Til hovedinnhold

MUSIKAL - Dans, sang & teater

Søk på linjen
Ledig plass

DANS, SANG & TEATER - Jobb som artist hele året. Du lærer skuespillerteknikk, stemmebruk, sangteknikk, showdans og stepp. Vi setter opp forestillinger og konserter i samarbeid med andre linjer.

18 timer hver uke er satt av til å jobbe med grunnleggende teknikk innenfor teater, sang, dans, scene, oppsetninger og prosjektarbeid; alt du trenger for å bli musikalartist!

Vi vil at du skal utvikle deg, bruke talentet ditt og strekke deg enda lenger. Finn ut hvilke områder du vil utvikle deg innenfor og oppdag nye talenter hos deg selv. Det er både tid og rom for øving og egenutvikling. Uansett om du skal utdanne deg videre innenfor feltet eller skal gjøre noe helt annet, vil du ha stort utbytte av det du lærer på Musikallinja vår.

Vi starter året med grunnleggende teknikk der målet er å bli trygg på scenen som danser, skuespiller og sanger. Vi improviserer og bruker mye lek sammen med mange andre innfallsvinkler til fagene. Du vil kjenne at du utvikler deg, du vil kjenne på magien som oppstår gjennom opplevelser på scenen og du vil få en forståelse for prosesser og produksjoner innenfor musikalområdet. I løpet av året har vi flere oppsetninger, konserter og framvisninger både internt på skolen og forestillinger som er åpne for publikum. Flere av prosjektene våre gjør vi i samarbeid med de andre linjene.

Alle våre lærere har både erfaring og utdannelse innenfor fagfeltene. Mye av undervisningen foregår i Blackbox. Denne salen har topp moderne utstyr innenfor lyd og lys. Her har vi alle muligheter til å jobbe systematisk med alle sider av faget. I tillegg har vi et eget klasserom, stort lager med kostymer og ulike øverom som er tilgjengelige døgnet rundt.

Les mer!

Musikallinja passer for alle som er interessert i musikalsjangeren. Vi krever ingen kompetanse eller erfaring, men ta med deg interessen og engasjementet ditt når du kommer!

Dette vil du lære

 • om teater – improvisasjon, teatersport, tekstanalyse og forståelse, monolog, dialog, stemmebruk, rolleinnstudering, fra tekst til scene

 • om sang – ensemblesang, projeksjon, sangteknikk, gehør

 • om dans – improvisasjon, samdans, stepp, musikaldans/jazz

 • musikaloppsetninger og produksjoner fra a til å

 • repertoarkunnskap gjennom å se et stort antall produksjoner i Norge og i utlandet

Våre forventninger til deg

 • at du tar med deg ditt engasjement for musikalsjangeren og at du er villig til å dele din erfaring og kunnskap med alle oss andre.
 • at du bidrar til fellesskapet slik at alle får et utviklende, lærerikt og morsomt år.
 • at alle respekter hverandre uavhengig av bakgrunn, erfaring, kulturelle og fysiske forskjeller.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Musikallinjas studietur har i flere år gått til London – Europas bankende hjerte for alle med lidenskap for musikal. Vi ser en rekke ulike forestillinger, deltar på Workshops, besøker severdigheter, opplever byen og spiser på spennende spisesteder. Et minne for livet sammen med andre med samme lidenskap! Musikallinja har gjerne to studieturer i året der den andre går til hovedsteder i Norden. Sammen med forestillinger i Oslo ser vi derfor et meget stort antall forestillinger i løpet av året.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 overnattinger

Måltider pr dag inkludert: 3

Hvert år tidlig i september, drar hele skolen på en tredagers tur til fjells. 

I tillegg til denne turen planlegger hver enkelt linje sin studietur(er). De siste årene har disse turene gått til Bali, Berlin, London, Marokko, Sri Lanka/Thailand, Sør-Korea og USA.

Erik Skøld

Linjeleder Musikal

Presentasjon kommer.

Epost: erik.skold@follo.fhs.no

Preben Moseid

Lærer Musikal

Preben er linjeleder på Musikal i høst. Han er fra Kristiansand, og har sin utdannelse fra både Univeristetet i Agder, Høgskolen i Oslo, Australia, Complete Vocal Institute og ved Bårdarakademiets musikalllinje. Han har jobbet ved flere av landets teatre, blant annet Akershus Teater, Agder Teater, og Det Norske Teatret. Han har også vært med i Sabeltannforestillingene i 10 sesonger.

Liv-Ellen Kahrs

Lærer, permisjon skoleåret 2019-20

Liv-Ellen er utdannet skuespiller og sanger ved Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet og har også to år fra Bårdar Akademiet på Musikkteaterlinjen. Hun gikk også på Sunnhordland Folkehøgskole på moderne dans.

Hun elsker å jobbe med materiale som knytter tekst, musikk og show sammen.

Epost: liv-ellen.kahrs@follo.fhs.no
Telefon: 64983065

Anne Karina Knudsen

Internatleder, sosialrådgiver og lærer

Anne Karina tar alltid i et tak der det trengs.Hun besitter en uendelig smittende glede over de underligste ting. Spesielt (selvfølgelig) i forhold til oppsetninger innenfor musikal og dans. Har du orden på steppeskoene dine? Hvis ikke vil du bli fulgt opp!

Epost: anne.knudsen@follo.fhs.no
Telefon: 64983065

I løpet av skoleåret har vi prosjektuker, reiseuker og oppstartsuker.

De fleste ukene følger vi en ukeplan med disse faste elementene:

 • Linjetimer 18 pr uke
 • Morgensamlinger
 • Felles- og valgfag
 • Fellessang
 • Seminarer

Og disse aktivitetene fordelt gjennom året:

 • Linjekvelder
 • Huskvelder
 • Spill- og filmkvelder
 • Turer til kulturopplevelser i Oslo
 • Besøk fra Den kulturelle skolesekken
 • Aktivitetsdager
Last ned timeplan som pdf ↓

Årsplan for skoleåret 2019-20 er ennå ikke helt klar, men det vil bli ca som dette:

• Skolestart søndag 25. august 2019
• Uke 36 – Tredagers "Bli-kjent-tur"
• Uke 40 – Høstferie
• Uke 44 – Familiedag
• Uke 46/47 – Reiseuke/Linjeuke
• Uke 50/51 – Julelunsj/julekonsert og julemiddag
• Uke 8 – Vinterferie
• Reiseuker før påske
• Skoleslutt enten 9. eller 16. mai 2020

Vær oppmerksom på at det kan bli forandringer.

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger minimum to timer valgfag i uken. Vi har ti til femten valgfag du kan velge mellom innenfor musikk, dans, litteratur, håndverk, film og fysisk aktivitet. Du kan velge så mange du har plass til på timeplanen. Nye valgfag velges etter nyttår.

ALT MULIG MED MONICA

Her gjør vi litt av alt mulig. Eksempler: Strikking, besøke eldresenter, julekortlaging, boklesing foran peisen, selvutvikling, såpelaging, kroppsmaling. Du kan også komme med forslag!

Arbeidsliv - rettigheter og plikter i arbeidsforhold

Skal du søke jobb/sommerjobb etter folkehøgskoleåret? Da vil du kanskje vite litt om dine plikter og rettigheter når du skal begynne å jobbe?

ÅRBOK

Hvert år lages det en bok med høydepunkter fra året. Bli med i gruppen som utformer denne! Vi arbeider med tekst og bilder.

BALLETT - nybegynner

Undervisning i klassisk ballett for nybegynnere.

BODYBLAST

Generell trening av hele kroppen. Fokus på styrketrening og konsentrasjon. Avspenning på slutten. Passer for alle!

CALISTHENICS

Kort og greit er dette en sport der du bruker egen kroppsvekt for å trene styrke og motoriske ferdigheter som balanse, smidighet og koordinasjon. Passer for alle, men du må tåle og svette litt!

DANSEGRUPPE

Vi jobber med innstudering av koreografi/danser i ulike sceniske dansesjangre som jazz, moderne, show, evt ballett. Det er også rom for å jobbe med egen koreografi. Små visninger underveis.

LÅTSKRIVING

I låtskriving er målet at du skal få i gang din indre låtskriver. Vi skal se på ulike skriveøvelser, måter å tenke på, verktøy man kan bruke og mye mer for å få i gang prosessen.

MORGENDISCO

Disco i partyoutfit, joggisen, favoritt-kjole/dress, dine vanlige klær eller pysjen. Musikken og discolysene er i full sving på morrakvisten. Noen ganger serveres vitamin-shots og paraply-juicedrink!

MORGENTRIM

En 45 min god treningsøkt hvor vi kick-starter en ny dag sammen! Vi varierer innholdet: Trappeløp, jogge ute, forskjellige intervaller eller sirkeltrening i gymsalen. Passer for alle!

MØRKEROM

Du får ta sort/hvitt bilder med analog film som du lærer å fremkalle i mørkerom.

PIANO

Pianoundervisning. Tilpasses til dem som velger dette faget.

PODCAST

Her skal vi stupe inn i det nye, store universet av podcaster. I grupper skal vi utvikle et konsept som dere skal spille inn og gi ut!

SAMTIDSDANS

Danseklasse med teknisk oppvarming og fokus på å danse. Det er fint med noe forkunnskap!

SOLOSANG

Du får ca 20 min solosang med lærer per uke. Du må også øve på egenhånd utenom.

TEATER

Undervisning i drama og teaterarbeid. Innholdet tilpasses gruppa, og vi tar utgangspunkt i deltagernes ønsker og fagbakgrunn. Dette er et lavterskeltilbud der vi ikke skal ta oss selv så høytidelig.

VERKSTED

Keramikk - dreiing og arbeid med relieff Tre - treskjæring, lage egen kniv, dreiing Tegne og male

WALK & TALK

Vi går turer i nærområdet med åpent hjerte!

YOGA

Yogaklasse med åpent nivå. Passer for alle.

Vi har et stort ønske om å treffe deg midt i hjertet med opplevelser, samhold, kreativitet, engasjerende linjer, spennende studieturer og et trivelig kjøkken med god mat, 30 minutter syd for Oslo. 

Venner, glede, alvor, lykke, innsikt, aktivitet, utfordringer og mestring! 

Linjer ved skolen

Fra kr 116 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Forsikring, ulykke og reise
 • Studietur: Fjelltur i september
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: London
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 116 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 116 500,-
(11 650,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Nikoline O. Gadmar

Jeg ønsket meg et år hvor jeg kunne utforske og utvikle meg innen dans og sang. Valget endte på Musikal på Follo pga det store fokuset på stepping, noe som var viktig for meg. Follo har gjort meg motivert til å gjøre karriere som musikalartist

Fra bloggen

Å danse seg trygg

Det å danse i et helt skoleår kan virke forlokkende og morsomt, men det er så mye mer enn det. Det å danse er trening, ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Filmskuespiller

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater og scenekunst

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Musikk, dans, drama, reise

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Scene

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Teater; Skuespiller

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Teater og film

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikal og dans

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikk og teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Teater og Impro

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Skuespiller

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt