Til hovedinnhold

Dette er linjen for deg som er glad i å reise, og samtidig ønsker å gjøre en forskjell for andre.

Vi er ikke tilskuere, men ungdommer som vil bidra til å gjøre verden til et bedre sted for mennesker både lokalt, og på vår 5 ukers dannelsesreise ut i verden.

 

Active

Liker du å utfordre deg selv med nye aktiviteter?

Noen ting vet vi ikke at vi vil oppleve før vi er der. Frister det å sove under en stjerneklar himmel? Nyte den vakre vinteren med aking, ski og bål, eller kanskje vil du prøve deg på snokling, dykking eller surfing på de fantastiske strendene på Zanzibar? Mulighetene er store!

Change

Er du en som viser mye omsorg for dine venner og familie?

Med ditt hjerte for andre kan du bety noe for mange flere. Verden trenger sånne som deg som ønsker å gjøre en forskjell. På vår reise til Zanzibar, Kenya og Oman får du erfare og delta i hjelpearbeid spesielt mot barn. Kanskje tenner det en flamme i deg? Vi reiser jevnlig inn til hovedstaden og bidrar i prosjekter blant de som har falt utenfor i samfunnet.

Mental trening og egenutvikling er en viktig del av kursplanen på denne linja. Du lærer hvordan du kan håndtere negative tanker, motgang og stress.

Travel

Er du glad i å reise og har lyst til å oppleve andre kulturer, mennesker og klima? Det er svært få som tilbyr en så lang og opplevelsesrik studietur som oss. På våren flytter vi klasserommet til Kenya, Zanzibar, Oman og Dubai i hele 5 uker. (les mer om turene lenger ned)

Les mer på vår hjemmeside

Mandatory: Yes

Price: Included in course price

Duration: 5 uker

5 ukers unik bistand og -opplevelsesreise:

Oman er et ukjent land for de fleste nordmenn, men er kåret til et av verdens fredeligste land, byr på varmt klima og helt unike kultur- og naturopplevelser. Vi besøker landsbyer og blir kjent med de lokale, camper i ørkenen, drar på hiking i fjellene, rir på kamel, surfer ned sanddyner, svømmer i grotter med krystallklart azurblått vann, og ser på havskilpadder, korallfisker og haier. Vi drar også innom Dubai hvor alt er "størst i verden", og rikdommen absurd.

Kontrasten er stor når vi drar videre til Kenya hvor mange lever under fattigdomsgrensa. Vi besøker steder der det er stort behov for hjelp, og bidrar både fysisk og sosialt, og besøker helseprosjekter og skoler. Vi vil se et samfunn med store forskjeller, og mennesker som virkelig trenger vår støtte. Vi benytter selvsagt også mulighetene til å oppleve den Afrikanske savannen på nært hold når vi drar på safari ut i villmarken.

Etter sterke inntrykk i Kenya, er det tid for egenutvikling og refleksjon i nydelige omgivelser på Zanzibar. Øya med de utrolige strendene, eksotiske naturen og krystallklare vannet er så vakker at det nesten ikke ser ekte ut. Du kan gå på lokale markedet med fantastiske matopplevelser, prøve snorkling, dykking eller surfing, svømme med kjempeskillpadder og spille beachvolley med de lokale på stranden. Og ikke minst bli kjent med en helt annen kultur med en sterk historie om slaveri og vestlig utnyttelse. 

At Hurdal Verk Folk High School you will be close to the amazing nature and find Norwegian friends of your own age. Are you thinking about studying in Norway? A year at folk high school is a good prerequisite for success as a student.

We offer courses in Norwegian language, and foreign students will be integrated into classes with students who speak Norwegian and English. All teaching is in Norwegian, and fellow students will help with translation.

READ MORE on our website HVF.NO

 

Courses at the school

Send applicationAbout the schoolSchool web page