Til hovedinnhold

HØST 2022 Teater og film

Søk på linja
Ledig plass

Lev drømmen! Opplev magien på scenen og foran kamera - og utvikle ditt skuespillertalent!

Bli en bedre skuespiller, eller prøv deg på scenen for første gang! 

Inspirert av bl.a. Stanislavskij, Meisner, Chekov, Lecoq, Boal og Johnsstone får du grundig innføring i ulike måter å jobbe frem en karakter på.

Her kan du utvikle deg som skuespiller, delta på workshops og spennende co-produksjoner, performancer og helaftens forestillinger.
Du kan jobbe med egne teater- eller film-prosjekt, eksperimentere med sminke, kostymer, rekvisitter og kulisser. Vi henter inspirasjon av å se på teater og film, og å reise på teater- og filmfestivaler både inn- og utenlands. 

Les hva tidligere elever sier her

Black box er et fantastisk fristed
– for deg som vil prøve noe helt nytt, 
OG for deg som vil utfordre deg selv som skuespiller!

Les mer om oss på hjemmesiden vår

Linja passer for alle som har lyst til eller tør å by på seg selv! Det spiller ingen rolle hvilken teater/film-erfaring du har - vi har plass til deg.

Dette vil du lære

 • Metoder og skuespillteknikker for scene og film
 • Å bruke kroppens og stemmens potensiale
 • Å jobbe på scene og foran kamera, med og uten tekst
 • Å produsere scenekunst - fra ide til ferdig prosjekt
 • Å produsere film - fra ide til ferdig prosjekt

Velkommen til et herlig halvår, full av dypeste alvor og eventyrlig moro- og ikke minst, premieremilkshake :-) 

Våre forventninger til deg

Du og din innsats avgjør hva du får igjen av skoleåret - vi ønsker: 

 • Oppmøte - at du møter opp når du skal 
 • Innsats - at du viser vilje til å prøve, og møter forberedt
 • Toleranse- at du er åpen for at ikke alle er like
 • Ansvar - at du er med på å ta ansvar for et godt miljø på linja, og på skolen
Vi tilrettelegger så godt vi kan innenfor de rammene bygningsmassen har. Hovedbygningen med internatdel er fra 50-tallet, sidebygget som inneholder gymsal/studio og musikk-klasserom er fra 70-tallet, og for å bevege seg i og mellom bygningene må man bruke trapper. Uteområdene rett rundt skolen er asfaltert og godt opparbeidet, mens noen av skolens nærliggende utendørsfasililteter er kun delvis opparbeidet og krever større fremkommelighet.  Ta kontakt på post@harstadfolkehogskole.no så tidlig som mulig, for å avklare tilrettelegging og hvis du har spørsmål. 

TIFF

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5-7 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

TIFF er Norges største internasjonale filmfestival, både en populær publikumsfestival, og et viktig møtested for norsk og internasjonal filmbransje. 
TIFF blir arrangert hvert år, i januar - og vi er hjertelig tilstede. Vi arbeider noen vakter som frivillige på festivalen, og da får både mat og vi får se så mye prisbelønt film vi overhodet klarer. Rekorden er fra januar 2017, 36 filmer på en uke! 

Tromsø - også kalt Nordens Paris - er et bra sted å bo dersom man har lyst til  å fortsette med teater eller film, det er filmfestival og teaterfestival. 

Hele reisen, overnatting og alt av mat er inkludert i skolepengene, det vil si at det eneste du trenger er lommepenger utenom.

Stockholm

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi reiser til Stockholm med sovetoget, reisen er kort og rimelig - vi betaler for opplevelser og forestillinger, ikke for dyre reiser! 

Vi kan derfor velge på øverst hylle av teaterforestillinger og musicaler av ypperste klasse, minst en forestilling daglig - og vi trenger ikke gå på de samme forestillingene, men kan lage ulike opplegg ut fra deres interesser. I tillegg besøker vi noen svenske kollegaer, og ser hva de gjør! 

Hele reisen, overnatting og mat + forestillingene er inkludert i skolepengene, det eneste du trenger er lommepenger. 

Hege Anette Aag Fjeld

Administrasjon/Faglærer - Teater og film

Jeg har bred utdanning (Nord Universitet, NTNU, HiVolda)  innen teater, dans, musikk (sang) og språk/litteratur, og lang arbeidserfaring innen ungdomskultur. Jeg er gift, har to voksne barn og en attpåskatt som surfer med i kulissene. Min livsfilosofi er at man alltid har bruk for det man lærer når man gjør teater, og at teater er absolutt best- fordi det bare er medspillere, aldri motspillere. 

Epost: hege@harstadfolkehogskole.no
Telefon: 77040070
Instagram: @teaterlinja_harstadfhs
Nettside

Fra kr 59 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen
 • Studietur: TIFF
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Stockholm
  • Mat (3 måltider per dag)
Minimumspris for linja 59 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 59 500,-
(11 900,- per måned)
For en detaljert betalingsplan - se skolens hjemmeside https://harstadfolkehogskole.no/pris/
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Ta kontakt med skolen
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Torstein Myklebust

Hege er flink til å tilpasse undervisningen! Jeg har virkelig fått god hjelp til å finne frem til de teknikkene som gjør at jeg kan utvikle meg som skuespiller. Har ikke angret ett sekund!

Torstein Myklebust
Kaleb Haile

Har du virkelig lyst til å bli skuespiller - så begynner du her! Her møter du en lærer som utfordrer deg på det du trenger og vil, og som arbeider for å få det aller beste ut av gruppa og deg selv

Kaleb Haile
Markus Hanssen

Hadde egentlig aldri tenkt at jeg skulle drive med teater, men noe dro meg mot det - og nå får du meg ikke av scenen med det første. Her får du utvikle deg på scenen, rom til å overvinne dine frykter, skape venner for livet og verdens beste lærer.

Fra bloggen

Unikt digitalt vandreteater i Harstad

Med monologer spunnet rundt andre verdenskrig har teaterelevene på Harstad folkehøgskole skapt historie. For første gang er det laget et eget digitalt vandreteater, som kan ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen