Til hovedinnhold

Spill og Entreprenørskap

Søk på linja
Ledig plass

Her skal du starte din egen profesjonelle bedrift og utgi et spill på nettet eller utarbeide andre måter å tjene penger på spillteknologi.

Du få en unik innføring i hvordan lage et spill fra start til ferdigstilling og hvordan man utgir dette på digitale platformer som Steam eller Google Play. Her får du erfarne veiledere fra industrien samt ha muligheten til å skape din fremtidige arbeidsplass. Dette er et tilbud for de som allerede har gått ett år på spillutvikling ved en folkehøgskole (eller har lignende erfaring) og har lyst til å gå dypere ned i faget.

I løpet av skoleåret vektlegges selvstendig arbeid og studentene har stor frihet til å utforme sin faglige hverdag og sette seg høye mål for egenutvikling. I starten av skoleåret vektlegges det entreprenørielle ved en virksomhet der man gjør analyser av markedet og ser på hvilke muligheter man har til å utvikle bedriften. Basert på dette vil skolen komme opp med et opplegg skreddersydd til bedriften og i samtaler med en ekstern veileder utarbeide en plan for hele året.

Eksempler på virksomhetsområder en studentbedrift kan ha:

* Utvikle spill fra start til slutt med utgivelse på slutten av året. Dette kan være et større prosjekt som utgis på Steam eller lignende nettbutikker.

* Bruke spillteknologi til å få oppdrag fra industrier som har bruk for simulering, markedsføring eller visualisering ved bruk av spillteknologi.

* Andre faglig relevante inntektsgivende oppdrag for lokalmarkedet eller på nett.

Linjen er knyttet opp mot Ungt Entreprenørskap sitt Studentbedrift-opplegg.

 

Om du vil vite mer om vårt tilbud for å Spillldesign og Grafikk på førsteåret se her.

For å gå på linjen må du allerede ha gått ett år på spillutvikling ved en folkehøgskole eller ha tilsvarende erfaring. Du må ha de grunnleggende kunskapene på plass og kunne arbeide selvstendig.

Dette vil du lære

 • Starte og drive din egen spillbedrift. 
 • Hvordan ferdigstille et spill på et profesjonelt nivå. 
 • Hvordan man utgir spill på en digital platform (Steam, Google Play el.)
 • Hvordan spillteknologi kan brukes av andre industrier. 
 • Hvordan man pitcher ideer i salgsituasjoner.
 • Markedsføring. 
 • Ha tett kontakt med sentrale aktører i norsk spillindustri. 
 • Tilpasset undervisning til aktuelle prosjekter. 

Våre forventninger til deg

 • Grunnleggende kunnskap og erfaring med spillutvikling (fra folkehøgskole e.l.).
 • At du arbeider selvstendig. 
 • Gode problemløsningsegenskaper. 
 • At du er flink til å samarbeide med andre. 
 • At du har laget spill eller spillrelaterte ting selv om du ikke gikk på skole. 

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Morgensamling hver dag etter frokost
 • Linjeundervisning hver dag unntatt onsdag
 • Fellesundervisning på onsdag og lørdag
 • Internattime og gangmøte
 • Valgfag hver uke
 • Frie aktiviteter stort sett hver dag (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • "Bli-kjent-tur" i starten av skoleåret
 • Linjeundervisning stort sett hver uke, fellesundervisning på onsdager og lørdager
 • Bli kjent-tur i Drammen
 • Valgfag fordypning, to uker på høsten
 • Stort fellesprosjekt for hele skolen: "24-timer-live"
 • Linjeuker hvor man bare er på linja
 • Linjeturer til bla. Paris og Berlin
 • Danvikdagene: Kinovisning av filmer, fotoutstilling, teaterforestilling, opplesninger og radioinnslag (elevprodukter)
 • Skoletur til USA og India (frivillig)

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret, 2 timer pr uke når det ikke er linje- eller workshop-uker. Tilbudet vil variere alt etter etterspørsel og lærerressurser. Eksempler på valgfag: klatring, hobbyverksted, spill, film, gjenbruk, digital musikkproduksjon, vokal og låtskriving, dans

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

6.30 am morning run

Bærekraftig juleverksted

Her skal vi koke opp ideer for å sette fokus på Bærekraft på Danvik. Lag noe du ville kjøpt. Gjenbruk noe du ville kastet. Tenk ut årets første julepresang.

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, forskjellige øvelser, du får mulighet til å lære danser men også lage noe eget.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk, eller lær deg lyddesign, med et program som Ableton Live, FL Studio eller Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine egne medieprodukt; film, jingler o.l

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Fotobok

Fotoboken er blitt et populært medium for å presentere bilder, og en håndfast reaksjon på den flyktige og digitale strømmen av bilder som preger dagens samfunn. En kunstbok eller et privat fotoalbum?

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Lesesirkel

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Drømmer du om en kreativ jobb hvor du får fortelle historier, eller engasjere et publikum? Vi lover deg profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter i mediebransjen. Ønsker du i tillegg å treffe tvillingsjeler, og er glad i å jobbe sammen med andre, er Danvik stedet for deg. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 123 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 700,-
(12 370,- per måned)
Skolepenger faktureres 10 ganger i løpet av skoleåret (august-mai). Vi følger Lånekassens utbetalingsplan. Det betyr 40% av skolepengene faktureres i august og januar. 15% de resterende 8 månedene.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

VR briller (Oculus, Vive), 3d Printere (2 stk. Prusa MK3, Flashforge Finder, Flashforge Dreamer) til fri bruk for elevene, en felles PC ment for bruk til VR, server for kopiering av arbeidsfiler, eget kontor, pult, nettverkskabler, strømkabler og kontorstoler. Ut over dette vil skolen også stille med en startkapital til bedriften. 

Dette utstyret må du stille med selv

En 4 år eller nyere PC som kan spille spill laget de siste årene på greit detaljnivå. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til praksisplass og sommerjobb i P3

Ved en tilfeldighet kom Nora over muligheten til å velge radio på folkehøgskole. To år senere produserer hun program som P3morgen og Norske tilstander på ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Allsidig E-sport

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Data

Voss folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

E-Sport

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Creative Gaming

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Programmering & utvikling

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Spillutvikling

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Gaming & Idrett

Nordhordland Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fifa, fotball og Englandstur

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen