Til hovedinnhold

GOLF (Sør-Afrika & Tyrkia)

Søk på linjen
Ledig plass

Fantastiske treningsforhold, unik oppfølging og lang golfsesong! Her får du de beste muligheter til å utvikle ditt golfspill. Studietur til Sør-Afrika i november og Tyrkia i februar.

Har du spilt golf en stund og ønsker å utvikle deg videre eller kanskje akkurat tatt Veien til Golf-kurset er dette linjen for deg.

Vi kan tilby fantastiske treningsforhold, unik oppfølging og lang golfsesong! Her får du de beste muligheter til å treffe flere fairways, senke flere putter og forbedre ditt handicap. Du kan vente deg mange morsomme utfordringer! 

En av Norges fineste golfbaner ligger fem minutter unna skolen, og dette blir ditt klasserom gjennom store deler av skoleåret. Larvik GK sin seasidebane er av internasjonal standard og kvalitet, og du vil ha spillerett på denne, samt andre baner i Vestfold.

Henrik Björelind, golf-pro med 20 års erfaring, vil i golfsesongen ha trening med deg og dine medelever.

På vinterstid vil det bli mange morsomme, sosiale og varierte dager sammen med PULS-linjen. Klatring, curling, racketsport, crossfit, yoga, ballspill og ski/snowboard er noen av aktivitetene dere får bli med på.

Besøk GOLF sin hjemmeside

GOLF passer for deg som er interessert i golf og annen idrett. Du vil få unik oppfølging om du er nybegynner eller en aktiv golfer. Du må ha tatt VTG-kurset før oppstart.

Dette vil du lære

 • Golf i Cape Town, Goerge og flere kjente steder i Sør Afrika
 • Svinganalyse
 • Senk ditt handicap
 • Delta i konkurranser
 • Trening på et av Norges fineste golfbaner
 • Andre aktiviteter mellom slagene
  • Paragliding
  • Volleyball
  • Klatring
  • Yoga
  • Crossfit
  • Ski/Snowboard
  • Racketsport
  • Surfing

Sør-Afrika

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 14 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Sør-Afrika byr på MYE aktivitet, spennende kulurmøter og en mulighet til å gjøre noe for andre. Vi samarbeider med organisasjonene Hope through Action og SCORE, og våre elever vil jobbe som frivillige hjelpetrenere og lede aktiviteter for barn og unge i Franschhoek Valley og Mbekweni. Sjekk ut info og video om SCORE: http://www.score.org.za/what-we-do/sport-centres/ 

Studieturen vil også by på safari, fjellklatring, rappellering, paragliding, strikkhopp, juving, surfing og terrengsykling. Og kanskje kan det friste med et fallskjermhopp over Cape Town?

Linjene PULS, Golf og Turn drar sammen på denne turen og vi vil ha høyt fokus på fellesskap, faglig utbytte og kulturforståelse. Her blir det trening og undervisning i fantastiske omgivelser.

Elevene må selv sørge for at vaksiner er tatt innen skolestart. Gyldig pass til minimum 6 måneder etter skoleslutt og gyldig reiseforsikring for hele skoleåret.

bildetekst

Tyrkia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5-7 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til Sør-Afrika på høsten ønsker vi å dra på en kortere linjetur på vinteren. De siste par årene har linjen dratt til Tyrkia, men vi vurderer til en hver tid hvilken destinasjon som gir oss best spilleforhold. Her bor og spiser vi godt og spiller golf dagen lang.

Gyldig pass til minimum 6 måneder etter skoleslutt og gyldig reiseforsikring for hele skoleåret.

 

bildetekst

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Hvorfor dra langt når man har de beste skiforholdene i vårt eget land?!

Hele skolen drar på en ukes tur til Hemsedal. Dette er uken både for deg som liker fart og alpint, deg som liker høyfjellsturer, eller deg som vil sløve foran peisen med nettbrettet eller en god bok. Vi holder kurs i de fleste disipliner og vil du det skal gå ekstra fort er det mulig å kjøre snøscooter i løype.

Videre skal vi spise masse god mat, ha hyggelige kveldssamlinger og mye underholdning. Denne turen blir et av årets høydepunkt for mange!

For dem som ønsker å stå på ski/snowboard vil heiskort og utleie av utstyr koste ekstra (ca pris for dette er fra 300,-  til 1400,- for alle dagene)

Audun Kristiansen

Linjelærer GOLF og PULS - Action & Compassion

Audun er et naturtalent når det kommer til idrett. Han er irriterende god. Heldigvis er han flink til å lære fra seg og gjøre andre gode også. Han skaper godt humør rundt seg, både blant elever og kollegaer. Audun har en bachelor i idrett og friluftsliv fra Høyskolen i Agder og University of South Australia. Han har 13 års erfaring som lærer i folkehøyskolen.

Epost: ak@stavernfhs.no
Telefon: 99 04 16 03

Undervisningsuka på skolen består normalt av

 • Linjefaget - linjen du har valgt utgjør 3 undervisningsdager pr uke (tirsdag, onsdag, torsdag)
 • I tillegg til linjefaget, vil du på fredager i 1. og 3. periode kunne f.eks velge en annen linje (XL), og på mandager vil du kunne velge ett totimers valgfag.
 • Lørdagsundervisning

Under ser du timeplanen for 2019-20.

Last ned timeplan som pdf ↓

Under ser du en kortversjon av årsplanen for 2020-2021

Endringer kan forekomme.

 

 • Skolestart 22. august 2020
 • Uke 41 - Høstferie
 • Juleferie fra  ca 17. desember t.o.m ca 4. januar
 • Uke 8 - Vinterferie
 • Mars - Tur til Hemsedal
 • Uke 13 - Påskeferie
 • Skoleavslutning 15. mai 2021

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi skiller mellom store (XL) og mindre valgfag.
Valgfag XL er på 4 timer og går litt mer i dybden, gjerne med utgangspunkt i en av hovedlinjene våre.
Valgfag er mindre fag på 2 timer. Vi tar forbehold om eventuelle endringer i valgfagsmenyen.

Valgfagsmenyen for 2019-20 er foreslått slik;

113 XL

Dette blir en miniutgave av linjen Blålys 113. Du vil lære deg det nødvendigste innenfor livredning.

Akrobatikk

Dette valgfaget baserer seg på bevegelse i hinder, luftige svev og triksing.

Ballspill

Vi skal prøve oss i ulike ballspill som basketball, fotball, håndball, volleyball, innebandy m.m.

Diskgolf

Med en helt ny diskgolfbane et diskkast unna skolen kan du øve deg på å kaste mot kurv på færrest mulige kast.

DIY XL

DIY er et valgfag som tar i bruk kreativitet og nevenyttighet. Her kan du lære deg å fikse enkel elektronikk, mekke på sykkel eller bil og fikse ting i hjemmet. Du blir rett og slett handy!

Golf XL

Vi spiller golf sammen med golfpro ved Larvik golfklubb. Du lærer teknikker og presisjon fra utslag til putting.

H2O XL

100% vannsport med hovedvekt på kajakkpadling og stand up padling. Vi skal padle på speilblankt hav, overvinne frykt og havets brusende bølger når vi surfer inn mot strendene i Stavern...

Hvem er jeg?

Personlighetstyper, personlighetstest og analyse, hjelp til å forstå seg selv i resultatet.

Keramikk

Vil du lære deg å dreie en kopp, vase eller kanskje et fat? Du vil lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere leiren på.

Kickboxing XL

Lær litt kampsport på en morsom og uformell måte. Faget utvikler styrke, utholdenhet og bevegelighet. Her får du prøve litt av alt!

Klatring

Her får du prøvd deg i skolens klatrevegg, og du vil lærer deg sikring og teknikk.

Kunst og Håndverk XL

Faget for deg som er kreativ, oppfinnsom og liker å bruke hendene. Vi jobber med keramikk, tre, metall og tekstiler. Vi lager alt fra møbler og bruksgjenstander til pynt og smykker.

Mind & Body Awareness XL

I dette valgfaget legger vi vekt på at kropp og sinn henger sammen. Ved hjelp av bla. Yoga, BODYART, meditasjon og pust, i både teori og praksis. Ingen forkunnskaper kreves!

POP MAT

Å se på ulike sider av populærkultur og dykke litt ned i hvorfor vi liker hva vi gjør, helter/skurker, hvilke livssyn er gjeldene i ulike serier.

PULS XL

Dette er et valgfag som i stor grad henter fag fra vår idrettslinje "Puls". Her er det det mye trening og lek innenfor ballidretter og racketsport.

Racketsport

I undervisningen fokuserer vi på innlæring av grunnleggende teknikk og taktikk, og vi setter av masse tid til spill. Forløpet er sammensatt i 3 moduler: Spillforståelse, teknikk og taktikk

Rampelys XL

Rampelys er for deg som liker å stå på scenen. Her boltrer vi oss i underholdende oppsetninger innen musikal, revy, cabaret osv

Styrke & Kondis

Vi bygger på elementer fra høyintensiv trening, vektløfting, spensttrening, styrkeløft og trening med egen kroppsvekt. Du vil også få noe innføring i grunnleggende teori.

Svømming

Vi går i bassenget og benytter oss av denne fantastiske treningsformen; Svømming. Du får lære forskjellige svømmestiler, øve på stup, redning og selvfølgelig mye lek og moro.

Teater

Vi arbeider med mindre øvelser og kanskje mot oppsetning av små teaterstykker.

Tegning, form og farge

Her får du utvikle dine kreative evner enten det er innenfor tegning, maling eller forming.

Volleyball

Vi spiller Volleyball! Du vil lære mye om spillforståelse og grunnleggende teknikk.

Yoga

Dette er et valgfag der du kommer som du er, og det spiller ingen rolle om du har gjort yoga før eller ikke. Undervisninga blir lagt opp slik at alle gjør øvelsene i sitt eget tempo.

DRØMME  LEVE  FORANDRE -

Dette er nøkkelord for skolen vår. Hos oss kan du styrke interessene dine i et unikt fellesskap, bli tryggere på hvem du er, hva du vil og hvor du skal. Skolens flotte beliggenhet, med kort vei til hav, villmark og storby, setter rammene for et helt spesielt år i ditt liv.

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 124 800,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Hemsedal
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Sør-Afrika
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Tyrkia
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 800,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Dobbeltrom er inkludert i grunnbeløpet
  6 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 800,-
(12 480,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Ekstra kostnader som enkeltrom, baderomstillegg og andre personlige linjeutgifter vil bli fakturert ekstra gjennom skoleåret. Mer informasjon om dette ved skolestart.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Heiskort/ skiutleie på studietur Hemsedal
 • Reiseforsikring på studietur Sør-Afrika
 • Vaksiner på studietur Sør-Afrika
 • Visum på studietur Sør-Afrika
 • Reiseforsikring på studietur Tyrkia
 • Vaksiner på studietur Tyrkia
 • Visum på studietur Tyrkia
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc)
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
  • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Tilgang til Norges råeste golfbane
 • Treningsrom
 • Ski & Snoboard utstyr
 • Skøyter
 • Kano
 • Kajakk
 • SUP
 • Surfebrett
 • Gymsal
 • Turnhall
 • Store grassletter i skoleområdet
 • Klatrevegg (Inne & Ute)

Dette utstyret må du stille med selv

Du må ta med eget golfutstyr, og egnede klær og fottøy for ulike værforhold. Golfsesongen varer ofte til november, og vi anbefaler at du tar med ullundertøy, gode sko og regntøy/allværsklær.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Begynn på folkehøgskole i januar!

Angrer du på at du ikke valgte folkehøgskole i august? Eller har du kun tid til å gå på folkehøgskole et halvt år? Sjekk ut ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fotball & Ballspill - Spania og USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Ball & Reise

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Idrett og Ball

Rønningen folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

UX

Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett Ball Sør-Amerika

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

GlobalActive: Australia-Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs18 t/ukeKristen

Ballsport

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Toppidrett

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Håndball

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Friluftsliv / KRIK

Nordfjord folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Multisport

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett og villmark

Hedmarktoppen folkehøyskole
Fullt
Helårskurs28 t/ukeKristen

Australia Multisport

Ålesund Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Fotball

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

PULS - Action & Compassion (Sør-Afrika)

Stavern folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Tilrettelagt Rønningen

Rønningen folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Fotball Europa

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Idrett.Ball.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Fotball tilrettelagt

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball Spania

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett ALT

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Fotball

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

E-Sport

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Sport & villmark: France, Svalbard, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Fotball Europa

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Sportmix: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Toppfotball

Rønningen folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Idrett Australia

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Multisport - Lanzarote B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon og lyddesign

Trøndertun folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Spania & Portugal Multisport

Ålesund Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Fotball

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Håndball

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Volleyball

Sunnfjord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

KRIK

Sagavoll Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

FS - fotball og styrke

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett Friluft Allround

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Multisport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Sport & turliv

Torshus folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Coaching Fotball - USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball & GROUNDHOPPING

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball Brasil

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball Fitness eFotball

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv - Idrett: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Håndball

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt