Noen av skolene våre legger enormt mye kjærlighet i maten som blir servert til elevene. Etter skoleslutt har Sunnhordland Folkehøgskule blitt nedringt fra tidligere elever, på jakt etter husmor, Margunn Bjellan, sitt fantastiske glutenfrie brød. Vi kan jo ikke la en slik skatt være sjult. Derfor har vi lyst til å dele den med deg!
1 pakke Semper glutenfritt mel
2,5 dl glutenfri havregryn
1,5 dl gresskarkjerner
2 dl gulrot (eller «rasp» frå ferskpressa juice)
1 pk gjær
4 dl vann
0,5 dl olje
Bland sammen det tørre
Rør gjær ut i lunka vann
Bland alt sammen og hev i bollen
Fyll i 1-2 former
Etterhev og steik på ca. 180 grader
Margunn steiker brødet i ca. 30 minutter, men dette vil variere litt etter hvilken ovn du har.
Derfor er det lurt å følge godt med under steikingen.
Nyt!
Folkehøgskole er en eksamens- og karakterfri skole. Du bor på internat på…
Josefine Lundgaard var egentlig klar for å begynne på jusstudiet i Bergen,…
Studien skal undersøke de langsiktige effektene av et folkehøgskoleopphold fram til 2029.
Flere og flere velger å gå på folkehøgskole et halvt år. Du…
Visste du at det er mulig å gå på folkehøgskole fra januar…
Mange bruker året på folkehøgskole til å tenke over hva de vil…
Professor ved NTNU, Steinar Krokstad, mener folkehøgskole for mange er et år…
Folkehøgskole er en eksamens- og karakterfri skole. Du bor på internat på…
Vi får ofte spørsmål fra folk som angrer på at de ikke…
Hvert år sender folkehøgskolene tusenvis av ungdommer ut i samfunnet. På folkehøgskolen…