Til hovedinnhold

Kan man gå på folkehøgskole når man er 16 år?

De fleste folkehøgskoler har 18-års grense, men det er noen muligheter for deg som er 16 år og har lyst til å gå på folkehøgskole. 

Evje folkehøgskole er en av folkehøgskolene med 16-årsgrense. Bilde: Victoria Moldestad

Evje folkehøgskole er en av folkehøgskolene med elever som er helt ned til 16 år. Bilde: Victoria Moldestad

Folkehøgskolene får mange spørsmål fra ungdom, foreldre og rådgivere som lurer på om man kan gå på folkehøgskole når man er 16 år. Mange ungdommer trenger et mer sosialt skoleslag, spesielt i år med mye digital undervisning på videregående skole.

10 spørsmål og 10 svar til deg som vil søke folkehøgskole nå

18 år og 16 år

De fleste folkehøgskoler har 18-års grense for å kunne bli elev. Det betyr i hovedsak at du må fylle 18 før årsskiftet, men for enkelte skoler kan det også bety at du må være 18 når skoleåret begynner.

To folkehøgskoler har en lavere fast aldersgrense. Dette er folkehøgskoler der du gjerne kan være 16 år, men der du også er velkommen om du er eldre.

De to folkehøgskolene er:

Evje folkehøgskole

Slik beskriver Evje folkehøgskole seg selv: Velkommen til skolen med det store hjertet! Med fokus på læring, sunn livsstil og livsglede så er et av våre mål å bidra til at våre elever utvikler en slitesterk selvfølelse. Vi tilbyr et inkluderende fellesskap der utfordringer, latter og god helse står på timeplanen. Sammen skal vi skape et fantastisk år!

Se alle linjene og les mer om Evje folkehøgskole her

 

Sjøholt folkehøgskole

Slik beskriver Sjøholt folkehøgskole seg selv: Sjøholt folkehøgskole er en skole for deg som er ferdig med ungdomsskolen. Dette skal være et år vi skal gå fremover både faglig og sosialt.

Se alle linjene og les mer om Sjøholt folkehøgskole

Muligheter på andre folkehøgskoler

De andre folkehøgskolene har i utgangspunktet 18-års grense. Flere av dem kan likevel åpne for å ta inn elever som er yngre enn 18 år under gitte forutsetninger. Dette vil kunne endre seg fra år til år så sjekk gjerne med skolen du er interessert i om du kan få plass selv om du er under 18 år.

Du finner en oversikt her over hva slags kriterier du må fylle dersom du ønsker å søke deg til en av folkehøgskolene med 18-års grense selv om du er 16 eller 17 år.

Spesielt i år er det mange som ønsker et mer sosialt skoleslag. Og hva er bedre enn vafler på Setesdal folkehøgskule?

Spesielt i år er det mange som ønsker et mer sosialt skoleslag. Og hva er mer sosialt enn vafler med medelevene på Setesdal folkehøgskule?

Slik søker du folkehøgskole

Det kan være lurt å sende en søknad allerede i dag. Folkehøgskolene er populære og linjene kan fort bli fulle. Folkehøgskolene har rullerende opptak som begynner 15. november. Det betyr at alle som søker før 15. november blir med i det første opptaket. Etter 15. november vil skolene ta opp elever helt til det ikke er flere plasser igjen.

522