Sjekk alle folkehøgskolenes ledige restplasser!

Har du ikke søkt folkehøgskole enda? Da har du muligheten nå. Folkehøgskolenes restplasstorg har åpnet!

Elever ved Karmøy folkehøgskule maler

Kunst er bare en av over 700 ting man kan lære på folkehøgskole. Bilde: Torkild Groven, Karmøy folkehøgskule

Folkehøgskolene har nå lagt ut alle sine ledige plasser i et eget Restplasstorg. Restplassene blir oppdatert minst en gang i uken så du vil hele tiden kunne se akkurat hva du kan søke på.

Lurer du på hvordan det blir å gå på folkehøgskole i år? Les spørsmål og svar om folkehøgskole høsten 2020

Finn restplasser – søk nå

Folkehøgskolene tar opp elever fortløpende etter de har søkt. De fleste folkehøgskoler gir svært rask svar på søknader. Hvis du søker i dag vil du kunne få svar allerede om et par dager.

Noen skoler sender svar på epost og andre bruker SMS. Det gjelder derfor om å følge med begge steder for å se om du blir tatt opp på folkehøgskolen du har søkt på.

Søkning til folkehøgskolene slår alle tidligere rekorder

Kanskje det blir du som er med på morgensangen på en folkehøgskole i høst? Bilde: Torkild Groven, Karmøy folkehøgskule

Velg gjerne folkehøgskole med hjertet

Flere og flere ungdommer velger et år på folkehøgskole. Noen vet hva de vil gjøre siden i livet mens andre bruker året på folkehøgskole til å tenke seg litt om.

Folkehøgskolene har ikke karakterer og eksamen. Det kan derfor være et år der man senker skuldrene litt.

Noen velger linje fordi de vil teste ut noe de har lyst til å studere eller jobbe med siden. De vil sjekke ut om psykologi, teater eller filmproduksjon – bare for å nevne noen – er noe de har lyst til å bruke resten av livet på.

Mange velger linje på folkehøgskole med hjertet. De velger for eksempel etter en interesse eller etter noe de brenner for. Siden man ikke får karakterer og og ikke har eksamen så kan man også velge å prøve ut noe man aldri har vært borti før, men som man alltid har hatt lyst til å prøve.

Kanskje du skal drive med musikk hele neste skoleår? Bilde: Musikkfolkehøgskole Viken

Kanskje du skal drive med musikk hele neste skoleår? Bilde: Musikkfolkehøgskolen Viken

Man kan også bruke året på folkehøgskole til å se en helt annen del av landet, til å treffe helt nye mennesker og til å besøke områder i Norge og verden som man ikke har sett før.

Sjekk ut folkehøgskolenes restplasser

Hvordan søker man folkehøgskole?

Først må du finne en linje med ledig plass. Når du har funnet linjen du ønsker å gå på, så klikker du på knappen der det står «søk på linjen».

Du vil da få en del spørsmål om deg selv og hvorfor du søker folkehøgskole. Svar på disse spørsmålene og send søknaden til skolen.

Søknadsskjemaene kan være litt ulike fra folkehøgskole til folkehøgskole. Hver enkelt folkehøgskole har også egne opptak og egne opptakskriterier. Ta gjerne kontakt med skolen om det er noe du lurer på.

Pris, lån og stipend

Det koster penger å gå på folkehøgskole. Pengene du betaler dekker blant annet hybel, mat og studieturer. Prisen varierer en del fra linje til linje. Det er ofte studieturen som avgjør hvor dyr eller billig en linje er. Du finner prisen på hver enkelt linje ved å klikke deg inn på linjen.

Du kan få støtte fra Lånekassen til å gå på folkehøgskole.

Les mer om pris, lån og stipend på folkehøgskole her

Elever fra Karmøy folkehøgskule som spruter vann på hverandre

Man kan bli utsatt for mye når det perfekte bildet skal tas. Bilde: Torkild Groven, Karmøy folkehøgskule

Send en søknad i dag

Det er svært enkelt å søke folkehøgskole. Hvorfor ikke sende en søknad i dag? Søknaden forplikter deg ikke.

Dersom du får tilbud om plass så kan du velge om du vil takke ja eller nei til plassen. Dersom du takker ja til plassen så må du betale et gebyr på rundt 2500 kroner. Når gebyret er betalt så er du elev på en folkehøgskole til høsten. Det eneste du trenger å gjøre da er å pakke det du trenger og å glede deg til et fantastisk år.

Kanskje det blir du som får en slik melding fra en av våre 83 folkehøgskoler?

Blir det du som får en slik melding fra en folkehøgskole?

Lykke til!

Finn din linje