skolen eller med Inderøy Jazzforum stort sett hver torsdag
 • Sund-lørdag 
 • Elevstyrt filmklubb
 • Aktiviteter i gymsal, treningsrom, peisestue og festsal. 
 • Valgfag som for eksempel yoga, zumba, lytteforening, tegning, bandøving, volleyball, styrketrening, tegning, mørkerom, treskjæring, strikkeklubb osv. 
 • Elevstyrte valgfag

Det er også fint å utforske tilbudet i nærområdet og naturen undt skolen. Elevene finner ofte på egne sosiale arrangementer for hverandre. Spontanitet og kreativitet preger ofte kvelder og helger for elevene. 

 • Aldersgrense 18 år, unntaksvis18 år før studiereise
 • Vi legger vekt på motivasjon og interesse
 • Du trenger ikke å ha fullført videregående skole
 • Vi ber ikke om vitnemål fra videregående skole
 • Vi tar opp elever så lenge det er plass på linja
 • For jazz gjelder egne opptaskriterier, se: www.sundfhs.no/jazz

Opptaket til helårslinje begynner 1. februar, men det er lurt å søke så tidlig som mulig.

For de som skal gå halvårskurs som begynner i januar, er det ingen søknadsfrist. 

 

Ola Høyer

Lærer, jazz

Ola Høyer er lærer på jazzlinja og spiller kontrabass. Ola er en av jazznorges beste kontrabassister, og spiller blant annet i Cortex og Honest John. Han har også utstrakt samarbeid med andre jazzmusikere, blant andre Anja Lauvdal og RadioLaria.

Ola er bergenser, og har selv vært elev på Sund folkehøgskole. Han har utdannelse fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og bor i Oslo.

Epost: olahoyer@gmail.com
Telefon: +47 2829514

Anders Hals

Lærer, Regnskog

Anders har et stort miljøengasjement og bred internasjonal erfaring fra reiser og opphold i Latinamerika. Det er aldri vanskelig å vite hva Anders mener om saker og ting, han deler gjerne sine tanker om alt som er viktig å få gjort noe med i verden.

Epost: anders.hals@sundfhs.no
Telefon: 455 02 353

Vegard Haugseggen

Lærer, Ekspedisjon og idrett

Vegard har studert bevegelsesvitenskap og pedagogikk ved NTNU, jobbet som trener i både turn og langrenn, jobbet som idrettsfrivillig i Zimbabwe og elsker de fleste aktiviteter både ute og inne. Han har gjennomført flere lange sykkelturer, blant annet Norge på langs og i Europa (19 land og 6000 km). Det viktigste for Vegard er at elevene trives, opplever idrettsglede, mestring og utfordringer.

Epost: vegard.haugseggen@sundfhs.no
Telefon: 911 79 618
Facebook
Instagram: @vhaugseggen

Janne Amalie Svit

Lærer, Foto

Janne utdannet fotograf fra England og har mange års erfaring som fotograf. Hun har jobbet som profesjonell fotograf før hun begynte som lærer på Sund folkehøgskole. Hun stiller fortsatt ut bilder inninellom (se bilder) og driver blant annet kunstfotofirmaet SvitHaseth. Janne er energisk og liker høyt tempo, og er opptatt av at elevene utvikler innsikt og selvtillit til å ta gode bilder.

Epost: janneamalie.svit@sundfhs.no
Telefon: 926 47 162
Facebook
Instagram: @jannesvit

Klaus Ellerhusen Holm

Lærer, Jazz

Klaus spiller saksofon og klarinett, og er spesielt glad i frijazz og ny musikk. Han spiller bla. med bandene Honest John, Ballrogg, Large Unit og Brannstifelsen. Klaus bor i Trondheim og driver også nettstedet subradar.no. Du kan lese mer om Klaus på www.klausholm.no.

Epost: klaus.e.holm@sundfhs.no
Telefon: 476 43 660
Nettside

Eskil Røkke

Lærer, Sportsfiske

Eskil har en allsidig bakgrunn. Han er utdannet fiskebiolog, filmskaper og innen naturoppsyn. Han har jobbet mange år med naturforvaltning, innen norsk og internasjonal filmproduksjon og de siste sju årene som sportsfiskelærer. Hans store lidenskap må sies å være fiske, og han elsker å fiske på nye steder.

Epost: eskil.roekke@sundfhs.no
Telefon: 915 89 898
Facebook

Vidar Pedersen

Lærer, Solidaritet Nord-Sør

Vidar har bred utenlandserfaring med mange, lange opphold i blant annet Guatemala bak seg. Han har et sterkt sosialt engasjement, er levende opptatt av folk, spiller gitar og brenner for Latin-Amerika. 

Epost: vidar.pedersen@sundfhs.no
Telefon: 901 83 153

Jakob Steenberg Thompson

Lærer, FN og internasjonal politikk

Jakob er opptatt av politikk og det som skjer i verden. Han har tidligere jobbet som juniorekspert for FAO i Kambodsja og ved hovedkontoret i Roma. I tillegg til interesse for internasjonale spørsmål er han opptatt av trening og friluftsliv, og er sertifisert kajakkinstruktør.

Epost: jakob.thompson@sundfhs.no
Telefon: 901 44 101
Nettside
Instagram: @jakobsteenbergthompson

Per Kristian Dotterud

Rektor

Per Kristian har utdanning som sosionom, master i ledelse og er kognitivterapeut. Han har arbeidserfaring fra sosial- og helseinstitusjoner og i politikken. Per Kristian er også tidligere elev på Sund. Blant mange interesser er å spille trommer, padle kajakk, gå på ski og politikk.

Epost: rektor@sundfhs.no
Telefon: 74124900

Kristin Bjørke

Lærer på Historisk håndverk

Kristin har utdanning innen statsvitenskap og som lærer. På Sund har hun jobbet som lærer for utenlandske elever, som assisterende rektor og nå som lærer på Historisk håndverk. Hun er opptatt av å gi elevene ansvar og har et stort engasjement for folkehøgskolens historie og verdier. Trebarnsmor som er glad i å lese, drive med håndarbeid og turne.

 

Epost: kristin.bjoerke@sundfhs.no
Telefon: 913 36 573
Facebook

Astrid Moen

Assisterende rektor

Astrid er glad i jazz, økologisk mat og er svært språkmektig. Hun har tidligere jobbet som journalist og redaktør i NRK i en årrekke. Hun er utdannet statsviter, journalist og pedagog. Astrid er også med i NORDEM og jobber av og til som valgobservatør i utlandet. 

Epost: assisterenderektor@sundfhs.no
Telefon: 901 10 254
Facebook
Instagram: @astrid.e.moen

Rita Eriksson

Kontorleder

Rita er kontorleder og jobber med økonomi med ansvar for regnskap og lønn. Hun har lang “fartstid” på Sund og setter stor pris at elevene stikker innom for en prat.

Epost: kontorleder@sundfhs.no
Telefon: 74 12 49 02

Berit Norum Olsen

Kontorsekretær

Berit sitter på kontoret i administrasjonen. Alle elevene møter Berit, og hun har svaret på det eller meste. Hun har ansvar for utleie, sentralbord, resepsjon og andre praktiske kontoroppgaver. Berit er veldig blid og sosial.

Epost: info@sundfhs.no
Telefon: 74 12 49 00

Marcus Edvardsen

Systemansvarlig

Marcus arbeider med IT og Informasjonsarbeid. Det betyr at han hjelper både elever og ansatte med å løse små og store dataproblemer. Marcus jobber også med informasjonsmateriale og grafisk utforming. Han er usedvanlig blid, morsom og flink til å lytte. 

Epost: system@sundfhs.no
Telefon: 971 31 806
Twitter: @medvardsen

Svein Arne Sundfær

Internatleder

Svein Arne er internatleder og har hovedansvaret for mat, renhold og internat på skolen. Han er brannmann, småbarnsfar og generelt en blid og travel mann. Han tar gjerne en prat med elevene om hvordan de trives på internatet, og om det er noe som kan gjøres enda bedre. 

Epost: internatleder@sundfhs.no
Telefon: 400 34 875

Lars Knutsen

Lærer på Street Food

Lars er lærer på linja Street food. Han har nesten 20 års erfaring fra kokkefaget, med lang erfaring fra restaurant og de siste fem årene som kokk på kjøkkenet på Sund. Lars brenner for mat lagd fra bunnen av, er lidenskapelig opptatt av kortreist og økologisk mat, og ønsker å spre sin glede for matlaging med elever.

Epost: lars.knutsen@sundfhs.no
Telefon: 456 33 774
Instagram: @sundkokkene

Vegar Andre Bratberg

Kokk

Vegar er kokk og entusiatisk matelsker med sans for nye smaker. Blid og omgjengelig, alltid med en spøk på lur. 

Instagram: @braty89
Facebook

Bjørn Sindre Malmo

kokk

Bjørn Sindre er kokk, kommer fra Malm, og er veldig glad i chili! Du kan gjerne spørre Bjørn Sindre om han vil synge en sang til deg.

Epost: bjoernsindre.malmo@sundfhs.no
Telefon: 975 74 648
Facebook

Kim André Saursaunet

Driftsleder

Kim André er skolens driftsleder og vaktmester. Det betyr at han har hovedansvaret for drift og vedlikehold av bygninger, teknisk utstyr og uteområder. Han er også en råtass på fotballbanen og regnes som personalets hemmelige våpen i kampene mot elevene.

Epost: kimandre.saursaunet@sundfhs.no
Telefon: 920 43 631

Geir Arne Myren

Vaktmester

Geir Arne er vaktmester og fikser stort og smått på Sund. Han hjelper gjerne både elever og ansatte med det som skal ordnes, repareres eller flyttes. Geir Arne er opptatt av natur, planter og sanking, og liker å tilbringe tid i skogen og i friluft.

Epost: geirarne.myren@sundfhs.no

Karen Marie Hjelde Brattli

Internatassistent

Karen Marie er internatassistent og jobber mest på renhold, men du finner henne noen ganger på kjøkkenet også. Hun bor på nabogården til Sund, så utsikten hjemmefra er upåklagelig. Det er kanskje derfor humøret er godt? 

Epost: karenmarie.brattli@sundfhs.no
Telefon: 917 11 348

Christine Stigum Kvistad

Internatassistent

Christine er internatassistent, og jobber med blant annet renhold på Sund. Christines lidenskap er kunst og hun har ansvar for vårt kortkurs Midtnordisk Kunstfestival. Innimellom har også Christine valgfag for elevene. Hun er alltid på godt humør når du møter henne i gangene. 

Epost: christine.kvistad@sundfhs.no

Linjer på Sund folkehøgskole

Solidaritet Nord-Sør

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Street food

Sund folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Historisk håndverk

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Sportsfiske

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

FN og internasjonal politikk

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Foto

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Andreårs-jazz

Sund folkehøgskole
Fullt
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Regnskog

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Jazz

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Ekspedisjon og idrett

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Ekspedisjon og idrett (høst)

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst18 t/ukeFrilynt

Historisk håndverk (høst)

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst18 t/ukeFrilynt

Ekspedisjon og idrett (vår)

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår18 t/ukeFrilynt

Bisse-linje

Sund folkehøgskole
Fullt
StipendiatlinjeFrilynt

Historisk håndverk (vår)

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår18 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mari Fjermedal, Solidaritet Nord-Sør

Du vert så godt kjent med både elevar, lærarar og den utruleg vakre staden. Det tok ikkje lang tid før Sund blei heimen min, og det er han enno.

Mari Fjermedal, Solidaritet Nord-Sør
Jonas Tveite, Foto

Sund har gitt meg mye! Glede, god mat og en del vett i skallen. Man lærer mye nyttig, men også mye rart! f.eks hvordan kortnebbgåsa migrerer :)

Jonas Tveite, Foto
Eduardo Jara Soto, Solidaritet Nord-Sør

Det som er bra med Solidaritet Nord-Sør er at man får man oppleve en reise som gir sterke inntrykk. Man får se en annen virkelighet som er helt annerledes enn den vi er vant til i Norge og man kan få venner for livet.

Fra bloggen

- Folkehøgskole er ikke bortkastet

For Rino Sivathas ble året på Sund folkehøgskole en viktig start på egen musikkutdanning. Nå har han snart fullført to år på jazzlinja ved NTNU, ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen