Til hovedinnhold

Ønsker du å lage musikk sammen med andre? Du får spille og lage musikk og ta sangene med til både studio og scene. Spilleglede er sentralt hver eneste dag, uansett nivå.

 

"Sommerfuglene flyr omkring i magen i det du tar stegene bort til scenen. Lyskasterne treffer deg i ansiktet og du kan skimte ansiktene fra publikummet som venter i salen. Nå skal alle timene du har brukt til å øve og finpusse få uttelling. Du lukker øynene og setter i gang. Du er tilstede, men samtidig på en annen plass. De neste minuttene passerer mer som sekunder, og før du vet av det er sangen ferdig og du våkner til publikums applaus og jubel. Sommerfuglene forsvinner og du føler deg ti kilo lettere." 

Her spiller vi sammen i både små og store grupper hver dag. Her er spillegleden sentral og vi utforsker forskjellige sjangre og uttrykk gjennom skoleåret. Vi samarbeider med blant annet "Filmproduksjon" og "Filmskuespiller" i løpet av året med musikk til både film og forestillinger. 

Lærerne har jobbet profesjonelt som musikere i mange ti-år til sammen, både på scena, i orkester og studio.

På skolen har vi flere øvingsrom med forskjellig størrelse i tillegg til enkle innspillingsmuligheter. Når vi har en god sang ferdiglaget, slår vi på stortromma og tar turen til det nærliggende studioet "Dreamfarm Studios" som er av ypperlig kvalitet! Etter mer terping og øving tar vi med musikken på veien og får god kjennskap til å rigge og sette opp konserter. 

Hos oss velger du to linjefag, dette blir ditt linjefag 1. Les mer om hva du kan velge som linjefag 2 her. 

Alle som spiller ett instrument, eller synger. Det meste av undervisningen foregår etter gehøsspill, men om du har spilt mest etter noter, går det også bra.

Dette vil du lære

 • Generell opplæring i å spille sammen med andre. Det meste av vår undervisning foregår etter gehør, så det er ikke viktig å kunne noter, men det er jo altid en fordel.
 • Basiskunnskaper på ulike innstrument.
 • Hvordan lære seg å lære en låt?
 • Viktige elementer for å få band og grupper til å låte bra, og fungere sammen.
 • Hvordan jobbe i studio.
 • Hvordan planlegge og organisere en konsert.

Våre forventninger til deg

 • At du har lyst til å tilbringe ett år der du bor sammen med andre og at musikk, teater, forestillinger er en viktig aktivitet...sammen med skiturer, matlaging, turer i nærområdet og masse andre aktiviteter. For det sosiale er viktigst for oss på NoFo. Går vi godt sammen, får vi til alt!
 • En hvis kunnskap på instgrumentet er kjekt
 • At du er positiv, nysjerrig og har lyst til å samarbeide med andre.

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

I mars/april drar vi på tur til en eller flere byer i Europa. Kanskje før jul også? Der går vi på konserter, besøker kjente konsertsteder og scener, møter musikere og kanskje sjekker ut kjente lydstudio. Alt fra The Beatles i Liverpool, London Jazzfestival eller klubbscenen i Berlin.

Vi drar også på andre festivaler og konserter i kjøreavstand fra skolen. Det er kort vei til Trondheim og NTNU, som har en av Europas mest kjente jazzutdanninger, og ikkje minst klassisk utdanning.

I stedet for å bruke hele reise-budsjettet på en langtur, skal vi i felleskap bestemme hvor vi skal. I starten av året finner vi konserter, masterclass, festivaler osv der vi kan oppleve musikkbransjen på nært hold. Kanskje melder vi oss som frivillige på en festival, og reiser en uke dit. Kanskje får vi også spille konsert der?

Våre lærere har ett stort kontaktnett i hele musikk-Norge og skandinavia, og på den måten kan vi lage unike opplevelser der vi får treffe flinke musikere og bransjefolk. Det viktigste er ikke hva du har spilt tidligere, eller hvor god du er når du kommer. Vi mener at vi kan utvikle oss sammen uansett hva slags musikk du spiller, eller hvilket instrument. På denne skolen får du dyrket interessen din, samtidig som du får prøvd mange nye ting, og får venner fra hele landet. 

Vi har altid mange gjesteforelesere som kommer til skolen, så noen ganger reiser vi ut på tur, andre ganger kommer noen hit.

Målet er i alle fall at du etter ett år hos oss får minner og møter som varer livet ut.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Et av årets vakreste eventyr er i februar. Da flytter vi i praksis hele skolen til Åre,  nord-europas største skianlegg! Der finner vi 89 løyper i alle vanskelighetsgrader, fra nybegynner til ekspert. Her får du prøve ulike aktiviteter under kyndig veiledning. Vi arrangerer kurs i ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne. Kanskje kan du lære å stå på brett eller forbedre parkteknikken du allerede har?

Du vil bo i flotte hytter sammen med dine medelever, hvor du virkelig kan dyrke hyttekosen med både god mat og yatzy til krampa tar deg.

I mellom skislagene og hyttekosen tar vi turen til trampolineparken for å sprette fra oss litt. Eller kanskje bowlinghallen med påfølgende besøk på den lokale sjokoladefabrikken.

I løpet av skoleåret er du med på ikke mindre enn tre fellesturer med skolen. 

Høstturen går inn i den myteomspunnede fjellområdet Trollheimen, og Kystturen om våren går ut til storhavet og øyriket rett utenfor skolestua. En tur hvor du får prøve ulike sjøaktiviteter

På Nordmøre Folkehøgskule er det mye turvirksomhet også i hverdagen. Våre minibusser er flittig brukt til små og store turer.  På bytur, som for oss betyr Trondheim, drar vi gjerne på faglige ekskursjoner, konserter, teater og kanskje litt shopping.

Linjefagsturene varierer for de ulike linjene, men hovedtenden er Interrail i Europa og gjerne gjennom flere land. Alle reisemålene er valgt ut i fra faglige kriterier.  

Sjekk hvert enkelt linjefag for å lese mer om linjefagturene.

Erkki Morten Klami

Lærer

Morten er låtskriver og gitarist i det snart verdenskjente bandet Gone Rogue. I tillegg er han en kløpper på alt som har med spill, lyd ,film og data å gjøre. Morten er Master of Music med spesialisering i komposisjon for Film og TV fra Kingston Univeristy London. Før dette har han en Bachelor i Musikk og tilleggsutdanning innenfor idrett.

Epost: esport@nordmore.fhs.no
Telefon: 48 25 45 50

Jo Inge Nes

Lærer

Jo Inge spiller de fleste instrumenter, og har jobbet som musikker hele livet. Ekstra god er han med alt som har med rytmer å gjøre. Jo Inge er langt over gjennomsnittet interessert i folk og det passer jo bra når han jobber som lærer. Det meste du driver med, eller er interessert i, blir fort Jo Inge interessert i også. Jo Inge jobber som musikker og komponist ved siden av folkehøgskolen.

Epost: jo_inge@nordmore.fhs.no
Telefon: 90 99 66 99

Skoleuka har normalt 6 dager, søndag er fri.

 • Morgensamling kl. 09.00, kl. 10.00 lørdag. 
 • Mandag - Husmøte, Trening, Linjefag og Valgfag på kvelden.
 • Tirsdag - Valgfag, Prosjekt, Linjefag og Valgfag på kvelden.
 • Onsdag - Linjefag hele dagen.
 • Torsdag - Linjefag, Valgfag og nye Valgfag på kvelden.
 • Fredag - Husarbeid, Kor, Trening og Linjefag. 
 • Lørdag - Nytt opplegg hver lørdag, ofte med inviterte gjester.
Last ned timeplan som pdf ↓

Rammeplan skoleåret 2024/25

 • Skolestart 25. august
 • Høstferie 5. - 13. oktober
 • Juleferie 18. desember - 5. januar
 • Vinterferie 15. - 23. februar
 • Påskeferie 11. - 21. april
 • Skoleslutt 10 mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 40 valgfag og du velger 3- 8 av dem hvert semester, maks 16 totalt. Hvert fag er normalt på 2-3 timer per gang. Problemet for elevene er ofte å få plass til mange nok av alle de spennende valgmulighetene. Noen fag er også lagt til kveldstid så her foregår det læring og trivsel hele døgne

Avspenning

I avspenning valgfag jobber vi med ulike avspenningsteknikker. Du lærer å slappe av, kontrollere pusten og senke spenninger i muskulaturen. Enkle massasjeteknikker og autogen trening inngår også.

