For deg som alt har gått et år på folkehøgskole eller tilsvarende. Fokus på ledertrening og veiledning. Praksis på en av de andre linjene på skolen.

Linja for deg som vil lære mer om ledertrening og veiledning.
Du vil som 2. årselev være med å arrangere ulike miljøtiltak som f.eks. turneringer, rollebryllup, utekino ol. Hjelpe til med praktiske ting rundt ulike arrangement. Ulike kurs knyttet opp mot en annen linje på Sjøholt folkehøgskole.  I utgangspunktet er det et krav til de som søker at de må ha gått et år på folkehøgskole eller tilsvarende.

Ungdommer du vil møte vil kanskje kjenne seg igjen i dette diktet:

Synes du dette ser spennende ut? Søk ledertrening hos oss!

Linja for deg som vil lære mer om ledertrening og veiledning.  Vil bety en forskjell i møte med andre.

• Vi forventer av deg at du er positiv til å bidra på linja og prøve deg på nye ting. Er du engasjert, initativrik og ønsker å lære - kommer dette til å bli et år du sent vil glemme, både faglig og sosialt.Ledertrening.

Mandag - fredag:

• 07:45 Frokost
  • 08:30 Morgensamling
  • 08:45 Undervisning
  • 11:15 Lunsj
  • 12:00 Undervisning
  • 15:00 Middag
  • 17:00 Frivillig aktivitet
  • 19:00 Kveldsmat
  • 20:30 Aktivitet (frivillig)

Lørdag:

• 08:45 Frokost
  • 09:30 Undervisning
  • 13:30 Middag
  • 18:00 Kveldsmat
  • 20:00 Elevkveld / hyggekveld
  • 21:30 Noe å bite i

Søndag:

• 09:30 Frokost m/ matpakkesmøring
  • 13:30 Middag
  • 16.00 Noe å bite i
  • 19:00 Kveldsmat

Skoleåret starter august 2021 og avsluttes mai 2022.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har tre økter med valgfag i uka. Vi velger nye valgfag 3 ganger gjennom skoleåret. Det går med 6-8 timer valgfag i uka.

Diskgolf

En dag i uke reiser til en av de mange flotte diskgolfbanene på Sunnmøre. Her får du prøve deg i all slags terreng, og i all slags vær! Her er plass til alle nivå.

Innebandy

Innebandy er en undervurdert sport! To timer i uken skal vi spille, trene teknikk og ha små konkurranser for å bli enda flinkere til på behandle den lille ballen.

Just dance

To timer i uken har vi Just Dance. Her danser vi med den rytmen vi har til instruksjoner fra skjermen på veggen.

Klatring

På Sunnmøre er det mange klatremuligheter både ute og inne. På dette valgfaget får du øve deg med ditt eget nivå på ulike klatreruter og teknikker.

Lange Flate Ballær (ballsport)

Her er det ballsport i alle varianter som står i sentrum. Vi er både ute og inne og leker oss med ball.

Musikkverksted

Ingenting er å være sammen om å spille musikk. På musikkverkstedet kan du komme med dine talenter, og så setter vi sammen musikk etter beste evne!

Pokemon Go

Tenkt deg å gå på Pokemonjakt med skolevenner tre timer i uken, og samtidig få lov til å kalle det skole! Fysisk aktivitet, sosialt, spennende og inkluderende!

Praktisk arbeid

Er du glad i å ta i et tak? Vi har et godt samarbeid med næringsliv og bønder i området, og sammen finner vi ut hvilke praktiske oppgaver du liker å jobbe med.

Slalåm på Strandafjellet

Pris: 1 500,-

Når kuldegradene og snøen kommer, ligger skolen vår ca 1 time unna Norges beste offpist-anlegg - Strandafjellet. Bli med og dans i pudder på Strandafjellet!

Vaktmestertjeneste

Sammen med vår strålende vaktmester kan du delta i hverdagsarbeidet hans. Skifte lyspære, smøre dørhengsler, drikke kaffi:-) og ellers være med i smått og stort av det han gjør på.

Volleyball er viktig i folkehøgskolen. Det å kunne noen av slagene i denne idretten fører deg lett inn i sosiale sammenhenger senere i livet.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Kan man gå på folkehøgskole når man er 16 år?

De fleste folkehøgskoler har 18-års grense, men det er noen muligheter for deg som er 16 år og har lyst til å gå på folkehøgskole.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

2 års elev

Nordmøre Folkehøgskule