Til hovedinnhold

Hvordan farge egg til påske

Det er utrolig lekkert å diske opp med fargede egg til påskefrokosten. Her får du en detaljert oppskrift på hvordan du gjør det. Få også med deg hva du burde styre unna for at eggene ikke skal bli mislykkede.12324914_10153289360571890_1419632739_n

Dette trenger du:

 

Vi brukte en konditorfarge som du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikkene, av merket Dr. Oetker. I esken var det fire forskjellige farger; rød, grønn, gul og blå. Den eneste som ga farge til eggene var den røde. Vi anbefaler derfor å kjøpe mer konsentrerte konditorfarger hvis du vil ha andre farger enn rosa på frokosteggene dine.

Slik gjør du det:

Ha konditorfarge i vannet du skal koke eggene i. Kok eggene på vanlig måte. Jo mer konditorfarge du bruker, desto sterkere blir fargen på eggene. Juster eventuelt med mer farge etterhvert som du ser at eggene tar farge. Det kan være lurt å stikke et lite hull i eggene før du koker de, slik at det ikke sprekker.

 1058332_10153289361966890_1342179187_n12595931_10153289361711890_1191340480_n

 

Pass på

Vær forsiktig når du skal løfte opp eggene fra kasserollen. Bruker du skarpe gjenstander kan du fort skrape bort fargen på eggene.

 

Fargerike egg til frokost

Slik blir eggene når de er ferdigkokt. Den nydelige rosafargen frisker opp etthvert frokostbord.

12324961_10153289360886890_919089903_n

 

Derfor spiser vi egg til påske

Påskeegg er selve symbolet på påske. Det kommer i ulike varianter, både som mat og til pynt. Egget er så sterkt knyttet til påsken at nordmenn dobler forbruket av egg i påskeuken. Vi spiser faktisk 4,6 millioner egg hver dag i påsken!

I følge Opplysningskontoret for egg og kjøtt, har egget vært forbundet med påsken i lang tid – I eldre tider la ikke hønene egg i den mørke årstiden. Først når dagene ble lengre satte høna i gang med verpingen igjen. Dette falt ofte sammen med påsketiden, og påsken ble derfor også en «eggfest» bokstavelig talt. Man kokte eggene og spiste dem, eller bakte dem inn i flotte, flettede brød. Skikkene veksler fra land til land i påsken, men egget står alltid sentralt.

 

God påske!

53