Til hovedinnhold

Spill og Entreprenørskap

Søk på linja
Kontakt skolen

Her får du jobbe med å starte din egen profesjonelle bedrift og utgi et spill på nettet eller finne andre måter å tjene penger på spillteknologi.

Du lærer hordan du lager et spill fra start til det er ferdig. Du lærer også hvordan du utgir spillet på digitale platformer som Steam eller Google Play. Her får du erfarne veiledere fra industrien.

Du har mulighet til å skape din fremtidige arbeidsplass. Dette er et tilbud for deg som allerede har gått ett år på spillutvikling ved en folkehøgskole (eller har lignende erfaring) og har lyst til å gå dypere ned i faget.

Vi legger vekt på selvstendig arbeid. Du har stor frihet til å utforme din faglige hverdag og sette deg mål for din egen utvikling. I starten av skoleåret jobber vi med det å starte en virksomhet. Vi gjør analyser av markedet og ser på hvilke muligheter vi har til å utvikle bedriften. Basert på dette vil skolen skreddersydd et opplegg for bedriften. Vi utarbeider en plan for hele året.

Eksempler på virksomhetsområder en studentbedrift kan ha:

* Utvikle spill fra start til slutt og utgi spillet på slutten av året. Dette kan være et større prosjekt som utgis på Steam eller lignende nettbutikker.

* Bruke spillteknologi til å få oppdrag fra industrier som har bruk for simulering, markedsføring eller visualisering ved bruk av spillteknologi.

* Andre faglig relevante oppdrag for lokalmarkedet eller på nett som du tjener penger på.

Linjen er knyttet opp mot Ungt Entreprenørskap sitt Studentbedrift-opplegg.

 

Vil du vite mer om vårt tilbud - Spillldesign og Grafikk som er førsteåret?

For å gå på linjen må du ha gått ett år på spillutvikling ved en folkehøgskole eller ha tilsvarende erfaring. Du må ha de grunnleggende kunnskapene på plass og kunne arbeide selvstendig.

Dette vil du lære

 • Starte og drive din egen spillbedrift. 
 • Hvordan ferdigstille et spill på et profesjonelt nivå. 
 • Hvordan utgi spill på en digital platform (Steam, Google Play el.)
 • Hvordan spillteknologi kan brukes av andre industrier. 
 • Hvordan du pitcher ideer i salgsituasjoner.
 • Markedsføring. 
 • Ha tett kontakt med sentrale aktører i norsk spillindustri. 
 • Tilpasset undervisning til aktuelle prosjekter. 

Våre forventninger til deg

 • Grunnleggende kunnskap og erfaring med spillutvikling (fra folkehøgskole e.l.).
 • At du arbeider selvstendig. 
 • At du er god til å problemløsning. 
 • At du er flink til å samarbeide med andre. 
 • At du har laget spill eller spillrelaterte ting selv om du ikke gikk på skole. 

Les mer om linja her.

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 20 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Fellesundervisning der alle elevene er sammen på onsdag og lørdag
 • Internattime
 • Gangmøte for de som bor på samme gang 
 • Valgfag to timer i uka
 • Frivillige aktiviteter stort sett hver kveld (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • "Bli-kjent-tur" i starten av skoleåret
 • Bli kjent-tur i Drammen
 • Valgfag fordypning, to uker på høsten
 • Stort fellesprosjekt for hele skolen: med en 24-timer-livesending der elevene er programledere og styrer kameraer og lyd
 • Linjeuker hvor du får fordype deg på linja
 • Linjeturer til bla. Paris, Berlin eller London
 • Danvikdagene hvor vi ser film, teaterforestilling, tv-sendinger, opplesninger og radioinnslag elevene lager
 • Skoletur til USA og India (frivillig)

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret. Du har normalt valgfag to timer i uka. Eksempler på valgfag: klatring, hobbyhjørnet, spill, film, gjenbruk, digital musikkproduksjon, vokal og låtskriving, trening, paddel, slalåm, isbading og lesesirkel.

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

6.30 am morning run

Bærekraftig juleverksted

Her skal vi koke opp ideer for å sette fokus på Bærekraft på Danvik. Lag noe du ville kjøpt. Gjenbruk noe du ville kastet. Tenk ut årets første julepresang.

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, forskjellige øvelser, du får mulighet til å lære danser men også lage noe eget.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk, eller lær deg lyddesign, med et program som Ableton Live, FL Studio eller Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine egne medieprodukt; film, jingler o.l

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Fotobok

Fotoboken er blitt et populært medium for å presentere bilder, og en håndfast reaksjon på den flyktige og digitale strømmen av bilder som preger dagens samfunn. En kunstbok eller et privat fotoalbum?

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Lesesirkel

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Padeltennis

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Drømmer du om en kreativ jobb i mediebransjen? Du får profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter. Ønsker du i tillegg å få nye venner, og er glad i å jobbe sammen med andre? Kanskje ønsker du deg bare et kult år på Folkehøgskole? Danvik er stedet for deg. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 124 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 700,-
(12 470,- per måned)
Du får faktura for å betale skolepenger 11 ganger i løpet av skoleåret (august-mai). Du vil motta første faktura før skolestart og før utbetaling fra Lånekassen.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • VR-briller (Oculus, Vive),
 • 3d Printere (2 stk. Prusa MK3, Flashforge Finder, Flashforge Dreamer) til fri bruk for elevene,
 • felles PC til bruk til VR,
 • server for kopiering av arbeidsfiler,
 • eget kontor,
 • pult,
 • nettverkskabler,
 • strømkabler
 • og kontorstol.

  Skolen stiller med en startkapital til bedriften. 

Dette utstyret må du stille med selv

En fire år eller nyere PC som kan spille spill laget de siste årene på greit detaljnivå. 

Vi har god erfaring med å tilrettelegge skolehverdagen for deg som har behov for det. Ta kontakt med oss så finner vi gode løsninger sammen med deg!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til praksisplass og sommerjobb i P3

Ved en tilfeldighet kom Nora over muligheten til å velge radio på folkehøgskole. To år senere produserer hun program som P3morgen og Norske tilstander på ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Gaming & Idrett

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

IT

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Esport, Gaming, og Sosialt!

Stord Folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

E-sport: League of Legends

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillmiks

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

E-Sport FPS

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

StreamTeam

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs16 t/ukeKristen

Creative Gaming

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt