Til hovedinnhold

Sandefjord folkehøyskole

Alt som skjer på Sandefjord folkehøyskole bygger på våre kjerneverdier kreativitet, kvalitet, likeverd, åpenhet og mangfold. Vi har kreative fag på timeplanen, våre lærere er dyktige, skolen er moderne og vi har deilig mat på menyen. Her får du et år preget av fag, aktiviteter og mennesker som inspirerer.

Søk på skolenLinjer

På Sandefjord kan du velge mellom syv kreative linjer, og du vil møte andre elever med samme interesser som deg. Alle linjefagene har oppdatert og moderne utstyr som er relevant hvis du ønsker å gå videre innenfor fagområdet. Lærerne våre er faglige oppdaterte, dyktige mennesker som brenner for sitt fag.

Som en av få folkehøyskoler, reiser hele skolen sammen på studietur til New York. Dette er en fantastisk by som byr på utrolig mange ulike opplevelser, og for de fleste er dette er et høydepunkt i skoleåret. Du får selvsagt mye fritid som du kan fylle med det du selv har lyst til å se eller gjøre.

Skolebygget vårt er moderne, med korte avstander mellom avdelinger og internat. Hvis du liker å holde deg i form har vi et nyoppusset, velutstyrt treningsrom, gymsal, sandvolleyballbane, klatrevegg og utstyr til mange ulike aktiviteter. Kjøkkenet er kjent for å lage sunn, god og variert mat med høy kvalitet.

Sandefjord ligger sentralt på Østlandet, og det er lett å reise hit med bil, buss, tog og fly. Fra skolen er det gangavstand til sentrum hvor du finner et stort utvalg av kjede- og nisjebutikker, kafeer og kaffebarer. Samtidig finner du store turområder rett bak skolen, mens kysten og strender er bare en kort sykkeltur unna. Klimaet langs kysten i Vestfold er mildt, og er blant stedene i landet med flest soldager i løpet av et år.

Skolen eies av Vestfold fylkeskommune, og vi har et personale som trives på jobb og har det gøy sammen.

Alt dette ønsker vi at du blir en del av!

Dette står vi for

Sandefjord folkehøyskole skal være en skole preget av kvalitet og kreativitet!

Vi vektlegger en dialogbasert undervisning og hverdag preget av: Likeverd, åpenhet og mangfold.

Gjennom våre verdier arbeider vi for å utvikle:

Samling etter lunsj er det elevene/linjene som har ansvar for. Her deles også viktig info fra skolen.

Vi har to temauker; en før jul og en etter jul. Tidligere år har vi hatt temaer som miljø, helse, solidaritet og bærekraft.

I fellesfaget på fredager møtes vi på tvers av linjefag, og noen ganger får vi besøk utenfra av spennende gjester. Faget handler om livet, om fellesskap, utenforskap og personlige historier, og setter fokus på:

 • Deg som person; hvem er jeg? Identitet, personlig utvikling, psykisk helse og drømmer.
 • Deg i et fellesskap med andre mennesker; relasjoner, om å bry seg og ha omsorg for andre og om å se utenfor din egen boble.
 • Deg og din faglige utvikling. Vi ønsker å inspirere til kreativitet og å vekke din nysgjerrighet.

I tillegg reiser vi på en stor, felles studietur for alle til New York!

* Ingen uventede utgifter, alle valgfag inkludert i skolepengene. * Alle valgfag er halvårlige og varer ca 3 timer i uken. * Valgfag varierer noe fra år til år, og det er lov å komme med ønsker! Nedenfor finner du valgfagene vi tilbyr i 2023/24:

Arabisk

For deg som er nysgjerrig på arabisk språk, kultur og tradisjoner, mat og drikke, musikk og dans, kunst og historie, society taboos og dos and don'ts while with Arabs (before it’s too late!).

Ballspill

Ballspill tar for seg de klassiske ballspillene fotball, basket, innebandy, volleyball og håndball. Dessuten kommer vi innom kanonball, amerikansk fotball, tennis, fotballgolf, snørugby/snøballkrig.

Band

I dette faget møtes de som er interessert i å spille mye sammen og danne band som kanskje har et mål å holde konserter, spille inn noen låter i studio eller bare jamme/spille sammen.

Crossfit og trening

Det er viktig å ta vare på kroppen sin, så unn deg en skikkelig treningsøkt i uka. I dette treningsfaget er du garantert å bli svett og få et treningsutbytte uansett dine treningsforutsetninger.

Dans

Dans er for deg som ønsker å bevege deg og lære mer om dans som kunstuttrykk. Vi jobber med teknikk, styrke, uttøying og innøving av koreografier.

Din fremtid, økonomi og juss

Her kan du lære om alt fra økonomi, budsjett, sparing og BSU til hva du bør tenke på når du etter hvert skal flytte ut og leie din egen bolig.

Din tekst, kreativ skriving

Her får du jobbe med å utarbeide og skrive DINE egne tekster: manus, sangtekster, dikt, bøker mm. Vi bruker også skriving og ulike skriveøvelser som verktøy for å forstå oss selv og våre ideer bedre.

Filmklassikere

I dette faget ser og diskuterer vi mange av de beste og viktigste filmene fra forskjellige tiår.

Filmklubb

Elevene går sammen om å lage en filmklubb på skolen der man ser filmer i ulike sjangre skolens kino-/foredragssal.

Foto (analogt)

Her jobber vi med analog film. Vi bruker mye tid på mørkerommet der vi opplever magien med å fremkalle egne bilder. Kort innføring om mulighetene med speilreflekskamera (som du får låne på skolen).

Gitar

Gitar er et valgfag for deg som har liten eller ingen tidligere erfaring med dette alltid populære og miljøskapende instrumentet.

Go'foten - dans for funksjonshemmede

Et fag for de som vil engasjere seg i arbeid med funksjonshemmede. Vi inviterer utviklingshemmede til dans og moro i gymsalen 10 tirsdagskvelder der aktivitet, glede, dans og musikk er i sentrum.

Impro

Vi skal leke oss med teatersport og improvisasjon som uttrykksform, og du vil lære mer om humor og bli tryggere på deg selv på en scene og foran andre uten manus eller faste tekster.

Innebandy og trening

Her spiller vi mye innebandy, og varierer med andre øvelser, treningsformer, lek og gøy.

Isbad

Liker du å bade selv om det er utenfor den vanlige badesesongen? Bli med ut til den fine kysten vi har i Sandefjord og ta et forfriskende bad!

Keramikk

Med veiledning fra en profesjonell keramiker lærer du ulike teknikker for bearbeiding av leire, og får lage egne ting. Vi er for det meste på skolens keramikkrom, men reiser også til hennes verksted.

Lek & balanse

Her utfordres balansen din og du leker sammen med medelevene dine. Vi er i turnhall, trampoline-park, vi klatrer og har det generelt veldig gøy. Målet er å utfordre deg selv og balansen din.

Litteratur og leseglede

Har du lest tusen bøker eller kanskje ingen? Her kan alle delta. Noen ganger leser vi den samme boka, andre ganger ikke. Vi snakker om språk, tekst, budskap og stemninger. Bli med, bli litt klokere!

LIVET

Livet er ikke alltid lett, men med dette faget kan vi lære deg å utvikle måter å takle små og store utfordringer på. Et fag for alle, uansett hvilke utfordringer du har og hvor du står i livet.

Miljøskaperne

I dette faget er du med å skape et godt miljø på skolen gjennom ulike aktiviteter for alle elevene. Tidligere har valgfaget arrangert Eurovision, karaokekveld, bålkveld og halloweenuke.

Musikken din

Dette er faget for deg som liker å lytte til og snakke om musikk. Alle presenterer «sin musikk» for resten av gruppa. Her er det rom for den gode samtalen og åpne diskusjoner. Vi lærer av hverandre!

Padel

Padel er en racketsport som har tatt verden med storm. En morsom og utfordrende sport for alle. Du blir hekta fra første gang!

Papir

Papir er et fantastisk materiale man kan bruke til å lage utrolig mye forskjellig! I dette faget er vi innom 3D-figurer, origami, ulike bretteteknikker og mye annet.

Podcast

Har du lyst til å lage din egen podcast? Benytt muligheten her, enten alene eller sammen med en venn! Vi jobber med idémyldring, preproduksjon, innspilling og klipp/etterarbeid!

Sang

Her får du jobbe med sangteknikk, sjangerbevissthet og stemmekvalitet, utrykk og tekstformidling. Vi jobber med mye med hvordan man skal jobbe frem en sang og bli tryggere på å synge foran andre.

Sjakk og brettspill

Her kan du lære/spille både sjakk og ulike brettspill

Strikking, hekling og sånt

Her lærer du alt om mulighetene med strikking og hekling. Det kan lages alt fra enkle ting til å designe og strikke/hekle egne plagg. Du kan også lære trådteknikker som hakking, gimping, pjoning o.l.

Søm for nybegynnere

Aldri sydd før? Her kan du lære helt grunnleggende søm og får sy ditt eget plagg.

Tegning og trykk

I dette faget tegner vi, og lager trykk. Omtrent halve tida bruker vi på tegneøvelser og fri tegning. Resten av tida driver vi med linoleumstrykk, plantrykk og etsninger.

Tegnspråk

Her kan du lære det grunnleggende innenfor tegnspråk!

UT

I dette valgfaget er vi ute uansett vær! Vi bruker den fine naturen i området, og gjør ulike aktiviteter tilpasset årstidene og været.

Volleyball

Volleyball er jo folkehøyskolens ballspill nr. 1. Vi har en flott gymsal til å spille i, samt sandvolleyballbane ute som brukes når sola skinner.

Yoga

Yoga er så bra for så mye. Her er trener vi balanse, styrke og bevegelighet. Vi roer ned nervesystemet gjennom pusteøvelser, meditasjon og ulike yogastillinger.

Årbok

Dette faget lager skolens årbok, og ved å være med her kan du påvirke hvordan den ser ut og hva den skal inneholde. Her kan du kan du jobbe kreativt med tekst, foto og grafisk design.

Sandefjord folkehøyskole drar til New York med alle linjene.
Vi kombinerer studietur for linjen og for skolen med en reise til USA - New York. På turen er det både fellesaktivtet for alle og linjeaktivitet. Hver linje har et eget fagopplegg over en eller flere dager.

Reise, opphold, mat og aktiviteter i New York er inkludert i prisen!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7-8 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

NB! Vi gjør oppmerksom på at skolens felles studietur til New York kan sammenfalle med opptaksprøver til videre studier (f.eks AHO, KHIO osv).

Super 8-film fra 2021/22-kullet i New York:

 

Vi drar med alle lærere og elever til USA, New York City. Vi bor på hotell midt på Manhattan, veldig nære Central Park.

Turen er en kombinasjon av studietur for linjen og fellestur for skolen. Vi skal ha noen dager der man jobber med linjefaget og så skal vi ha noen dager felles for hele skolen.

Verdien av en felles studietur mener vi er stor. Du er sammen med folk på tvers av linjefag, og aktivitetstilbudet og innholdet er meget variert. Vi blir kjent med byen New York, dens spesielle historie og bakgrunnen for dens markante plass i populærkulturen og storpolitikken. Vi besøker og har omvisning på FN-bygningen, vi besøker historiske Ellis Island og frihetsgudinnen, og vi får alle muligheter til å bli kjent med de ulike sidene av New York.

Dagene i New York fylles av en blanding obligatoriske aktiviteter, frivillige valgbare aktiviteter og tid du kan fylle med hva enn du måtte ønske. Her er noen av det vi pleier å gjøre:

 • Rebusløp gjennom Manhattan
 • Besøk på Frihetsgudinnen & Ellis Island
 • Omvisning i FN-bygningen
 • Empire state building
 • Ground Zero
 • MoMA, Guggenheim, Metropolitan og andre museer
 • Musikal på Broadway
 • Trening i Central Park
 • Linjeaktiviteter
 • Gospelkonsert i Harlem
 • The High Line
 • Baseballkamp

Mulighetene er uendelige!

Skolen har to internat der elevene bor:

 • Lille internatet har 16 rom med plass til 32 elever.
 • Store internatet med 2 etasjer har totalt 43 rom med plass til 82 elever 
 • Alle elever bor sammen to og to, men vi har 4 enkeltrom. Enkeltrommene er forbeholdt elever som har behov for det av medisinske/personlinge grunner. For å få enkeltrom må du avtale dette med skolen. Tildeling av rom skjer i august like før skolestart.
 • Rommene er ca 13 kvm, har vask, 2 senger og garderobeskap. Du og din romvenn(-inne) pynter og gjør rommet personlig.
 • Separate, kjønnsnøytrale dusjer og toaletter i hver korridor.

Vår bygningsmasse er bare delvis tilgjengelig for rullestol.

Internatet er stengt i skolens ferier.

 

Fasiliteter

Vi har en kompakt skole med små avstander og moderne klasserom. Alle linjene har sine klasserom med utstyr, dette kan du lese mer om på hver linje. I tillegg har skolen mange fellesrom og fasiliteter som brukes til valgfag og felles aktiviteter:

 • Stor peisestue/TV-stue
 • Kinosal/auditorium
 • Stor scene i gymsalen
 • Redigeringsrom til film
 • Musikkstudioer
 • Animasjonsrom
 • Nyoppussede vaskerier for elevene med vaskemaskiner og tørketrommel
 • Mørkerom til analogt foto
 • Håndverksavdeling med symaskiner (til valgfag)
 • Keramikkrom
 • Nytt, stort og godt utstyrt treningsrom
 • Gymsal med klatrevegg, bordtennisbord og masse utstyr til ulike aktiviteter
 • Sandvolleyballbane
 • Sykkelbane
 • Marumskogen, et stort turområde, rett bak skolen

Du kan reise til skolen på mange måter:

 • Tog: Vestfoldbanen fra Oslo (1t 40 min) VY.no
 • Bil: 1t 30 min fra Oslo. Skolen har en stor, gratis parkeringsplass for elever.
 • Fly: Sandefjord flyplass Torp har direkteruter til Stavanger, Bergen, Trondheim, mange byer i Europa og er tilknyttet et omfattende rutenett.
 • Buss: På Fokserød bussholdeplass (inntil E18) stopper flere ekspressbusser. Se entur.no.

Finn reiserute fra der du bor

Sandefjord by ligger 2 km fra skolen og har:

 • Mildt og solrikt klima; Sandefjord er blant byene med mest sol i landet! Vi har en lang sommer, milde høst- og vårdager og som regel snø på vinteren.
 • Yrende kulturliv med flott kino.
 • Flere store bruktbutikker
 • Mange kaffebarer, cafeer, isbar og restauranter.
 • Flotte turområder rett utenfor skolen.
 • En nydelig skjærgård med kilometervis med kyststier, svaberg og fine turmål.
 • Flotte bademuligheter i sykkelavstand.
 • Bugården idrettspark ligger 1 km unna med fine turmuligheter, frisbeegolfbane, håndballhall, tennishall, ishall, svømmehall, utendørs friidrettsbane mm.
 • Nærmeste matbutikker er ca 1 km unna (Meny, Joker og Coop).
 • Flott sentrum med mange butikker og et stort kjøpesenter
 • Ferjer til Strømstad/Sverige med Color Line
 • Tippeligafotball på Sandefjord Arena 1 km unna med Sandefjord Fotball.
 • Håndball på høyeste nivå med Runar, Sandefjord Håndball og Larvik.

En vanlig uke:

 • 12-16 timer linjefag
 • 9 timer valgfag.
 • 4-6 timer fellesfag

De fleste uker inneholder mest linjefag, noe valgfag og en økt med fellesfag. I tillegg kommer elevdager og elevkvelder noen lørdager.

Fire uker i løpet av året er rene linjefagsuker, hvor det er masse tid til å fordype seg. I tillegg har vi to temauker hvor hele skolen er samlet.

Last ned timeplan som pdf ↓

Skolekalender 2024/25:

 • Skolestart: søndag 18. august 2024
 • Høstferie: uke 41, 2024
 • Felles studietur til New York, USA: Dato kommer vi tilbake til
 • Juleferie: Ca to uker i løpet av jula
 • Vinterferie: uke 8, 2025
 • Påskeferie: uke 16, 2025
 • Skoleslutt/avslutning: 10. eller 11. mai 2025

Nedenfor kan du laste ned årsplan for 2023/24, så får du et inntrykk av hvordan skolehverdagen her ser ut.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vanligvis har du fri etter middag, men det er også mange muligheter for å finne på noe! Aktivitetene varierer, og i år er dette blant det du kan være med på:

 • SIS i peisa en torsdag i måneden. Dette er samtaler om livet i peisestua med utgangspunkt i elevenes historier.
 • En kveld i uka viser skolens filmklubb utvalgte filmer i vår kino-/foredragssal.
 • Du kan trene i styrke- og treningsrommet. Her har vi mange styrkeapparater, tredemølle, romaskin og sykler.
 • I år kan du bli med på "GetSlammed", en slampoesiklubb med stor oppslutning.
 • Vi har en stor peisestue hvor elevene samles, i tillegg til gymsal, biljardbord, flere nye bordtennisbord, brettspill og TV-krok.
 • Stippekvelder, hvor stippene drar i gang noe sosialt for alle.

Kriterier for opptak:

 • Alder: Du må fylle 18 år innen 1. januar i skoleåret. Vi har ingen øvre aldersgrense, men vi etterstreber å ha en aldersmessig homogen gruppe. 
 • Vurdering av fravær og orden ved tidligere skolegang.
 • Din motivasjon for å gå på folkehøyskole og linjen du søker.
 • Kjønn: Skolen ønsker en jevn fordeling av ulike kjønn.
 • Vi ønsker å ha elever fra hele landet

Les mer på våre nettsider.

Bygninger

Sandefjord folkehøyskole har ikke en total bygningsmasse som er tilrettelagt for funksjonsnedsettelser, men vi gjorde en oppussing i 2011 som gjorde deler av skolen mer tilrettelagt med f.eks: handicapinngang til et av internatene, ett HC-toalett/dusj og mange undervisningsrom på samme flate. Skolen er kompakt med to store internat og små avstander.

 • Matsal, gymsal og peisestue er på grunnplan.
 • Vårt auditorium er i 2. etasje som byr på utfordringer hvis man har bevgelseshemninger/problemer med trapper.
 • Styrkerommet ligger i underetasjen, med adkomst via trapp.
 • Følgende linjer har klasserom som er tilgjengelig på grunnplan:
  • Tegning, maling og kunst
  • Arkitektur og interiør
  • Fashion design og redesign
  • Musikkproduksjon og låtskriving
 • Følgende linjer har klasserom med adkomst via trapp:
  • Animasjon og illustrasjon
  • Filmproduksjon 
  • Skuespiller (selve klasserommet ligger på grunnplan, men adkomst til scenen er via trapp)
 • Arealene rundt skolen er stort sett asfaltert og flatt.
 • Noen dører har automtatisk døråpner.

Vi har per dags dato ingen erfaring med elever som har bevegelsehemninger f. eks sitter i rullestol. Vi har positive erfaring med elever som har syns- og/eller hørselsnedsettinger.

Dersom du har funksjonsnedsettelser er du hjertlig velkommen til å besøke skolen (evt møte via teams) for å se på skolen, og finne ut om vi kan gjøre tilrettelegginger som gjør at du kan gå her!

Mat

 • Vi tilrettelegger for vegansk, vegetarisk.
 • Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg.
 • Ved behov merker vi mat for personer med synsnedsettelser.

Faglig og sosialt

Vi tilpasser så langt det er mulig slik at det blir mulig for deg å delta på lik linje med de andre. Vi kan tilpasse utstyr, tilrettelegge aktiviteter, tilrettelegge for pauser og vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkludertende miljø.

Skolen har ingen ansatte/resurser knyttet til skolen som jobber spesifikt med tilrettelegging for funksjonsnedsettelser per dags dato. Vi har en sosiallærer som jobber med sosiale miljøet og inkludering for alle elevene på skolen, og som du kan snakke med om du ønsker det.

Fredrik Møller-Hansen

Rektor

Utdanning: Allmennllærerutdanning fra HIO og hovedfag/master i idrettspedagogikk fra NIH.

Jobber som rektor på skolen og i tillegg er han inne og underviser i valgfag.

Epost: fredrik.moller@vtfk.no
Telefon: 95739849

Turid Bekkoset Sæther

Avdelingsleder undervisning

Turid jobber som avdelingsleder undervisning på skolen og underviser også i valgfag.

Utdanning: Adjunkt med tilleggsutdanning, bachelor i Drama og teater og master i Verdibasert ledelse.

Arbeidserfaring: Turid har bred arbeidserfaring fra offentlig grunnskole, kommunale kulturskoler samt fra arbeidsmarkedsbedrift, og har jobbet som mellomleder siden 2012.

Epost: turid.bekkoset.sather@vtfk.no

Ingebjørg Faugstad Mæland

Lærer Illustrasjon og animasjon

Ingebjørg har jobbet med Alf Prøysens barnesanger for NRK, tegneserier for Egmont og bøker for Gyldendal og Cappelen Damm. Hun jobber fortsatt profesjonelt med bøker og animasjon.

Hun er utdannet animatør fra Høyskolen i Volda og er faglærer i kunst og håndverk. Før hun ble folkehøyskolelærer jobbet hun 12 år i Sandnes Media.

Epost: ingebjorg.faugstad.meland@vtfk.no
Instagram: @ingebjorg_fm

Anette Pindsle

Lærer Tegning, Maling og kunst

Utdanning: Faglærerutdanning i formingsfag med videreutdanning innen kunsthistorie.

Anette har jobbet ved skolen i mange år og er en erfaren dame, hun vet hvordan ting fungerer. Anette er ivrig på sykkelen og sykler til jobb hver dag uansett vær og vind. Hun har ledet denne linjen i 20 år og driver med egne kunstprosjekter innimellom arbeidet her!

Epost: anette.pindsle@vtfk.no

Gunn Aune

Lærer Fashion design og redesign

Utdanning: Faglærer med hovedfag/master i formingsfag. I tillegg har hun utdanning innen mediekunnskap og kunsthistorie. 

Hun har i tillegg til lang lærererfaring jobbet med kostymer på Nationaltheatret og vært kostyme-/systueansvarlig på mange lokale oppsetninger.

Epost: gunn.aune@vtfk.no

Odd Einar Ingebretsen

Lærer Filmproduksjon

Odd Einar er filmlærer og filmregissør. Han vunnet flere priser for kortfilmer og dokumentarer, og har også bakgrunn fra reklamebransjen og NRK. Han har et stort nettverk av profesjonelle filmarbeidere, og flere av disse holder kurs og workshops for våre filmelever.

Han er tildelt Statens kunstnerstipend for to år fra 2023.

Odd Einar er også en ivrig tennis-/padelspiller på fritiden.

Epost: oddeinar.ingebretsen@vtfk.no
Telefon: 46418871

Olaf Hansen Haugan

Lærer Musikkproduksjon & Låtskriving

Olaf Hansen Haugan er vår musikklærer. Han er utøvende musiker og produsent med bred erfaring innenfor turne- og bandvirksomhet, arrangering, musikkproduksjon og bandledelse.

Olaf spiller for tiden fast med deLillos ved siden av å jobbe hos oss.

Epost: olaf.haugan@vtfk.no

Passeinte Gad

Lærer Arkitektur og interiørdesign

Passeinte har bachelorgrad i arkitektur fra Egypt og har jobbet mange år med interiør og interiørarkitektur, både nasjonalt og internasjonalt. Hun har bred erfaring innenfor design etter 12 år i faget.

Hun snakker fire språk flytende; arabisk, fransk, engelsk og norsk.

Epost: passeinte.gad@vtfk.no

Yngve Berven

Lærer Skuespiller

Yngve er utdannet skuespiller fra KHiO (tidl. Statens teaterhøgskole). Han har erfaring fra de største institusjonsteatrene, fra TV-produksjoner, og har tidligere undervist en rekke steder, blant annet på folkehøyskole.

Anita Kirkeberg Hansen

Lærer og sekretær

Anita er kombinert sekretær, valgfaglærer og potet.

Utdanning: Produktdesign og -utvikling, søm/klesdesign, friluftsliv samt PPU i design, kunst- og håndverksfag.

Hun har 16 års erfaring fra privat næringsliv med blant annet formgivning og utvikling.

Epost: anita.hansen@vtfk.no

Hanne Janshaug

Sosiallærer

Hanne er utdannet sosionom og har solid erfaring med arbeid med unge mennesker. Jobber i første rekke med det sosiale miljøet på skolen. 

Hanne underviser også i ulike valgfag, som LIVET, miljøskaperne og Go'foten.

Epost: hanne.janshaug@vtfk.no

Andreas Kvebæk Dahl

Lærer

Andreas er læreren som har ansvar for all fellesundervisning, samt mange valgfag. Han er utdannet skuespiller, men har så mange talenter. Andreas liker idrett, ballspill, podcaster og møtet med eleven. Er, sammen med Olaf musikklærer, en del av Team Cap på jobb.

Fred Rune Nilsen

Byggdrifter

Fred Rune er vår alles kjære vaktmester og humørspreder, som fikser det aller meste!

Epost: fred.rune.nilsen@vtfk.no

Taco Bosson

Taco har vært F & B manager på Farris Bad og ISS, samt kjøkkensjef på Radisson. Han er opptatt av ren, kortreist mat og gode matvaner for en oppvoksende generasjon. Med det treffende navnet Taco kan du glede deg til maten på skolen!

Lise Barth

Kontorleder

Lise er vår kjære kontorleder, som holder styr på alt og alle.

Epost: lise.barth@vtfk.no

Linjer på Sandefjord folkehøyskole

Fashion, design og redesign

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Arkitektur og interiørdesign

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Musikkproduksjon og låtskriving

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Animasjon og illustrasjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Tegning, maling og kunst

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Silje Lorentzen, studerer på Griffith College i Dublin

Flere andre fra mitt linjefag på Sandefjord fhs er også i gang med studier innenfor interiør og/eller arkitektur, og senere i livet vil vi kanskje kunne jobbe sammen eller hjelpe hverandre.

Silje Lorentzen, studerer på Griffith College i Dublin
Pernille Husebø

Året på Sandefjord Folkehøyskole var helt fantastisk. Det var en perfekt pause etter videregående, hvor jeg kunne fylle hver dag med kreativitet, sosialt samhold, og nye inntrykk fra alle kanter.

Pernille Husebø

Jeg vokste veldig på erfaringene jeg fikk løpet av folkehøyskoleåret, og jeg ble kjent med mange utrolig bra folk fra overalt i landet. Det var en fin overgang til å flytte hjemmefra og studere.

Fra bloggen

Flere tusen har takket ja til plass: – Gleder meg

Felix Aaltvedt-Ulstrup og Aslak Helleve er to av mange tusen elever som har takket ja til plass på folkehøgskole.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen