Til hovedinnhold

For deg som synes det er spennende å stå på scenen og er nysgjerrig på andre kulturer. En annerledes linje med teater uten fasit, variasjon og spennende prosjekter.

På denne teaterlinja utnytter vi muligheter for å kombinere skuespill/teater og andre kunstutrykk, som musikk, dans/bevegelse, film/bilde, og lage multikulturelle forestillinger med flere virkemidler.  Noe vil være basert på manus, andre produksjoner utvikler vi sammen fra en ide til ferdig produkt. I starten bruker vi mye tid på å slippe oss løs og kaste vår indre kritiker på dør! Å ha et godt og inkluderende klassemiljø gjør at man tør mer og kommer lenger!

 

Hva gjør vi

Dette er en annerledes linje med teater uten fasit. Vi jobber med ulike prosjekter og får inspirasjon gjennom møter med folk som er kjempegode på sitt felt, f.eks. skuespillerteknikk, trommekurs, moderne dans, samisk scenekunst eller dragsminke. Vi deltar på Vinterlys, en av Norges største scenekunstfestivaler, og reiser på turné. Mosjøen har et aktivt kulturliv, og vi ser mange forestillinger og konserter i løpet av året.

Vi samarbeider også med Musikk, Musikkproduksjon og Kreativ Mix på kreative prosjekter.

 

Andre Kulturer

For å utvikle kreativiteten, må vi eksponeres for nye impulser. Vi lar oss inspirere av andre kulturer, og har studiebesøk til Sørsamisk senter der vi får møte den samiske kulturen. Vi ser ut over landegrensene, finner tema vi ønsker å fordype oss i og utforsker virkemidler. 

Årskurset på KRUTT scenekunst reiser til Gambia på studietur i januar, og høstkurset får også innsikt i dette prosjektet.

 

Linja er perfekt for deg som liker å holde på med forskjellige sceneuttrykk innen teater, film, dans eller musikk, og samtidig er nysgjerrig på andre kulturer og deres kunstuttrykk.

Dette vil du lære

Her får du lov å utfolde deg kreativt, oppdage hva som bor i deg og prøve mye nytt. Du vil lære hvordan du kan bruke ulike virkemidler, sette opp en forestilling og lage gode prosjekter.

På denne linja får du:

 • skuespillerteknikk
 • rollearbeid
 • improvisasjon
 • teatersminke
 • stemmebruk
 • produksjonsplanlegging
 • samarbeid
 • kulturmøter

Våre forventninger til deg

Vi ønsker at du er motivert og klar for mye moro. Vi håper du vil bidra til at vi blir en bra gjeng som får fram det beste i hverandre. Om du har lite eller mye erfaring fra før har lite å si. Har du lyst, er du velkommen hit.

Brit Valla

lærer Krutt Scenekunst

Brit er lærer og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Hun er iderik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

Epost: brit@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 90 51 93 74

Fra kr 53 040,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 53 040,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 53 040,-
(10 608,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Som elev på denne linja får vi til det meste, dersom vi er kjent med hva som er dine utfordringer før du kommer. Klasserommet vi bruker mest er det kun tilgang til med trapp. Vi har ikke heis tilgjengelig og du må kunne komme deg rundt i byggene/områdene for egen maskin. Vi jobber, naturlig nok, mye med samhandling/samspill og dersom du har syns/hørselshemming må du ha hjelpemidler for at du skal kunne delta i dette på en god måte. Skolen har ikke installert hjelpemidler for dette nå. Vi jobber en del med kropp/uttrykk/bevegelse. Trenger du tilrettelegging mtp mulighet for å trekke deg tilbake for hvile/restitusjon i løpet av dagen, eller har behov for annen tilrettelegging ber vi deg å gi oss beskjed om dette. Det meste lar seg gjøre med god vilje og innsats fra begge parter.  Studieturen til Gambia er ikke godt egnet for rullestolbrukere.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Vi har knyttet bånd som vil vare livet ut

Selv om de siste ukene av folkehøgskoleåret ble alt annet enn planlagt, er kjærestene Morten og Martine enige om at de aldri ville vært opplevelsen ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Historisk håndverk (høst 2023)

Sund folkehøgskole
Halvårskurs høst18 t/ukeFrilynt

Musikal - Høst 2023

Ringerike Folkehøgskole
Fullt
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Forfatter - HØST 2023

Buskerud Folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Samfunnsfag

Rønningen folkehøgskole
Halvårskurs høstKristen

Fjellsport Freeride, haust 2023

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen

Tren - Halvårskurs Høst

Nordmøre Folkehøgskule
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv LETT (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Bratt – klatring,buldring og stisykkel, høst 2023

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høst16 t/ukeKristen

Høsteventyr Nord-Norge, høst 2023

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs høstKristen

Østlig Filosofi og Kampkunst - Halvårskurs Høst

Nordmøre Folkehøgskule
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Idrett

Rønningen folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Humor & Scene - Høst 2023

Ringerike Folkehøgskole
Fullt
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt