Til hovedinnhold

Drømmer du om å bli forfatter? Vil du utforske og utvikle dine skriveferdigheter? Dette er linjen for deg som liker å skrive egne tekster og ønsker å bli enda bedre til det!

På Skriv! skriver vi tekster i flere litterære sjangere som:

Du får tilbakemelding på tekstene av medelevene dine, men også av lærerne dine som er etablerte forfattere.

Gjennom større prosjekt og små øvelser trener du på å bruke ulike virkemidler og opparbeider deg en "verktøykasse" som er til hjelp når du skriver.

Vi arbeider med

Vi får besøk av forfattere, besøker bokforlag og vi drar på tur med klassen til Paris.

Du får innsikt i hva som kreves for å skrive en bok, og hva som skal til for å få den utgitt.

Du får gi ut bok sammen med de andre elevene i klassen. I boka dere gir ut, er dere elever både forfattere, redaktører, markedsførere, og har alle andre roller og funksjoner knyttet til en bokutgivelse.

Mange av våre elever har gått videre til høyere skriveutdannelser, og mange sier at de ikke ville klart det om det ikke var for året på Danvik.

Velkommen til det første skriveåret i resten av ditt skriveliv!


Linja passer for deg som liker å skrive og som ønsker å få gitt ut noe av det du skriver! Det er ingen krav om tidligere erfaring eller utgivelser - det eneste vi ønsker er at du ønsker å lære!

Dette vil du lære

Arbeidsmåter:

 • Skriveverksted
 • Individuell veiledning
 • Inspirasjonsutflukter
 • Skriveprosjekter og egen skrivetid
 • Prosjekter sammen med de andre linjene på skolen
 • Du får jobbe individuelt, parvis eller i gruppe
 • Mulighet til å opptre med egne tekster
 • Gjestelærere og besøk av forfattere
 • Utgivelse av en bok med dine og andre elevers tekster
 • Bransjeinformasjon og møte med forlagsfolk.

Les mer om linja her!

Våre forventninger til deg

At du liker å skrive, og har lyst til å bli bedre til det. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 1

Hvert år reiser vi fem dager til Paris for å delta på Paris Photo, Europas største fotomesse hvor 136 gallerier, fotobokforlag og utstillere fra hele verden samles.
I tillegg til workshops og en fantastisk fotobokavdeling. Dette er en unik mulighet til å hente inspirasjon og fordype seg i faget!

Paris er fotohistoriens vugge, og på denne turen er det ikke uvanlig at minnekortene fylles opp av flotte bilder - her tar vi inn inntrykkene fra det som en gang i tiden var bohemenes boltreplass!

Vi besøker Victor Hugo, og skriver kanskje et dikt i Luxembourghagen. Vi besøker gallerier og museer og lar oss inspirere av Louvre, Maison De Hugo, Notre Damme, Latinerkvarteret, Paris Photo, Sacre Ceur, Eiffeltårnet, Monte Parnasse og avslutter reisen med en fellesmiddag i Montemarte.

En fantastisk kulturopplevelse i en av Europas vakreste byer!

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 26 900

Måltider pr dag inkludert: 1

Mot slutten av skoleåret reiser vi til USA - nærmere bestemt Hollywood i Los Angeles!

Dette er skolens største tur, og tradisjonelt er nesten alle elevene med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell med eget basseng og boblebad - med bare fem minutters gangavstand til «Walk of Fame».

Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» personligheter fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det er gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer.
På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl.

Hvert år legger vi også turen innom fornøyelsesparker som Warner Bros og Universal Studios, samt verdenskjente strender som Santa Monica og Venice Beach.
I tillegg blir det muligheter for andre frivillige utflukter til steder som Joshua Tree National Park, Six Flags Magic Mountain, Citadel Outlets Shopping, Disneyland og mye mer!

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 21 800

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har hvert år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til en yrkesskole i India - Lahanti Institute of Multiple Skills (LIMS).
Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få en god, yrkesrettet utdanning innen blant annet media.

Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang.
På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter.
Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget.

Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring!

Strand Leirsted

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I løpet av en av de første skoleukene drar vi til Strand Leirsted i Sandefjord for å bli bedre kjent med hverandre!

På denne turen får du oppleve mange minner for livet - padling i kajakk, boblefotball mot lærerne, eller allsang rundt bålpanna.
Men best av alt - kanskje du treffer din nye bestevenn for første gang?

Det blir rom for en rekke morsomme aktiviteter, god mat og dype samtaler.
Strand-turen er selve kick-starten på Danvikåret!

Inger Bråtveit

Lærer - Skriv!

Inger er aktiv forfatter, og debuterte i 2002 med romanen «Munn mot ein frosen fjord». Hun har senere gitt ut fem romaner, en diktsamling og en barnebok. Hun har vunnet Nynorsk Litteraturpris og vært nominert til Kritikerprisen. I tillegg har hun vært medredaktør av litteraturtidsskriftet Vagant, og sekundæroversetter for Det Norske Bibelselskap sitt prosjekt «Bibel 2010».

Epost: inger@danvikfhs.no
Telefon: 97080720

Bjørn Esben Almaas

Lærer - Skriv!

Bjørn Esben er aktiv forfatter, og debuterte i 2001 med den kritikerroste novellesamlingen Costa del Sol. Har siden gitt ut romanene Katzenjammer (2003), Sov eller snakk om kjærlighet (2009), og Den gode vennen (2019). For sistnevnte utgivelse ble han nominert til Nordisk Råds Literaturpris i 2020.
Underviser også ved Westerdals School of Comunication og Forfatterstudiet i Bø.

Epost: bjornesben@danvikfhs.no
Telefon: 40871355

I en ordinær uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

I disse ukene har vi også: 

 • Fellesundervisning - Onsdag 09:00-11:30 og Lørdag 10:00-14:00
 • Internattime - Tirsdag 14:00-15:00
 • Gangmøte - Torsdag 09:00-10:00
 • Valgfag - Onsdag 13:00-15:00
 • Frivillige aktiviteter stort sett hver kveld (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld (underholdning) og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • Bli-kjent-utflukt i starten av skoleåret!
 • Bli kjent-tur i Drammen!
 • Valgfag fordypning - to uker valgfag!
 • «24 Timer Live for India» - en 24-timers livesending der elevene er programledere, lager innslag og styrer kameraer og lyd!
 • Linjeuker hvor du får fordype deg på linja!
 • Linjeturer til bla. Paris, Berlin eller London!
 • «Danvikdagene» - vi ser alle prosjektene som linjene har jobbet med!
 • Skoletur til USA og India! (frivillig)

  + Mye, mye mer!

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret, og du har normalt valgfag to timer i uka.
Valgfagene som tilbys varierer noe fra år til år, men her er noen eksempler på tidligere valgfag:

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3D-modeller og du får bruke skolens 3D-printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, og forskjellige danseøvelser. Du får mulighet til å lære danser, men også lage egen koreografi.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk og lyddesign! Vi bruker program som Ableton Live, FL Studio og Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine medieprodukt - film, podcast, spill osv.

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor.

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig.

Fotball/idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner.

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. Vi har tidligere etablert skoleband som får muligheten til å delta i skolens ulike arrangementer.

Padel

I samarbeid med «InterPadel» i Drammen tilbyr vi et valgfag hvor man får prøve seg i en av verdens hurtigst voksende idretter. Padel er som en mellomting mellom tennis og squash - og veldig gøy!

Photoshop

Vil du lære å redigere bilder? Dette kurset i Photoshop lærer deg det du trenger for å komme i gang! Alle elever på Danvik får Photoshop-programvare under studietiden på Danvik.

Skuespillerteknikk

Valgfaget Skuespillerteknikk er for de som ikke har dette som linjefag, og vi tar for oss blant annet karakterarbeid og rollespill. Vi avslutter valgfaget med en oppsetning som alle som vil kan se!

Slalom

På vinteren får du muligheten til å bli med i byens flotte slalom-bakke, som ligger ikke langt unna skolen. Denne bakken kan selvsagt også benyttes på fritiden.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng og treningsstudio.

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik.

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret!

Drømmer du om en kreativ jobb i mediebransjen? 
Hos oss får du profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter. 
Ønsker du i tillegg å få nye venner, og muligheten til å skape ting sammen med andre? 
Eller kanskje du bare vil ha et kult år på Folkehøgskole? 
Uansett hva du ønsker - Danvik er stedet for deg!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 126 200,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur
 • Bad på rommet
 • Studentkort
 • Reiseforsikring
 • Adobe Creative Cloud
 • Årbok
 • Studietur: Strand Leirsted
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Paris
  • Mat (1 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 126 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 126 200,-
(12 620,- per måned)
Du får faktura for å betale skolepenger 10 ganger i løpet av skoleåret (august-mai).
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Vaksiner på studietur Paris
 • Visum på studietur Paris
 • Noen ekstra måltider på studietur Paris (1 måltider per dag er inkludert)
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Vi har god erfaring med å tilrettelegge skolehverdagen for deg som har behov for det. Ta kontakt med oss så finner vi gode løsninger sammen med deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Folkehøgskolelærer nominert til Nordisk råds litteraturpris

Det ble en litt annerledes torsdag da klassen Manus- og skriveverksted på Danvik folkehøgskole fikk vite at læreren deres er nominert til Nordisk råds litteraturpris ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fantasy: Fra Hobbiton til Hogwarts

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skriveverkstedet

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Forfatter

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skapande skriving

Manger folkehøgskule
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Skrivekunst

Nansenskolen
Venteliste
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Rytmisk linje - Hiphop

Manger folkehøgskule
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Dungeons & Dragons

Bjerkely folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Litteratur og idéhistorie

Nansenskolen
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Book and travel

Namdals folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Teater og Film

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespillerteknikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt