Til hovedinnhold

Nå kan folkehøgskole bli godkjent som del av universitet- og høyskolestudium

Nå kan elever på fotolinjer, psykologilinjer og alle de mange andre folkehøgskolelinjer få godkjent året sitt som en del av et universitets- eller høyskolestudium. Bilde: Torkild Groven, Karmøy folkehøgskule

– Fantastiske nyheter, mener Anne Tingelstad Wøien, daglig leder i Folkehøgskolerådet.

Fredag la regjeringen fram ny Universitet- og høyskolelov. I loven åpnes det for at universitet og høgskoler kan godkjenne folkehøgskole som en del av et studium.

– Det er både fornuftig og bra at folkehøgskole nå kan bli godkjent som en del av et studium ved universitet eller høyskole, sier daglig leder i Folkehøgskolerådet, Anne Tingelstad Wøien.

Rundt 10 prosent av alle 19-åringer velger folkehøgskole hvert år. Til nå har dette gitt to tilleggspoeng for opptak til høyere utdanning. Argumentet fra Stortinget var i sin tid at året på folkehøgskole blant annet gjør elevene mer forberedt for videre studier.

– Fantastiske nyheter, mener Anne Tingelstad Wøien, daglig leder i Folkehøgskolerådet.

– Dette argumentet står seg fortsatt godt, og det synes gjennom den nye loven, sier Tingelstad Wøien.

Hun ser fram til stortingsmelding om opptak til høyere utdanning som kommer senere i vår.

–  Mange unge har både behov for, og godt av, å velge å gjøre noe annet etter videregående skole. Et år på folkehøgskole kan bidra til at ungdommer blir både klokere, tryggere og mer bevisst. Det er ballast som er viktig både for videre studier og arbeidsliv, samt for å bli en god medborger, sier Tingelstad Wøien.

1653