Til hovedinnhold

Mindre alene med TV-aksjonen

I år heter TV-aksjonen Mindre alene sammen. Det er et språk som folkehøgskoleelever kjenner. Her kan vi – og vil vi – bidra.

Voss Folkehøgskole er det tradisjon for  å invitere TV-aksjonen Hordaland til å holde forelesning for alle elevene på skolen. Dette året var intet unntak.

Tv-aksjonen Hordaland, elevflokk, Kirkens bymisjon, giverglede, folkehøgskole, fellesskap, solidaritet

Hvert år kommer TV-aksjonen Hordaland på besøk til Voss folkehøgskule for å snakke om årets aksjon.

 

For elevene er det en flott mulighet til å bidra i lokalsamfunnet – og støtte en viktig og god sak. Og selvsagt er det en sosial og kjekk søndag – å gjøre noe sammen for andre blir det skikkelig god stemning av! I år blir halvparten av elevene med. Da er det ca. 50 elever som går årets viktigste søndagstur.

TV-aksjonen og Folkehøgskolene

Vi kan som mange andre folkehøgskoler bidra med engasjerte elever som bøssebærere. Like viktig er det at vi selv kan transportere elevene våre ut i de mange nabolagene på Voss med skolens biler og minibusser. Slik sikrer vi at flere hus og nabolag får besøk av bøssebærere. Voss er en den største kommunen i Hordaland, med flere nabolag som har begrenset kollektivtransport. Dermed blir folkehøgskolen en viktig støttespiller.

Voss folkehøgskule, Tv-aksjonen, Kirkens Nødhjelp, alle elevene, folkehøgskole, Voss

Årets elever fra Voss folkehøgskule er klare for TV-aksjonen!

Vi oppfordrer derfor andre folkehøgskoler til å ta kontakt med TV-aksjonen i sitt fylke. Hør om de trenger bøssebærere og transport. Fyll skolens biler og minibusser med elever, og kanskje også andre bøssebærere.

Tilhørighet og fellesskap

Vi opplever det som svært givende å få besøk av TV-aksjonen i Hordaland og Kirkens bymisjon. Folkehøgskole handler i stor grad om å skape rause og trygge elevflokker – der alle opplever tilhørighet og bli en del av det store fellesskapet. I år heter TV-aksjonen «Mindre alene sammen», det er et språk som folkehøgskoleelever kjenner. Her kan vi og vil vi bidra. Vi har alle et ansvar for at alle blir med i en flokk.

Les mer om skolenes engasjement 

 

Mange skoler er med

Folkehøgskolen har spesielt fokus på internasjonal solidaritet, miljøspørsmål og kunst og kultur. Nå er det tid for å vise engasjement og det gjør de gjennom å bidra som bøssebærere under årets TV-aksjon. Sammen skal vi delta for å bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn, med mål om at vi alle skal være «Mindre alene sammen».

Sund folkehøgskole skaper et varmere samfunn

 

Tv-aksjonen, Sund folkehøgskole, Kirkens bymisjon, engasjerte elever

Elever og lærere ved Sund folkehøgskole setter tommelen opp for årets TV-aksjon.

 

Les mer om TV-aksjonen her

 

154