Til hovedinnhold

Foto på folkehøgskole

Lær mer om fotokunst på folkehøgskole. Bilde: Torkild Groven, Karmøy folkehøgskule

Vil du lære fototeknikker og få opplevelser og fellesskap bak kamera? Ta et år med foto på folkehøgskole!

Flere typer fotolinjer

Folkehøgskolene tilbyr flere typer fotolinjer. Du kan velge analog foto, naturfoto, fotoreise og all round fotolinjer der du lærer litt av hvert.

Folkehøgskolene som tilbyr fotolinjer ligger på ulike plasser i landet og vil ha litt ulikt fokus på undervisningen. Felles for alle er at du vil lære deg både det fototekniske, men også blikket for å ta de gode bildene.

Stor variasjon i fotolinjene

De fleste fotolinjer tar elever med ut i naturen eller på studieturer til andre plasser i Norge eller verden. Det betyr at du lærer å ta bilder under ulike forhold.

Mange fotolinjer har undervisning i studiofotografering, analog fotografering og mørkerom, eller noe helt tredje.

Det er vanlig at elevene selv har med kamera, men mange fotolinjer vil kunne låne ut annet utstyr til elevene. Sjekk gjerne med skolen du er interessert i!

 

Elever på fotolinjer lærer å ta gode bilder i ulike situasjoner enten det er ute i naturen i Norge eller foran Eiffeltårnet i Paris. Bilde: Lene Sørøy Neverdal, Danvik folkehøgskole

Slik er timeplanen på folkehøgskole

Foto vil være faget eller linjen du søker deg inn på. Antall timer på linjen varierer fra skole til skole, men vanligvis har man linjefaget rundt 15 timer i uka. I tillegg består uka av fellesfag og valgfag. På kveldstid er det mye sosialt som skjer.

Fellesfag er timer alle elevene på skolen har sammen. Det kan være alt fra litteratur, kor, dans, fysisk aktivitet, samfunnsfag, lørdagsseminar og livssyn.

Valgfag gir deg mulighet til å fordype deg i andre fag enn linjefaget. Det varierer mellom skolene hvor mange timer valgfag du har i uken, og antall valgfag du kan velge.

Uansett hvilken skole du velger så får du et år der du utvikler deg som fotograf, og lærer mye faglig og sosialt!

Les mer om livet på folkehøgskole

Velg foto på folkehøgskole

Bruk et år på folkehøgskole der du blir en bedre fotograf. Sjekk alle linjene du kan velge mellom

Se alle fotolinjer på folkehøgskole
1