Folkehøgskolene har ikke søknadsfrist

Det kan likevel lønne seg å søke før 1. februar. Mange linjer får nemlig flere søkere enn det de har plass til.

_MG_4874

Det lønner seg å søke før 1. februar

Folkehøgskolene har ikke søknadsfrister. Det er vanligvis søknadstidspunktet som avgjør om man får plass. Jo tidligere man søker – jo større sjanse har man. Skolene begynner dog først å ta opp elever 1. februar og alle som søker før denne datoen vil bli behandlet likt.

Populære folkehøgskoler

Folkehøgskolene har aldri vært mer populære enn det de er nå. Det betyr at det kan lønne seg å søke tidlig om man ønsker plass på en bestemt linje eller skole. Mange skoler melder om at de allerede nå mottar søknader fra ivrige elever som ønsker å gå på folkehøgskole til neste høst.

Karakterene dine er ikke viktige

Folkehøgskolene tar ikke opp elever på bakgrunn av karakterene fra videregående skole. Faktisk trenger du ikke ha fullført videregående skole for å begynne på folkehøgskole. Istedet ser folkehøgskolene på elevenes motivasjon for å søke seg til linjen og skolen. I tillegg kan enkelte linjer og skoler se på andre ting når de skal vurdere søkere opp mot hverandre.

Hvordan øke sjansene for å få plass?

Vi anbefaler at man leser informasjonen fra skolene grundig. Det samme gjelder søknadsskjemaet.

Hver enkelt skole og linje har sitt eget søknadsskjema og de er ikke like. Les derfor hvert enkelt søknadsskjema nøye. Hvis du blir spurt om hvorfor du søkte akkurat denne linjen, så anbefaler vi at du svarer grundig på dette spørsmålet. Vær ærlig og fortell gjerne litt om hvem du er. Skolene setter også pris på at du forteller om sider ved deg selv som de bør være oppmerksomme på. Det er ingen som er perfekte – og folkehøgskolen er nettopp et sted du kan vokse uansett hva ditt utgangspunkt er.

Søk flere linjer og flere skoler

Vi anbefaler også at man sender mer enn en søknad. Velg gjerne flere linjer på samme skole – eller sjekk ut andre skoler. Dette vil øke sjansene for at man får plass på folkehøgskole til høsten, selv om man kanskje ikke får plass på førstevalget. Kanskje folkehøgskoleåret skal være året der du tenker litt utenfor boksen og forsøker deg på en linje som er helt annerledes enn det du ellers har drevet med?

Finn alle linjer