Til hovedinnhold

Dear Barack Obama

Flere norske folkehøgskoler har tatt kontakt med USAs president, Barack Obama. De tilbyr plass til hans datter, Malia Obama. 

Tekst: Dorte Birch

Ringerike folkehøgskole i Hønefoss er en av de norske folkehøgskolene som har tatt kontakt med president Barack Obama for å tilby plass til hans datter, Malia Obama.

Ringerike folkehøgskole takker Barack Obama for varm omtale av folkehøgskolene og inviterer Malia Obama til å være elev ved skolen

Ringerike folkehøgskole takker Barack Obama for varm omtale av folkehøgskolene og inviterer Malia Obama til å være elev ved skolen

Grunnen til at skolen valgte å sende et brev til Barack Obama er talen den amerikanske presidenten ga til de nordiske statslederne. I talen omtalte han folkehøgskolene som et område der Norden har påvirket verden og Barack Obama personlig. Det har tidligere vært omtalt i amerikanske medier at Malia Obama har tenkt seg å ta et såkalt «gap year» mellom High School og utdanningen hennes på Harvard University.

Obama: – Folkehøgskoler er noe av grunnen til at jeg ble president

Hvor skal Secret Service bo?

– Da vi leste at Malia Obama hadde tenkt å ta et friår og at  Obama hadde snakket så mye om folkehøgskolen i talen sin, var det jo egentlig bare å smi mens jernet var varmt, forteller Benedicte Hambro fra Ringerike folkehøgskole.

Benedicte Hambro

Benedicte Hambro fra Ringerike folkehøgskole er klar til å ønske Malia Obama velkommen til folkehøgskolen på Hønefoss

Hun tror ikke Malia Obama kommer til å begynne på folkehøgskole på Hønefoss, men forteller at skolen likevel har det gøy med å tenke på hva de ville gjøre hvis hun plutselig møtte opp.

– Vi tilbød henne plass på helt vanlige vilkår og har ingen forhåpninger om at hun kommer til oss, men vi har naturligvis allerede fablet om hvor Secret Service vaktene kan bo og hvilket internat som er enklest å sikre!

Ringerike

Personalet på Ringerike folkehøgskole fleiper med hvor Secret Service skal bo dersom Malia Obama skulle velge å takke ja til tilbud om plass ved Ringerike folkehøgskole. Kanskje på ett av internatene?

Det viktigste for Ringerike folkehøgskole er ikke å få Malia Obama som elev.

– Vi ønsket å gi Barack Obama tilbakemelding om at vi hørte hva han sa i talen sin til de norske statslederne, forteller Benedicte Hambro.  – Vi ville vise at vi gir ham anerkjennelse for hva som ble sagt og hvor viktig det er at det ble sagt!

Les mer om Ringerike folkehøgskole

Malia Obama og gap year

Det vakte stor oppmerksomhet da Malia Obama, Barack Obamas datter, meldte at hun ikke hadde tenkt seg å gå direkte fra High School til College eller University.

I Norge og Norden er det ganske vanlig at man tar seg ett eller flere år mellom videregående skole og høyere utdanning. Norske ungdommer bruker årene på folkehøgskole, førstegangstjeneste, reiser eller jobbing og møter på universiteter og høgskoler med en ekstra modenhet og motivasjon.

I USA er det langt mindre vanlig å ta det amerikanerne betegner som «gap year».

malia obama

President Obama med sine to døtre, Malia og Sasha. Bilde fra The White House.

Vefsn folkehøgskole inviterer Malia

Også Vefsn folkehøgskole i Mosjøen har tatt kontakt over Atlanterhavet. De har dog kontaktet Malia Obama direkte på Facebook. Kanskje Malia Obama blir fristet til å ta et år i Mosjøen i Nordland?

Obama vefsn

Les mer om Vefsn folkehøgskole

Kommer Malia Obama til Norge?

Det er nok tvilsomt om datteren til Barack Obama velger å gå på folkehøgskole i Norge. De norske folkehøgskolene setter likevel pris på de gode ordene fra president Barack Obama. Det er også positivt at Malia Obama har valgt å ta et «gap year» der hun kan se andre sider av livet før hun begynner på universitetet.

Skulle hun likevel skifte mening så kan vi anbefale våre mange linjer om norsk språk og kultur. Hun er også velkommen på en av de andre linjetypene som norske folkehøgskoler tilbyr. Det er fortsatt mulig å få plass på norske folkehøgskoler. Malia Obama, og alle andre, kan finne mange gode tilbud på Restplasstorget.

Do you want to learn Norwegian in Norway?

Barack obama

Barack Obama kan be sin datter om å sjekke de norske folkehøgskolenes Restplasstorg. Der vil hun kunne finne mange spennende linjer! Foto: The White House

Sjekk folkehøgskolenes Restplasstorg.

 

Finn alle ledige linjer
95

Kommentarer