Til hovedinnhold

REIS Opplevelser Høsten 2024

Søk på linja

Skreddersy din drømmehøst med tilhørighet i ei av linjene våre og velg i ei mengde valgfag! Høsten inneholder høstens lange reiseperiode der du kan velge hele 5 uker i Afrika eller Asia.

Høsten inneholder en mengde fellesturer på Sunnmøre, på Vestlandet og i Norge. I tillegg har vi den lengste reiseperioden der du har mulighet til å velge mellom reiser til Asia eller Afrika. Les med på vår hjemmeside https://alesundfhs.no/reisene-vare/ 

Du velger tilhørighet i ei av linjene våre - https://alesundfhs.no/linjer/ 

Skriv i søknaden hvilken linje du ønsker deg. Du velger altså REIS Opplevelser høsten 2024 i søknadsskjemaet, men kommenterer i boksen "Hvorfor har du lyst til å gå på denne linjen" hvilken linje du ønsker deg.

Linjene er basisgruppa di ved skolen. I tillegg velger du valgfag når du kommer til skolen. 

Les mer om halvårskurs på skolens egen hjemmeside

Halvårskurs for deg som trenger en tenkepause i studier, ei sosial reise ut i verden eller ønsker å bli kjent med Sunnmøres vakre fjell og fjorder.

På Ålesund Folkehøgskole har vi et bredt utvalg av felles studieturer. Vi reiser sammen på dagstur til Geiranger og på avslutningstur til fugleøya Runde. I tilegg til dette kan du noen uker velge mellom to ulike turalternativer. 

Alle fellesturene og valgfagene våre er med på å utvikle det helt spesielle fellesskapet på tvers av linjene.

Sørøst Asia

Obligatorisk: Nei

Pris: 35 000

Varighet: 35

Måltider pr dag inkludert: 2

En eventyrlig tur på fem uker til Java, Bali, Lombok, Vietnam og Malaysia. Kom tett på mennesker, natur og aktiviteter. Vannsport, sykkeltur i jungel og fjelltur til vulkan. Fra backpacking i Vietnam og landsbyer i Indonesia til storby Kuala Lumpur. Bli med på en reise som vil forandre deg!

 

Turen for deg som vil kombinere aktiviteter med en eventyrlig reise hvor du får oppleve alt fra vulkaner og vannsport til backpacking i Vietnam!  Fem uker fullspekket med aktivitet og unike reiseopplevelser.

Vi starter turen i Kuala Lumpur, Malaysias største by og hovedstad.  Byen er multikulturell og et kultursenter for Asia.

Fra Kuala Lumpur går turen til Jakarta i Indonesia og videre mot Lombok, som er naboøya til mer kjente Bali. Her skal vi utfolde oss med mye aktivitet som surfing, dykking, sykling og fjelltur til vulkan. Vi har kontakter inn mot ulike prosjekter blant barn og unge, som vil gi oss innblikk i kultur og leveforhold.

Fra idylliske Lombok går turen til Vietnam, hvor vi skal backpacke fra nord til sør. Her skal du få bli med å finne ut hva vi kan oppleve langs Vietnams nydelige kyst.

 

 

Turens innhold

 • Surfekurs i Lombok
 • Fjelltur til Indonesias høyeste vulkan
 • Besøke landsbyer
 • Sykkeltur gjennom jungel
 • Prosjektbesøk
 • Backpacking Vitenam nord til sør
 • Storby og kultur

 

Spania

Obligatorisk: Ja

Pris: 21 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Bli med til den flotte Costa Blanca-kysten i Spania. Vi skal bo i Albir i Alicante provinsen, som er et populært turmål for mange. Her er det et herlig klima, som betyr sol og varme når vi tar turen dit i høst. Området er variert og innholdsrikt, med blant annet vakre strender, fin natur og mange muligheter for
kjekke utflukter. Bli med og opplev denne flotte delen av Spanias kyst, med en god miks av opplevelser, spennende mat, koselige byer, storbyliv og Spanias dyreliv.

Spaniaturen rett etter høstferien er lagt opp for REIS Bo og fritid -linja og for de av elevene som trenger et reisealternativ uten alt for stort tempo. RBF-lærerne og 2-års elevene som hører med i dette teamet er med på turen. I spania så skal vi bli kjent med spansk kultur og mat. Vi skal smake på tapasretter og nasjonalretten paella. Vi skal lære lære litt spansk og forhåpentligvis oppleve litt varmere vær.

Vi skal bo i et hus med nærhet til appelsinåkrene, med fantastiske solnedganger, vi skal oppleve nydelig natur og utforske Valencia by. Det blir også plass til andre aktiviteter som go-cart og minigolf. Siste dagen tilbringer vi sammen i en dyrepark hvor vi får bade med sjøløver.

Gjennom reise blir vi mer og mer vant med å forflytte oss, pakke, og holde orden i sakene. Vi får opplevelser som gjør godt for alle sansene og som blir uforglemmelige minner å ta med videre i livet. 

Vi forsøker å gjøre de tilpasninger som trengs for å tilpasse turen individuelt til hver elev og hvert årskull. 

Alpene

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 000

Varighet: 14

Måltider pr dag inkludert: 2

Alpene - Syd Tyrol og Slovenia! En høstopplevelse av de sjeldne! Vakker natur og flotte steder i høstfarger venter på deg. Bli med på en aktiv uke i Alpene – til Sør-Tyrol med de verdenskjente Dolomittene. Og fortsett turen deretter til en enestående oppdagelsesferd i Slovenia! Menneskemøter, kultur, historie og vakker natur venter på deg. – Her får du virkelig en uforglemmelig reise! Bruk senhøsten til å bli enda bedre kjent med dine venner fra skolen og møt nye mennesker underveis. Vi reiser for å lære – om oss selv og andre!

Norge høst

Obligatorisk: Ja

Pris: 3 000

Varighet: 11

Måltider pr dag inkludert: 3

Fyr opp nysgjerrigheten for det nære! I stedet for å dra langt denne første reiseperioden i skoleåret, inviterer vi deg til å  uforske det nære. Vi skal bli kjent med Norge gjennom turer de to første ukene. Etterpå blir det tid til prosjektuker ved skolen.

Vi er Reiseskolen. Hos oss har du friheten til å velge dine drømmereiser blant våre turer til alle verdenshjørner. Du velger 3 lengre turer i løpet av året.

Skap ditt folkehøgskoleår med innholdsrike turer, spennende linjer og varierte valgfag. Reisen starter her og varer hele livet!

 

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 56 950,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 56 950,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 56 950,-
(11 390,- per måned)
- Vårt grunnbeløp inkluderer dusj/wc på dobbeltrom. - Mange fellesturer og valgfag som ligger inne i grunnbeløpet.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Pris: Innmeldingspenger kr 1 450,- Oppholdspenger og felleskostnader i dobbeltrom inkl dusj/wc: kr 45 450 Innenlands fellesturer: kr 5 500,- Linjeaktiviteter: Ca kr 3000 (litt avhengig av valgt linje) Valgbar tur til Israel: kr 20 100,- Alternativ tur i Norge: kr 8 200,- Totalt: Fra kr 63625 til 75 525.

Dette utstyret får du låne av skolen

Idrettshall, treningsrom og alt øvrig.

Vi har erfaring for tilrettelegging for elever med synsvekkelse og hørselsvekkelse på flere av linjene og valgfagene. Skolens bygninger har noen muligheter for rullestolbrukere. Ta kontakt for å drøfte mulighetene med oss.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Folkehøgskoleåret ble en livsstilsendring

For Håkon ble året på Ålesund folkehøgskole mye mer enn han så for seg. En aktiv hverdag gjorde han 30 kg lettere, mange venner rikere ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

E-Sport FPS halvår

Bjerkely folkehøyskole
Halvårskurs høstKristen

Circum Polar Finnmark

Alta folkehøgskole
Få ledige plasser
Halvårskurs høstKristen

Naturfoto Svalbard - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

SKUESPILLER - film og teater (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv LETT (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Bratt – klatring, buldring og stisykkel, høst 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høstKristen

Høsteventyr 2024 - Topptur og seiling

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs høstKristen

Forberedelse til førstegangstjeneste (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Idrett.Ball - haust

Sunnmøre Folkehøgskule
Halvårskurs høstKristen

Friluftsliv Hav (Høst 2024)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs høst13 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Svalbard - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen