Ønsker du å skape noe med hendene, og ønsker du samtidig å være miljøvennlig? Her får du muligheten til å lære om forskjellige håndverk og håndverksteknikker. All undervisning er på tegnspråk.

Det er en spennende linje der du lærer om ulike håndverk, håndverksteknikker og kunst med et miljøvennlig fokus, f. eks gjenbruk av møbler, miljøvennlige materialvalg og framgangsmåter.

Du er med og påvirker innholdet i undervisningen i samarbeid med linjeleder.

Tema tilpasses elevgruppa og kan være:

Det er både praktisk og teoretisk undervisning. Arbeidsmiljøloven og HMS er en viktig del av en håndverkers arbeidsdag og er et tema som blir gjennomgått.

Dette er en spennende linje med et miljøvennlig fokus, med for eksempel gjenbruk av møbler, gjenbruk av andre ting gjennom oppussing og maling, miljøvennlige materialvalg og framgangsmåter.

Linjen er for deg som kan tegnspråk og som ønsker å skape noe med hendene på ulike måter. Her får du muligheten til å lære om forskjellige håndverk i samarbeid med linjeleder og andre fagpersoner som vi henter inn i perioder.

Vi har din motivasjon i fokus og du har derfor mulighet for å være med og forme innholdet i undervisningen på linja.

Linjen er for deg som kan tegnspråk og som ønsker å skape noe med hendene på ulike måter. Her får du muligheten til å lære om forskjellige håndverk.

Studieturen til utlandet gjennomføres som et prosjektarbeid der forarbeid og etterarbeid har fokus på tilegnelse av kunnskap om døve og tunghørtes livsvilkår i det aktuelle landet som besøkes. De siste årene har vi reist til Thailand, Cuba, Kina, India, Kapp Verde, Island og flere.

Johanna Asprutsen

Linjeleder for håndverker

Johanna er lærerutdannet med fordypning i matematikk, naturfag og kunst & håndverk. Og ettårsstudium i norsk tegnspråk.

Epost: johanna.asprusten@al.fhs.no

Vi har 16 timer med linjefag i uken, resten er fellesfag som tema, husmøte og valgfag.

I tillegg til dette har vi helgeundervisning ca. 2-3 ganger i måned, det kan være fra foredrag og workshop til aktiviteter som kino og tur.

Årsplan for 2022-2023 med forbehold om endringer.

Last ned årsplan som pdf ↓

Det er variasjon på høst og vårtermin. Elevene får mulighet til å være med og bestemme hvilke fag som skal tilbys i valgfag.

Akademisk skriving

Vikingsmykker

Vintersport

Zentangle

På Ål folkehøyskole underviser vi i spennende linjer og i ulike valgfag på norsk tegnspråk. Skolen er Norges eneste tegnspråklige folkehøyskole som er for alle som kan eller vil lære tegnspråk. Velg en av linjene og få en unik erfaring og opplevelse i tegnspråkmiljøet.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
  • Studietur: Studietur
    • Visum

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Foto - fashion og kunst

Skjeberg Folkehøyskole

Ide, drøm og verkelegheit!​

Stord Folkehøgskule