Til hovedinnhold

Romerike Folkehøgskole

Alle linjene handler om musikk, teater og design. Her leves livet på ekte og gjennom fortellinger! Vi har tilbud til de som vil være utøvende på scenen, og de som vil jobbe kreativt, praktisk og teknisk. Mennesket først – alt det andre etterpå!

Søk på skolenLinjer

Skolen er en nasjonalt kjent skole og en lokal kulturaktør. Alle linjene handler om teater og musikk, og mange kjente skuespillere, musikere og designere er tidligere elever.

Skolen vektlegger frihet. Du lærer fordi du velger det selv. Du trenger ikke ha erfaring i fagene fra før, men du må ha interesse av å lære. Begrepet frihet står sentralt: Her er det høyt under taket, høyere enn himmelen.

Hele døgnet leves på skolen, med alt det innebærer av samarbeid, aktiviteter, valgfag, teater, musikk, mat, vask og måltider. Musikk og sang er vektlagt, og alle elevene synger i skolekoret. Gjennom historier, fortellinger, teater og musikk utforskes det menneskelige, som igjen kan kaste lys over eget liv og egne valg.

designlinjene jobbes det kreativt og praktisk. På Kostyme og teatersminke arbeides det som på profesjonelle teater. På Scenografi lærer du å tegne, lage modeller og bygge kulisser. På Lysdesign skaper du bilder med farger, lyskastere og datateknikk. På Musikk og lydteknikk får du spille i band, være tekniker bak lydbordet og jobbe i studio. Velger du Teater eller Musikkteater får du utfolde deg på scenen i mange varianter, og du får øve på å bli en bedre skuespiller/musiker.

Teaterforestillinger og konserter består av mange deler som settes sammen til en helhet, hvor alle delene er like viktige. Skolen legger stor vekt på deltakelse og tilstedeværelse.

Velkommen som søker!

Dette står vi for

Gjennom teater og musikk utforskes det å være et menneske sammen med andre mennesker. Fortellingene om oss selv, historien, det poetiske, språket, samtaler, samarbeid, frihet og det levende ordet er begreper vi bygger vår skole på.

Hos oss er skolens skolekor vår store stolthet. Alle elevene synger i koret og øver hver fredag i starten på skoleåret og mer intenst i januar da det hele ender opp i en flott korkonsert siste helga i januar.

Vi har Fredagsforum med aktuelle tema og de fleste lørdagene har vi eksterne foredragsholdere på besøk.

Vi har sju lærerstyrte og et stort antall elevstyrte valgfag/aktiviteter som foregår på ettermiddager, kvelder og i helgene. Her er det kun fantasien og tiden du har til rådighet som setter grenser for hva du deltar på.

Elevstyrte valgfag/aktiviteter

Teatersport, folkedans/jazzdans mm, politisk debatt, sjakk, søndagsfilmen, volleyball, tegning/maling, kampsport, impro, lesesirkel, yoga, mindfulness, og mye mer som elevene kan lære av hverandre.

Lærerstyrte valgfag

Dans, styrke og bevegelighetstrening, monologarbeid, impro, jazzvokal, redesign, strikking og hekling, bak og fres, instruktør for barne- og ungdomsteater, kammerkor, fotball, kom i form.

Vi drar på studietur til Stockholm og bor på hotell meget sentralt med gåavstand til Dramaten, Stadsteatern, Galeasen, Kunglige Operaen, konserthuset,Skansen, museer og gallerier. Uken i Stockholm syder av kulturelle tilbud, men også utesteder, kafeer og shoppingmuligheter, blant annet i Gamla Stan. Alle teater- og konsertbilletter, inngangsbilletter og omvisninger er dekket. Det eneste elevene må dekke selv er lunsj og middag i 5 dager.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 døgn.

Hele året samler vi oss kunnskap og erfaring om kunstfagene, og når studieturen kommer, har elevene et skolert blikk og solid kulturforståelse.

Det sosiale er viktig på turen, med tid til å dyrke vennskap og glede.

Stockholm syder av tilbud, og fordi reisen er kort og rimelig, får våre elever tilbud om billetter til et vell av konserter og teater. Her kan alle gå på flere forestillinger/konserter daglig hvis de vil. Vi besøker Vasa-skipet, Junibacken, Livrustkammaren og Gamla Stan. Vi tar båten ut til Drotningholm slott og besøker verdens eldste barokkteater. Elevene velger selv hvilke forestillinger de ønsker å se før vi drar. Pengene elevene betaler for turen, går altså til kultur istedenfor dyr flyreise. Vi bor sentralt i Stockholm.

Reise og overnatting med frokost og kulturtilbud er inkludert i skolepengene. Lunsj og middag på turen må man betale selv. En tur for ungdom som vil ha det gøy samtidig som de får en tung, faglig fordypning. 

Vi har 46 enkeltrom og 30 dobbeltrom. Det er dusjer og toaletter på gangen. Alle rom har egen vask med speil.

Fasiliteter

 • Stor scene med amfi og teknikerlosje for lys og lyd. Plass til 150 personer.
 • Black-box med eget sminkerom og teknikerlosje. Plass til 70 personer.
 • Flere mindre saler til teateraktiviteter
 • Egen systue og sminkeavdeling
 • Scenografirom/verksted
 • Innredet rom for lysteknikk
 • Studio for innspillinger mm
 • Eget musikkøvingshus med instrumentlager
 • Treningsrom og badstue
 • Bibliotek
 • Peisestue og TV-rom
 • Gratis WiFi

Romerike Folkehøgskole ligger på Jessheim i Ullensaker kommune, 37 kilometer nord for Oslo. Det er god tog- og bussforbindelse til Oslo og Gardermoen.

Finn reiserute fra der du bor

Jessheim er den største byen på Øvre Romerike og har litt over 20 000 innbyggere.

Her finner du kulturhus med 3 kinosaler, galleri, storsenter, utesteder, restauranter, eget fotballag med ny stadion, ishall, svømmehall og friidrettsanlegg.

Skolen ligger vakkert til ved Nordbytjernet med flotte turområder både sommer og vinter.

07:30 - 08:20 Frokost

08:30: Sang, opprop og "Ord for dagen"

09:00-11:30 Linjefag 

11:30-12:30 Lunsj

12:30 - 15:00 Linjefag

15:00-16:00 Middag

17:00 - 19:15  Valgfag

19:15- 20:00 Kveldsmat

20:00 - 22:30 Valgfag/aktiviteter/ Peiskveld

Internat-/ vasketime på tirsdager og fredager.

Møtetid etter lunsj på onsdager.

Fredagsforum og kor på fredager.

Seminar på lørdagene.

Peiskveld på søndager.

 • Skolestart 25. august 
 • Høstferie uke 40. 
 • Hjemreise til jul 19. desember 
 • Tilbake etter nyttår 6. januar.
 • Vinterferie i uke 8. 
 • Påskeferie 12. april - 22. april 
 • Avslutning 16. mai 
Last ned årsplan som pdf ↓

Her holder vi på med prosjekt hele tiden i form av konserter og teaterforestillinger som spilles for internt og eksternt publikum. Alle klassene samarbeider mot felles premierer.

Før jul setter vi opp forestillinger som vises for publikum i alle aldre. I januar har vi korkonsert med hele skolekoret. I februar lager Musikk og lydteknikk, i nært samarbeid med Lyselevene, sin egen konsert.

Senere på våren setter vi opp musikal og to teaterforestillinger som spilles en rekke ganger for eksternt publikum og i tillegg en mengde andre interne forestillinger. Som avslutning på året drar vi på studietur til Stockholm!

Du kan velge så mange valgfag du ønsker som foregår på kveldene. Vi har peiskvelder, filmkvelder, huskonserter, åpen mic og veldig ofte ser vi teater i Oslo og på Ullensaker kulturhus.

Elever som oppfyller opptakskriterier tas opp fortløpende fra og med 1. februar. Opptaket varer helt til skolestart. Linjene for teater og musikkteater fylles raskt opp. Det er mange elever som ikke kommer inn selv om de er godt kvalifisert. Det er fordi vi har mange flere søkere enn elevplasser.

Alle som søker før 1. februar behandles likt, uavhengig av når de sendte søknaden.

 • Interesse for/erfaring med faget på linjen
 • God geografisk spredning
 • God kjønnsbalanse
 • 18-årsgrense
 • Høy motivasjon

Bygninger

Våre bygg er ikke universelt utformet, med unntak av et undervisningsbygg fra 2008 og et fra 2012. Alle internat er av eldre årgang.

Mat

Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasninger til andre allergier.  Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg. Vi tilbyr også vegetar og vegansk mat til de som ønsker det. Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt med oss.

Faglig og sosialt

Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø. Vi har internatleder og andre ansatte som du kan snakke med om du ønsker det.

Linjer på Romerike Folkehøgskole

Musikk og lydteknikk

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Kostyme og teatersminke

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Scenografi

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Lysdesign

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikkteater

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Kitty Riege Otterholt - kostymesyer Det norske Teater

Romerike Folkehøgskole har betydd mye for mitt liv. Noen av mine beste venner i dag møtte jeg her for 10 år siden. Det var også min første smakebit på kostymefaget, og det gav sånn mersmak at jeg nå, ti år senere er kostymesyer ved Det norske teater.

Fra bloggen

– Jeg har aldri vært lykkeligere enn det jeg har vært det året her

«Jeg kom inn på skolen, jeg takket ja, og jeg har aldri vært lykkeligere enn det jeg har vært dette året her», skriver Ella Seim ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen