Til hovedinnhold

Kom til Svalbard og oppdag den fantastiske naturen, dyrelivet og lyset gjennom ulike kunstneriske uttrykk.

Kunstnere har opp gjennom tidene latt seg fascinere av Svalbards unike natur, historie og ikke minst lyset!

Vi arbeider med ulike teknikker. Det kan være oljemaling, akvarell, kanskje kulltenging, tegneserie eller teknikker du foretrekker. Du trenger ingen forkunnskaper, og du trenger ikke være god til å tegne eller male. Det som er viktig er at du har lyst til å lære. 

Komposisjon, kontrast, valør og farger er nøkkelbegreper innenfor både tegning og maleri. Dagene starter gjerne med en kort introduksjon til relevant teori før du arbeider videre med prosjektene dine. Du vi også lære om kunstnere som har satt spor i verden.

Du fordyper deg i det du liker best: tegning eller maleri. Vi legger stor vekt på at du selv skal få velge deg prosjektene du ønsker å jobbe med.

Basen vår er vårt flotte nye atelier på skolens campus i Longyearbyen. Det er her vi tilbringer mesteparten av tiden vår. I januar er det mørkt, og det fint å bruke tid på det kreative arbeidet i atelieret. Lyset kommer allerede i februar, og da blir vi mere ute. Vi skal naturligvis også på tur ut av byen og oppdage Svalbards fantastiske natur og historie. Vi er mindre på tur enn friluftslivlinjene, men likevel kommer du til å få se mye av det som er spesielt og unikt med Svalbard.  

Kunst passer for deg som ønsker å uttrykke med ulike kunstformer, og som er glad i natur. Du trenger ingen forkunnskaper. Vi mye innendørs sammenliknet med de andre linjene.

Dette vil du lære

  • Ulike kunstteknikker
  • Kunsthistorie
  • Du fordyper deg i det du liker best

Våre forventninger til deg

Du er glad i å uttrykke deg kunsterisk, eller du vil lære det. Du er innstilt på å lære, og du er velkommen uansett om du er helt nybegynner eller om du har drevet med kunst tidliger. 

I motsetning til mange andre folkehøgskoler, arrangerer vi ikke studieturer - verken utenlands eller til fastlandet. I stedet bruker vi Svalbard for alt det er verd, og reiser til en rekke forskjellige steder i denne øyverdenen. Mens vanlige studieturer varer i to til tre uker, betyr et år på Svalbard folkehøgskole at du bor på reisemålet hele året. Det syns vi er en magisk tanke.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Dette er et tokt med skipet Nordstjernen langs vestkysten av Spitsbergen. Vi besøker steder få har mulighet til å oppleve og får følelsen av å være på skikkelig tokt i storslått natur og til historiske steder langs kysten. 

På toktet samler vi søppel, og er en del av MARFO, SALT og Handelens miljøfond sine prosjekter som handler om å fjerne mest mulig plastsøppel langs strender og i havet. Du kan lese om prosjektet her. 

Her er film fra strandryddetokt høsten 2023:

Bli med til den villeste, vakreste og mest spektakulære delen av Norge på verdens nordligste folkehøgskole. Opplev Europas siste villmark rett utenfor campus, men også en pulserende småby.  Vi har helt nytt skolebygg, du får eget bad, og vi har både dobbeltrom og enkeltrom. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 71 350,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Depositum vask
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 71 350,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 71 350,-
(14 270,- per måned)
Månedsbeløpet dekker alle utgifter gjennom hele året, med unntak av et tillegg for laktose- og glutenfri diett, samt vegetar/vegansk mat.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Prisen på Svalbard folkehøgskole er inkludert alle felles turer og turer på linjen. Enkelte valgfag har en egenandel.

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har alt som trengs for å tegne og male. Noe får du utdelt som ditt private utstyr, og noe er fellessutstyr. Atelieret vårt er åpent og tilgjengelig også utenom undervisningstid. Her finner du også bøker som kan inspirere deg i jakten på ditt neste motiv.

Vi er ikke tilrettelagt for rullestol, men ellers holder vi til i fantastiske lokaler og ønsker å ta i mot alle som kommer. Ta kontakt med oss!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Isra (20) skulle jobbe på Kreta, endte på folkehøgskole på Svalbard

I sommer har vi snakka med flere elever om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les hva Isra sitter igjen med etter sitt år.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

SKUESPILLER - film og teater (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga halvår

Bjerkely folkehøyskole
Halvårskurs høstKristen

REIS Opplevelser Høsten 2024

Ålesund Folkehøgskole
Halvårskurs høstKristen

Eventyrlig Idrett, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen

Jazz/Rytmisk (Halvårskurs)

Toneheim Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Musikal - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Kontakt skolen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Forberedelse til førstegangstjeneste (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Dans Idrett, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høstKristen

Ekspedisjon og eventyr (halvårskurs høst 2024)

Sund folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Folkemusikk (Halvårskurs)

Toneheim Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Friluftsliv Camp Vestland, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen