Til hovedinnhold

Romerike Folkehøgskole

Alle linjene handler om musikk, teater og design. Her leves livet på ekte – og gjennom fortellinger ! Vi har tilbud til de som vil være utøvende på scenen, og de som vil jobbe kreativt, praktisk og teknisk. Romerike Folkehøgskole – stykkevis og helt!

Søk på skolenLinjer

Skolen er en nasjonalt kjent skole og en lokal kulturaktør. Alle linjene handler om teater og musikk, og mange kjente skuespillere, musikere og designere er tidligere elever.

Skolen vektlegger frihet. Du lærer fordi du velger det selv. Du trenger ikke ha erfaring i fagene fra før, men du må ha interesse av å lære. Begrepet frihet står sentralt: Her er det høyt under taket, høyere enn himmelen.

Hele døgnet leves på skolen, med alt det innebærer av samarbeid, aktiviteter, valgfag, teater, musikk, mat, vask og måltider. Musikk og sang er vektlagt, og alle elevene synger i skolekoret. Gjennom historier, fortellinger, teater og musikk utforskes det menneskelige, som igjen kan kaste lys over eget liv og egne valg. På designlinjene jobbes det kreativt og praktisk. På systua arbeides det som på profesjonelle teater. På scenografi lærer du å tegne, lage modeller og bygge kulisser. På lysdesign skaper du bilder med farger, lyskastere og datateknikk. På lydlinja får du spille i band, være tekniker bak lydbordet og jobbe i studio. Velger du teater eller musikkteater får du utfolde deg på scenen i mange varianter, og du får øve på å bli en bedre skuespiller/musiker.

Teaterforestillinger og konserter består av mange deler som settes sammen til en helhet, hvor alle delene er like viktige. Skolen legger stor vekt på deltakelse og tilstedeværelse. Aktivitetsnivået er høyt og arbeidsmengden til tider svært stor. Velkommen som søker!

Dette står vi for

Gjennom teater og musikk utforskes det å være et menneske sammen med andre mennesker. Fortellingene om oss selv, historien, det poetiske, språket, samtaler, samarbeid, frihet og det levende ordet er grundtvigianske begreper vi bygger vår skole på.

Hos oss er skolens skolekor vår store stolthet.  Alle elevene synger i koret og øver hver fredag i starten på skoleåret og mer intenst i januar da det hele ender opp i en flott korkonsert siste helga i januar.

Vi har Fredagsforum med aktuelle tema og de fleste lørdagene har vi eksterne foredragsholdere på besøk.

Vi har 7 lærerstyrte og et stort antall elevstyrte valgfag/aktiviteter som foregår på ettermiddager, kvelder og i helgene. Her er det kun fantasien og tiden du har til rådighet som setter grenser for hva du deltar på.

Elevstyrte valgfag/aktiviteter

* teatersport * folkedans/jazzdans mm * lesesirkel dramatikk * politisk debatt * fotball * nattklubb på dagtid * sjakk * søndagsfilmen * volleyball * tegning/maling * kampsport * Impro

Lærerstyrte valgfag

Dans, styrke og bevegelighetstrening, kreativ skriving, høytlesing, jazzsang, redesign, strikking og hekling, instruktør for barne- og ungdomsteater, kammerkor, fotball, kom i form.

Les mer på www.romerike.fhs.no

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 døgn.

 

Hele året samler vi oss kunnskap og erfaring om kunstfagene, og når studieturen kommer, har elevene et skolert blikk og solid kulturforståelse.

Det sosiale er viktig på turen, med tid til å dyrke vennskap og glede.

Stockholm syder av tilbud, og fordi reisen er kort og rimelig, får våre elever tilbud om billetter til et vell av konserter og teater. Her kan alle gå på flere forestillinger/konserter daglig hvis de vil. Vi besøker Vasa-skipet, Junibacken, Livrustkammaren og Gamla Stan. Vi tar båten ut til Drotningholm slott og besøker verdens eldste barokkteater. Elevene velger selv hvilke forestillinger de ønsker å se før vi drar. Pengene elevene betaler for turen, går altså til kultur istedenfor dyr flyreise. Vi bor på Skeppsholmen midt i sentrum.

Reise og overnatting med frokost og kulturtilbud er inkludert i skolepengene. Lunsj og middag på turen må man betale selv. En tur for ungdom som vil ha det gøy samtidig som de får en tung, faglig fordypning. 

Dette lot seg ikke gjennomføre i 2020 og 2021, - men vi håper Sverige kan ta imot oss i 2022.  Men alt er med forbehold når det gjelder hvor studieturen går.

 

Vi har 46 enkeltrom og 30 dobbeltrom.  Det er dusjer og toaletter på gangen. Alle rom har egen vask med speil.  Enkeltrommene koster kr 4000,- ekstra i året.

Fasiliteter

* stor scene med amfi og teknikerlosje for lys og lyd. Plass til 150 personer.

* black-box med eget sminkerom og teknikerlosje. Plass til 70 personer.

* flere mindre saler til teateraktiviteter

* egen systue og sminkeavdeling

* scenografirom/verksted

* innredet rom for lysteknikk

* studio for innspillinger mm

* eget musikkøvingshus med instrumentlager

* treningsrom og badstue

* bibliotek

* peisestue og TV-rom

* gratis WIFI

Romerike Folkehøgskole ligger på Jessheim i Ullensaker kommune, 37 kilometer nord for Oslo, med god togforbindelse både til Jessheim og Gardermoen. Skolen ligger 7 km fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

Finn reiserute fra der du bor

Jessheim har fått bystatus og det bor ca. 40.000 innbyggere i Ullensaker kommune. Vi har eget kulturhus med 3 kinosaler, galleri, storsenter, utesteder, restauranter og eget fotball-lag med ny stadion, ishall, svømmehall og friidrettsanlegg. Skolen ligger vakkert til ved Nordbytjernet med flotte turområder både sommer og vinter.

07:30 - 08:20 Frokost

08:30: Sang, opprop og Ord for Dagen

09:00-11:30 Linjefag 

11:30-12:30 lunsj

12:30 - 15:00 Linjefag

15:00-16:00 Middag

17:00 - 19:15  Valgfag

19:15- 20:00 Kveldsmat

20:00 - 22:30 Valgfag/aktiviteter/ Peiskveld

Internat-/ vasketime på tirsdager og fredager.

Møtetid etter lunsj på onsdager og peis/spleiskveld kl. 20.30.

Fredagsforum og kor på fredager.

Seminar på lørdagene.

Her holder vi på med prosjekt hele tiden i form av konserter og teaterforestillinger som spilles for internt og eksternt publikum. Alle klassene samarbeider mot felles premierer.

Før jul setter vi opp 4 forestillinger og 2 kabareter som vises for bygdas befolkning i alle aldre.  I januar har vi korkonsert med hele skolekoret. I februar lager Lyd og musikk i nært samarbeid med Lyselevene sin egen konsert.

Senere på våren setter vi opp musikal og 2 teaterforestillinger som spilles en rekke ganger for eksternt publikum og i tillegg en mengde andre interne forestillinger.  Som avslutning på året drar vi på studietur.

Du kan velge så mange valgfag du ønsker som foregår på kveldene. Vi har peiskvelder, filmkvelder, huskonserter, åpen mic og veldig ofte ser vi teater i Oslo og på Kulturhuset i Ullensaker.

  • Aldersgrense 18 år 
  • Jevn fordeling mellom gutter og jenter 
  • Geografisk spredning 
  • Variert sammensetning av instrumenter på linjene Musikkteater og Lyd og Musikk 
  • Interesse og/eller erfaring fra kunst/kulturarbeid vektlegges

Linjer på Romerike Folkehøgskole

Tegning, kunst og scenografi

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Lyd og musikk

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Kostyme og teatersminke

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Lysdesign

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Musikk og teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Kitty Riege Otterholt - kostymesyer Det norske Teater

Romerike Folkehøgskole har betydd mye for mitt liv. Noen av mine beste venner i dag møtte jeg her for 10 år siden. Det var også min første smakebit på kostymefaget, og det gav sånn mersmak at jeg nå, ti år senere er kostymesyer ved Det norske teater.

Fra bloggen

Sju elevers valg etter videregående

Hva skal jeg gjøre etter videregående? Det er et spørsmål mange unge tenker på nå. Vi har snakka med folkehøgskoleelever som tok ulike valg etter ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen