Ønsker du et år på SKAP med mulighet for videreutvikling og ledertrening? Ønsker du å bidra til å gi neste års elevkull et fantastisk år på SKAP?

Du vil som stipendiat bidra med miljøaktiviteter, planlegge sosiale happenings, bidra med underholdning, morgensamlinger, bistå ved faglige eventer, være lærerassistent, etc etc.

Hver elevstipendiat har krav på et definert læringsprogram og disse oppgavene vil være knyttet til dette. Læringsprogrammet vil bli utviklet individuelt for hver stipendiat basert på den enkeltes kvaliteter og bidrag, men innebærer minimum 24 timer undervisning per uke. Det vil være rom for elevstipendiater som både er mer faglig rettet og som er mer sosialt rettet, men all undervisning og praksis skal foregå under pedagogisk ledelse av ansvarlig lærer.

Det er to modeller for å være stipendiat på SKAP Kreativ folkehøyskole.

1. Deltakelse på samme linje som året før. Elevstipendiaten får rollen som linjelærers assistent/lærling. For å tilfredsstille kravet om ”ny undervisning”, må skolen og linjelærer utarbeid en egen individuell plan for denne eleven.
  2. Elevstipendiaten velger en ny linje. Hun eller han inntar en likeverdig rolle som øvrige elever, og linjelærer forholder seg til elevstipendiaten deretter.

Som stipendiat på SKAP Kreativ Folkehøyskole vil du motta stipend fra skolen. Skolens stipend består av fri kost og losji, en spennende linjetur, pluss månedlige lommepenger (2000kr/mnd). I tillegg til stipendet fra skolen kan du søke og motta stipend fra Statens lånekasse.

Søknadsfrist: 15.februar

Vi ønsker deg som er utadvendt, tar initiativ og evner å se dine medelever. Det er bra hvis du kjenner til SKAP metoden og kan verktøy og programmer. Unntak kan gjøres for folk fra andre skoler.

Den aller viktigste oppgaven for en stipendiat, er å gå forran med som et godt forbilde for de andre elevene.

Vi forventer at

• du tar initiativ
• du stiller opp
• du har en positiv innstilling
• du ønsker å gjøre andre gode
• du bryr de om alles beste

Kimberly Marchese

Veileder

Kimberly er en erfaren designer med master i ledelse, og ledererfaring. Hun har sin bakgrunn fra grafisk bransje, og 8 år som hovedlærer på Norges Kreative fagskole. Kimberly er lidenskapelig opptatt av design thinking, og mener at alle har en kreativ side. Hun viser stor omsorg, og hennes dedikasjon bidrar til at man får mestring i prosessen.

Epost: kimberly@skapfhs.no

Det vil bli gjort noen endringer på denne timeplanen i forkant av skoleåret 2019-2020. Merk at vedlagt timeplan gjelder høst 2018 og vil endres for våren ved at elevene kan velge mellom entreprenøskap eller linjefordypning på en av dagene tiltenkt fellesfag. Dette innebærer at man kan ha flere linjefagdager om man ønsker det.

• Skolestart: slutten av august
  • Høstferie: uke 40 (endring kan forekomme)
  • Frivillig linjetur
  • Juleferie: hjemreisedag fredag 20. desember
  • Vinterferie: uke 8 (endring kan forekomme)
  • Påskeferie: hjemreisedag fredag 3. april
  • Skoleslutt: midten av mai

Hver fredag er det valgfag hele dagen. Da kan man enten velge to korte eller heldags-valgfag. Det vil også være mulighet for å være med på valgfag på kveldstid, men disse er ikke obligatoriske :) Oversikten over valgfag kan avvike noe fra år til år.

Botanikk

Lyst til å lære mer om planter? Her kan du eksperimentere med forskjellige måter å dyrke planter på. Alt fra jord til akvaponi.

Dronepilot

Bli en pilot uten å måtte dra på flyplassen!

Dykking

Mulighet for å ta dykkekurs. Det vil komme en egenandel for dette valgfaget.

Lær deg å fotografere fantastiske bilder med bruk av speilreflekskamera!

Friluftsliv

På Sørlandet har vi både sjø, strand, skog og fjell. Det byr på mange muligheter for uteliv. Båtturer, teltturer, sove ute, sove inne, bading, fisking, hyttetur, skitur, klatring, vannski, krabbelystr

Kryptoklubben

på Kryptoklubben deler vi kunnskap og erfaringer om kryptovalutaer som blant annet Bitcoin, Ethereum, Ripple, EOS osv. Hver uke dypdykker vi ned i en ny teknologi/valuta for å lære mer om den.

Lab-tech

Her lærer du å 3D-printe, tegne digitalt og bruke annet utstyr på laben vår.

Presentasjonsteknikk

Vi arbeider med både podcast og presentasjonsteknikk. Her har vi fokus på kroppsspråk, stemmebruk og selvtillit.

Re-design

På re-design finner vi brukte møbler, klær eller interiør og designer de til noe nytt og brukelig.

Styrk VGS-fag

For deg som ønsker å forbedre noen av fagene fra videregående mens du går på SKAP.

Tegning

Lær deg teknikker og øv på å bli bedre til å tegne for hånd.

Ving tsun

Finn den perfekte balansen mellom kropp og tanker med å bruke verdens mest effektive kampsport.

Ølbrygging

Pris: 500,-

Her skal vi dypdykke inn i historien om øl, ingredienser, besøke bryggerier og selvfølgelig lage masse god og spennende øl selv.

Øving på opptaksprøver

For folk som skal inn på for eksempel AHO eller KDAK så øver vi på opptaksprøver for å komme inn.

SKAP er et frilynt "fremtidslaboratorium" hvor du lærer deg kreativ tenkning, idéutvikling og problemløsning. I tillegg til å fordype deg i linjefagene, jobber vi også med tverrfaglige case fra næringslivet. Lær deg egenskaper som verden roper etter, samtidig som du møter nye mennesker og venner for resten av livet!

Mer om skolenSkolens nettside

Leiartrening