Noen av skolene våre legger enormt mye kjærlighet i maten som blir servert til elevene. Etter skoleslutt har Sunnhordland Folkehøgskule blitt nedringt fra tidligere elever, på jakt etter husmor, Margunn Bjellan, sitt fantastiske glutenfrie brød. Vi kan jo ikke la en slik skatt være sjult. Derfor har vi lyst til å dele den med deg!
Margunn er husmor på Sunnhordland folkehøgskole. Hun har ansvar for kjøkkenet, internatet og elevene sin helse.
1 pakke Semper glutenfritt mel
2,5 dl glutenfri havregryn
1,5 dl gresskarkjerner
2 dl gulrot (eller «rasp» frå ferskpressa juice)
1 pk gjær
4 dl vann
0,5 dl olje
Bland sammen det tørre
Rør gjær ut i lunka vann
Bland alt sammen og hev i bollen
Fyll i 1-2 former
Etterhev og steik på ca. 180 grader
Margunn steiker brødet i ca. 30 minutter, men dette vil variere litt etter hvilken ovn du har.
Derfor er det lurt å følge godt med under steikingen.
Nyt!
Dokumentaren «Folktales» – om tre ungdommer på folkehøgskole i Finnmark – hadde…
Har du enda ikke søkt folkehøgskole? Da har du muligheten nå. Folkehøgskolenes…
Du forbinder kanskje folkehøgskole med kreative fag og friluftsliv i flotte omgivelser,…
Opptaket startet allerede i november, men du kan fortsatt søke folkehøgskole. Disse…
Hege Bae Nyholt, leder for Utdannings- og forskningskomiteen, mener folkehøgskoler er en…
Blir det Norgesferie i sommer? Da bør du sjekke mulighetene for å…
Har du enda ikke søkt folkehøgskole? Da har du muligheten nå. Folkehøgskolenes…
Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…
Hva er forskjeller og likheter mellom folkehøgskole og årsstudium?
Noen bestemmer seg tidlig for hvilken skole eller linje de vil gå…