Ballspill

Vi tar for oss ulike former for ballspill. Mest fotball om høsten. Etter hvert konsentrerer vi oss også om andre ballspill som basket, volleyball, innebandy og annen innendørs lek med ball.

Band

Deltagerne settes sammen i ulike band. Fordelingen blir litt etter musikksmak og litt etter nivå. Og så spiller vi musikk. Det du/dere vil. Rock, pop, jazz, vise, ... fritt valg egentlig.

Bassengaktivitet

I valgfaget Bassengaktivitet jobber vi med trening i vann. Svømming er selvsagt det sentrale temaet. I tillegg trener vi også kondisjon og styrke i vann på andre måter, for de som har behov for det.

BegeistringsBrigaden

Gode gjerninger er alltid av det gode. Vi finner på ting som gleder andre. Klemmer på butikksenteret, boller til bestemødre, danseaften for psykisk utviklingshemmede, .... Mulighetene er mange!

Brettspill Avansert

Er du gamer men vil ha et avbrekk fra den digitale hverdagen din er dette spennende og morsomt. Brettspill Avansert passer også for deg som egentlig er litt nerd, men som ikke vil innrømme det.

Bærekraftig Liv

Alle vet at vi bruker opp jorda vi lever på og av, men hvordan gjøre noe med det? Vi forsker på det store bildet og på egne vaner. Og så gjør vi noe rent praktisk. Vi lærer at det går an å endre litt.

Cafe Nofo

Opplæring og drift av Surnadals beste café. Her lærer du de enkleste knepene innenfor Barrista. Det betyr å tilberede en utsøkt Espresso, Cortado eller Cappuccino. Egenbakte kaker serveres også.

E-sport

Til tross for hva mora di sier, - E-sport er fantastisk morsomt og ganske så utviklende. Faget gir deg mulighet til å få spille under veiledning, og sammen med andre i våre hovedspill CS og LoL.

Filmklassikere

Vi ser filmklassikere og bruker disse til bedre å forstå hva som skal til for å lage gode fortellinger og filmer. Et fag for filmnerder og vanlige filminteresserte.

Filmkunnskap

Du får rett og slett se mye film og lære av det. Filmspråk, fortellerteknikk med mer belyses for å vise hva som gjør filmer gode. Enkelt fortalt et lynkurs gjennom alle triksene i filmboka.

Foto

Faget inneholder praktisk foto, komposisjon, lys og teknikk. Etterfulgt av mørkeromsarbeid og digital foto med bildebehandling. Mest er dette et praktisk fag hvor du får ta masse bilder.

Gitar

Opplæring for nybegynnere og litt viderekomne. Du lærer å spille på tradisjonell kassegitar. Opplæringen innebærer akkorder og fingerspill. Så langt vi har får du låne Gitar på skolen.

Handy-Man

Det er mangt og meget en mann eller kvinne må kunne for å kalle seg Handy. Drepe en fisk, skifte et dekk, bake er brød, knytte en dobbel Windsor, utfordringene er mange. En Handy-Man fikser det meste.

Hybelmat

Enkel matlaging som forberedelse til livet etter folkehøgskolen. Du får lære grunnleggende basisgrep i matlaging og får lage god, billig og næringsrik mat. Hver økt avsluttes med at vi nyter måltidet.

Italiensk kjøkken

Matlaging med utgangspunkt i klassisk Italiensk kjøkken. Mest mulig enkle retter du kan lære. Alt fra grunnen av, her finnes ikke spor av Toro. Middagsmat og desserter. Du bør like Tomat og Basilikum.

Jentegruppe

Noen ganger er det godt for jenter og få være jenter. Og til og med bare være sammen med likekjønnede. I dette svært så kjønnsdiskriminerende faget lærer du alt en jente trenger å kunne. Det er mye!

Kickboksing Light

Begynnerkurs i Kickboksing. Kampsport er mer enn bare å sparke og slå. Det er rett og slett morsom og god trening. Faget gir innføring i Kickboksing, selvfølgelig i trygge, forsiktige rammer.

Klatring

Du lærer basis klatreteknikker og sikring for bruk både til innendørs og utendørs klatring. Skolen har egen klatrevegg. Vi benytter også vegg i nærliggende klatresentra. Du klatrer også en del ute.

Kreativ Dans

I kreativ, eller skapende dans,får du jobbe med dine egne bevegelser og uttrykk til å skape dine egne danser. Høres det litt spesielt ut? Ja, det er det, og kjempegøy.

Magedans

Dans der hoftevridning, armbevegelser og rytme er sentralt. Magedans er morsomt og samtidig god trening. Du styrker kjernemuskulaturen, koser deg og blir smidig,- alt på en gang.

Maske og Teatersminke

Du får lære grunngrepene innenfor skjønnhets,- og teatersminke. Du lærer å lage sår og kutt. Du får innføring i ulike stilepoker og lærer deg om å skape eller fremheve ulike karaktertrekk.

Minikor

For den sangglade. Innøving av flerstemt sang. Nyere og eldre musikk i ulike sjangere. Alle synger i skolekoret. Minikor er for deg som vil litt mer.

Multisport Surprise

Allsidig idrettsfag med størst mulig variasjon. Ny aktivitet hver gang. Inne og ute, solo og lagspill, hardkjør og lett. Aldri en lik time i Multisport Surprise.

Omsøm/redesign

Med utgangspunkt i gamle klær, gardiner og andre tekstiler lærer du å sy om, forbedre og skape nye klær. Du lærer å bruke symaskin, enkel mønstersøm og praktiske håndsømsteknikker.

Pardans

I pardans valgfag lærer du å danse med partner. Du får lære deg de vanligste dansene det er kjekt å beherske som Swing, Salsa og litt gammeldans. Å danse sånn noenlunde er en nyttig ting å kunne.

Photoshop

Photoshop er et fantastisk verktøy som både brukes og misbrukes. Vi skal lære mye om det første, og mer om hvordan unngå det siste. Tema er; retusjering, basic compositing, og billedbehandling.

Piano

Har du noen gang drømt om å spille etter gehør? Bare sette deg ned å spille musikken slik den høres ut inni deg? Besifringsspill for piano kan være den beste inngangsporten for nettopp dette.

Pilates

Styrketreningsmetode med utgangspunkt i egen kroppsvekt. Har et spesielt fokus på kjernemuskulatur, koordinasjon og konsentrasjon. Pilates er perfekt som supplerende og forebyggende trening.

Rollespill

Vi begir oss ut på eventyr med penn, papir og mange rare terninger. Vi spiller hovedsakelig rollespillet Dungeons & Dragons. Spillet kan dra ut tidsmessig. Det tar vi oss tid til!

Ski/Langrenn

Skikurs med vekt på skitrening i preparerte løyper. Du lærer deg skikkelig langrennsteknikk og får gode treningstips til hvordan bli bedre på ski. Du lærer også om preparering og stell av skiutstyr.

Skriveverksted

For deg som ønsker å bli bedre til å uttrykke deg skriftlig. Dette er ikke et kurs i rettskrivning. Det er det kreative uttrykket i skrivingen vi øver på. Du selv bestemmer hva du vil skrive om.

Sløyd

Du lærer å forme og bearbeide gjenstander i tre og andre materialer. Dette er et 100 % praktisk fag der du jobber med egne ting eller fellesprosjekt gruppen blir enige om.

Sosiale Medier

Opplæring i, og praktisk bruk av de mest sentrale sosiale mediene. Du får øve deg på skriving og billedtaking. Hvis du vil og tørr får du prøve deg på å publisere noe av det du skaper.

Strikking

I dette faget lærer du det enkle handverket å kunne strikke. Kan du det fra før, kan vi også lære deg mer kompliserte teknikker. Faget er praktisk rettet og vi starter ikke med prøvekluter.

Studieforberedende

Mange ønsker å ta opp fag fra videregående eller universitetet ved siden av folkehøgskolen. Noen vil studere noe helt annet. Alt er mulig. Vi gir deg tid og rom og sper på med litt studieteknikk.

Styrketrening

I styrketrening valgfag kan vi tilby allsidig styrketrening. Det mest vanlige er at vi skreddersyr eget treningsopplegg til deg. Eller du kan følge et variert opplegg innen generell styrketrening.

Taekwon-Do

Valgfag TaeKwon-Do er kampkunstopplæring for alle. Du får opplæring i grunnleggende ITF Taekwon-Do med mønster, sparring, slag og spark. Og så har faget masse inspirerende fysisk trening.

Tai Chi

En gammel kinesisk kampkunst der det mentale balanseres med det fysiske for å oppnå harmoni. Vi utforsker hvordan mennesket er designet for å håndtere stress, så vi kan lære oss å slappe av.

Teater

Vi arbeider med mindre øvelser og kanskje mot oppsetning av små teaterstykker. Det er mye grunnleggende å lære innenfor teaterfaget. I valgfaget rekker vi ikke innom alt. Men du lærer å leke på alvor.

Topptur

Et friluftvalgfag der målet er å komme seg opp på, og ned igjen fra de mange toppene i skolens nærområde. Kanskje tar vi en fottur eller to før vinteren kommer og vi spenner på oss skia eller brettet.

Trening for Utrente

Alle skal trene, men alle gjør det ikke. Faget gir deg som vil komme i gang kyndig veiledning. Du får eget program satt opp av personlig trener, eller lærer som vi foretrekker å kalle oss.

Ut på Tur - Friluftsliv Light

Friluftsliv med absolutt lavterskel. Du lærer og erfarer hvor fint uterommet er. Du får mange korte og noen litt lengere turer, med innslag av bål og enkel matlaging. Litt sprekere blir du attpå.

Volleyball

I Volleyball valgfag spiller vi Volleyball. Dette er et ballspill som inneholder langt mer av teknikk og taktikk enn de fleste kanskje tenker over. Gøy er det i alle fall.

Yoga

Fokus, styrke, bevegelighet og kontroll over egen kropp er stikkord. Yoga kommer i mange former og fasonger, og her hos oss kan du teste både Yin, Ashtanga og Hatha vinyasa Yoga.

Årbok

Planlegging og produksjon av kullets årbok. Det blir arbeid med tekst, foto, layout, redigering, administrasjon og masse artig arbeid for å få et stort og spennende prosjekt i havn.

Følg både hode og hjerte. Fullfør to linjefag på ett år! Her skjer det mye hele tiden. Du blir med i et aktivt, frilynt og kreativt miljø, med mange opplevelser, utfordringer og muligheter. Mange ulike linjer sørger for et mangfold av folk og fag. Du møter garantert mange flotte mennesker du vil lære mye av. Velkommen!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 132 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Sverige, Nord-europas feteste skianlegg: Åre
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • 8 000,-
Minimumspris for linja 132 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 7 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 132 000,-
(13 200,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Flere øvingsrom med utstyr. Liten sene/auditorium og stor sene. Begge med kinolerrett og PA.
 • Flere treningsrom dersom du ønsker å holde deg i form.
 • E-sportrom og masse elever som vil game om du driver med spilling.
 • friluftsutstyr som kajakker, klatreutstyr, telt osv.
 • 2 minibusser som gjør at vi kan reise dit vi vil. Vi kan kjøre til konserter og opplevelser når vi vil.
 • Vi er spesielt godt utstyrt på trommer og percussion fra alle kroker av verden, da vår lærer er trommeslager.

Dette utstyret må du stille med selv

Vi har mange instrumenter, men anbefaler folk å ta med egen gitar/bass eller andre strenginstrumenter, blåseinstrumenter, strykeinstrumenter, percussion, spesielle keyboards eller andre bestemte innstrumenter. Vi har trommesett, pianoer, forsterkere og andre store ting.

Vi har masse erfaring med tilrettelegging for elever med ulike utfordringer. Ta kontakt med oss for en prat.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Frode Alnes

Jeg var elev på Nordmøre Folkehøgskule i skoleåret 78/79. Det er det viktigste og beste året i mitt liv. Jeg gikk der før jeg starta på Jazzlinja i Trondhjem. Jeg skrev faktisk «Vitae Lux» på rom 03. Alle bør få seg et år som det jeg hadde på NoFo.

Fra bloggen

Medisinstudent om folkehøgskole: – Helt fantastisk

Ola Vikheim gikk på folkehøgskole før han startet på med medisinstudiet. – Jeg vil anbefale folkehøgskole fra bunnen av mitt hjerte og i store bokstaver, ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Vokal, Band og Låtskrivar

Stord Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

BAND

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Rock

Trøndertun folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Pop

Trøndertun folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Rock & Metal

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Rytmisk linje - Band

Manger folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

VOKAL

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Musikk & Låtskriving

Evje Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk - Sang

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Utøvende musikk: Band OSLO

Rønningen folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Musikk og lydteknikk

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Sunnhordland folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs20 t/ukeFrilynt