Til hovedinnhold
Venteliste

Bli med å ta et dypdykk i Counter Strike. Hva fungerer best? Hvordan kommunisere best? Vi lærer også hvordan man lager grafisk design til egen klubb. Alt dette og mer ser vi på sammen.

Hvordan er det egentlig man blir god i Counter-Strike, Global Offensive? Hva er det som fungerer best? Hvordan klarer man å kommunisere på en effektiv måte? Har man det mentale for å oppnå gode resultater? Hvordan lager man grafisk design til egen klubb? Søk hit og vær med på et dypdykk inn i e-sportens verden og Counter-Strike. 

For å oppnå gode resultat i Counter-Strike er det viktig med godt samhold internt i laget - for man skal tross alt jobbe sammen med et felles mål over lengre tid. Være villig til å lære av andre. Ha motivasjon til å gjøre det kjedelige arbeidet for å bli god. På dette studiet ønsker vi at du som elev skal etter fullført skoleår ha større interesse i e-sport, blitt en bedre utøver og ha mer tålmodighet når det kommer til lagkamerater.

Undervisningen vil foregå i et klasserom, i gymsal og ute i naturen. Å holde seg aktiv er essensielt for å kunne yte maksimalt på server - derfor vil det være flere treningstimer i uken. I klasserommet vil lagene sitte tett sammen slik at kommunikasjonen og samholdet er tett. Gjennom skoleåret vil det være flere besøk fra aktive utøvere, men også tidligere profesjonelle utøvere som forteller sin historie og hva de mener må til for å nå målene.

Følg linken for å lese mer om linja her!

Deg med sunt konkurranseinstinkt og interesse for dataspill som har spilt litt CS Global Offensive. Du har gjerne litt interesse for e-sport og prøver å holde deg oppdatert under store turneringer.

Dette vil du lære

 • Hvordan handtere vanskelige lagsituasjoner
 • individuelle ferdigheter i spillet
 • Lage grafisk design til laget ditt
 • Generell kunnskap om e-sport

Å bli god krever mye arbeid og kanskje også å bli i bedre form

Våre forventninger til deg

 • Engasjert og interessert i e-sport
 • Glad i Counter-Strike: GO
 • Må takle motgang i en lagsituasjon og jobbe for å forbedre situasjonen
 • "Fair play" - du kan ikke være utestengt på grunn av juks

Må takle å samarbeide med flere.

Dersom du har ei aktiv utestengelse fra VAC, Faceit eller ESEA så vil du ha vanskeligheter med å delta på skolelag og derfor vanskelig å få plass på linja.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Klassen vil sammen planlegge linjetur. Aktuelle turmål vil være store Counter-Strike-turneringer, eksempelvis Intel Extreme Master Katowice eller Faceit London Major. I løpet av året skal man besøke en stor turnering, men også reise til lokale arrangement som deltaker. DreamHack Winter 2018 er også aktuell. Reisemålet er det lærer og elevgruppen som sammen blir enige om. Det er ønskelig å reise til et stort arrangement for å være tilskuer på verdens beste lag som barker sammen. I tillegg er det viktig å delta selv - så vi prøver å finne noen lokale arrangement som vi kan reise og delta på. Dreamhack Winter er også et alternativ som deltaker. Vi satser på god kvalitet og faglig innhold framfor lange reiser med store flyutslipp.

bildetekst

Miljøaspektet ved reising

Hele skolen drar med Statsraad Lehmkuhl over Nordsjøen med vindkraft og hybridmotor. 

FN anbefaler årlig karbonutslipp under 4 tonn pr person. Her er ei sammenligning: Fly fra Gardermoen til Australia, gir utslipp på 6,5 tonn pr elev. Velger vi heller Island, representerer dette et utslipp på 0,7 tonn. Vi på Torshus vil gjerne gjøre vårt for å redusere skadelige utslipp og syns det er  viktig å snu trenden med stadig flere og lengre flyreiser. Innholdet i turen er vel så viktig som sjølve reisemålet. Vi finner det vi ser etter i Europa også. Vi ønsker å oppleve sammen med deg, men vi vil at både du som elev og vi som skole skal ha best mulig samvittighet for de valga vi gjør. I artiklene om linjeturer markerer vi verdier for karbonutslippet hver flytur representerer. Disse er omtrentlige og basert på avgang fra Oslo Lufthavn, Gardermoen. 

(kilde, karbonavtrykk: myclimate.org)

 Framtida er di!  God tur!

 

Fellestur til Songlia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Hvor mye de ulike linjene våre er på tur, varierer en god del, men denne turen er felles for hele skolen.  Ikke lenge etter oppstart drar vi til Songlia ved naturreservatet Grytdalen for å bli bedre kjent på tvers av linjene.  

Songlia er egentlig en gammel gård, men den ble kjøpt av industrigründeren Christian Thams som jaktslott.  Han kjøpte også store skogs- og fjellområder og gjorde dette til sitt private jaktterreng med flere jaktstuer ute i terrenget.  Senere er store deler av området gjort til naturreservat, et av de største i landet, og særlig hjorten har gjort seg nytte av fredinga og samles i store flokker der under paringstida.  Et av de første forsøka på aktivt å berge den norske beverbestanden ble også gjennomført ved utsetting av restdyr fra Agder her i 1926, og nå er beveren å finne like ved skolen vår, i hele kommunen og i nabokommunene.  Naturfotografer har laga bøker om Grytdalen, og Arne Nævra filma i Grytdalen i et av fem program i NRK-serien "Norske naturperler".

Her er det mange muligheter for tur, korte og lange, lette og tunge, og det er mulighet for andre aktiviteter på tunet.  På kveldstid er det gjerne hyttekos, kanskje brettspill eller rett og slett prat rundt et bål for å bli godt kjent.

Dette skal være en tur som passer for alle.  De mest turvante ligger gjerne i lavvu, mens andre heller ligger innendørs, og du kan sjøl velge om du vil opp på en topp eller ta en lettere tur.  Vi kjører også helt fram til Songlia, så turen krever lite utstyr. 

Statsraad Lehmkuhl til Shetland

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 dager

Vi har ikke eksamen, men drar i stedet på felles skoletur med seilskute over Nordsjøen i april.  Og dette er ikke hvilken båt som helst: Statsraad Lehmkuhl er Bergens stolthet, landets største seilskute og verdens største tremasta "bark" som ennå er i drift.

På turen over havet er elever og lærere mannskap, og du lærer mye om segling og tradisjon, får oppleve at din egen innsats for fellesskapet driver skipet over havet, og du får også klatre og arbeide i riggen om du har lyst.

Etter et par dagers seilas, får du landlov på Vesterhavsøyene, mest sannsynlig i Lerwick på Shetland, og her er nordmenn velkomne hos et folk som nok føler seg minst like norsk som skotsk.  Rester av det norske språket fins i de fleste stedsnavn og også i dialekten på Orknøyene og Shetland.

Vi har svært lang tradisjon for samarbeid med Statsraad Lehmkuhl, og vi er stolte av en skoletur som ikke bare er "folkehøgskole i andre potens" som en medseiler sa, men som også er en miljøvennlig skoletur. Skipet blir i hovedsak drevet av vindkraft, og skuta vil snart få montert en ny og moderne hybridmotor med vannturbiner som lader batteri under seiling. Når motordrift er nødvendig, vil snart også en stor del av motorfarten være miljøvennlig vindkraft.

Kenneth Gaupseth Johansen

lærer

Kenneth er lærer på E-sport CS, men er også samtidig daglig leder for e-sportklubben Kingpins.  Han har vært hos oss siden høsten 2019, men har tidligere erfaring fra undervisning i folkehøgskolen innafor det samme fagfeltet.  Opprinnelig er han fra Kristiansund, men bor nå i Trondheim.

Epost: kenneth.johansen@torshus.com
Telefon: 72 47 98 50

Ei vanlig uke begynner med fellesfag, kor og husmøte på mandag.  Vanligvis er det så linjefag de tre neste dagene, tirsdag, onsdag og torsdag.  Torsdag er som regel siste halvdel satt av til møtetid. Fredag er fellesfagsdag. Noen lørdager vil du ha fri, men som oftest er det ei kortere fellesfagsøkt fram til middag 13.30.  I perioder med valgfag blir dette lagt i fellesfagstid mandag og fredag.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart søndag 23.08.20
 • Fellestur til Songlia
 • Frihelg fra fredag 18.09. kl11.45 til mandag 21.09. kl12.30 (Skolen stenges ikke)
 • Høstferie fredag 02.10. kl11.45 - mandag 12.10. kl12.30 
 • Frihelg fredag 13.11. kl11.45 - mandag 16.11. kl12.30 (Skolen stenges ikke)
 • Juleferie 19.12. kl13.30 - 04.01. kl12.30
 • Frihelg 22.01. kl11.45 - 25.01.kl12.30
 • Vinterferie 19.02. kl11.45 - 01.03. kl12.30
 • Påskeferie fra 26.03. kl11.45 til 06.04. kl 12.30
 • Med Statsraad Lehmkuhl til Shetland, dato kommer.
 • Avslutning 08.05.21
Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av året har vi to valgfagperioder, og du kan velge inntil fire halvdagsvalgfag eller minst to heldagsvalgfag. Tilbudet vil variere litt fra år til år, men emner som friluftsliv, idrett, eksotisk matlaging, kampsport, IT-fag og formingsaktivitet går igjen i forskjellige utgaver.

Årbok

Folkehøgskolen skaper minner, og valgfag årbok gjør en stor innsats for å bevare disse. Med dette valgfaget får du innvirkning på utforminga av årboka, samle gode historier, ta og behandle bilder osv.

Ballspill

Trening og moro med ball, for det meste inne i gymsalen, men også med noen økter ute om vær og føre tilsier det.

Bistandsprosjekt

Torshuselevene har sitt eget sjøldrevne bistandsprosjekt. Dette har gitt verdifull støtte til barneheimer i Malawi og Kenya i form av utdanning, bygging av vanntank, leker, klær, sportsutstyr.

Crossfit

Dette er valgfaget har noen år også blitt kalt "puls og blåsterfull" og passer for den som liker å ta seg helt ut med egen kropp som vektbelastning. Det krever ingen forkunnskaper, bare innsatsvilje.

Digital tegning

Tegning ved hjelp av datamaskin, riktig programvare og god instruksjon. Et aktuelt fag for de som går spillutvikling, men også tilgjengelig og aktuelt for elever ved andre linjer.

Ekstrem vinterleik

Dette er god, gammeldags herjing i snø og på is. Det kan være aking, kollbøtte ned bratte bakker, skøytedag, snørugby og snøballkrig og mye mer alt etter føreforhold og leikelyst.

Foto

Nybegynners innføring i fotografering, valg av motiv, lyssetting, komposisjon. Undervisninga foregår ved og rundt skolen. Krever at du har utstyr til å fotografere, alt fra en god telefon til kamera.

Horsemanship

Natural horsemanship er behandling av hesten på dens egne prinsipp. Dette er et nyttig fag for den som er interessert i hest, men har også overføringsverdi til hundehold.

Islandshest

Friske fraspark i skog og mark med spreke islandshester for den turglade rytter.

Kampsport for nybegynnere

Ei innføring i kampsport av ulike disipliner, først og fremst ment for den som ikke har kampsport som linjefag, men som har lyst til å prøve.

Kiting

Kiting er relativt lett å lære, og det gir en annerledes og heftig måte å komme seg ut i naturen på. Først lærer du grunnleggende handtering, så suser du bortover myra med en drage og ski eller brett.

Klatring

Med en av Nordens mest komplette klatrehaller i nærområdet og et godt og utstrakt samarbeid med dem, er klatring en viktig aktivitet på skolen. Mulighet til å ta "ledkort" (tidl. "brattkort").

Knivlaging

Det er mye trivsel i prosessen med å lage sin egen tollekniv og slire. Valgfaget byr på godt selskap, lukt av treverk, lær og linolje.

Massasje

Her lærer du massasje, men samtidig er du også så heldig at du får massasje halve tida.

Mormors kjøkken

Vi følger gammeldagse oppskrifter, og det kan fort bli både et drops og en karamell av gammel type.

Ridning og hestestell

Innholdet vil variere noe etter forkunnskapen i elevgruppa, men det blir undervist i både hestekunnskap, hestestell og riding ut fra det utgangspunktet elevene har.

Tekstil og handarbeid

Et rolig, kreativt valgfag med arbeid i mjuke materialer og en god prat over arbeidsbordet.

Telemark/alpint/snowboard

Et valgfag som først og fremst blir gjennomført i det lokale skianlegget i Knyken. Mulighet til fri kjøring med brett, alpinski eller telemarkski, men du kan også få opplæring fra utgangspunktet ditt.

Topptur

Med ski og brett oppsøker vi topper med kvite sider, strever oss opp, men får belønning i utsikt fra toppen og urørt snø på nedturen.

Verdensmat

En smak av den store verden! Vi lager de merkeligste, delikate småretter fra kjøkkentradisjoner som den arabiske, bosniske, thailandske med flere.

Torshus er en frilynt folkehøgskole midt i landet, litt under 5 mil fra Trondheim. Vi har linjer på felt som e-sport og kreativ spillutvikling, MMA/kampsport, natur, sport og friluftsliv, hest, paragliding & dykking. Uansett hvilken linje du velger, får du faglige og sosiale utfordringer i et trivelig miljø.

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 117 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Skolegenser/jakke
 • Påmeldingsgebyr
 • Studietur: Fellestur til Songlia
 • Studietur: Statsraad Lehmkuhl til Shetland
 • Studietur: E-sport i Europa
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 117 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 117 000,-
(11 700,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Fiber
 • Klasserom med kablet internett
 • Felles kveldsaktivitetsrom med kablet internett
 • Wifi

Dette utstyret må du stille med selv

 • Egen datamaskin - og den må takle Counter-Strike: Global Offensive
 • Gjerne egen datastol
 • Sovepose
 • Gode sko
 • Varme klær
 • Vinterklær
 • Treningsklær
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

E-sport

Buskerud Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport: League of Legends

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Fullt
HelårskursKristen

Webutvikling 101

Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeKristen

Data & Friluftsliv

Voss folkehøgskule
Venteliste
HelårskursFrilynt

Spill og Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Fullt
HelårskursKristen

Gaming Europa

Risøy Folkehøyskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Digital Kreativitet - Japan

Folkehøgskolen Sørlandet
Fullt
HelårskursKristen

E-sport

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

StreamTeam

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Fullt
Helårskurs16 t/ukeKristen

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs A9 t/ukeKristen