Til hovedinnhold

Kunst på folkehøgskole

Du kan lære mange ulike kunstformer på folkehøgskole. Her er det kreativ kveld på Karmøy folkehøgskule. Bilde: Torkild Groven.

Du kan lære mange ulike kunstformer på folkehøgskole. Kunstlinjene har økt i popularitet de siste årene. Flere og flere velger å bruke et år på å bli bedre kunstnere.

På folkehøgskolenes kunstlinjer kan du lære alt fra tradisjonelle kunstformer som tegning, maling, keramikk og glasskunst til nyere kunstformer som manga og game art.

Elevene som velger kunstlinjer har svært variert bakgrunn. Noen har drevet med kunst en stund, men mange prøver ut dette for første gang. Felles for alle er at de lærer teknikker slik at deres kreativitet kan få utløp innen ulike kunstformer.

Etter året på folkehøgskole velger mange elever å jobbe videre med kunsten enten gjennom videre studier eller gjennom å dyrke kunsten på hobbybasis.

Folkehøgskolene tilbyr mange ulike typer kunstlinjer. Bilde: Torkild Groven, Karmøy folkehøgskule

Slik er timeplanen på folkehøgskole

Kunst vil være faget eller linjen du søker deg inn på. Antall timer på linjen varierer fra skole til skole, men vanligvis har man linjefaget rundt 15 timer i uka. I tillegg består uka av fellesfag og valgfag. På kveldstid er det mye sosialt som skjer.

Fellesfag er timer alle elevene på skolen har sammen. Det kan være alt fra litteratur, kor, dans, fysisk aktivitet, samfunnsfag, lørdagsseminar og livssyn.

Valgfag gir deg mulighet til å fordype deg i andre fag enn linjefaget. Det varierer mellom skolene hvor mange timer valgfag du har i uken, og antall valgfag du kan velge.

Uansett hvilken skole du velger så får du et år der du utvikler deg som kunstner, og lærer mye faglig og sosialt!

Les mer om livet på folkehøgskole

Finn din kunstlinje

Se oversikt over alle kunstlinjene på alle folkehøgskolene

Finn din kunstlinje
30