Er du en kommende tegneserieskaper? Denne linjen lar deg jobbe med egne prosjekter i samarbeid med serietegnere, forlag og bransjepersoner. Det vil også være fokus på nettsider og nettserier.

Tegneserie 2 er et fordypningsår for tegneserieelever som virkelig ønsker å satse på tegneserier. Det blir et år med fokus på hverdagslivet til en serietegner. Med andre ord blir det mye praktisk arbeid. Du bestemmer selv "rammene".

Følg oss gjerne på instagram!

Linja er tilpasset de som allerede har gått et år på tegneserielinja på Bjerkely, eventuelt tilsvarende erfaring fra annen skole.

Felles skoletur til Tallinn

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

Hver linje vil i tillegg til dette ha egne linjeturer. Disse turene vil være tilrettelagt med mer faglig innhold, og kanskje innebære f.eks workshops o.l.Dette er turer som du som elev vil kunne være med og utforme.

Vi har en fellestur til Tallinn i oktober hvor alle skal være med. På våren har vi flere turer hvor man må velge en av dem.

Obligatorisk: Nei

Pris: 8 000

Varighet: ca. 7 dager

På våren vil det være mulighet for å reise på tur, denne blir uavhengig av linjer, og vil være i forskjellige prisklasser. Denne turen går til Budapest

Øystein Sanne

Lærer for Tegneserie & Manga

Han har jobbet på Bjerkely siden 2013, og vi ser han alltid med en kaffekopp og tegneutstyr. Øystein har studert illustrasjon og grafisk design i Oslo. På fritiden er han med på å utvikle spill, lager webcomics, hører musikk og gamer. Øystein lever i “nået” og tar ting som det kommer.

Instagram: @oystein_is_king

Ingen uker på Bjerkely er like, men det er en basisplan som følges. Dagene er fulle av prosjekter som interesserer og utfordrer, og noen dager følger vi helt egne programmer. Dette er et eksempel på hvordan en typisk uke kan se ut hos oss.

Vi har tre perioder med valgfag i løpet av året hvor du kan velge inntil to valgfag i hver periode. Vi har minimum 6 timer valgfag pr. uke.

Ulike valgfag

Vi har ulike valgfag som du velger når du begynner på skolen. Vi har mange forskjellige, og de siste årene har vi hatt bl.a podcast, musikk, rollespill, brettspill, karakterdesign, brodering, m.m

Bjerkely er skolen for deg som vil drive med dine interesser, enten som hobby eller for videre utdanning. Her har du muligheten til å møte folk med samme interesse som deg og få deg venner for livet.

• Studietur: Felles skoletur til Tallinn

Fra bloggen

- Jeg hadde aldri gitt ut tegneserier på Egmont uten folkehøgskolen

I løpet av våren debuterer Elise Syvertsen med egen tegneserie i bokform. Hun takker folkehøgskolen for å ha blitt oppdaget av Egmont.

Les mer på bloggen ▷

Billedkunst

Fana folkehøgskule

Tegning, maling & kunstreise (TMK)