Til hovedinnhold

Drømmer du om å bli forfatter? Vil du utforske skrivingen din? Dette er linjen for deg som liker å skrive egne tekster og ønsker å bli enda bedre til det.

På Skriv! skriver vi tekster i flere litterære sjangere som

Du får tilbakemelding på tekstene av medelevene dine, men også av lærerne dine som er etablerte forfattere.

Gjennom større prosjekt og små øvelser trener du på å bruke ulike virkemidler og opparbeider deg en "verktøykasse" som er til hjelp når du skriver.

Vi arbeider med

Vi får besøk av forfattere, besøker bokforlag og vi drar på tur med klassen til Paris.

Du får innsikt i hva som kreves for å skrive en bok, og hva som skal til for å få den utgitt.

Du får gi ut bok sammen med de andre elvene i klassen. I boka dere gir ut, er dere elever både forfattere, redaktører, markedsførere, og har alle andre roller og funksjoner knyttet til en bokutgivelse.

Mange av våre elever har gått videre til høyere skriveutdannelser. De sier at de ikke ville klart det, om det ikke var for året på Danvik.

Velkommen til det første skriveåret i resten av ditt skriveliv!


Linja passer for deg som liker å skrive og som ønsker å få gitt ut noe av det du skriver.

Dette vil du lære

Arbeidsmåter:

 • Skriveverksted
 • Individuell veiledning
 • Inspirasjonsutflukter
 • Skriveprosjekter og egen skrivetid
 • Prosjekter sammen med de andre linjene på skolen
 • Du får jobbe individuelt, parvis eller i gruppe
 • Mulighet til å opptre med egne tekster
 • Gjestelærere og besøk av forfattere
 • Utgivelse av en bok med dine og andre elevers tekster
 • Bransjeinformasjon og møte med forlagsfolk.

Les mer om linja her. 

Våre forventninger til deg

At du liker å skrive, og har lyst til å bli bedre til det. 

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 1

I november hvert år reiser Foto & Youtube- og Forfatterlinja fem dager til Paris for å delta på Paris Photo, Europas største fotomesse hvor 136 gallerier, fotobokforlag og utstillere fra hele verden samles. I tillegg til workshops og en fantastisk fotobokavdeling. Dette er en unik mulighet til å hente inspirasjon og fordype seg i faget. Paris er fotohistoriens vugge, og på denne turen tar elevene vanligvis mer bilder enn de gjør hele året. Her tar vi inn inntrykkene fra det som en gang i tiden var bohemenes boltreplass. Vi besøker Victor Hugo, og skriver kanskje et dikt i Luxembourg parken. Vi besøker gallerier og museer og lar oss inspirere av Louvre, Maison De Hugo, Notre Damme, Latinerkvarteret, Paris Photo, Sacre Ceur, Eiffeltårnet, Monte Parnasse og avslutter reisen med en fellesmiddag i Montemarte.

 

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 20 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

Bjørn Esben Almaas

Lærer Manus- og skriveverksted

Debuterte i 2001 med den kritikerroste novellesamlingen Costa del Sol. Har siden gitt ut romanene Katzenjammer (2003) og Sov eller snakk om kjærlighet (2009). Han har holdt en lange rekke skrivekurs for barn, ungdom og voksne. Underviser også ved Westerdals School of Comunication og Forfatterstudiet i Bø.

Epost: bjornesben@danvikfhs.no
Telefon: 40871355

Inger Bråtveit

Lærer Manus- og skriveverksted

Inger debuterte i 2002 med romanen Munn mot ein frosen fjord, og har seinare gitt ut tre romanar, ei diktsamling og ei barnebok. Bråtveit har mottatt flere stipend og priser bla. Nynorsk litteraturpris og nominert til Kritikerprisen, vore medredaktør av litteraturtidsskriftetet Vagant, og sekundæromsetjar for Det Norske Bibelselskap sitt prosjekt «Bibel 2010».

Epost: inger@danvikfhs.no
Telefon: 97080720

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Fellesundervisning der alle elevene er sammen på onsdag og lørdag
 • Internattime
 • Gangmøte for de som bor på samme gang 
 • Valgfag to timer i uka
 • Frivillige aktiviteter stort sett hver kveld (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • "Bli-kjent-tur" i starten av skoleåret
 • Bli kjent-tur i Drammen
 • Valgfag fordypning, to uker på høsten
 • Stort fellesprosjekt for hele skolen: med en 24-timer-livesending der elevene er programledere og styrer kameraer og lyd
 • Linjeuker hvor du får fordype deg på linja
 • Linjeturer til bla. Paris, Berlin eller London
 • Danvikdagene hvor vi ser film, teaterforestilling, tv-sendinger, opplesninger og radioinnslag elevene lager
 • Skoletur til USA og India (frivillig)

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret. Du har normalt valgfag to timer i uka. Eksempler på valgfag: klatring, hobbyhjørnet, spill, film, gjenbruk, digital musikkproduksjon, vokal og låtskriving, trening, paddel, slalåm, isbading og lesesirkel.

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

6.30 am morning run

Bærekraftig juleverksted

Her skal vi koke opp ideer for å sette fokus på Bærekraft på Danvik. Lag noe du ville kjøpt. Gjenbruk noe du ville kastet. Tenk ut årets første julepresang.

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, forskjellige øvelser, du får mulighet til å lære danser men også lage noe eget.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk, eller lær deg lyddesign, med et program som Ableton Live, FL Studio eller Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine egne medieprodukt; film, jingler o.l

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Fotobok

Fotoboken er blitt et populært medium for å presentere bilder, og en håndfast reaksjon på den flyktige og digitale strømmen av bilder som preger dagens samfunn. En kunstbok eller et privat fotoalbum?

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Lesesirkel

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Padeltennis

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Drømmer du om en kreativ jobb i mediebransjen? Du får profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter. Ønsker du i tillegg å få nye venner, og er glad i å jobbe sammen med andre? Kanskje ønsker du deg bare et kult år på Folkehøgskole? Danvik er stedet for deg. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 119 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 119 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 119 700,-
(11 970,- per måned)
Du får faktura for å betale skolepenger 11 ganger i løpet av skoleåret (august-mai). Du vil motta første faktura før skolestart og før utbetaling fra Lånekassen.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Vaksiner på Paris, frivillig studietur
 • Visum på Paris, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på Paris, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Vi har god erfaring med å tilrettelegge skolehverdagen for deg som har behov for det. Ta kontakt med oss så finner vi gode løsninger sammen med deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Folkehøgskolelærer nominert til Nordisk råds litteraturpris

Det ble en litt annerledes torsdag da klassen Manus- og skriveverksted på Danvik folkehøgskole fikk vite at læreren deres er nominert til Nordisk råds litteraturpris ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Skrivekunst

Nansenskolen
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Forfatter

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Manus

Solbakken folkehøgskole
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Skriveverkstedet

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Litteratur og idéhistorie

Nansenskolen
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Dungeons & Dragons

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

Skrivekunst

Nansenskolen
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Skriveverkstedet

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Nordiska Fotoskolan

Nordiska folkhögskolan
Få ledige plasser
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Skuespillerteknikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Hiphop

Manger Folkehøgskule
Helårskurs19 t/ukeFrilynt