Til hovedinnhold

Sjekk alle folkehøgskolenes ledige restplasser!

Har du ikke søkt folkehøgskole enda? Det er fortsatt mange muligheter. Sjekk alle linjene og folkehøgskolene som har ledige restplasser!

Det er ikke for sent å søke folkehøgskole. Bilde: Ingebjørg Tørresen

Det er ikke for sent å søke folkehøgskole. Sjekk ut folkehøgskolenes restplasser. Bilde: Ingebjørg Tørresen

Folkehøgskolene har nå lagt ut alle sine ledige plasser i et eget Restplasstorg. Restplassene blir oppdatert en gang i uken så du vil hele tiden kunne se akkurat hva du kan søke på.

Finn restplasser – søk nå

Folkehøgskolene tar opp elever fortløpende etter de har søkt. De fleste folkehøgskoler gir svært rask svar på søknader. Hvis du søker i dag vil du kunne få svar allerede om et par dager.

Noen skoler sender svar på epost og andre bruker SMS. Det gjelder derfor om å følge med begge steder for å se om du blir tatt opp på folkehøgskolen.

Søkning til folkehøgskolene slår alle tidligere rekorder

Kanskje det blir du som snart flytter inn på et internat på en folkehøgskole? Bilde: Linn Kristin Dale Kylland

Kanskje det blir du som snart flytter inn på et internat på en folkehøgskole?
Bilde: Linn Kristin Dale Kylland

Hvordan søker man folkehøgskole?

Først må du finne en linje med ledige plass. Når du har funnet linjen du ønsker å gå på, så klikker du på knappen der det står «søk på linjen».

Du vil da få en del spørsmål om deg selv og hvorfor du søker folkehøgskole. Svar på disse spørsmålene og send søknaden til skolen.

Søknadsskjemaene kan være litt ulike fra folkehøgskole til folkehøgskole. Hver enkelt folkehøgskole har også egne opptak og egne opptakskriterier. Ta gjerne kontakt med skolen om det er noe du lurer på.

Usikker på hva du skal gjøre til høsten?

Flere og flere ungdommer velger et år på folkehøgskole. Noen vet hva de vil gjøre siden i livet mens andre bruker året på folkehøgskole til å tenke seg litt om.

Folkehøgskolene har ikke karakterer og eksamen. Det kan derfor være et år der man senker skuldrene litt.

Mange velger linje på folkehøgskole med hjertet. De velger for eksempel etter en interesse eller etter noe de brenner for. Siden man ikke får karakterer og og ikke har eksamen så kan man også velge å prøve ut noe man aldri har vært borti før, men som man alltid har hatt lyst til å prøve.

Folkehøgskolene kan by på mange ulike typer linjer. Velg gjerne med hjertet.

Folkehøgskolene kan by på mange ulike typer linjer. Velg gjerne med hjertet.
Bilde: Fjordane folkehøgskule

Man kan også bruke året på folkehøgskole til å se en helt annen del av landet, til å treffe helt nye mennesker og til å besøke områder i Norge og verden som man ikke har sett før.

Sjekk ut folkehøgskolenes restplasser

Blir det du som får en slik melding fra en folkehøgskole?

Blir det du som får en slik melding fra en folkehøgskole?

Lykke til!

Finn din linje
1113

Kommentarer