Til hovedinnhold

Nysgjerrig på arkitektur? Vil du skape morgendagens bygg og byer? Søke arkitekthøyskole? Lære av ledende arkitekter? Samtidig som du bor i et spennende og kreativt bymiljø? Da er dette linja for deg!

Her på StUF Arkitektur får du et engasjert, lekent, nytenkende og fremtidsrettet innblikk i hva arkitektur er og kan være, midt i et spennende og kreativt bymiljø.

Du får grunnleggende teknikk i tegning, modellbygging, snekring og arkitektfaget generelt. Du får lage portfolio og øve deg på presentasjon. Du blir veiledet av en erfaren arkitekt.

Du skal få lære spennende teorier, få gips og leire på hendene og dele tanker med andre.

Du skal få møte og ha workshops med flere inspirerende og anerkjente arkitekter som Todd Saunders og arkitektfirmaer som Helen & Hard.

Stavanger Urban Folkehøyskole er en skole i byen og vi har et rikt arkitektonisk miljø rundt oss.

Stavanger, som en av seks byer i Europa, er valgt ut som fyrtårn for «New European Bauhaus» (NEB). StUF kan tilby et spennende samarbeide med Neb-STAR rundt nytenkende urbanisme og byutvikling. Vi har også tett samarbeide med andre kulturelle og kunstneriske utøvere i byen vår. Du får mulighet til å jobbe tverrfaglig. 

Hvordan bygge for fremtiden?

Når vi skal bygge en levelig fremtid må vi ha smart materialbruk, mer ombruk, fordele bedre og forstå våre byggverks virkninger på et økosystem vi er en del av. Fremtidens bygg må bli en del av løsningen til det grønne skiftet. På StUF er vi opptatt av samspill og gode løsninger for miljøet.

Du får to uforglemmelige turer gjennom skoleåret: en ukes Norgestur og en 2-ukers tur rundt i Europa. 

Perfekt for deg som ønsker å lære mer om arkitektur, vil søke på arkitekthøyskoler, møte erfarne og anerkjente arkitekter, samtidig som du får delta i et spennende bymiljø med fokus på bærekraft.

Dette vil du lære

 • Modellbygging i ulike materialer
 • Minibygg – praksis for økt materialforståelse
 • Tegneprogrammer og frihåndstegning
 • Opptaksprøver til videre studier.
 • Presentasjon og Portfolio
 • Arkitekturhistorie og stiler
 • Urbanismens kultur og historie
 • Hva er fremtidens bygg?
 • Nye bransjeregler og krav til grønnere bygg
 • Helsefremmende byer og framtidshåp
 • Vår kropp og vårt hus

Våre forventninger til deg

Å gå på StUF Arkitektur krever ingen forkunnskap, men vi ønsker du har et ekte engasjement for faget og viser innsats og samarbeid. Arkitektur er et utrolig spennende og fascinerende fag, som du vil ha stor nytte av uansett hva du gjør videre. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

SJELEN REISER SAKTE.

Det sies at den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet.

Velkommen til en reise du ikke kan få noen andre steder enn på StUF! På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. StUF vil reise ut for å fange sterke inntrykk og etterlate lave klimaavtrykk.

Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration (UrbEx) i forlatte soner og knytte bånd til interesante miljøer. På turen vil du få delta i grønne prosjekter i spennende byer.

Når du reiser får du muligheter til å forme og danne din personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Når du reiser sakte, får du observere endringer og oppleve mer. Da får vi tid til å bli oppdagere og finne steder og rom å utforske.

Med StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en helt unik oppdagelse- og dannelsesreise.  Dette er en måte du kan bevege deg på, og samtidig bli beveget av det du møter. 

Elise Ruth Robstad

Linjelærer

Elise er utdannet arkitekt fra den renommerte ENSAPLV arkitekthøyskolen i Paris, der hun har bodd og jobbet i mange år. Hun tok Master 1 i Arkitektur og Urbansime på UNAM i Mexico City og har også bodd flere år i Delhi i India, før hun kom tilbake til Norge i 2020. Med en variert og spennende bakgrunn fra teater, performance-kunst, urbanisme og arkitektur, er Elise en engasjert og leken lærer.

Epost: elise.robstad@stufskole.no

Mandag – Fredag

08.15 - 08.45: Frokost

08.45 - 09.00: Morgensamling

09.15 - 12.00: Skoletime

12.15 - 12.45: Lunsj

13.00 - 14.45: Skoletime

Lørdag:

09.45-13.30: 4 skoletimer

Timetallet vil variere fra dag til dag. Det kan bli noe obligatorisk undervisning også på ettermiddags- og kveldstid som lørdagsseminarer.

Noen helger blir det elevkveld på kveldstid, mens andre er frihelger. 

 •  

Reiseperiode antas å bli i mars/april.

Bærekraftfestivalen blir første uken i mai.

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Brettspill & andre fantastiske fritidsinteresser

Valgfaget hvor det bar er fantasien som setter grenser. Digger du brett- , data-, rolle- og miniatyrspill? Hva med laiv, fabelprosa, cosplay eller vil du fange gullsnoppen? Her er det fritt fram.

Fekting

Fekting er en herlig sport som utvikler din reaksjonsevne, strategi, spenst – alt sammen i et godt miljø. Like ved skolen, i et nytt fekteanlegg, med en super trener har du muligheter til å prøve deg

Hvordan få ting til!

Her kan du lære hvordan du legger planer, får troen på at det skal gå, blir en pådriver og virkeliggjør drømmene din.

Dans

Her får du danseglede og variasjon. Stavanger har også spennende scener og et rikt danseliv. Lær av dyktige dansere som lever og puster dans.

Ølbrygging

Aldri lagt øl før sier du? Lær den edle kusten å lage håndlaget øl. Her får du lære av ekte bryggemester.

Filosofi

En verden i endring, rask utvikling og øyeblikkets tyranni. Vi trenger å løfte blikket og stille de store spørsmålene. Dannelse og filosofi handler om grunnleggende prosesser og kjærlighet til visdom.

Ville vekster og sanking

Vær med på å sanke gratis, ureist, naturlig, helsebringende vekster som du kan bruke til og i mat, lage egen te, krydder, salver osv.

Personlig økonomi

Hvordan få pengene til å strekke til. Smarte økonomiske tips og muligheter. Lær å bli konge over egen konto.

Galleri gatelangs

Hvordan bruke gaten som kreativ rom for dine utrykk og kunstprosjekter. Kunsten å balansere mellom tillatelse og tilgivelse.

Lær å bli en fikser.

Fiksing av dingser og fiksefest. Her har du det gøy mens du lærer å reparere! Og så arrangerer vi fiksefest.

Street art

Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Dybdeøkologi & mental helse

I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Koble fra, koble ut og koble på.

Fra FOMO til JOMO. Hvordan kan du logge deg mer av fra sosiale medier. Vi prøver metoder for å finne digital ro, og vi oppdager hva som skjer når vi kobler oss på en større rytme i f.eks. naturen.

Modelering & leire

Leire! Verdens mest bærekraftige materiale. Lær hvordan du kan være kreativ ut ifra geometriske grunnformer. Gode og tydelige metoder for å bli skapende i tre dimensjoner

Parkour

Parkour har sitt hjem i urbane omgivelser. Her kan du få lære grunnleggende metoder og kombinere ulike teknikker som klatring, løping, hopping og balansering.

Selvpresentasjon

Her får du morsomme oppgaver på mange nivåer når vi kreativt øver oss i hvordan vi vil presentere oss. Finn og vis fram forskjellige sider hos deg selv!

Sirkulær økonomi & økologi

Skriveglede & publisering

Vm i deg selv og i samarbeid

Styrketrening for viljestyrken. Å mestre en øvelse er en god øvelse i å bli mester. Skreddersydd treningsprogram for å bli mer deg.

Planter & drivhus

Studiesirkel & veien videre

Yoga

Den grønne folkehøyskolen i byen. Stavanger gir deg mangfold og kulturtilbud, og på StUF får du god tid og mange rom.

 • Friromditt meningsfylte år med inspirerende linjer, i samspill med byen!
 •  
 • Pusteromdin tid for å finne deg selv, og andre!
 •  
 • Handlingsromdine muligheter til å gjøre feil, og finne riktig retning!  
 •  

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 135 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Urban safari gjennom Europa
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 135 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 135 000,-
(13 500,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Dette er de nye folkehøgskolene

En ligger ute i havgapet og den andre midt i en av landets største byer. Bli bedre kjent med de to nyeste folkehøgskolene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Arkitektur og interiørdesign

Sandefjord folkehøyskole
HelårskursFrilynt

SKAP Arkitektur

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Arkitektur og design

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

SKAP By- og landskapsarkitektur

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs24 t/ukeKristen

Kunst og arkitektur OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Reis - Interrail Europa

Hallingdal Folkehøgskule
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Minihus

Fosen Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt