Til hovedinnhold

Ålesund Folkehøgskole

Skreddersy ditt folkehøgskoleår med turer, linjer, valgfag og reiser. Del opplevelser med nye vennskap. Unike destinasjoner og spennende valgfag gir deg et år du aldri vil glemme.     

Søk på skolenLinjer

En reise for livet

Vi er stolte av vårt unike konsept, reiseskolen. Du setter selv sammen ditt eget folkehøgskoleår til din reise for livet. Plukk og miks fra vår store fagmeny, dyrk dine interesser og utvikle dine talent. På fritiden kan du benytte deg av vårt treningsrom, idrettshall, musikk- og fritidsrom, og ikke minst turområdene rundt skolen.

I løpet av skoleåret får du bli med på mange turer også i skolens storslåtte og varierte nærområde. Noen turer er obligatoriske, andre er frivillige eller knytta til de ulike valgfagene. Her er fjellturer til fots og på ski, bussturer med overnatting, båtturer og pilegrimsvandring m.m. Utpå høsten kan du velge fellestur til Israel eller i Norge. Utpå våren reiser de ulike reisemålslinjene på studietur ut i verden.

 

Dette står vi for

Ålesund Folkehøgskole er KLARE – Kristen, Leken, Aktuell, Raus og Ekte. Hos oss finnes håp, livsglede og raushet for alle. Vi er ekte, aktuelle og gøyale å være sammen med. Vårt mål er å gi deg det beste året! Basert på livsglede er året en indre personlig reise, en sosial reise og en reise ut i verden. Viktige reiser gir bevisste elever. Bevisste elever tar langsiktig forvalteransvar. I sum: En reise for livet.

Les mer om dette på hjemmesiden vår

 • Tro og Liv (Ulike perspektiver på kristen tro. Opp gjennom tidene og inn i våre liv i dag.)
 • Livsmestring (psykologi)
 • Stille time (I en hektisk hverdag kan det være godt med et pusterom - rom til å tenke. Temabasert stilletid.)
 • Syng livet (En viktig del av folkehøgskoleåret er å synge sammen, her er det sangglede med låter fra boka "Syng livet")
 • Ut av bobla (forberedelse til turer og nyhetsoppdateringer)
 • Allmøte (Rom for samtale og debatt mellom personale og elever, viktig informasjon, gjennomgang av uka som kommer mm.)
 • Internattime (Sammen er vi alle med på å holde internat, klasserom og fellesarealer ryddige og rene. Dette er viktig for god trivsel. Internattimen er satt av til fordeling av ukentlige oppgaver, samt vask av rom.)
 • Lørdagsseminar (Omlag annenhver lørdag har vi lørdagsseminarer, med spennende og inspirerende foredragsholdere, som fra sitt unike ståsted forteller historier om mestring, håp, å bestige utfordringer og ellers utfordre til å tenke gjennom viktige temaer i livet.)

Ved Ålesund folkehøgskole kan du velge i en omfattende meny av valgfag. Du velger alt mellom ett og fire valgfag per uke, per termin. Enkelte valgfag er heldagsfag, men de fleste går over to eller tre skoletimer. Mandagen, tirsdagen, og deler av onsdagen er satt av til valgfag.

Ballspill

Lær grunnleggende regler og ferdigheter i ulike kjente og mindre kjente ballspill.

Band

Uansett instrument og erfaring gir dette valgfaget deg mulighet til å bli med i bandet! Coverlåter, egne låter, fremføring og lydteknikk.

Bildebehandling

Lær deg grunnlegende bildebehandling. Fokus på redigering. Dine bilder vil bli enda bedre.

Bootcamp

Skal du komme i form, er det ingen kjære mor! Her trenes det utendørs med det man har tilgjengelig. Det være seg traktordekk, tau eller utendørs treningsparker.

CrossFit

Pris: 1 160,-

Her trener vi heile kroppen, vi terper på teknikk og riktig utførelse. Vi samarbeider med Moa Crossfit, som vil ha alle treningene med utdannede instruktører.

Doku-vinter

Sett deg inn i dagsaktuelle tematikker, og delta i diskusjoner rundt menneskeverd, rettssikkerhet, politikk, naturvern – hva enn dokumentaren skulle handle om, blir det rom for diskusjon!

Dykking

Pris: 8 000,-

Teoretisk opplæring, praktisk opplæring i basseng og dykk i fjorden. Du får dykkerlappen og vil kunne dykke på egenhånd ned til 20 m dybde. De som velger dykking som linjefag har førsterett til faget.

Eksotiske retter

Bli tryggere på å lage hverdagsmat og eksotisk mat fra bunnen av - uten pose. Vi baker, lager middager og desserter. En god forberedelse til studentlivet.

Engasjer deg

Besøk på et omsorgsenter i nærområdet. Vi forbereder ulike aktiviteter i samarbeid med aktivitør. Målet er å bli trygg i møte med eldre, som har ulike behov.

Fotball

Teknikk, takktikk, spill og idrettsglede er hovedfokuset i dette valgfaget.

Foto

Lær deg å ta bedre bilder med det kameraet du har! Alt fra portrett til landskap, komposisjon til eksponering. Oppdag bildenes fantastiske verden og lær deg teknikker og tips som vil heve dine bilder!

Fra Bach til Beatles

En kort gjennomgang av europeisk klassisk musikkhistorie og rockens historie. I hovedsak er det lytting til ulike typer musikk som er hovedfokus.

Fra fjøre til fjell

Nyt sunnmørsnaturen! For deg som er glad i å bevege deg utendørs, men som ikke nødvendigvis ønsker å toppturer på 1100 meter og oppover.

Fri Flyt. Heisbasert ski/brettkjøring

Pris: 1 000,-

Utvikle deg skiteknisk i en av Norges største skianlegg, Stranda Skisenter! Gode offpiste muligheter. 5 uker i vinter valgfagsperiode. Instruksjon etter ønske. Mulighet for å leie utstyr.

Gitar

Enkel innføring i gitarens hemmeligheter. Målet er at du får en ny venn i et praktisk instrument. Å stemme gitaren, lære de første grunnleggende grep og samspill med andre er sentralt i faget.

Golf

Bli kjent med og få veiledning i ferdighetene som kreves for å bli en bedre golf spiller. Nybegynnere velkommen!

Gøy i gymsalen

For deg som gjerne vil trene, men synes det er kjedelig. Her leker vi oss svett og til bedre form.

Indiaca

Urvolleyball inspirert av indianere i Sør-Amerika. Spilles med shuttle i stedet for ball. Bli kjent med en artig lagsport.

Innebandy

Teknikk og godt samspill er hovedfokuset i dette valgfaget.

Insanity Workout

Jobbjakt

Gruppa besøker moderne bedrifter og arbeidsplasser i nærområdet. Her får vi møte ulike personer som forteller om sitt arbeid med god anledning til samtale. Målet er undersøke ulike jobbmuligheter.

Keramikk

Pris: 200,-

Bygge, støpe og dreie i ulike typer leire.

Klatring

Klatring inne i et av områdets største klatrevegger. Ledkort prøve, som gir tilgang til alle innendørs klatreanlegg i Norge, er inkludert. Skolen holder alt nødvendig utstyr. Tilbys i alle perioder.

Litteraturgruppe

Sett deg inn i litterære verk og diskuter romanenes tema, form og innhold sammen med andre litteraturinteresserte! Ofte blir det bibliotekbesøk i disse timene.

Låtskriving

Sammen skriver vi tekst, lager melodi, utarbeider akkorder til bandet - før vi spiller inn resultatet! Også muglighet for fremføring!

Maleverksted

En innføring i ulike maleteknikker – for deg som enten vil videreutvikle et talent, eller som har lyst til å prøve noe helt nytt. Alle har det i seg å kunne uttrykke seg visuelt.

Mat i det fri

Matlaging er ikke bare noe som foregår på kjøkkenet! Ingenting er bedre enn å lage i stand et deilig måltid ute i naturen. Lær deg tips og triks for å lage god mat på tur!

Min kokebok

Matlaging - for RBF-linjen.

Musikk:Lab

Lær deg et nytt instrument, lær å spille samman med andre! Dette er faget for deg som ønsker å utforske musikkens verden, både med ørene, fingrene og munnen!

På sporet av noe ekte

I dette faget er vi på små turer i kano eller til fots i nærområdet. Vi håper å få den gode samtalen der du for deg selv og sammen med andre skal få reflektere over eget liv i nåtid, fortid og fremtid

Redesign mix

Vi diskuterer hva som er søppel, og designer nye produkter av gjenbruksvarer.

Sang og scene

Her får du individuelle sangtimer. Vi synger for hverandre og lager huskonsert for resten av skolen.

Sirkeltrening

Trening av hele kroppen. Her trener vi store muskler, og små muskler du ikke visste du hadde.

Skriveworkshop

Skriveglede har mange former og her har du mulighet til å utforske historiefortelling i ulike former, med dyktige lærere som kan faget!

Skulptur- og porselensstøping

Pris: 200,-

Modellering i leire og andre materialer.

Snakk om film

Vi ser utvalgte filmer med en utstrakt bruk av symbolikk, og/eller som under overflaten rommer et sterkt budskap. Så diskuterer vi det vi har sett.

Stisykling

Oppdag sykling på sti! En mengde flotte stier for alle ferdighetsnivå like bak skolen. Mestring og utfordring på to hjul! Ingen tidligere erfaring nødvendig. Må holde egen sykkel. Høstperioden.

Streetart

Pris: 200,-

Lage og bruke sjablonger, på ulike overflater.

Strikking

Lær å strikke og kom i gang med et prosjekt!

Styrke/Kondisjon

Her trener vi ca likt styrke og kondisjon. Vi veksler på å være ute og inne i gymsalen. Passer for alle.

Sushi

Pris: 200,-

Del av seminarmenyen. Du kan velge mellom mer enn 50 seminarer, 3 ganger i løpet av året!

Tegning

Vi jobber med skyggelegging, perspektiv og grunnleggende teknikker innen tegning, med bruk av blyant, kull og pastellkritt

Topptur til fots

Toppturer til fots i vakre Sunnmørsalpene. Kremturer som Jønshornet, Saksa, Dalegubben, Skårasalen og Hornindalsrokken står på menyen. Tilbys i første valgfagsperiode på høsten.

Toppturer på ski

Toppturer i Sunnmørsalpene! Vi ligger midt i smørøyet for toppturer i verdensklasse uansett ferdighetsnivå. Skredlære, skiteknikk, turplanlegging. Må holde egne egnet skiutstyr. Alle nivå velkommen!

Toving

Lær å tove rund og flat form for hånd! Bruk fantasien!

Ukulele

Pris: 600,-

Å spille ukulele er morsomt, enkelt og sosialt. Her lærer du enkel akkorder som du kan bruke til allsang rundt bålet.

Urix pluss

Det er mye å si om det utenrikspolitiske bildet i verden i dag! Sett deg inn i nyhetsbildet og diskuter dagsaktuell temaer.

Vi og de andre

Volleyball

Grunnleggende teknikk og fokus på godt samspill er fokus i dette valgfaget.

Reisen til Israel og Vestbredden har de siste 8 årene vært skolens viktigste fellestur. For høsten 2021 har vi utviklet et rimeligere alternativ i Norge for de som ønsker det.

Videre kan man velge mellom Øyhopping på Sunnmøre og bestigning av Slogen, mellom Vestlandstur og Pilegrimsvandring til Nidaros, 

Slogen

Pris: Inkludert i linjepris

Bestig det spektakulære fjellet Slogen, som strekker seg 1564 moh. Slogen ligger midt i Sunnmørsalpene og gir en utrolig utsikt over Sunnmørsalpene og bygdene omkring.

Turen varer i tre dager. Første dagen kjører vi til pizzabygda Stranda på sunnmøre. Herfra går turen oppover Habostaddalen. På toppen av dalen overnatter vi på den store turisthytten Pachelhytta. 

Dag to går vi til Toppen av Slogen før vi vender ned igjen til Patchelhytta, hvor vi overnatter til neste dag. Siste dagen går vi ned igjen mot Stranda.

 

Øyhopping

Pris: Inkludert i linjepris

Øyhopping er en en reise ut i havgapet for å se nærmere på det unike området rundt Ålesund. Vi besøker øyer som Giske, Alnes og Vigra. Vi besøker Sjonghellaren på Valderøya. En hule med helleristninger og en rik historie helt fra yngre jernalder. Vi går på små fjellturer, som gir oss fantastisk utsikt utover havgapet og over Sunnmøre.

 

bildetekst

Reisen til Israel og Vestbredden har de siste 8 årene vært skolens viktigste fellestur. For høsten 2021 har vi utviklet et rimeligere alternativ i Norge for de som ønsker det.

Videre kan man velge mellom Øyhopping på Sunnmøre og bestigning av Slogen, mellom Vestlandstur og Pilegrimsvandring til Nidaros, 

Pilegrimstur

Pris: Inkludert i linjepris

Bli med på en historisk vandring i pilegrimers fotsport over Dovrefjell mot Trondheim. Dette er en vandretur i fire dager med overnatting i lavvo. Som pilegrimer er vi på leting etter hva vi ønsker med våre liv. Vi tar oss tid til stillhet og refleksjon i tilegg til middagslaging på bål og gode samtaler ved bålet. Etter tre dager på Dovrefjell tar vi bussen til Trondheim, hvor vi går de sist km inn til Nidarosdomen. Der avslutter vi vandringen med Gudstjeneste.

Vestlandstur

Pris: Inkludert i linjepris

Vestlandstur er en reise i den vakre vestlandsturen.  Vi besøker steder som Briksdalsbreen og Selje kloster. En vakker tur i det mektige fjord og fjellandskapet på Vestlandet.

Reisen til Israel og Vestbredden har de siste 8 årene vært skolens viktigste fellestur. For høsten 2021 har vi utviklet et rimeligere alternativ i Norge for de som ønsker det.

Videre kan man velge mellom Øyhopping på Sunnmøre og bestigning av Slogen, mellom Vestlandstur og Pilegrimsvandring til Nidaros, 

Israel - Vestbredden

Pris: 11 900

Israel og Vestbredden er et område som stadig er nyhetene, men hit drar nesten 3 mill turister hvert år. Vi skal bade i Middelhavet og Dødehavet, bo hos beduiner i ørkenen og besøke mange berømte steder. En 3000 år lang historie venter. Her møtes tre verdensreligioner. Vi skal møte fredsforkjempere, få naturopplevelser utenom det vanlige og besøke historiske og dagens skueplasser. Les om siste års reise i innleggene på bloggen vår. Dykkerne våre har noe av sin opplæring i Eilat - i krystallklart vann ved korallene der. Avhengig av pandemien vil vi vurdere om turen skyves til våren 2022, men i utgangspunktet reiser vi oktober-november 2021.

Sør-Norge Explore

Denne reisen legges opp som alternativ til turen til Israel og Vestbredden.

Turen inneholder aktiviteter og opplegg langs denne reiseruta i Sør-Norge:

 Les mer om årets pilotprosjekt i bloggen vår: https://alesundfhs.no/uncategorized/norgestur-11-malm-til-melk

På Ålesund Folkehøgskole har vi et bredt utvalg av felles studieturer. Vi reiser sammen på dagstur til Geiranger, på skidager til Strandafjellet, samt på avslutningstur til leirstedet Kjeldsund. I tilegg til dette kan du noen uker velge mellom to ulike turalternativer. 

 Alle fellesturene og valgfagene våre er med på å utvikle det helt spesielle fellesskapet på tvers av reisemålslinjene - basisgruppene - som kjennetegner Ålesund folkehøgskole.

 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

 

Geiranger

Dagstur med båt fra skolen til verdensarvområdet Geiranger med besøk til fjellgården Skageflå. Geiranger er et populært sted for turister fra hele verden. 

Skidager

Hele skolen reiser sammen på overnattingstur til Strandafjellet skisenter i to dager. Dette er et skisenter med utmerkede forhold for skikjøring. Her får du muligheten til å instruksjon i snowboard, langrenn, telemark eller Slalom. Du kan også delta i snølek og skilek. På kvelden spiser vi god middag og har elevkveld med leker og sketsjer. 

 

Rundetur

Som en felles avslutning på skoleåret reiser vi sammen til leirstedet Kjeldsund og det spesielle fuglefjellet Runde. Her besøker vi lundefuglen, som holder til ved fjellet. Vi får også god tid til andre aktiviteter som sporløp, elevkveld, båtliv og bading. En perfekt avslutning det som har vært en reise for livet.

 

Hovedetasjene (1. og 2. etg) i internatet rommer de fleste elevene. Dette ble oppført i 1971 og har blitt jevnt vedlikeholdt siden. Rommene er tilrettelagt for 2 personer, har nye vinduer og egen dusj/wc samt en litt original løsning med vaskeservant og skap i en liten mellomgang. En smart romløsning! I tillegg har vi noen enkeltrom i 3. etg i internatet der noen deler dusj/wc. Vi benytter også to hus til internatavdelinger. Prisene våre tar utgangspunkt i dobbeltrom med dusj/wc. Så er det litt dyrere for enkeltrom og billigere for de få dobbeltrommene uten dusj/wc.

Fasiliteter

 • Borghallen: Idrettshall med to volleyballbaner, mulighet håndball, fotball, basket mm.
 • Festsalen: Konsertsal/gymsal, med lydanlegg og musikkutstyr og mulighet for volleyball - innebandy
 • Styrkerom
 • Stor og trivelig spisesal
 • Peisestue 1: I hovedetasje
 • Peisestue 2: I kjeller - med bordtennisbord, Fussball, biljardbord, dart
 • Musikkrom: Med full instrumentrekke og PA-anlegg
 • Elevkjøkken
 • Filmrom
 • TV-rom
 • Datarom
 • Kapell
 • Auditorium
 • Keramikkverksted, med brenneovn
 • Kunstrom
 • Skolekjøkken: Blant annet til bruk i valgfaget Eksotiske retter
 • Vaske- og tørkerom
 • Skiboder
 • Smørebod - skiutstyr
 • Diskgolfbane (april 2018)
 • Koffertrom
 • Badstu

Ålesund folkehøgskole ved Blindheim i Ålesund ligger vakkert til ved fjorden, Sunnmørsalper med skisenter og norges 10. største by.

16 km fra Ålesund sentrum. 30 km fra Ålesund lufthavn - Vigra. Meget gode bussforbindelser til sentrum. Velkommen til Ålesund folkehøgskole, reisen starter her!

Hver tirsdag gjennom vinteren kan du velge valgfaget Fri-flyt og klasserommet er det enestående Strandafjellet:

 

 

 

Finn reiserute fra der du bor

Ålesund folkehøgskole er et trygt hjem plassert midt i den villeste og vakreste vestlandsnaturen.

 • Vår nærmeste nabo er toppen Høgkubben, hvor du med liten innsats får en fantastisk utsikt i belønning! Toppen besøkes regelmessig av våre elever.
 • Kun en kort spasertur unna ligger fjorden, med muligheter for bading og soling (enkelte bader hele året).
 • Vi har også motor-/robåt og kanoer tilgjengelig innen gåavstand.
 • Du sykler til Moa på femten minutter; der finner du Kino, svømmehall og ett av landets største kjøpesenter.
 • På stranda Emblemssanden er det sandvolleyballbaner og en vakker strand; perfekt for grilling og kos.
 • Klatrefeltet på Magerholm og langrennsløypene på Emblemsfjellet/Østrem ligger et kvarters sykkeltur unna.
 • Vil du sykle ut til sentrum (på fotballkamp, kafé, shopping, klatring, en tur opp til Fjellstua) tar ikke det mer enn 50 minutter.

Felles hver dag: Solid frokost + Ord for dagen, lunsj - ofte med varmmat, middag og kveldsmat

Mandag: Valgfag før lunsj. Fellesfag og allmøte etter lunsj.

Tirsdag: Valgfag hele dagen.

Onsdag: Internattime, stilletime før lunsj, Syng livet og valgfag etter lunsj.

Torsdag: Linjedag (Reisemålslinje).

Fredag: Linjetid (Reisemålslinje) før lunsj. Fellesfag og Internattime etter lunsj.

 • August: Åpningsfest og Bli kjent-turer 

 • September: Øyhopping/Slogen - Pilegrimstur/Vestlandstur - Til Geiranger med båt - Toppturer

 • Oktober: Tur Israel/Norge.

 • November: Musikalprosjekt

 • Desember: Juleverksted / Julefest / Juleturnering

 • Januar / Februar: Uker med valgfag og reisemålsfag - Skidager

 • Mars: Studieturer: Australia, USA, Afrika, New Zealand, Sør-Amerika, Europa

 • April / Mai: Fellestur til fuglefjellet Runde - Oppsummering av året - Avslutningsfest

  Mer informasjon om skolen på vår hjemmeside!

Last ned årsplan som pdf ↓

Solidaritet Reiseskolen

På Ålesund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden. Vi ønsker å skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker. Det blir valgt en solidaritetskomité ved skolen som har ansvar for å lede dette arbeidet. Gjennom skoleåret samler vi inn penger til bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen. Organisasjonen hjelper mennesker til å klatre ut av fattigdom gjennom utdanning, mikrofinans og jobbskaping. Strømmestiftelsen har prosjekter i flere land i Afrika, Sør – Amerika og Asia. Les mer om organisasjonen her.

Musikal

Hvert år setter vi opp en musikal på skolen, som besøkes av flere hundre barnehagebarn. Musikalen er et fellesprosjekt over tre uker, og hver enkelt elev har en viktig rolle å spille: det være seg i bandet, som skuespiller, i koret, i produksjon av kostymer og kulisser, ansvarlig for lyd og lys, og ikke minst PR. En mestringsopplevelse på tvers av reisemålslinjer!

På kveldene varierer tilbudet, men faste innslag er NonStopGud (samtale om de store spørsmålene i små grupper), Tirsdagstoast, Onsdagsmøte, Svettis, Fredagskafé og Elevkveld på lørdagene. Idrettshallen er ofte ledig til disposisjon på kveldstid og her arrangeres bl.a. ballspill av elever og stipendiater. Helårsbadeklubb og søndagsfilm er også arrangement som skjer ukentlig, og som våre engasjerte stipendiater har ansvar for.

Det er også treningsmuligheter i gymsal og styrkerom, tilbud om å delta i kor og band, dramagruppe og turgrupper. Stipendiater og elever samarbeider om å organisere filmkvelder, samtalegrupper, dansekurs, peisestuekos og mye mer.

 • Søkeren bør ha fylt 18 år kalenderåret det er skolestart.
 • Informasjonsplikt: søkeren må oppgi informasjon som kan være relevant for opphold i skole og internat. Dette kan være informasjon om særlige behov og fullstendig oversikt over hva søkeren har gjort årene siden grunnskolen. Skolen forbeholder seg retten til å si opp avtale om skoleplass dersom relevant informasjon er holdt tilbake.
 • Vi vektlegger orden/oppførselskarakterer og fravær ved inntak.

Ellen Indrebø

Leder på tilrettelagt linje

Epost: ellen@alesundfhs.no
Telefon: 92 60 83 87

Hilde Charlotte Ringvold Hanken

Lærer Australia Sunnmøre Backpack, valgfag

Opprinnelig fra Larvik, men har bodd på Sunnmøre siden 2005 sammen med mann og etterhvert tre barn og en hund. Adjunkt med bachelor i musikk, dans og drama med dans som hovedområde, og har i tillegg årsstudium i engelsk. Er linjelærer og underviser i valgfag dans, pilates og strikking. Elsker positive mennesker, og de er det mange av på Ålesund Folkehøgskole!

Epost: hildecharlotte@alesundfhs.no

Sven Wågen Sæther

Rektor

Sven er rektor ved skolen og skal bli med på Europareisen også dette året.

Utdanning i skoleledelse, IKT, musikk og historie, og har lang erfaring med turutvikling i folkehøgskolen.

Epost: sven@alesundfhs.no
Telefon: 928 27 117
Facebook

Lars Johan Klokk

Lærer Topptur, Ski, Dykking og Inspektør

Lars Johan kommer fra Sykkylven og er glad i toppturar sommer som vinter. Telemark, slalåm, langrenn er favoritter, Lars Johan er også glad i å vere på sjøen.

Utdanning:
Allmennlærarer fra Volda Lærarhøgskole, Idrett ved Høgskulen i Volda, Ledelse i Skolen fra NLA, UKT fra MF.

Epost: larsjohan@alesundfhs.no
Telefon: 480 44 358

Audny Mongstad

Administrasjonsleder

Audny har jobbet på Ålesund fhs siden høsten 2012. Hun kommer fra Frekhaug, men har bodd i Ålesund siden 2001. Hun har utdanning innen økonomi og administrasjon og har lang fartstid fra offentlig forvaltning. På Ålesund fhs har hun blant annet ansvar for utleie, økonomiforvaltning og annen drift slik som arrangering av selskap og catering. Personalansvarlig for kjøkkenet og kontoransatte.

Epost: audny@alesundfhs.no
Telefon: 959 09 192

Bente Søgnen Blindheim

Kontorfullmektig

Epost: bente@alesundfhs.no
Telefon: 993 03 099

Randi Stige Øvstebø

Internatleder

Randi har arbeidet på Borg siden 1988, først som linjelærer på “kokk / servitørlinje” og nå som internatleder. Har ansvar for syke elever, og at rutiner på internat fungerer. Underviser i “Eksotiske retter” og er med på trivselsfremmende tiltak som Restaurantkveld, Åpent kjøkken og Bibelgrupper. Mye av arbeidstida går med til å snakke med elever, og være til stede for dem.

Epost: randi@alesundfhs.no
Telefon: 911 10 768

Jon Harald Strømme

Vaktmester

Epost: jon.harald@alesundfhs.no
Telefon: 924 12 109

Jorunn Håskjold

Kjøkkenleder

Epost: jorunn@alesundfhs.no
Telefon: 993 95 732

Kristin Blindheim Akslen

Lærer

Kristin er født og oppvokst i nærheten av skolen, er gift og har tre barn. Utdannet idrett- og samfunnsfaglærer med friluftsliv, ski og ballspill som mellomfag. Kristin liker seg godt på fjellet, både til fots og på ski. Har spilt volleyball, vært volleyballtrener for aldersbestemte lag og 2. divisjonslaget på Blindheim i ni år. Har også drevet med fotball, håndball, bootcamp, CrossFit mm.

Epost: kristin@alesundfhs.no
Telefon: 922 43 688

Ragnhild Eide Akslen

Lærer Sør-Afrika musikklab og valgfag

Ragnhild har mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet, Universitetet i Bergen med utveksling til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Spesialutdanning i samtidsmusikk og barokkmusikk. PPU som sangpedagog. Lang fartstid som kordirigent og sangpedagog. Har hatt roller ved flere operaforestillinger ved Den Norske Opera/Bergen Nasjonale Opera. Og mye mer, musikkelsker på heltid!

Epost: ragnhild@alesundfhs.no
Telefon: 976 92 733

Ato Owusu-Addo

Lærer Afrika Mangfold og valgfag

Ato er vår høvding fra Ghana. Få andre i folkehøgskolen kan formidle Afrika med så stor bakgrunnskunnskap og erfaring som som Ato.

Han har gjennom de siste 10 årene utviklet gode kontakter og kjennskap til Kenya og Tanzania, dit vår Afrikareise går. Ato underviser også i treningsvalgfag og fag om samfunnsforståelse og verdensforståelse.

Utdanning:
Ato har studert statsvitenskap og drama.

Epost: ato@alesundfhs.no
Telefon: 913 49 664

Oddgunn Haugen Ervik

Lærer

Oddgunn trives best når hun er i bevegelse, gjerne med ball, ski eller sykkel. Hun spiller og har alltid spilt i korps, der spiller jim kornett, men kan også holde takten på trommer. Kor og sang er heller ikke å forakte, har dirigert barnekor i 15 år.

Utdanning:
Lærerskolen i Volda, med musikk,idrett og spesialpedagogikk i fagkretsen.

Epost: oddgunn@alesundfhs.no
Telefon: 991 23 168

Matthias Furrer

Lærer Travelstudy Active Europe og valgfag - systemansvarlig

Innvandret sunnmøring født og oppvokst i Schaffhausen, Sveits. Matthias er fascinert av kultur, språk og land. Har lang erfaring med reising, både som ung interrailer og reiseleder. Overbevist om at menneskets styrke ligger i mangfoldet, noe han er opptatt av å formidle i folkehøgskolen. Å følge med på nyeste forskning og vitenskap gir Matthias inspirasjon, naturen er kilde for ny energi.

Epost: matthias@alesundfhs.no
Telefon: 458 52 284

Knut Ståle L. Thomassen

Lærer New Zealand Friluft

Faglærerutdanning i friluftsliv fra Høgskolen i Telemark, tidligere erfaring som lærer i folkehøgskole, miljøterapeut i barnevernet og bussjåfør for gamle og unge, i store og små busser. Friluftslivet drives både i de bratte bakker og nær bakken med egne barn, og gleden ved å bringe naturgleden til andre er påtakelig. Sjø, snø, vind, vann og ild er viktige elementer, viktigere enn 4G.

Epost: knutstaale@alesundfhs.no
Telefon: 41 33 55 66

Per Torvnes Strøm

Lærer Sør-Amerika Xplore - Canada Adventure Sports - ski og turer

Bachelor i Idrettssvitenskap fra University of Calgary, Canada. Master i Idrett, Leder og Trenerrollen, med fokus på friluftsliv og bratt skiferdsel, Nord Universitet, Bodø. Ski og Skred halvtårskurs, Internasjonal Ski og Skredkurs, Norge, Canada, Frankrike, Sverige. Klatreinstruktør, NKF. Telemark, randonne, langrenn, stisykling, stiløping og havpadling er favorittmetoder for å nyte naturen.

Epost: per@alesundfhs.no
Telefon: 486 03 162
Instagram: @perristrom

Jan Kristian Behrentz

Lærer Australia multisport, fellesfag, valgfag

Liker en aktiv hverdag med ski, sykling, gåturer og fotball. Brenner for at elevene skal kjenne mestring og livsglede gjennom idrett og friluftslivsaktiviteter. Master i kirkelig undervisning og bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i fotball, coaching og idrettspsykologi. Har studert tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid med 6 måneders praksis i Uganda. Startet ved Borg i 2014.

Epost: jankristian@alesundfhs.no
Telefon: 942 89 247

Ingrid Rødset

Lærer, fagansvarlig Reise Bo og fritid, valgfag, psykologi fellesfag

Utdannet sosionom fra høyskolen i Volda, og har en mengde kurs knyttet til ungdom og livet. Før hun startet ved Borg i 2014, har hun vært menighetspedagog, hatt tre måneders studentpraksis i Kenya, vært foredragsholder og arbeidet med barn. Klatring og toppturer til fots, skiturer, eller bare generelt å være ute i vær og vind gir stor glede. Hun finner også stor verdi i kreative fag og matlaging.

Epost: ingrid@alesundfhs.no
Telefon: 922 94 104

Hallvard Nordstrand

Lærer Reise Bo og Fritid, fellesfag, valgfag

Erfaring som lærer i kroppsøving, KRL og norsk i barne- og ungdomsskule på Ellingsøya. Prest, og har i bortimot 17 åra jobbet som prest i Ålesund.

Fem år ved Fjellhaug bibel- og misjonsskule. To år ved det Teologiske Menighetsfakultet i Hong Kong. Toårig kantonesisk studie ved Det kinesiske universitet i Hong Kong. Snakker noe kantonesisk. Nordisk grunnfag og PPU ved Universitetet i Bergen.

Epost: hallvard@alesundfhs.no
Telefon: 91 39 18 05

Kristina Nergård Fagerhol

Lærer Reise Bo og Fritid

Epost: kristina@alesundfhs.no
Telefon: 416 34 785

Helga B. Birgisdottir

Kjøkkenmedarbeider

Telefon: 48 25 17 68

Astrid Søreng

Kjøkkenmedarbeider

Telefon: 47 36 77 71

Helene Indrebø

Martha Gravås Eggehorn

Marit Karin Valen

Kjøkkenmedarbeider

Telefon: 41 43 53 76

Rune Abelseth

Driftsleder

Epost: rune@alesundfhs.no

Elisabeth Sleipnes

Kjøkkenmedarbeider

Epost: elisabeth@alesundfhs.no
Telefon: 91 36 57 16

Tone Langnes

Kjøkkenmedarbeider

Epost: tone@alesundfhs.no
Telefon: 99 00 13 96

Aida Kjerstad Urkedal

Lærer Sør-Amerika Xplore

Aida er gründer og har drevet eget fotostudio i over 15 år. Erfaringen som portrettfotograf har lært henne å lese ulike mennesketyper. Brenner for at ungdom skal få et bedre selvbilde. Liker å studere ulike folkeslag og språk. Tror på at vi er skapt til å leve i naturen - og av naturen.

Utdanning:
Svennebrev i Fotograffaget.
Håndverker i bildeproduksjon.

Epost: aida@alesundfhs.no
Telefon: 922 01 509

Helene Indrebø

Miljøarbeider RBF

Helene har erfaring fra barnehage, som miljøterapeut i skolen, og fra arbeid med flyktninger. Hun trives sammen med folk og elsker å bli kjent med nye mennesker. Er opptatt av at alle skal finne sin plass og kjenne tilhørighet. Er ellers glad i volleyball, ski og turer, men mest av alt liker hun en samtale om livets små og store utfordringer.

Utdanning:
Førskolelærer fra Høgskolen i Bergen.

Epost: helene@alesundfhs.no

Martha Gravås Eggehorn

Miljøarbeider RBF

Epost: martha@alesundfhs.no

Linjer på Ålesund Folkehøgskole

Sunnmørsalpene Topptur Canada

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Multisport Ball & Surf Tema Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Backpack Sunnmøre Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluft Sunnmøre Tema New Zealand

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Travelstudy Active Europe

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs32 t/ukeKristen

Reise Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Utforsk Sunnmøre & Sør-Amerika

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Opplev Afrika

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

KRIK Fotball Europa

Ålesund Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Glass & Porselen

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Dykking

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Lars Erling Tormodsgard

På Ålesund Folkehøgskole har eg møtt mennesker eg ellers kanskje aldri ville møtt og blitt venner med.

Lars Erling Tormodsgard
Emma Eikli Solbu

Ålesund Folkehøgskole har gitt meg venner for livet og masse fine opplevelser jeg aldri kommet til å glemme!

Emma Eikli Solbu
Kristin Kumle Berg

Ålesund Folkehøgskole har lært meg hvor mye man kan gjøre og oppleve på en dag.

Fra bloggen

Bo- og arbeidstrening på folkehøgskole

Folkehøgskole skal være for alle! Her finner du mer informasjon om det tilrettelagte tilbudet for ungdom med utviklingshemming. Det lønner seg å planlegge skoleåret i ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen