Til hovedinnhold
Venteliste

Her får du prøve deg både som skuespiller, sanger, danser og musiker, med andre ord hele spekteret for en musikalartist.

Få av linjene våre har et så allsidig innhold som musikk og teater. Her får du et år med sang og musikk samtidig som du får masse skuespiller- og sceneerfaring. 

I begynnelsen av året jobber du med humørfylt lek og, improvisasjon og tekstarbeid. Samtidig øver gruppa samspill, korsang, teatersang og musikalsang. Fast dansetrening 1 gang pr uke.

På senhøsten arrangerer klassen i samarbeid med Lyd og musikk og designklassene en stor konsert til familiehelga, og fra da av eksploderer året i et utall av ulike forestillinger og konserter.

Før jul deles klassen og jobber med to forskjellige kabarèter som også drar ut på turne. Ellers er Musikkteater ofte aktive med klubbkonserter/huskonserter både på og utenfor skolen. Linjen er også svært populær for oppdrag på diverse hoteller rundt Gardermoen Lufthavn.

Etter jul starter Musikkteater arbeidet med sin musikalforestilling. Her får du prøve deg både som skuespiller, sanger, danser og musiker, med andre ord hele spekteret for en musikalartist. I tillegg samarbeider klassen aktivt med designklassene (scenografi/kostyme/sminke/lys/lyd). Slik lærer du også mye om alle teaterets elementer og hvorfor en visuell ramme er viktig i en forestilling. Du kostymeres og sminkes og lærer etter hvert å legge din egen teatermaske.

Hvis du er en person som elsker både teater og musikk, er dette helt klart linjen for deg. Her slipper du å velge, og vil få verdifull kompetanse i utrolig mange og varierte sjangere.

Musikkteaterlinja er for deg som er glad i musikk, teater, musikaler og dans. At du synger og kanskje også spiller et instrument er flott.

Dette vil du lære

Musikkteater har et allsidig og spennende linjetilbud. Her får du et år med sang og musikk samtidig som du får masse teater- og sceneerfaring. I begynnelsen av året jobber du med humørfylt lek, improvisasjon og monolog/diktarbeid. I musikalarbeidet får du prøve deg både som skuespiller, sanger, danser og kanskje som musiker, med andre ord hele spekteret for en musikalartist.

Våre forventninger til deg

At du er interessert i faget og at du er villig til å jobbe mye og dedikert. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 døgn.

Hele året samler vi oss kunnskap og erfaring om kunstfagene, og når studieturen kommer, har elevene et skolert blikk og solid kulturforståelse.

Det sosiale er viktig på turen, med tid til å dyrke vennskap og glede.

Stockholm syder av tilbud, og fordi reisen er kort og rimelig, får våre elever tilbud om billetter til et vell av konserter og teater. Her kan alle gå på flere forestillinger/konserter daglig hvis de vil. Vi besøker Vasa-skipet, Junibacken, Livrustkammaren og Gamla Stan. Vi tar båten ut til Drotningholm slott og besøker verdens eldste barokkteater. Elevene velger selv hvilke forestillinger de ønsker å se før vi drar. Pengene elevene betaler for turen, går altså til kultur istedenfor dyr flyreise. Vi bor sentralt i Stockholm.

Reise og overnatting med frokost og kulturtilbud er inkludert i skolepengene. Lunsj og middag på turen må man betale selv. En tur for ungdom som vil ha det gøy samtidig som de får en tung, faglig fordypning. 

Dette lot seg ikke gjennomføre i 2020 og 2021, - men i 2022 var vi tilbake og det skal vi også i 2023.

07:30 - 08:20 Frokost

08:30: Sang, opprop og Ord for Dagen

09:00-11:30 Linjefag 

11:30-12:30 Lunsj

12:30 - 15:00 Linjefag

15:00-16:00 Middag

17:00 - 19:15  Valgfag

19:15- 20:00 Kveldsmat

20:00 - 22:30 Valgfag/aktiviteter/ Peiskveld

Internat-/ vasketime på tirsdager og fredager.

Møtetid etter lunsj på onsdager.

Fredagsforum og kor på fredager.

Seminar på lørdagene.

Peiskveld på søndager.

 • Skolestart søndag 27. august 2023. 
 • Høstferie i uke 40. 
 • Hjemreise til jul 16. desember. 
 • Tilbake ettermiddagen 4. januar.
 • Vinterferie i uke 8. 
 • Påskeferie 1.- 11. april
 • Avslutning 12. mai 2023.

Vi har sju lærerstyrte og et stort antall elevstyrte valgfag/aktiviteter som foregår på ettermiddager, kvelder og i helgene. Her er det kun fantasien og tiden du har til rådighet som setter grenser for hva du deltar på.

Elevstyrte valgfag/aktiviteter

* teatersport * folkedans/jazzdans mm * politisk debatt * fotball * sjakk * søndagsfilmen * volleyball * tegning/maling * kampsport * Impro og mye mer som elevene kan lære av hverandre.

Lærerstyrte valgfag

Dans, styrke og bevegelighetstrening, kreativ skriving, jazzsang, redesign, strikking og hekling, instruktør for barne- og ungdomsteater, kammerkor, fotball, kom i form.

Alle linjene handler om musikk, teater og design. Her leves livet på ekte – og gjennom fortellinger! Vi har tilbud til de som vil være utøvende på scenen, og de som vil jobbe kreativt, praktisk og teknisk. Romerike Folkehøgskole – stykkevis og helt!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 104 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: STOCKHOLM
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 104 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 104 000,-
(10 400,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mine beste venner i dag møtte jeg på Romerike Folkehøgskole. Evig takknemlig. Fantastiske lærere som jeg også har mye kontakt med i dag. For å være helt korrekt: Romerike har betydd ALT for meg og veien jeg valgte å gå. Evig takk!

Fra bloggen

Rådebankstjernene om året sitt på folkehøgskole

Har du fått med deg seersuksessen Rådebank på NRK? Nylig ble serien rundet av med sesong tre. Flere av skuespillerne i serien oppdaget for alvor ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater 2.klasse

Solbakken folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

MUSIKAL

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Teater og Film

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Skuespiller

Solbakken folkehøgskole
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Skuespillerteknikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal - Broadway

Seljord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

KRUTT scenekunst

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespill for Scene og Film

Danvik Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Teater & skuespill - London

Bømlo Folkehøgskule
Kontakt skolen
HelårskursFrilynt