Veilederlinja er for deg som har lyst til å gå et år til på Folkehøgskole! Som har lyst til å kombinere faglig og sosial egenutvikling med å prøve deg som veileder i forhold til 1. års elever.

Veilederlinja handler om;

Linja passer for 2.årselever ved Folkehøgskoler som er bitt av folkehøgskole basillen, og som - Har lyst til å utvikle seg- og få erfaring som veileder.

Dette får du være med på :

• Følge de ulike fag/linjene gjennom året, og være med på planlegging, gjennomføring og evaluering av undervisning og psykosoialt arbeid,
  • Prøve deg som veilder i ulike situasjoner- både i klasserommet og på tur.
  • Utvikle dybdekunnskap i forhold til fag og ulike gruppe-prosesser
  • Være med på forelesninger, lære om pedagogikk og didaktikk på egen linje.
  • Turer og arrangement

• Vi forventer interesse for faget og veilederrollen.
  • Du søker kunnskap og erfaringer omkring de oppgavene du får.
  • Du er til å stole på.
  • Du må samarbeide godt med de andre linjeelevene og med skolens ansatte.
  • På tur må du ta vare på deg selv og gruppa di.

På skolens felles studieturer blandes alle elevene fra de ulike linjene sammen og danner teltlag på tverr av årskurs. Dette bidrar til at alle blir kjent med hverandre og skaper trygghet, vennskap og gode relasjoner.

Kick-off 69 Grader Nord

Hele skolen drar til Saraelv oppe i Reisa elva, og derfra padler vi elva ned til "Nybrua". Vi har to overnattinger i telt underveis og padler blant hoppende stor-laks og morsomme elvestryk. Alle gjennomgår sikkerhetskurs på forhånd, og får en innføring i ulike padleteknikker før turen starter på alvor. Elva er ganske "snill" i de øverste strykene, så du lærer deg å håndtere kanoen i takt med økt vanskelighetsgrad. Velkommen til litt "berg-og-dalbane" padling, elvebrus og bruspulver i magen!

Oppdrag Arnøya

Vi drar til Arnøya i Nord-Troms for å oppleve en vill og rå kyst-natur. Her blir det jakt, turer, foredag og gode opplevelser. Arnøya har en heftig historie og natur. Og ikke langt unna - utenfor Skjervøy har det de siste årene vært et eldorado for spekkhoggere og knølhval. Der silda går inn kommer hvalen etter. Er vi heldig kan vi ta seilbåten og se hva vi finner.

Mørketidscamp

I mørketida, i begynnelsen av desember drar hele skolen på fellestur her i Malangen. Her ligger vi i fellesleir i gammer. Vi fyrer bål og nyter nordlyset og stjernehimmelen gjennom mørketidsnatten. Vi har utendørs gudstjeneste og isbading (frivillig) på programmet! En koselig felles førjulstur som avsluttes med "pepperkake-marsjen" til skolen.

Avslutningstur

På tampen av skoleåret flytter vi hele skolen til Gisundet og Bjorelvnes  i Lenvik kommune. Her bor vi i rorbuer og nyter den nord-norske våren, seiler Nordlandsbåter, bader, fisker og mimrer om året som har gått.

Vi arr. også det berømte Bjorelvnes rebusløpet!

08.00 Frokost
09.00 Morgensamling
09.30 Undervisning/tur
12.00 Lunsj
13.00 Undervisning/tur
16.00 Middag
18.00 Ulike kveldsaktiviteter
20.00 Kveldsmat

Vi er ofte ute hele dagen og tar med oss ​​lunsjen på tur. Mange uker vil vi være på lengre turer, og har mange netter ute.

• Skolestart (aug)
  • Felles introuke m/tur, førstehjelpskurs og konkurranser
  • Felles temauke/valgfag
  • Høstferie (okt)
  • Fellestur: Hvalsafari
  • Linjeuker
  • Fellesuke m/julesprell og kos
  • Juleferie (des)
  • Felles temauke/valgfag
  • Prosjektuker linjevis
  • Linjeuker
  • Påskeferie
  • Fellestur
  • Felles avslutningsuke m/videoer, hygge og tårer (mai)
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi er en skole hvor de ulike klassene er mye ute på tur. Vi har derfor organisert valgfagene i ulike perioder hvor alle elevene er samlet på skolen. Dette kaller vi Temauker. I temaukene kan du velge fagene du ønsker uavhengig av hvilken linje du går på. Alle kostnader er inkludert i skolepengene.

Jegerprøven (høst)

Lær artskunnskap, lover og regler, og lær å gå på jakt! Vi har skytebane like ved skolen, og låner ut våpen til elever som har bestått jegerprøve.

Kajakkurs - våttkort (høst)

Her vil du lære grunnleggende padleteknikk og du vil lære om sikkerhet ved padling. Du vil få prøve ulike typer redning og du får være med på padletur. Kurset gir våttkort.

Hundekjøring (høst)

Lær om hundehold og hundekjøring i tillegg til den linja du har valgt. Du får gå fotturer med hund, lære teori om trekkhunden og vi trener de ivrige hundene med vogn og kickbike.

Innendørs klatring

Her vil du lære grunnleggende klatre- og sikringsteknikk, og få øve deg i innendørs klatrevegg

Diverse ballspill

Her blir det aktivitet i gymsalen og eventuelt ute med ballspill ut fra elevgruppas ønsker.

Hundekjøring (vår)

Lær om hundehold og hundekjøring i tillegg til den linja du har valgt. Du får jobbe og gå tur med hund, prøve snørekjøring og være med på sledetur.

Seiling og topptur (vår)

Lære grunnleggende ferdigheter i å seile stor båt. Lære grunnleggende ferdigheter på snowboard, telemark eller randonee (evt fjellski). Lære om snøskred og sikre veivalg i fjellet. Turopplevelser!

Alpinanlegg (vår)

Vi drar til et av alpinanleggene i nærheten og øver teknikk på ski eller snøbrett. Du får muligheten til å kose deg i preparerte løyper eller øve deg i løssnøen mellom løypene.

Opplev Nord-Norges vakreste eventyr - hundekjøring, ski-ekspedisjon på Svalbard, villmarka i Øvre Dividal nasjonalpark, seiling på kyst og fjord på jakt etter urørt puddersnø i fjellene. Vi er en av norges minste folkehøgskoler, noe som skaper ekstra gode, nære bånd og venner for livet! Vi har hel- og halvårskurs!

Les mer om skolen

Mer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Et sosialt samhold som ikke kan sammenliknes med noe annet!

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Stipendiat

Harstad Folkehøgskole