Til hovedinnhold

Oppskrift på pepperkaker

Pepperkakebaking er en av julens store høydepunkt. Ikke bare smaker det fantastisk godt. De er også supermorsomme å lage, og fyller hjemmet med en nydelig duft som på et magisk vis setter igang julestemningen hos de fleste.

pepperkaker

 

Dette trenger du:

For å lage pepperkaker trenger du pepperkakeformer. De finnes i mange varianter, og kan kjøpes i de fleste matvarebutikker.

Til deigen:

Til pynten:

Har du lyst til å gjøre litt ekstra ut av pepperkakene dine, kan du pynte dem med melis. Da blander du enkelt sammen litt melis og vann, og tilsetter konditorfarge hvis du vil bruke farger. Mange bruker også non-stop eller annen kakepynt som for eksempel sølvkuler.

Sett deigen dagen i forvegen

Det beste er om deigen får stått kaldt en stund før du setter igang med å stikke ut pepperkakene. Derfor kan det være lurt å lage den dagen i forvegen.

Slik gjør du det:

Dag 1:

1. Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme, til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.

2. Rør inn fløten. Sikt i krydderet, bakepulveret og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt, fortsett slik til du har fått en jevn og passe fast deig.

3. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.

Dag 2:

1. Sett stekeovnen på 175 grader

2. Elt deigen i litt mel på bordet, og kjevle den omlag 3 mm tjukk. Stikk ut deigen med forskjellige pepperkakeformer, og stek dem i 9-10 minutter (til de er gyllenbrune).

3. Avkjøl pepperkakene på rist.

Når pepperkakene er kalde

Så fort pepperkakene er kalde kan du sette igang med pyntingen. Dette er det morsomste med hele prosessen! Her er det bare kreativiteten som setter grenser. Det finnes masse inspirasjon å hente på nettet!

Lykke til med bakingen!

pepperkakemann

 

Finn flere oppskrifter her
35

Kommentarer